مڽيبركن دعوه ملالؤي لوكيسن ( @Lukisan_Dakwah.my ) Instagram Profile

Lukisan_Dakwah.my

مڽيبركن دعوه ملالؤي لوكيسن

  • 7.8k posts
  • 566.1k followers
  • 3.5k following

مڽيبركن دعوه ملالؤي لوكيسن Profile Information

@lukisan_dakwah.my Profile picture

@lukisan_dakwah.my

-
Bila ada orang tanya duit aku habis pi mana ni lah jawapannya… 🤪

Like a boss 😽
-
╔════ೋღღღೋ═══╗
@Lukisan_Dakwah.my
╚════ೋღღღೋ═══╝
☛ DIPERSILAKAN ☚
❣ Lɪᴋᴇ | Cᴏᴍᴍᴇɴᴛ | Sʜᴀʀᴇ | Tᴀɢ ❣
#LukisanDakwah #LukisanDakwahMy #LukisanDakwahIslam #لوكيسن_دعوه_اسلام #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat #MenyebarkanDakwahMelaluiLukisan
-

-
Bila ada orang tanya duit aku habis pi mana ni lah jawapannya… 🤪

Like a boss 😽
-
╔════ೋღღღೋ═══╗
ღ @Lukisan_Dakwah.my  ღ
╚════ೋღღღೋ═══╝
☛ DIPERSILAKAN ☚
❣ Lɪᴋᴇ | Cᴏᴍᴍᴇɴᴛ | Sʜᴀʀᴇ | Tᴀɢ ❣
#LukisanDakwah #LukisanDakwahMy #LukisanDakwahIslam #لوكيسن_دعوه_اسلام #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat #MenyebarkanDakwahMelaluiLukisan
-
2547 0 1 hour ago
@lukisan_dakwah.my Profile picture

@lukisan_dakwah.my

-
Sebarkan ke Seluruh Alam.

Jgn lupa malam ni jam 9:30 malam di Iglive @ngajialquran . siapa lambat Ustazah block terus IG aokmeee.

#NAQOI #classigliveiqra #AkademiIstiqamah
-
╔════ೋღღღೋ═══╗
@Lukisan_Dakwah.my
╚════ೋღღღೋ═══╝
☛ DIPERSILAKAN ☚
❣ Lɪᴋᴇ | Cᴏᴍᴍᴇɴᴛ | Sʜᴀʀᴇ | Tᴀɢ ❣

-
Sebarkan ke Seluruh Alam.

Jgn lupa malam ni jam 9:30 malam di Iglive @ngajialquran . siapa lambat Ustazah block terus IG aokmeee.

#NAQOI #classigliveiqra #AkademiIstiqamah
-
╔════ೋღღღೋ═══╗
ღ @Lukisan_Dakwah.my  ღ
╚════ೋღღღೋ═══╝
☛ DIPERSILAKAN ☚
❣ Lɪᴋᴇ | Cᴏᴍᴍᴇɴᴛ | Sʜᴀʀᴇ | Tᴀɢ ❣
603 0 1 hour ago
@lukisan_dakwah.my Profile picture

@lukisan_dakwah.my

-
Komik tepi : Tok Din & Jepri.
Gunakan bahasa yang betul.😉
.
Recomended pages:
@triglobe_artstudio
@pau_panas_
.
#komik #instakomik #komikbyrizal #komikmalaysia #gengkomik #sentap #lawak #hiburan #komiklakibini #komikpendek #komiklawak
-
╔════ೋღღღೋ═══╗
@Lukisan_Dakwah.my
╚════ೋღღღೋ═══╝
☛ DIPERSILAKAN ☚
❣ Lɪᴋᴇ | Cᴏᴍᴍᴇɴᴛ | Sʜᴀʀᴇ | Tᴀɢ ❣
#LukisanDakwah #LukisanDakwahMy #LukisanDakwahIslam #لوكيسن_دعوه_اسلام #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat #MenyebarkanDakwahMelaluiLukisan
-

-
Komik tepi : Tok Din & Jepri.
Gunakan bahasa yang betul.😉
.
Recomended pages:
@triglobe_artstudio
@pau_panas_
.
#komik #instakomik #komikbyrizal #komikmalaysia #gengkomik #sentap #lawak #hiburan #komiklakibini #komikpendek #komiklawak
-
╔════ೋღღღೋ═══╗
ღ @Lukisan_Dakwah.my  ღ
╚════ೋღღღೋ═══╝
☛ DIPERSILAKAN ☚
❣ Lɪᴋᴇ | Cᴏᴍᴍᴇɴᴛ | Sʜᴀʀᴇ | Tᴀɢ ❣
#LukisanDakwah #LukisanDakwahMy #LukisanDakwahIslam #لوكيسن_دعوه_اسلام #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat #MenyebarkanDakwahMelaluiLukisan
-
4659 0 4 hours ago
@lukisan_dakwah.my Profile picture

@lukisan_dakwah.my

-
اکن اد سسأورڠ يڠ بتول-بتول اد ماس کيت سوسه ...
.
.
Kredit Video 🎬 : @nzwan95

Follow & Support ☛ @nzwan95
-
╔════ೋღღღೋ═══╗
@Lukisan_Dakwah.my
╚════ೋღღღೋ═══╝
☛ DIPERSILAKAN ☚
❣ Lɪᴋᴇ | Cᴏᴍᴍᴇɴᴛ | Sʜᴀʀᴇ | Tᴀɢ ❣
#LukisanDakwah #LukisanDakwahMy #LukisanDakwahIslam #لوكيسن_دعوه_اسلام #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat #MenyebarkanDakwahMelaluiLukisan
-

-
اکن اد سسأورڠ يڠ بتول-بتول اد ماس کيت سوسه ...
.
.
Kredit Video 🎬 : @nzwan95

Follow & Support ☛ @nzwan95
-
╔════ೋღღღೋ═══╗
ღ @Lukisan_Dakwah.my  ღ
╚════ೋღღღೋ═══╝
☛ DIPERSILAKAN ☚
❣ Lɪᴋᴇ | Cᴏᴍᴍᴇɴᴛ | Sʜᴀʀᴇ | Tᴀɢ ❣
#LukisanDakwah #LukisanDakwahMy #LukisanDakwahIslam #لوكيسن_دعوه_اسلام #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat #MenyebarkanDakwahMelaluiLukisan
-
4474 0 8 hours ago
@lukisan_dakwah.my Profile picture

@lukisan_dakwah.my

-
Kita merancang dengan Cita-cita, tapi ALLAH merancang dengan Cinta-Nya.

Kredit Photo 🖼️ : @ngajialquran
-
╔════ೋღღღೋ═══╗
@Lukisan_Dakwah.my
╚════ೋღღღೋ═══╝
☛ DIPERSILAKAN ☚
❣ Lɪᴋᴇ | Cᴏᴍᴍᴇɴᴛ | Sʜᴀʀᴇ | Tᴀɢ ❣

-
Kita merancang dengan Cita-cita, tapi ALLAH merancang dengan Cinta-Nya.

Kredit Photo 🖼️ : @ngajialquran
-
╔════ೋღღღೋ═══╗
ღ @Lukisan_Dakwah.my  ღ
╚════ೋღღღೋ═══╝
☛ DIPERSILAKAN ☚
❣ Lɪᴋᴇ | Cᴏᴍᴍᴇɴᴛ | Sʜᴀʀᴇ | Tᴀɢ ❣
1701 0 9 hours ago
@lukisan_dakwah.my Profile picture

@lukisan_dakwah.my

-
Orang nak pergi bercuti, janganlah bebankan dia dengan request yang macam-macam pulak.

Ingat, setiap orang ada privasi masing-masing. 😑
.
.
Ilustrasi/Pelukis 👨‍🎨 : @arifsan_official

#GaleriSentuhanArifSan
-
╔════ೋღღღೋ═══╗
@Lukisan_Dakwah.my
╚════ೋღღღೋ═══╝
☛ DIPERSILAKAN ☚
❣ Lɪᴋᴇ | Cᴏᴍᴍᴇɴᴛ | Sʜᴀʀᴇ | Tᴀɢ ❣
#LukisanDakwah #LukisanDakwahMy #LukisanDakwahIslam #لوكيسن_دعوه_اسلام #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat #MenyebarkanDakwahMelaluiLukisan
-

-
Orang nak pergi bercuti, janganlah bebankan dia dengan request yang macam-macam pulak.

Ingat, setiap orang ada privasi masing-masing. 😑
.
.
Ilustrasi/Pelukis 👨‍🎨 : @arifsan_official

#GaleriSentuhanArifSan
-
╔════ೋღღღೋ═══╗
ღ @Lukisan_Dakwah.my  ღ
╚════ೋღღღೋ═══╝
☛ DIPERSILAKAN ☚
❣ Lɪᴋᴇ | Cᴏᴍᴍᴇɴᴛ | Sʜᴀʀᴇ | Tᴀɢ ❣
#LukisanDakwah #LukisanDakwahMy #LukisanDakwahIslam #لوكيسن_دعوه_اسلام #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat #MenyebarkanDakwahMelaluiLukisan
-
7769 0 11 hours ago
@lukisan_dakwah.my Profile picture

@lukisan_dakwah.my

-
[KENIKMATAN YANG DIIMPIKAN]
.
Nak bangun qiamulail, memang perlukan kemahuan yang tinggi. Kena pastikan diri betul² nak meraih redha ALLAH.
.
Dengan qiamulail nilah akan merecharge semula energy kita yang telah digunakan selepas seharian menjalani hidup.
.
Sangat tereflect dengan kehidupan Rasulullah, Baginda sentiasa meluahkan segala kesusahan yang Baginda lalui pada ALLAH, disaat semua orang sedang tidur..dan suasana yang sunyi dan menenangkan. Lagi membuatkan connection Baginda dengan ALLAH makin kuat.
.
Inilah dinamakan ikatan Sang Pencipta dan hamba-Nya.
.
Moga kita meraih peluang untuk bangun qiamulail dan merasa lebih dekat dengan ALLAH.
.
.
Ilustrasi/Pelukis 👨‍🎨 : @emiamin
.
.
#lukisandakwah
#islam
#qiamulail
#tahajud
#posterdakwah
-
╔════ೋღღღೋ═══╗
@Lukisan_Dakwah.my
╚════ೋღღღೋ═══╝
☛ DIPERSILAKAN ☚
❣ Lɪᴋᴇ | Cᴏᴍᴍᴇɴᴛ | Sʜᴀʀᴇ | Tᴀɢ ❣
#LukisanDakwah #LukisanDakwahMy #LukisanDakwahIslam #لوكيسن_دعوه_اسلام #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat #MenyebarkanDakwahMelaluiLukisan
-

-
[KENIKMATAN YANG DIIMPIKAN]
.
Nak bangun qiamulail, memang perlukan kemahuan yang tinggi. Kena pastikan diri betul² nak meraih redha ALLAH.
.
Dengan qiamulail nilah akan merecharge semula energy kita yang telah digunakan selepas seharian menjalani hidup.
. 
Sangat tereflect dengan kehidupan Rasulullah, Baginda sentiasa meluahkan segala kesusahan yang Baginda lalui pada ALLAH, disaat semua orang sedang tidur..dan suasana yang sunyi dan menenangkan. Lagi membuatkan connection Baginda dengan ALLAH makin kuat.
.
Inilah dinamakan ikatan Sang Pencipta dan hamba-Nya.
.
Moga kita meraih peluang untuk bangun qiamulail dan merasa lebih dekat dengan ALLAH.
.
.
Ilustrasi/Pelukis 👨‍🎨 : @emiamin
.
.
#lukisandakwah
#islam
#qiamulail
#tahajud
#posterdakwah
-
╔════ೋღღღೋ═══╗
ღ @Lukisan_Dakwah.my  ღ
╚════ೋღღღೋ═══╝
☛ DIPERSILAKAN ☚
❣ Lɪᴋᴇ | Cᴏᴍᴍᴇɴᴛ | Sʜᴀʀᴇ | Tᴀɢ ❣
#LukisanDakwah #LukisanDakwahMy #LukisanDakwahIslam #لوكيسن_دعوه_اسلام #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat #MenyebarkanDakwahMelaluiLukisan
-
5002 0 22 hours ago
@lukisan_dakwah.my Profile picture

@lukisan_dakwah.my

#AnimasiOrangLidi
.
~ Janganlah terlalu BERHARAP pada yang BELUM PASTI, tetapi BERDOALAH agar dipertemukan dengan jodoh yang PASTI ~

Follow 👉 @animasi_ol
Follow 👉 @animasi_ol
Follow 👉 @animasi_ol

Salam Jumaat aku ucapkan 😁. Tajuk ni pun ada orang request aku buat 😅. So, enjoy ja la. Vid ni ada mesej untuk semua orang. Kalau ada mesej yang korang dapat, share la sikit. Kot2 la dapat pengajaran yang lain dari orang lain ka, sapa tau 😉. Macam biasa, jangan lupa like, komen, share dan tag member korang.

#videooranglidi #salamjumaat #broken #bunuhdiri #nikmatallah
-
╔════ೋღღღೋ═══╗
@Lukisan_Dakwah.my
╚════ೋღღღೋ═══╝
☛ DIPERSILAKAN ☚
❣ Lɪᴋᴇ | Cᴏᴍᴍᴇɴᴛ | Sʜᴀʀᴇ | Tᴀɢ ❣
#LukisanDakwah #LukisanDakwahMy #LukisanDakwahIslam #لوكيسن_دعوه_اسلام #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat #MenyebarkanDakwahMelaluiLukisan
-

#AnimasiOrangLidi
.
~ Janganlah terlalu BERHARAP pada yang BELUM PASTI, tetapi BERDOALAH agar dipertemukan dengan jodoh yang PASTI ~
•
Follow 👉 @animasi_ol
Follow 👉 @animasi_ol 
Follow 👉 @animasi_ol
•
Salam Jumaat aku ucapkan 😁. Tajuk ni pun ada orang request aku buat 😅. So, enjoy ja la. Vid ni ada mesej untuk semua orang. Kalau ada mesej yang korang dapat, share la sikit. Kot2 la dapat pengajaran yang lain dari orang lain ka, sapa tau 😉. Macam biasa, jangan lupa like, komen, share dan tag member korang.
•
#videooranglidi #salamjumaat #broken #bunuhdiri #nikmatallah
-
╔════ೋღღღೋ═══╗
ღ @Lukisan_Dakwah.my  ღ
╚════ೋღღღೋ═══╝
☛ DIPERSILAKAN ☚
❣ Lɪᴋᴇ | Cᴏᴍᴍᴇɴᴛ | Sʜᴀʀᴇ | Tᴀɢ ❣
#LukisanDakwah #LukisanDakwahMy #LukisanDakwahIslam #لوكيسن_دعوه_اسلام #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat #MenyebarkanDakwahMelaluiLukisan
-
15059 0 20 September, 2019
@lukisan_dakwah.my Profile picture

@lukisan_dakwah.my

#LDmyPromote
@meeracle.my_skincare
~ Meeracle Skincare ~

🍁JOM RAWAT MASALAH KULIT MUKA ANDA, BEBASKAN DIRI ANDA DARI PRODUK MERKURI🍁
.
@meeracle.my_skincare
@meeracle.my_skincare
@meeracle.my_skincare
.
☑️ MEMPUNYAI SIJIL HALAL OLEH JAKIM
☑️ MESRA WUDHUK
☑️ LULUS KKM
☑️ TANPA BAHAN TERLARANG
☑️ MEMPUNYAI KILANG SENDIRI
.
Hanya dengan MEERACLE CLEANSER & MEERACLE SERUM SAJA dah boleh glowing😍. Kak Tasya bantu awak seboleh yang mungkin. InsyaAllah...
.
Whatsapps KAK TASYA sekrg.
📲 017-3089493 /
Klik je link wassap kat bio ig Kak Tasya ye. @meeracle.my_skincare
.
🌼🌼 TERIMA KASIH LUKISAN DAKWAH..🌼🌼
-
╔════ೋღღღೋ═══╗
@Lukisan_Dakwah.my
╚════ೋღღღೋ═══╝
☛ DIPERSILAKAN ☚
❣ Lɪᴋᴇ | Cᴏᴍᴍᴇɴᴛ | Sʜᴀʀᴇ | Tᴀɢ ❣

#LDmyPromote
☛ @meeracle.my_skincare ☚
~ Meeracle Skincare ~
…
🍁JOM RAWAT MASALAH KULIT MUKA ANDA, BEBASKAN DIRI ANDA DARI PRODUK MERKURI🍁
.
@meeracle.my_skincare
@meeracle.my_skincare
@meeracle.my_skincare
.
☑️ MEMPUNYAI SIJIL HALAL OLEH JAKIM
☑️ MESRA WUDHUK
☑️ LULUS KKM
☑️ TANPA BAHAN TERLARANG
☑️ MEMPUNYAI KILANG SENDIRI
.
Hanya dengan MEERACLE CLEANSER & MEERACLE SERUM SAJA dah boleh glowing😍. Kak Tasya bantu awak seboleh yang mungkin. InsyaAllah...
.
Whatsapps KAK TASYA sekrg.
📲 017-3089493 /
Klik je link wassap kat bio ig Kak Tasya ye. @meeracle.my_skincare
.
🌼🌼 TERIMA KASIH LUKISAN DAKWAH..🌼🌼
-
╔════ೋღღღೋ═══╗
ღ @Lukisan_Dakwah.my  ღ
╚════ೋღღღೋ═══╝
☛ DIPERSILAKAN ☚
❣ Lɪᴋᴇ | Cᴏᴍᴍᴇɴᴛ | Sʜᴀʀᴇ | Tᴀɢ ❣
388 0 20 September, 2019
@lukisan_dakwah.my Profile picture

@lukisan_dakwah.my

Komik tepi.

Jerebu.
.
Idea asal : @ben_ashaari .
Olahan : @mrizal8282
.
Recomended pages:
@triglobe_artstudio
@pau_panas_
.
#komik #instakomik #komikbyrizal #komikmalaysia #gengkomik #komikAidil #lawak #hiburan #komikpendek #komiklawak
-
╔════ೋღღღೋ═══╗
@Lukisan_Dakwah.my
╚════ೋღღღೋ═══╝
☛ DIPERSILAKAN ☚
❣ Lɪᴋᴇ | Cᴏᴍᴍᴇɴᴛ | Sʜᴀʀᴇ | Tᴀɢ ❣
#LukisanDakwah #LukisanDakwahMy #LukisanDakwahIslam #لوكيسن_دعوه_اسلام #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat #MenyebarkanDakwahMelaluiLukisan
-

Komik tepi.

Jerebu.
.
Idea asal : @ben_ashaari .
Olahan : @mrizal8282
.
Recomended pages:
@triglobe_artstudio
@pau_panas_
.
#komik #instakomik #komikbyrizal #komikmalaysia #gengkomik #komikAidil #lawak #hiburan #komikpendek #komiklawak
-
╔════ೋღღღೋ═══╗
ღ @Lukisan_Dakwah.my  ღ
╚════ೋღღღೋ═══╝
☛ DIPERSILAKAN ☚
❣ Lɪᴋᴇ | Cᴏᴍᴍᴇɴᴛ | Sʜᴀʀᴇ | Tᴀɢ ❣
#LukisanDakwah #LukisanDakwahMy #LukisanDakwahIslam #لوكيسن_دعوه_اسلام #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat #MenyebarkanDakwahMelaluiLukisan
-
5105 0 20 September, 2019
@lukisan_dakwah.my Profile picture

@lukisan_dakwah.my

-
Salam Jumaat.

Sekadar perkongsian bersama. Jangan bermain dengan telefon bimbit ketika Khatib sedang menyampaikan Khutbah Jumaat.
.
.
Ilustrasi/Pelukis 👨‍🎨 : @arifsan_official

#GaleriSentuhanArifSan
-
╔════ೋღღღೋ═══╗
@Lukisan_Dakwah.my
╚════ೋღღღೋ═══╝
☛ DIPERSILAKAN ☚
❣ Lɪᴋᴇ | Cᴏᴍᴍᴇɴᴛ | Sʜᴀʀᴇ | Tᴀɢ ❣
#LukisanDakwah #LukisanDakwahMy #LukisanDakwahIslam #لوكيسن_دعوه_اسلام #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat #MenyebarkanDakwahMelaluiLukisan
-

-
Salam Jumaat.

Sekadar perkongsian bersama. Jangan bermain dengan telefon bimbit ketika Khatib sedang menyampaikan Khutbah Jumaat.
.
.
Ilustrasi/Pelukis 👨‍🎨 : @arifsan_official

#GaleriSentuhanArifSan
-
╔════ೋღღღೋ═══╗
ღ @Lukisan_Dakwah.my  ღ
╚════ೋღღღೋ═══╝
☛ DIPERSILAKAN ☚
❣ Lɪᴋᴇ | Cᴏᴍᴍᴇɴᴛ | Sʜᴀʀᴇ | Tᴀɢ ❣
#LukisanDakwah #LukisanDakwahMy #LukisanDakwahIslam #لوكيسن_دعوه_اسلام #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat #MenyebarkanDakwahMelaluiLukisan
-
4559 0 20 September, 2019
@lukisan_dakwah.my Profile picture

@lukisan_dakwah.my

-
"جنجي دان ڤڠوربنن"
.
.
سأورڠ ݢورو مستي ممڤوڽاٴي کعزمن يڠ تيڠݢي ممبنتو منديديق انق بڠسا، بيار اڤ جوا هالڠنڽ. کران دسباليق کجاياٴن ستياڤ انسان، برديريڽ ساتو ڤڠوربنن.
ايتوله جنجي سأورڠ مربي اومة.

#چينتاجاوي
.
.
Ilustrasi/Pelukis 👨‍🎨 : @miorkhabir
-
╔════ೋღღღೋ═══╗
@Lukisan_Dakwah.my
╚════ೋღღღೋ═══╝
☛ DIPERSILAKAN ☚
❣ Lɪᴋᴇ | Cᴏᴍᴍᴇɴᴛ | Sʜᴀʀᴇ | Tᴀɢ ❣
#LukisanDakwah #LukisanDakwahMy #LukisanDakwahIslam #لوكيسن_دعوه_اسلام #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat #MenyebarkanDakwahMelaluiLukisan
-

-
"جنجي دان ڤڠوربنن"
.
.
سأورڠ ݢورو مستي ممڤوڽاٴي کعزمن يڠ تيڠݢي ممبنتو منديديق انق بڠسا، بيار اڤ جوا هالڠنڽ. کران دسباليق کجاياٴن ستياڤ انسان، برديريڽ ساتو ڤڠوربنن. 
ايتوله جنجي سأورڠ مربي اومة.

#چينتاجاوي
.
.
Ilustrasi/Pelukis 👨‍🎨 : @miorkhabir
-
╔════ೋღღღೋ═══╗
ღ @Lukisan_Dakwah.my  ღ
╚════ೋღღღೋ═══╝
☛ DIPERSILAKAN ☚
❣ Lɪᴋᴇ | Cᴏᴍᴍᴇɴᴛ | Sʜᴀʀᴇ | Tᴀɢ ❣
#LukisanDakwah #LukisanDakwahMy #LukisanDakwahIslam #لوكيسن_دعوه_اسلام #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat #MenyebarkanDakwahMelaluiLukisan
-
4714 0 19 September, 2019