نور الهداية ( @ardellaryana ) Instagram Profile

ardellaryana

نور الهداية

  • 351 posts
  • 1.2m followers
  • 51 following

نور الهداية Profile Information

@ardellaryana Profile picture

@ardellaryana

YSclinic

Assalamualaikum ye , ada apa-apa awak nak beritahu saya ? Sila kan .. saya baca 📞 talian online bermula . @adellroutine_hq @ysclinic @hairymary.co 🌿

Assalamualaikum ye , ada apa-apa awak nak beritahu saya ?  Sila kan .. saya baca 📞 talian online bermula . @adellroutine_hq @ysclinic @hairymary.co 🌿
77393 0 18 September, 2019
@ardellaryana Profile picture

@ardellaryana

GO KURT RACING CIRCUIT SPEEDWAY MRZ PRO MOYOR

Do you ever feel like a misfit ? .

Everything inside you is dark and twisted 🌫. Oh, but it’s okay to be different 😎 . Cause baby, So Am I .. 🏎💨 so am i 👤 . Malaysia 🇲🇾 boleh .

Do you ever feel like a misfit ? .

Everything inside you is dark and twisted 🌫. Oh, but it’s okay to be different 😎 . Cause baby, So Am I .. 🏎💨 so am i 👤 . Malaysia 🇲🇾 boleh .
58998 0 16 September, 2019
@ardellaryana Profile picture

@ardellaryana

YSclinic

Alhamdulillah rezeki selepas kahwin ☺. I hope my husband 👨🏼‍🦱 will be proud of me ❤️. And so, I would like to introduce you guys my cousin 👨🏻‍⚕Dr. Por , He is shy but he’s kind and he is a very good aesthetic doctor ive known. Today im happy to announce that im officially collaborate with my cousin aesthetic clinic that is @ysclinic 🤲🏻 halal for all Malay Chinese and also Indian. Provide services from head to toe . Inside the same building 🏬, i am proud to annouce that ive open @hairymary.co which provide is a hair removal services in partnership with my cousin. Soon another branch to be open at Publika inshaallah 🤲🏻 . So come and meet me and my cousin Dr Por to get your treatment now ! 🤗😘 . Boleh jemput tengok-tengok My @hairymary.co & @ysclinic 🌸

Alhamdulillah rezeki selepas kahwin ☺. I hope my husband 👨🏼‍🦱 will be proud of me ❤️. And so, I would like to introduce you guys my cousin 👨🏻‍⚕Dr. Por , He is shy but he’s kind and he is a very good aesthetic doctor ive known. Today im happy to announce that im officially collaborate with my cousin aesthetic clinic that is @ysclinic 🤲🏻 halal for all Malay Chinese and also Indian. Provide services from head to toe . Inside the same building 🏬, i am proud to annouce that ive open @hairymary.co which provide is a hair removal services in partnership with my cousin. Soon another branch to be open at Publika inshaallah 🤲🏻 . So come and meet me and my cousin Dr Por to get your treatment now ! 🤗😘 . Boleh jemput tengok-tengok  My @hairymary.co & @ysclinic 🌸
121145 0 12 September, 2019
@ardellaryana Profile picture

@ardellaryana

My paradise

Now i know what is called
“ Soulmate “ 🕌 #AdhwArdell . Thankyou for all the doa’s 🤲🏻 🙂 .

Special thanks to :

Our outfit : @alwadelhijab X @shahhirwahab
Our photographer: @amirnaufalphotography
Our Videographer : @nanzeether
Pelamin : @arjunacipta
Catering : @nadzcatering
Our special sponser : @yourmouthwantme @adellroutine_hq @imsohotbae @alwadel_cosmetic
Henna : @leahenna_artist
Make up : @atiharun

Now i know what is called
“ Soulmate “ 🕌 #AdhwArdell . Thankyou for all the doa’s 🤲🏻 🙂 .

Special thanks to :

Our outfit : @alwadelhijab X @shahhirwahab 
Our photographer: @amirnaufalphotography 
Our Videographer : @nanzeether
Pelamin : @arjunacipta 
Catering : @nadzcatering 
Our special sponser : @yourmouthwantme @adellroutine_hq @imsohotbae @alwadel_cosmetic 
Henna : @leahenna_artist 
Make up : @atiharun
431425 0 2 September, 2019
@ardellaryana Profile picture

@ardellaryana

And we created you in pairs ( 78:8 ) 🙂 #khutbahTerakhir 🕌 @tv1_rtm . Save the date 3 days left 🤲🏻 Bismillah

And we created you in pairs ( 78:8 ) 🙂 #khutbahTerakhir 🕌  @tv1_rtm . Save the date 3 days left 🤲🏻 Bismillah
90639 0 29 August, 2019
@ardellaryana Profile picture

@ardellaryana

Mix and Match

Cuba gabung nama awak dengan nama saya 😄 tengok sikit sesuai tak😌

Head to toe by my only @alwadelhijab 🧕🏻

Cuba gabung nama awak dengan nama saya 😄 tengok sikit sesuai tak😌

Head to toe by my only @alwadelhijab 🧕🏻
50010 0 25 August, 2019
@ardellaryana Profile picture

@ardellaryana

Share and Build Your Income

Assalamualaikum saya jual @adellroutine_hq , @alwadelhijab , @yourmouthwantme , @imsohotbae , @alwadeltailor @alwadel_cosmetic , @hubbee_hq 🙈. Awak pulak meniaga apa ? Meh share kan instagram busnies & apa awak jual👇🏻🙂 . Siapa-siapa yang baca & scroll komen anda berkenan di hati inshaallah ada rezeki tu . Ok kita mula sekarang hanya di post ni sahaja boleh promote ok 😘. Start now 👩🏻‍💻 berkongsi rezeki . #berkongsirezeki

Assalamualaikum saya jual @adellroutine_hq , @alwadelhijab , @yourmouthwantme , @imsohotbae , @alwadeltailor @alwadel_cosmetic , @hubbee_hq 🙈. Awak pulak meniaga apa ? Meh share kan instagram busnies & apa awak jual👇🏻🙂 . Siapa-siapa yang baca & scroll komen anda berkenan di hati inshaallah ada rezeki tu . Ok kita mula sekarang hanya di post ni sahaja boleh promote ok 😘. Start now 👩🏻‍💻 berkongsi rezeki . #berkongsirezeki
60740 0 24 August, 2019
@ardellaryana Profile picture

@ardellaryana

Clean.Raw.Pure

Alhamdulillah 6000 botol madu sidr fresh dari yamen & Buah zuriat fresh yang dah di proses @hubbee_hq dari madinah ready untuk awak semua . Semalam di post saya ramai Comment , Email alhamdulillah maaf tak terbalas saya tapi saya baca semua 🥰. Jadi saya tak jadi nak bagi 10 orang itu untuk 1 semenanjung sebab saya rasa tak adil 😔 saya nak bantu ramai. Jadi saya nak bagi @hubbee_hq ni untuk 5 orang setiap negeri secara PERCUMA di seluruh area semenanjung , untuk yang nak usaha dapat kan zuriat 🤰🏻, yang nak usaha yang terbaik untuk family members yang ada masalah yang berkaitan . Setiap negeri saya pilih 5 orng sahaja saya akan hantar, bermula dengan area Selangor & KL . Yang mana tak dapat FREE awak boleh dapat kan set madu sidr yamen + Buah zuriat madinah dengan harga RM 100 ringgit sahaja di @hubbee_hq . Setuju tak dengan cadangan saya ? 🤗 saya harap tak ada yang berkecil hati .. saya dan team @hubbee_hq masih dalam proses pemilihan untuk yang betul2 memerlukan . Setiap Negeri 5 set @hubbee_hq akan beri ✨🌿😘 Inshaallah.

Alhamdulillah 6000 botol madu sidr fresh dari yamen & Buah zuriat fresh yang dah di proses @hubbee_hq dari madinah ready untuk awak semua . Semalam di post saya ramai Comment , Email alhamdulillah maaf tak terbalas saya tapi saya baca semua 🥰. Jadi saya tak jadi nak bagi 10 orang itu untuk 1 semenanjung sebab saya rasa tak adil 😔 saya nak bantu ramai. Jadi saya nak bagi @hubbee_hq ni untuk 5 orang setiap negeri secara PERCUMA di seluruh area semenanjung , untuk yang nak usaha dapat kan zuriat 🤰🏻, yang nak usaha yang terbaik untuk family members yang ada masalah yang berkaitan . Setiap negeri saya pilih 5 orng sahaja saya akan hantar, bermula dengan area Selangor & KL . Yang mana tak dapat FREE awak boleh dapat kan set madu sidr yamen + Buah zuriat madinah dengan harga RM 100 ringgit sahaja di @hubbee_hq . Setuju tak dengan cadangan saya ? 🤗 saya harap tak ada yang berkecil hati .. saya dan team @hubbee_hq masih dalam proses pemilihan untuk yang betul2 memerlukan . Setiap Negeri 5 set @hubbee_hq akan beri ✨🌿😘 Inshaallah.
13517 0 8 hours ago
@ardellaryana Profile picture

@ardellaryana

Clean.Raw.Pure

Alhamdulillah @hubbee_hq Mendarat semalam.. 6000biji buah zuriat fresh dari medinah team saya @hubbee_hq sedang proses esok Madu sidr fresh dari yamen pulak kita proses kan syukur ( baru semalam post dekat ig story 80 orang da oder ) kita usaha sama2. Ramai yang dapat buah zuriat tapi tak tahu macam mana nak makan dan proses . Saya proses kan untuk awak khas untuk pasangan suami isteri yang belum lgi di beri rezeki cahaya mata atau masalah dalaman lemah & juga mereka yang sudah berumur iaitu mak ayah kita jangan putus asa usaha 🤗. Saya nak cari 10 orang untuk saya beri secara percuma @hubbee_hq ni tapi kenapa awak nak ? Boleh komen dekat bawah Inshaallah .. boleh follow @hubbee_hq saya team saya akan tapis untuk di approve 😘siapa pemenang . Kita bagi Raw material set madu sidr yamen + sachet buah zuriat fresh ✨🌿🤰🏻. Jemput tengok website kami tekan je link di bio profile @hubbee_hq / whatsapp team saya 0194191829 untuk keterangan lanjut 😘

Alhamdulillah @hubbee_hq Mendarat semalam.. 6000biji buah zuriat fresh dari medinah team saya @hubbee_hq sedang proses esok Madu sidr fresh dari yamen pulak kita proses kan syukur ( baru semalam post dekat ig story 80 orang da oder ) kita usaha sama2. Ramai yang dapat buah zuriat tapi tak tahu macam mana nak makan dan proses . Saya proses kan untuk awak khas untuk pasangan suami isteri yang belum lgi di beri rezeki cahaya mata atau masalah dalaman lemah & juga mereka yang sudah berumur iaitu mak ayah kita jangan putus asa usaha 🤗. Saya nak cari 10 orang untuk saya beri secara percuma @hubbee_hq  ni tapi kenapa awak nak ? Boleh komen dekat bawah Inshaallah .. boleh follow @hubbee_hq  saya team saya akan tapis untuk di approve 😘siapa pemenang . Kita bagi Raw material  set madu sidr yamen + sachet buah zuriat fresh ✨🌿🤰🏻. Jemput tengok website kami tekan je link di bio profile @hubbee_hq / whatsapp team saya 0194191829 untuk keterangan lanjut 😘
21528 0 20 August, 2019
@ardellaryana Profile picture

@ardellaryana

Mau Apa Bosskur

Ride mana boskuu 🤣😝 #y15 #Ysuku vs #Nouvo S #scooter 🛵💨 #saturdaynight

Ride mana boskuu 🤣😝 #y15 #Ysuku vs  #Nouvo S #scooter 🛵💨 #saturdaynight
24379 0 17 August, 2019
@ardellaryana Profile picture

@ardellaryana

Agak-agak boleh faham tak apa yang saya cakap 😅 . Memang begini la kalau orang yang kuat bebel cakap laju ☝🏻🤣 pot pet pot pet ...macam mak-mak 🤭. Kalau awak faham awak cuba sendiri jamu berseri @adellroutine_hq .. ✨. Dalam dia raw material je letak Bahan-bahan semula jadi , mama ajar dari dulu .. jadi saya mudah kan saya pack dalam sachet 🌿 RM 68.00 sahaja semenanjung ss RM 75.00 tak including postage .

Agak-agak boleh faham tak apa yang saya cakap 😅 . Memang begini la kalau orang yang kuat bebel cakap laju ☝🏻🤣 pot pet pot pet ...macam mak-mak 🤭. Kalau awak faham awak cuba sendiri jamu berseri @adellroutine_hq .. ✨. Dalam dia raw material je letak Bahan-bahan semula jadi , mama ajar dari dulu .. jadi saya mudah kan saya pack dalam sachet 🌿 RM 68.00 sahaja semenanjung ss RM 75.00 tak including postage .
24598 0 14 August, 2019
@ardellaryana Profile picture

@ardellaryana

Time Flies

Ada yang nak bersalin tak 🤰🏻? meh saya datang 😋🙈🤭. Jururawat Masyarakat 😬ESHA lapor diri malam ini pukul 10:30 malam di @tv2_rtm dalam 1 telemovie #janji10zulhijjah arahan tuan director @miorhashimmanap . Yang mana rindu kan saya berlakon tu boleh tengok malam ni , barisan-barisan pelakon semua nya Masyallah otai-otai & hebat mereka semua. Seronok sangat dapat bekerjasama dengan mereka , banyak ilmu juga yang sy dapat .. 🙏🏻.

Ada yang nak bersalin tak 🤰🏻? meh saya datang 😋🙈🤭. Jururawat Masyarakat 😬ESHA lapor diri malam ini pukul 10:30 malam di @tv2_rtm dalam 1 telemovie #janji10zulhijjah arahan tuan director @miorhashimmanap . Yang mana rindu kan saya berlakon tu boleh tengok malam ni , barisan-barisan pelakon semua nya Masyallah otai-otai & hebat mereka semua. Seronok sangat dapat bekerjasama dengan mereka , banyak ilmu juga yang sy dapat .. 🙏🏻.
66972 0 10 August, 2019
@ardellaryana Profile picture

@ardellaryana

OverTime

Bila boss suruh OT ☝🏻🥴 muka aku pun automatically mencuka 🤭 . Pagi - malam kerja demi semangkuk nasi 🍚 Layan jiwa bukak lagu jiwang sikit dekat speaker 🔊 kecik amik mood .
Pekerja untuk : .

@adellroutine_hq @alwadeltailor @alwadelhijab @yourmouthwantme @imsohotbae

Bila boss suruh OT ☝🏻🥴 muka aku pun automatically mencuka 🤭 . Pagi - malam kerja demi semangkuk nasi 🍚  Layan jiwa bukak lagu jiwang sikit dekat speaker 🔊 kecik amik mood . 
Pekerja untuk : .

@adellroutine_hq @alwadeltailor @alwadelhijab @yourmouthwantme @imsohotbae
51357 0 8 August, 2019
@ardellaryana Profile picture

@ardellaryana

Mission Complete

Buah Mangga Buah Mempelam (aiceh)☝🏻😏 .

Cakap dekat Parent awak , Bakal Menantu Kirim Salam 💔Hahahah CHIAAA 🤣aduh !😂 bocor urat mata baca 🤮
#tapfordetails

Buah Mangga Buah Mempelam (aiceh)☝🏻😏 .

Cakap dekat Parent awak , Bakal Menantu Kirim Salam 💔Hahahah CHIAAA 🤣aduh !😂 bocor urat mata baca 🤮
#tapfordetails
84350 0 7 August, 2019
@ardellaryana Profile picture

@ardellaryana

جرش

Doa Yang baik-baik ☝🏻🤪 . Setiap orang memiliki kelebihan & kekurangan yang tidak dimiliki orang lain . Contoh nya rujuk gambar 🤣😂 , masyaallah tinggi sungguh laaah ... lenguh tengkuk 😋 . Itu lah kelebihan orang tinggi dapat capai sesuatu yang tinggi lebih mudah dengan menggunakan kelebihan , manakalah orang yang rendah pulak mempunyai keistimewaan nya iaitu ??? APA ?? Jawab kan 😋🙈 .

Doa Yang baik-baik ☝🏻🤪 . Setiap orang memiliki kelebihan & kekurangan yang tidak dimiliki orang lain . Contoh nya rujuk gambar 🤣😂 , masyaallah tinggi sungguh laaah ... lenguh tengkuk 😋 . Itu lah kelebihan orang tinggi dapat capai sesuatu yang tinggi lebih mudah dengan menggunakan kelebihan , manakalah orang yang rendah pulak mempunyai keistimewaan nya iaitu ??? APA ?? Jawab kan 😋🙈 .
90749 0 5 August, 2019
@ardellaryana Profile picture

@ardellaryana

Tak Cukup Sekali Mesti Nak Lagi

I feel so good 😌 eat my nasi goreng 🍚 with this @imsohotbae organic chilli padi 🌶 + white onion Bakar . Grrr !! So sedaaaap ☝🏻🤤 bubuh la @imsohotbae ni dengan apa pun makanan awak memang UMmpphh 😋 pedassh & bau aroma bawang putih bakar sangat menyelerakan 🤫. Jemput oder product air tangan chef 👩🏻‍🍳 dedel 😝 @imsohotbae “ Eeedashh “ #organicchillies 🔥

I feel so good 😌 eat my nasi goreng 🍚 with this @imsohotbae organic chilli padi 🌶 + white onion Bakar . Grrr !! So sedaaaap ☝🏻🤤 bubuh la @imsohotbae ni dengan apa pun makanan awak  memang UMmpphh 😋 pedassh & bau aroma bawang putih bakar sangat menyelerakan 🤫. Jemput oder product air tangan chef 👩🏻‍🍳 dedel 😝 @imsohotbae “ Eeedashh “ #organicchillies 🔥
15204 0 4 August, 2019
@ardellaryana Profile picture

@ardellaryana

Last Night

🎼 Kini aku mengerti 🎼 👻

🎼 Kini aku mengerti 🎼 👻
82033 0 2 August, 2019
@ardellaryana Profile picture

@ardellaryana

Breakfast Time

Sarapan apa tu 😋?? Saya sarapan susu🥛 + 80% dark chocolate 🍫 @yourmouthwantme saya, alhamdulillah kenyang & sedap 🙈 . 80% dark chocolate sebab saya tak suka manis 🤤. Jangan segan2 untuk oder @yourmouthwantme & @imsohotbae Chili 🌶 pedas saya 😘

Sarapan apa tu 😋?? Saya sarapan susu🥛 + 80% dark chocolate 🍫 @yourmouthwantme  saya, alhamdulillah kenyang & sedap 🙈 . 80% dark chocolate sebab saya tak suka manis 🤤. Jangan segan2 untuk oder @yourmouthwantme & @imsohotbae Chili 🌶 pedas saya 😘
23312 0 2 August, 2019
@ardellaryana Profile picture

@ardellaryana

I Cant Wait To See You!

Jimi Hendrix : Little wings 🎶 . Ada yang tahu lagu ni ? 😌. .

Counting days “ Pakaian Muslimah “ semua barang di kedai bermula serendah RM 5.00 - RM 160 ringgit sahaja for all design . Macam set saya pakai ni Shawl labuh 🧕🏻 + Blouse 👚 + Palazo lebar selesa ni cuma RM 100 sahaja . 3 hari sahaja bermula jumaat ni sehingga Ahad ini sahaja di @alwadelhijab . Kita jumpa nanti 😘 khimar , niqab , purdah , handsock , stokin , Tudung bawal , Tudung instant, Jubah, Kurta , Skirt tutup punggung & baju-baju muslimah design saya sendiri. Personal shopper you are welcome boleh walk in kedai @alwadelhijab . Nevess takut barang tak cukup nanti 🙈. Jumpa awak semua nanti 👻

Jimi Hendrix : Little wings 🎶 . Ada yang tahu lagu ni ? 😌. .

Counting days “ Pakaian Muslimah “ semua barang di kedai bermula serendah RM 5.00 - RM 160 ringgit sahaja for all design . Macam set saya pakai ni Shawl labuh 🧕🏻 + Blouse 👚 + Palazo lebar selesa  ni cuma RM 100 sahaja . 3 hari sahaja bermula jumaat ni sehingga Ahad ini sahaja di @alwadelhijab . Kita jumpa nanti 😘 khimar , niqab , purdah , handsock , stokin , Tudung bawal , Tudung instant, Jubah, Kurta , Skirt tutup punggung & baju-baju muslimah design saya sendiri. Personal shopper you are welcome boleh walk in kedai @alwadelhijab . Nevess takut barang tak cukup nanti 🙈. Jumpa awak semua nanti 👻
16338 0 31 July, 2019
@ardellaryana Profile picture

@ardellaryana

Ibu kucing kepada 7ekor anak kucing saya da mati selepas 2 hari masuk ward hospital haiwan 😢. Doctor bagitahu. Comel 🐈... 3 hari lepas comel masih ok macam biasa cuma comel banyak diam 😞. Comel kena virus 🦠 sakit kanser yang tiba-tiba menyerang dalaman nya sampai tak boleh makan dan kurus nampak tulang . Patut 1 hari semalam anak-anak comel semua menangis 😞. Masa nak hantar comel ke ward, dia sempat toleh anak-anak dia .. dan dia letak tangan dia kat tangan aku sebelum aku angkat dia letak dalam cage kucing untuk hantar ke klinik permulaan nya sebelum di transfer masuk ke ward hospital haiwan 🍂. Comel , penderitaan comel dah berakhir, terima kasih dah cuba berjuang . Tenang lah comel di syurga yang tempat nya yang selayak nya buat comel 🍂 . Tarik lah kami sekeluarga nanti jumpa comel di tempat comel bermain . Teringat masa mula-mula jumpa comel waktu baby sebagai kucing jalanan 🙂 awak sangat comel sebab tu nama awak comel kami sekeluarga panggil . Kini kami rasa kehilangan 🍂.

Ibu kucing kepada 7ekor anak kucing saya da mati selepas 2 hari masuk ward hospital haiwan 😢. Doctor bagitahu. Comel 🐈... 3 hari lepas comel masih ok macam biasa cuma comel banyak diam 😞. Comel kena virus 🦠 sakit kanser yang tiba-tiba menyerang dalaman nya sampai tak boleh makan dan kurus nampak tulang . Patut 1 hari semalam anak-anak comel semua menangis 😞. Masa nak hantar comel ke ward, dia sempat toleh anak-anak dia .. dan dia letak tangan dia kat tangan aku sebelum aku angkat dia letak dalam cage kucing untuk hantar ke klinik permulaan nya sebelum di transfer masuk ke ward hospital haiwan 🍂. Comel , penderitaan comel dah berakhir, terima kasih dah cuba berjuang . Tenang lah comel di syurga yang tempat nya yang selayak nya buat comel 🍂 . Tarik lah kami sekeluarga nanti jumpa comel di tempat comel bermain . Teringat masa mula-mula jumpa comel waktu baby sebagai kucing jalanan 🙂 awak sangat comel sebab tu nama awak comel kami sekeluarga panggil . Kini kami rasa kehilangan 🍂.
62463 0 25 July, 2019
@ardellaryana Profile picture

@ardellaryana

Cat world

#KucingMenangis .

Ada cadangan tak nama untuk 7 ekor anak kucing baru saya ? Kesian semua menangis 😿 .Harini bagi susu melalui botol , ibu dia masuk ward demam panas .. 😭 mungkin 3 hari esok nak check darah . Kucing pun tau rindu & cari ibu dia inikan kita pulak manusia 🐈. . Ibu 1 tak akan ada ganti 😔 . Semoga cepat sihat ibu kucing

#KucingMenangis .

Ada cadangan tak nama untuk 7 ekor anak kucing baru saya ? Kesian semua menangis 😿 .Harini bagi susu melalui botol , ibu dia masuk ward demam panas .. 😭 mungkin 3 hari esok nak check darah . Kucing pun tau rindu & cari ibu dia inikan kita pulak manusia 🐈. . Ibu 1 tak akan ada ganti 😔 . Semoga cepat sihat ibu kucing
34175 0 24 July, 2019
@ardellaryana Profile picture

@ardellaryana

Free talk

I am hungry. Talk to me in 30 minutes... ⏳ . Borak di comment 👇🏻😐

I am hungry. Talk to me in 30 minutes... ⏳ . Borak  di comment 👇🏻😐
53192 0 11 hours ago
@ardellaryana Profile picture

@ardellaryana

Our Childhood

20 Years & still counting 🙈. Since we are 10 years old 🥴 berhingusss lagi haha 🙈 serious lah dah 29 tahun sekarang 🤣!! Blessed 💛

20 Years & still counting 🙈. Since we are 10 years old 🥴 berhingusss lagi haha 🙈 serious lah dah 29 tahun sekarang 🤣!! Blessed 💛
22214 0 17 July, 2019