#tarbiahsentap Instagram Photos & Videos

tarbiahsentap - 178.9k posts

FEEDBACK BUKU KERNA SYURGA BUKAN PERCUMA : PENULIS NAJMI FETIH
.
"Best,best sangat sangat.. First time bace buku darii penulis sudah membuatkan aku berkali kali jatuh cinta dengan buku ni..Harap harap buku yang lain pun sama gempak macam KSBP ni
.

Watak Khai ni,dari awal2 lagi aku dah jatuh cinta..Seorang pelajar yg bermasalah dan panas baran ttpi sngt manja dgn ibunya..Kesian dekat Khai,masa nak berubah tu laa ujian mendatang..Part paling sedih bagi aku ialah mase abang surau tu meninggal..sob2"
.
"agreat novel . give an inspiration . good in every plot that make me want to finish as soon as possible. This is the first favourite malay novel which its not totally a clishe novel like the other malay novel. This book also hv a poem and article at the last page whhich make me love it more . hope there will be a lot of malay book like this tht give inspiration to people at the future"
.
"I give 3 star utk jalan cerita, and im really impressed bcause almost each pages ada shj nasihat dan penyampaian dakwah yg memberi kesan di hati, ada yg buat sy rsa sebak dan ada jg yg buat sy rasa tsentap dgn apa yg disampaikan.. Untuk itu tmbh 1 bintang.. Keep it up ! Sgt bgus!" - NURUL
.
#DakwahSentap #TarbiahSentap #SquadIsbir #KomboMerdeka #KomboMalaysiaku #KomboNegaraku  #Kombo3BukuRM30 HQ : @isbirofficial

FEEDBACK BUKU KERNA SYURGA BUKAN PERCUMA : PENULIS NAJMI FETIH
.
"Best,best sangat sangat.. First time bace buku darii penulis sudah membuatkan aku berkali kali jatuh cinta dengan buku ni..Harap harap buku yang lain pun sama gempak macam KSBP ni
.

Watak Khai ni,dari awal2 lagi aku dah jatuh cinta..Seorang pelajar yg bermasalah dan panas baran ttpi sngt manja dgn ibunya..Kesian dekat Khai,masa nak berubah tu laa ujian mendatang..Part paling sedih bagi aku ialah mase abang surau tu meninggal..sob2"
.
"agreat novel . give an inspiration . good in every plot that make me want to finish as soon as possible. This is the first favourite malay novel which its not totally a clishe novel like the other malay novel. This book also hv a poem and article at the last page whhich make me love it more . hope there will be a lot of malay book like this tht give inspiration to people at the future"
.
"I give 3 star utk jalan cerita, and im really impressed bcause almost each pages ada shj nasihat dan penyampaian dakwah yg memberi kesan di hati, ada yg buat sy rsa sebak dan ada jg yg buat sy rasa tsentap dgn apa yg disampaikan.. Untuk itu tmbh 1 bintang.. Keep it up ! Sgt bgus!" - NURUL
.
#DakwahSentap #TarbiahSentap #SquadIsbir #KomboMerdeka #KomboMalaysiaku #KomboNegaraku #Kombo3BukuRM30 HQ : @isbirofficial

0 0 41 seconds ago
SERTAI PRE ORDER BUKU TERBARU PENULIS BEST SELLER SHUKERY AZIZAN DAN AIMAN AFEEF BERTAJUK “AJARI AKU TINGGALKAN MAKSIAT”
.
Kami buka Pre Order sekarang! Bagi yang sertai Pre Order dari 17 sehingga 30 Ogos sahaja akan mendapat tandatangan penulis (@shukery_azizan, @aiman.afeef) bersama kata kata istimewa juga diskaun sebanyak 15 % dari harga asal!!
.
SINOPSIS BUKU MOTIVASI AJARI AKU TINGGALKAN MAKSIAT.
.
Meninggalkan maksiat, tidaklah semudah yang disangka. Lebih-lebih lagi kalau ianya ditahap ketagihan. Ya, amat susah nak tinggalkan!
.
Disudut hati orang yang bermaksiat, dia hakikatnya nak berubah. Dia menangis berkali-kali, bertaubat, namun taubatnya itu tak mampu menghilangkan ketagihannya. Dosa itu menghantui. Jatuh  bangun, jatuh dan bangun, taubat dan taubat, tangisan demi tangisan. Seolah TIADA JALAN KELUAR untuk meninggalkan maksiat.
.
AJARI AKU TINGGALKAN MAKSIAT, kami hadiahkan untuk semua orang termasuk diri kami, kerana tiada dikalangan kita yang maksum.
.
Buku ini mengupas tentang cara secara teori dan praktikal, rohani dan psikologi, tentang cara nak meninggalkan pelbagai jenis maksiat, antaranya ketagihan rokok, video lucah, game, Gay, Lesbian, LGBT, isu-isu ibadah, dan aqidah.
.
Melalui buku ini, penulis yakin, ramai orang yang nak berubah. Kuatkan azam, kekalkan semangat, terus maju, move on, jangan hirau apa orang kata, doa pada Allah!
.
Kerana bila kita telah “tenggelam” dalam lautan amal, maka Allah akan campakkan dalam hati kita perasaan benci dan geli pada maksiat!”
.
SERTAI PRE ORDER BUKU INI SEKARANG
.
[WHATSAPP TEAM ISBIR KE 0142820941]
[WHATSAPP TEAM ISBIR KE 0142820941]
[WHATSAPP TEAM ISBIR KE 0142820941]
.
Semoga buku ini dapat memberi manfaat dan solusi kepada permasalahan yang sering menjadi jadi pada masyarakat kita sekarang. Moga Allah bagi Syurga!
.
#SquadIsbir  #isbirofficial #DakwahSentap #TarbiahSentap #bukubaru #bukutarbiah #komboogos #indieislamik #komboogos HQ : @isbirofficial 
#MerdekaEdition #MALAYSIAKU #preorder  #withlove #andaperlutahu

SERTAI PRE ORDER BUKU TERBARU PENULIS BEST SELLER SHUKERY AZIZAN DAN AIMAN AFEEF BERTAJUK “AJARI AKU TINGGALKAN MAKSIAT”
.
Kami buka Pre Order sekarang! Bagi yang sertai Pre Order dari 17 sehingga 30 Ogos sahaja akan mendapat tandatangan penulis (@shukery_azizan, @aiman.afeef) bersama kata kata istimewa juga diskaun sebanyak 15 % dari harga asal!!
.
SINOPSIS BUKU MOTIVASI AJARI AKU TINGGALKAN MAKSIAT.
.
Meninggalkan maksiat, tidaklah semudah yang disangka. Lebih-lebih lagi kalau ianya ditahap ketagihan. Ya, amat susah nak tinggalkan!
.
Disudut hati orang yang bermaksiat, dia hakikatnya nak berubah. Dia menangis berkali-kali, bertaubat, namun taubatnya itu tak mampu menghilangkan ketagihannya. Dosa itu menghantui. Jatuh bangun, jatuh dan bangun, taubat dan taubat, tangisan demi tangisan. Seolah TIADA JALAN KELUAR untuk meninggalkan maksiat.
.
AJARI AKU TINGGALKAN MAKSIAT, kami hadiahkan untuk semua orang termasuk diri kami, kerana tiada dikalangan kita yang maksum.
.
Buku ini mengupas tentang cara secara teori dan praktikal, rohani dan psikologi, tentang cara nak meninggalkan pelbagai jenis maksiat, antaranya ketagihan rokok, video lucah, game, Gay, Lesbian, LGBT, isu-isu ibadah, dan aqidah.
.
Melalui buku ini, penulis yakin, ramai orang yang nak berubah. Kuatkan azam, kekalkan semangat, terus maju, move on, jangan hirau apa orang kata, doa pada Allah!
.
Kerana bila kita telah “tenggelam” dalam lautan amal, maka Allah akan campakkan dalam hati kita perasaan benci dan geli pada maksiat!”
.
SERTAI PRE ORDER BUKU INI SEKARANG
.
[WHATSAPP TEAM ISBIR KE 0142820941]
[WHATSAPP TEAM ISBIR KE 0142820941]
[WHATSAPP TEAM ISBIR KE 0142820941]
.
Semoga buku ini dapat memberi manfaat dan solusi kepada permasalahan yang sering menjadi jadi pada masyarakat kita sekarang. Moga Allah bagi Syurga!
.
#SquadIsbir #isbirofficial #DakwahSentap #TarbiahSentap #bukubaru #bukutarbiah #komboogos #indieislamik #komboogos HQ : @isbirofficial
#MerdekaEdition #MALAYSIAKU #preorder #withlove #andaperlutahu

3 1 1 hour ago
3. COMBO CUN RM65
.
🌈 3pcs Balloon Helium
🌈6pcs Ferero + 3pcs RedRose
🌈 1 Mini kek NM
.
Contact me 0109675160
#surpriseplanner #cikkejutan  #JomSurprise #Sungaipetani #Bajetmurahmurahh #SurpriseKedahSp #Surprisedelivery #JomSurprise #viralofficial #tarbiahsentap #makcikbawang #happybirthday #kakishare #kakimakan #kakisurprise #gilakejutan #nmdelivery

3. COMBO CUN RM65
.
🌈 3pcs Balloon Helium
🌈6pcs Ferero + 3pcs RedRose
🌈 1 Mini kek NM
.
Contact me 0109675160
#surpriseplanner #cikkejutan #JomSurprise #Sungaipetani #Bajetmurahmurahh #SurpriseKedahSp #Surprisedelivery #JomSurprise #viralofficial #tarbiahsentap #makcikbawang #happybirthday #kakishare #kakimakan #kakisurprise #gilakejutan #nmdelivery

1 0 5 hours ago
2. COMBO COMEY RM50
. 🌈 2pcs Balloon Helium
🌈 4pcs Flower + Mix Chocolate
🌈 1 Mini Kek NM
.
Contact me 0109675160
#surpriseplanner #cikkejutan  #JomSurprise #Sungaipetani #Bajetmurahmurahh #SurpriseKedahSp #Surprisedelivery #JomSurprise #viralofficial #tarbiahsentap #makcikbawang #happybirthday #kakishare #kakimakan #kakisurprise #gilakejutan #nmdelivery

2. COMBO COMEY RM50
. 🌈 2pcs Balloon Helium
🌈 4pcs Flower + Mix Chocolate
🌈 1 Mini Kek NM
.
Contact me 0109675160
#surpriseplanner #cikkejutan #JomSurprise #Sungaipetani #Bajetmurahmurahh #SurpriseKedahSp #Surprisedelivery #JomSurprise #viralofficial #tarbiahsentap #makcikbawang #happybirthday #kakishare #kakimakan #kakisurprise #gilakejutan #nmdelivery

1 0 5 hours ago
1. COMBO GILA RM35
.
🌈1pcs Balloon Helium
🌈Bouquet 1pcs Rose + Mix Chocolate
🌈1 Mini Kek NM
.
0109675160 contact me! 
#surpriseplanner #cikkejutan  #JomSurprise #Sungaipetani #Bajetmurahmurahh #SurpriseKedahSp #Surprisedelivery #JomSurprise #viralofficial #tarbiahsentap #makcikbawang #happybirthday #kakishare #kakimakan #kakisurprise #gilakejutan #nmdelivery

1. COMBO GILA RM35
.
🌈1pcs Balloon Helium
🌈Bouquet 1pcs Rose + Mix Chocolate
🌈1 Mini Kek NM
.
0109675160 contact me!
#surpriseplanner #cikkejutan #JomSurprise #Sungaipetani #Bajetmurahmurahh #SurpriseKedahSp #Surprisedelivery #JomSurprise #viralofficial #tarbiahsentap #makcikbawang #happybirthday #kakishare #kakimakan #kakisurprise #gilakejutan #nmdelivery

2 0 5 hours ago
SERTAI PRE ORDER BUKU TERBARU PENULIS BEST SELLER SHUKERY AZIZAN DAN AIMAN AFEEF BERTAJUK “AJARI AKU TINGGALKAN MAKSIAT”
.
Kami buka Pre Order sekarang! Bagi yang sertai Pre Order dari 17 sehingga 30 Ogos sahaja akan mendapat tandatangan penulis (@shukery_azizan, @aiman.afeef) bersama kata kata istimewa juga diskaun sebanyak 15 % dari harga asal!!
.
SINOPSIS BUKU MOTIVASI AJARI AKU TINGGALKAN MAKSIAT.
.
Meninggalkan maksiat, tidaklah semudah yang disangka. Lebih-lebih lagi kalau ianya ditahap ketagihan. Ya, amat susah nak tinggalkan!
.
Disudut hati orang yang bermaksiat, dia hakikatnya nak berubah. Dia menangis berkali-kali, bertaubat, namun taubatnya itu tak mampu menghilangkan ketagihannya. Dosa itu menghantui. Jatuh  bangun, jatuh dan bangun, taubat dan taubat, tangisan demi tangisan. Seolah TIADA JALAN KELUAR untuk meninggalkan maksiat.
.
AJARI AKU TINGGALKAN MAKSIAT, kami hadiahkan untuk semua orang termasuk diri kami, kerana tiada dikalangan kita yang maksum.
.
Buku ini mengupas tentang cara secara teori dan praktikal, rohani dan psikologi, tentang cara nak meninggalkan pelbagai jenis maksiat, antaranya ketagihan rokok, video lucah, game, Gay, Lesbian, LGBT, isu-isu ibadah, dan aqidah.
.
Melalui buku ini, penulis yakin, ramai orang yang nak berubah. Kuatkan azam, kekalkan semangat, terus maju, move on, jangan hirau apa orang kata, doa pada Allah!
.
Kerana bila kita telah “tenggelam” dalam lautan amal, maka Allah akan campakkan dalam hati kita perasaan benci dan geli pada maksiat!”
.
SERTAI PRE ORDER BUKU INI SEKARANG
.
[WHATSAPP TEAM ISBIR 📲 01162051180]
[WHATSAPP TEAM ISBIR 📲 01162051180]
[WHATSAPP TEAM ISBIR 📲 01162051180]
.
Semoga buku ini dapat memberi manfaat dan solusi kepada permasalahan yang sering menjadi jadi pada masyarakat kita sekarang. Moga Allah bagi Syurga!
.
#SquadIsbir #IsbirOfficial #DakwahSentap #TarbiahSentap #BukuBaru #BukuTarbiah #KomboOgos #IndieIslamik #KomboOgos HQ : @isbirofficial

SERTAI PRE ORDER BUKU TERBARU PENULIS BEST SELLER SHUKERY AZIZAN DAN AIMAN AFEEF BERTAJUK “AJARI AKU TINGGALKAN MAKSIAT”
.
Kami buka Pre Order sekarang! Bagi yang sertai Pre Order dari 17 sehingga 30 Ogos sahaja akan mendapat tandatangan penulis (@shukery_azizan, @aiman.afeef) bersama kata kata istimewa juga diskaun sebanyak 15 % dari harga asal!!
.
SINOPSIS BUKU MOTIVASI AJARI AKU TINGGALKAN MAKSIAT.
.
Meninggalkan maksiat, tidaklah semudah yang disangka. Lebih-lebih lagi kalau ianya ditahap ketagihan. Ya, amat susah nak tinggalkan!
.
Disudut hati orang yang bermaksiat, dia hakikatnya nak berubah. Dia menangis berkali-kali, bertaubat, namun taubatnya itu tak mampu menghilangkan ketagihannya. Dosa itu menghantui. Jatuh bangun, jatuh dan bangun, taubat dan taubat, tangisan demi tangisan. Seolah TIADA JALAN KELUAR untuk meninggalkan maksiat.
.
AJARI AKU TINGGALKAN MAKSIAT, kami hadiahkan untuk semua orang termasuk diri kami, kerana tiada dikalangan kita yang maksum.
.
Buku ini mengupas tentang cara secara teori dan praktikal, rohani dan psikologi, tentang cara nak meninggalkan pelbagai jenis maksiat, antaranya ketagihan rokok, video lucah, game, Gay, Lesbian, LGBT, isu-isu ibadah, dan aqidah.
.
Melalui buku ini, penulis yakin, ramai orang yang nak berubah. Kuatkan azam, kekalkan semangat, terus maju, move on, jangan hirau apa orang kata, doa pada Allah!
.
Kerana bila kita telah “tenggelam” dalam lautan amal, maka Allah akan campakkan dalam hati kita perasaan benci dan geli pada maksiat!”
.
SERTAI PRE ORDER BUKU INI SEKARANG
.
[WHATSAPP TEAM ISBIR 📲 01162051180]
[WHATSAPP TEAM ISBIR 📲 01162051180]
[WHATSAPP TEAM ISBIR 📲 01162051180]
.
Semoga buku ini dapat memberi manfaat dan solusi kepada permasalahan yang sering menjadi jadi pada masyarakat kita sekarang. Moga Allah bagi Syurga!
.
#SquadIsbir #IsbirOfficial #DakwahSentap #TarbiahSentap #BukuBaru #BukuTarbiah #KomboOgos #IndieIslamik #KomboOgos HQ : @isbirofficial

7 2 5 hours ago
BELI BUKU TARBIAH ONLINE DENGAN KAMI!
.
Nak tak jimatkan masa untuk dapatkan buku buku tarbiah yang sedang panas di pasaran sekarang? Kami menawarkan buku best seller terbitan Tarbiaaah Sentap! Dapatkan buku yang anda cari dengan harga yang rendah.
.
Kini kami telah menerbitkan lebih 30 buah koleksi buku dari genre motivasi, novel dan komik. Setiap bulan juga kami aktif mengadakan Kombo, Happy Hour, Promo, Diskaun, Freegift dan macam macam lagi!!
.
Jangan risau tentang penghantaran... Kami juga menawarkan servis yang pantas dan cepat. Semalam order, hari ni postage, esok lusa sampai....!! Paling best, no tracking anda tunggu je di sms. Memang laju!
.
Jaminan kami, buku rosak akan diganti secara percuma. Postage ditanggung. Wang dikembalikan. Setiap pembelian buku tidak dikenakan caj tambahan.
.
[WS TEAM ISBIR 📲 011 62051180 ]
[WS TEAM ISBIR 📲 011 62051180 ]
[WS TEAM ISBIR 📲 011 62051180 ]
.
#SquadIsbir #AgentIsbir #Dropshipisbir #DakwahSentap #TarbiahSentap #BukuTarbiah #IndieIslamik #IsbirOfficial #OnlineJur #KomikTarbiah HQ: @isbirofficial

BELI BUKU TARBIAH ONLINE DENGAN KAMI!
.
Nak tak jimatkan masa untuk dapatkan buku buku tarbiah yang sedang panas di pasaran sekarang? Kami menawarkan buku best seller terbitan Tarbiaaah Sentap! Dapatkan buku yang anda cari dengan harga yang rendah.
.
Kini kami telah menerbitkan lebih 30 buah koleksi buku dari genre motivasi, novel dan komik. Setiap bulan juga kami aktif mengadakan Kombo, Happy Hour, Promo, Diskaun, Freegift dan macam macam lagi!!
.
Jangan risau tentang penghantaran... Kami juga menawarkan servis yang pantas dan cepat. Semalam order, hari ni postage, esok lusa sampai....!! Paling best, no tracking anda tunggu je di sms. Memang laju!
.
Jaminan kami, buku rosak akan diganti secara percuma. Postage ditanggung. Wang dikembalikan. Setiap pembelian buku tidak dikenakan caj tambahan.
.
[WS TEAM ISBIR 📲 011 62051180 ]
[WS TEAM ISBIR 📲 011 62051180 ]
[WS TEAM ISBIR 📲 011 62051180 ]
.
#SquadIsbir #AgentIsbir #Dropshipisbir #DakwahSentap #TarbiahSentap #BukuTarbiah #IndieIslamik #IsbirOfficial #OnlineJur #KomikTarbiah HQ: @isbirofficial

5 0 5 hours ago
SERTAI PRE ORDER BUKU TERBARU PENULIS BEST SELLER SHUKERY AZIZAN DAN AIMAN AFEEF BERTAJUK “AJARI AKU TINGGALKAN MAKSIAT”
.
Kami buka Pre Order sekarang! Bagi yang sertai Pre Order dari 17 sehingga 30 Ogos sahaja akan mendapat tandatangan penulis (@shukery_azizan, @aiman.afeef) bersama kata kata istimewa juga diskaun sebanyak 15 % dari harga asal!!
.
SINOPSIS BUKU MOTIVASI AJARI AKU TINGGALKAN MAKSIAT.
.
Meninggalkan maksiat, tidaklah semudah yang disangka. Lebih-lebih lagi kalau ianya ditahap ketagihan. Ya, amat susah nak tinggalkan!
.
Disudut hati orang yang bermaksiat, dia hakikatnya nak berubah. Dia menangis berkali-kali, bertaubat, namun taubatnya itu tak mampu menghilangkan ketagihannya. Dosa itu menghantui. Jatuh  bangun, jatuh dan bangun, taubat dan taubat, tangisan demi tangisan. Seolah TIADA JALAN KELUAR untuk meninggalkan maksiat.
.
AJARI AKU TINGGALKAN MAKSIAT, kami hadiahkan untuk semua orang termasuk diri kami, kerana tiada dikalangan kita yang maksum.
.
Buku ini mengupas tentang cara secara teori dan praktikal, rohani dan psikologi, tentang cara nak meninggalkan pelbagai jenis maksiat, antaranya ketagihan rokok, video lucah, game, Gay, Lesbian, LGBT, isu-isu ibadah, dan aqidah.
.
Melalui buku ini, penulis yakin, ramai orang yang nak berubah. Kuatkan azam, kekalkan semangat, terus maju, move on, jangan hirau apa orang kata, doa pada Allah!
.
Kerana bila kita telah “tenggelam” dalam lautan amal, maka Allah akan campakkan dalam hati kita perasaan benci dan geli pada maksiat!”
.
SERTAI PRE ORDER BUKU INI SEKARANG
.
[WHATSAPP TEAM ISBIR KE 019 534 2978 ]
[WHATSAPP TEAM ISBIR KE 019 534 2978 ]
[WHATSAPP TEAM ISBIR KE 019 534 2978 ]
.
Semoga buku ini dapat memberi manfaat dan solusi kepada permasalahan yang sering menjadi jadi pada masyarakat kita sekarang. Moga Allah bagi Syurga!
.
#SquadIsbir #IsbirOfficial #DakwahSentap #TarbiahSentap #BukuBaru #BukuTarbiah #KomboOgos #IndieIslamik #KomboOgos HQ : @isbirofficial

SERTAI PRE ORDER BUKU TERBARU PENULIS BEST SELLER SHUKERY AZIZAN DAN AIMAN AFEEF BERTAJUK “AJARI AKU TINGGALKAN MAKSIAT”
.
Kami buka Pre Order sekarang! Bagi yang sertai Pre Order dari 17 sehingga 30 Ogos sahaja akan mendapat tandatangan penulis (@shukery_azizan, @aiman.afeef) bersama kata kata istimewa juga diskaun sebanyak 15 % dari harga asal!!
.
SINOPSIS BUKU MOTIVASI AJARI AKU TINGGALKAN MAKSIAT.
.
Meninggalkan maksiat, tidaklah semudah yang disangka. Lebih-lebih lagi kalau ianya ditahap ketagihan. Ya, amat susah nak tinggalkan!
.
Disudut hati orang yang bermaksiat, dia hakikatnya nak berubah. Dia menangis berkali-kali, bertaubat, namun taubatnya itu tak mampu menghilangkan ketagihannya. Dosa itu menghantui. Jatuh bangun, jatuh dan bangun, taubat dan taubat, tangisan demi tangisan. Seolah TIADA JALAN KELUAR untuk meninggalkan maksiat.
.
AJARI AKU TINGGALKAN MAKSIAT, kami hadiahkan untuk semua orang termasuk diri kami, kerana tiada dikalangan kita yang maksum.
.
Buku ini mengupas tentang cara secara teori dan praktikal, rohani dan psikologi, tentang cara nak meninggalkan pelbagai jenis maksiat, antaranya ketagihan rokok, video lucah, game, Gay, Lesbian, LGBT, isu-isu ibadah, dan aqidah.
.
Melalui buku ini, penulis yakin, ramai orang yang nak berubah. Kuatkan azam, kekalkan semangat, terus maju, move on, jangan hirau apa orang kata, doa pada Allah!
.
Kerana bila kita telah “tenggelam” dalam lautan amal, maka Allah akan campakkan dalam hati kita perasaan benci dan geli pada maksiat!”
.
SERTAI PRE ORDER BUKU INI SEKARANG
.
[WHATSAPP TEAM ISBIR KE 019 534 2978 ]
[WHATSAPP TEAM ISBIR KE 019 534 2978 ]
[WHATSAPP TEAM ISBIR KE 019 534 2978 ]
.
Semoga buku ini dapat memberi manfaat dan solusi kepada permasalahan yang sering menjadi jadi pada masyarakat kita sekarang. Moga Allah bagi Syurga!
.
#SquadIsbir #IsbirOfficial #DakwahSentap #TarbiahSentap #BukuBaru #BukuTarbiah #KomboOgos #IndieIslamik #KomboOgos HQ : @isbirofficial

3 0 5 hours ago
NAK TAHU KOLEKSI BUKU USTAZ ADNIN?
.
Seperti yang sedia maklum, buku Tarbiah Sentap 1 adalah buku pertama keluaran Syarikat Sentap Press Sdn Bhd. Sehingga kini terdapat lebih 30 buah koleksi yang telah dicetak dari penulis Tarbiah Sentap sendiri dan juga penulis yang lain.
.
Antara buku keluaran @ustazadnin ialah
.
1)TARBIAH SENTAP 1 
2)TARBIAH SENTAP 2
3)TARBIAH SENTAP 3
4)KETIKA CINTA MENYENTAP
5)SURAT UNTUK ORANG YANG PUTUS CINTA
6)PICKUPLINE DAKWAH
.
Terbaru!! Buku SURAT UNTUK ORANG YANG PUTUS ASA. MashaAllah. Nakkkkk!! Korang boleh dapatkan mana mana buku yang korang nak ataupun boleh join Kombo Bulanan yang kami sediakan. Untuk lebih jimat, boleh kombokan bersama buku yang ada dalam pakej 😍
.
#DakwahSentap #TarbiahSentap #DuitRaya #Sebulansekali #SuratPutusAsa #PujukanDariTuhan #KauBukanAdiratna #SujudYangTerakhir #pbakl19 HQ : @isbirofficial

NAK TAHU KOLEKSI BUKU USTAZ ADNIN?
.
Seperti yang sedia maklum, buku Tarbiah Sentap 1 adalah buku pertama keluaran Syarikat Sentap Press Sdn Bhd. Sehingga kini terdapat lebih 30 buah koleksi yang telah dicetak dari penulis Tarbiah Sentap sendiri dan juga penulis yang lain.
.
Antara buku keluaran @ustazadnin ialah
.
1)TARBIAH SENTAP 1
2)TARBIAH SENTAP 2
3)TARBIAH SENTAP 3
4)KETIKA CINTA MENYENTAP
5)SURAT UNTUK ORANG YANG PUTUS CINTA
6)PICKUPLINE DAKWAH
.
Terbaru!! Buku SURAT UNTUK ORANG YANG PUTUS ASA. MashaAllah. Nakkkkk!! Korang boleh dapatkan mana mana buku yang korang nak ataupun boleh join Kombo Bulanan yang kami sediakan. Untuk lebih jimat, boleh kombokan bersama buku yang ada dalam pakej 😍
.
#DakwahSentap #TarbiahSentap #DuitRaya #Sebulansekali #SuratPutusAsa #PujukanDariTuhan #KauBukanAdiratna #SujudYangTerakhir #pbakl19 HQ : @isbirofficial

2 0 5 hours ago
SERTAI PRE ORDER BUKU TERBARU PENULIS BEST SELLER SHUKERY AZIZAN DAN AIMAN AFEEF BERTAJUK “AJARI AKU TINGGALKAN MAKSIAT”
.
Kami buka Pre Order sekarang! Bagi yang sertai Pre Order dari 17 sehingga 30 Ogos sahaja akan mendapat tandatangan penulis (@shukery_azizan, @aiman.afeef) bersama kata kata istimewa juga diskaun sebanyak 15 % dari harga asal!!
.
SINOPSIS BUKU MOTIVASI AJARI AKU TINGGALKAN MAKSIAT.
.
Meninggalkan maksiat, tidaklah semudah yang disangka. Lebih-lebih lagi kalau ianya ditahap ketagihan. Ya, amat susah nak tinggalkan!
.
Disudut hati orang yang bermaksiat, dia hakikatnya nak berubah. Dia menangis berkali-kali, bertaubat, namun taubatnya itu tak mampu menghilangkan ketagihannya. Dosa itu menghantui. Jatuh  bangun, jatuh dan bangun, taubat dan taubat, tangisan demi tangisan. Seolah TIADA JALAN KELUAR untuk meninggalkan maksiat.
.
AJARI AKU TINGGALKAN MAKSIAT, kami hadiahkan untuk semua orang termasuk diri kami, kerana tiada dikalangan kita yang maksum.
.
Buku ini mengupas tentang cara secara teori dan praktikal, rohani dan psikologi, tentang cara nak meninggalkan pelbagai jenis maksiat, antaranya ketagihan rokok, video lucah, game, Gay, Lesbian, LGBT, isu-isu ibadah, dan aqidah.
.
Melalui buku ini, penulis yakin, ramai orang yang nak berubah. Kuatkan azam, kekalkan semangat, terus maju, move on, jangan hirau apa orang kata, doa pada Allah!
.
Kerana bila kita telah “tenggelam” dalam lautan amal, maka Allah akan campakkan dalam hati kita perasaan benci dan geli pada maksiat!”
.
SERTAI PRE ORDER BUKU INI SEKARANG
.
[👉🏻 [WS TEAM ISBIR KE 01116157956 SEGERA]
👉🏻 [WS TEAM ISBIR KE 01116157956 SEGERA]
👉🏻 [WS TEAM ISBIR KE 01116157956 SEGERA]
Semoga buku ini dapat memberi manfaat dan solusi kepada permasalahan yang sering menjadi jadi pada masyarakat kita sekarang. Moga Allah bagi Syurga!
.
#SquadIsbir #IsbirOfficial #DakwahSentap #TarbiahSentap #BukuBaru #BukuTarbiah #KomboOgos #IndieIslamik #KomboOgos HQ : @isbirofficial

SERTAI PRE ORDER BUKU TERBARU PENULIS BEST SELLER SHUKERY AZIZAN DAN AIMAN AFEEF BERTAJUK “AJARI AKU TINGGALKAN MAKSIAT”
.
Kami buka Pre Order sekarang! Bagi yang sertai Pre Order dari 17 sehingga 30 Ogos sahaja akan mendapat tandatangan penulis (@shukery_azizan, @aiman.afeef) bersama kata kata istimewa juga diskaun sebanyak 15 % dari harga asal!!
.
SINOPSIS BUKU MOTIVASI AJARI AKU TINGGALKAN MAKSIAT.
.
Meninggalkan maksiat, tidaklah semudah yang disangka. Lebih-lebih lagi kalau ianya ditahap ketagihan. Ya, amat susah nak tinggalkan!
.
Disudut hati orang yang bermaksiat, dia hakikatnya nak berubah. Dia menangis berkali-kali, bertaubat, namun taubatnya itu tak mampu menghilangkan ketagihannya. Dosa itu menghantui. Jatuh bangun, jatuh dan bangun, taubat dan taubat, tangisan demi tangisan. Seolah TIADA JALAN KELUAR untuk meninggalkan maksiat.
.
AJARI AKU TINGGALKAN MAKSIAT, kami hadiahkan untuk semua orang termasuk diri kami, kerana tiada dikalangan kita yang maksum.
.
Buku ini mengupas tentang cara secara teori dan praktikal, rohani dan psikologi, tentang cara nak meninggalkan pelbagai jenis maksiat, antaranya ketagihan rokok, video lucah, game, Gay, Lesbian, LGBT, isu-isu ibadah, dan aqidah.
.
Melalui buku ini, penulis yakin, ramai orang yang nak berubah. Kuatkan azam, kekalkan semangat, terus maju, move on, jangan hirau apa orang kata, doa pada Allah!
.
Kerana bila kita telah “tenggelam” dalam lautan amal, maka Allah akan campakkan dalam hati kita perasaan benci dan geli pada maksiat!”
.
SERTAI PRE ORDER BUKU INI SEKARANG
.
[👉🏻 [WS TEAM ISBIR KE 01116157956 SEGERA]
👉🏻 [WS TEAM ISBIR KE 01116157956 SEGERA]
👉🏻 [WS TEAM ISBIR KE 01116157956 SEGERA]
Semoga buku ini dapat memberi manfaat dan solusi kepada permasalahan yang sering menjadi jadi pada masyarakat kita sekarang. Moga Allah bagi Syurga!
.
#SquadIsbir #IsbirOfficial #DakwahSentap #TarbiahSentap #BukuBaru #BukuTarbiah #KomboOgos #IndieIslamik #KomboOgos HQ : @isbirofficial

5 0 5 hours ago
SERTAI PRE ORDER BUKU TERBARU PENULIS BEST SELLER SHUKERY AZIZAN DAN AIMAN AFEEF BERTAJUK “AJARI AKU TINGGALKAN MAKSIAT”
.
Kami buka Pre Order sekarang! Bagi yang sertai Pre Order dari 17 sehingga 30 Ogos sahaja akan mendapat tandatangan penulis (@shukery_azizan, @aiman.afeef) bersama kata kata istimewa juga diskaun sebanyak 15 % dari harga asal!!
.
SINOPSIS BUKU MOTIVASI AJARI AKU TINGGALKAN MAKSIAT.
.
Meninggalkan maksiat, tidaklah semudah yang disangka. Lebih-lebih lagi kalau ianya ditahap ketagihan. Ya, amat susah nak tinggalkan!
.
Disudut hati orang yang bermaksiat, dia hakikatnya nak berubah. Dia menangis berkali-kali, bertaubat, namun taubatnya itu tak mampu menghilangkan ketagihannya. Dosa itu menghantui. Jatuh  bangun, jatuh dan bangun, taubat dan taubat, tangisan demi tangisan. Seolah TIADA JALAN KELUAR untuk meninggalkan maksiat.
.
AJARI AKU TINGGALKAN MAKSIAT, kami hadiahkan untuk semua orang termasuk diri kami, kerana tiada dikalangan kita yang maksum.
.
Buku ini mengupas tentang cara secara teori dan praktikal, rohani dan psikologi, tentang cara nak meninggalkan pelbagai jenis maksiat, antaranya ketagihan rokok, video lucah, game, Gay, Lesbian, LGBT, isu-isu ibadah, dan aqidah.
.
Melalui buku ini, penulis yakin, ramai orang yang nak berubah. Kuatkan azam, kekalkan semangat, terus maju, move on, jangan hirau apa orang kata, doa pada Allah!
.
Kerana bila kita telah “tenggelam” dalam lautan amal, maka Allah akan campakkan dalam hati kita perasaan benci dan geli pada maksiat!”
.
SERTAI PRE ORDER BUKU INI SEKARANG
.
[WHATSAPP TEAM ISBIR KE 01124911644]
[WHATSAPP TEAM ISBIR KE 01124911644]
[WHATSAPP TEAM ISBIR KE 01124911644]
.
Semoga buku ini dapat memberi manfaat dan solusi kepada permasalahan yang sering menjadi jadi pada masyarakat kita sekarang. Moga Allah bagi Syurga!
.
#SquadIsbir #IsbirOfficial #DakwahSentap #TarbiahSentap #BukuBaru #BukuTarbiah #KomboOgos #IndieIslamik #KomboOgos HQ : @isbirofficial

SERTAI PRE ORDER BUKU TERBARU PENULIS BEST SELLER SHUKERY AZIZAN DAN AIMAN AFEEF BERTAJUK “AJARI AKU TINGGALKAN MAKSIAT”
.
Kami buka Pre Order sekarang! Bagi yang sertai Pre Order dari 17 sehingga 30 Ogos sahaja akan mendapat tandatangan penulis (@shukery_azizan, @aiman.afeef) bersama kata kata istimewa juga diskaun sebanyak 15 % dari harga asal!!
.
SINOPSIS BUKU MOTIVASI AJARI AKU TINGGALKAN MAKSIAT.
.
Meninggalkan maksiat, tidaklah semudah yang disangka. Lebih-lebih lagi kalau ianya ditahap ketagihan. Ya, amat susah nak tinggalkan!
.
Disudut hati orang yang bermaksiat, dia hakikatnya nak berubah. Dia menangis berkali-kali, bertaubat, namun taubatnya itu tak mampu menghilangkan ketagihannya. Dosa itu menghantui. Jatuh bangun, jatuh dan bangun, taubat dan taubat, tangisan demi tangisan. Seolah TIADA JALAN KELUAR untuk meninggalkan maksiat.
.
AJARI AKU TINGGALKAN MAKSIAT, kami hadiahkan untuk semua orang termasuk diri kami, kerana tiada dikalangan kita yang maksum.
.
Buku ini mengupas tentang cara secara teori dan praktikal, rohani dan psikologi, tentang cara nak meninggalkan pelbagai jenis maksiat, antaranya ketagihan rokok, video lucah, game, Gay, Lesbian, LGBT, isu-isu ibadah, dan aqidah.
.
Melalui buku ini, penulis yakin, ramai orang yang nak berubah. Kuatkan azam, kekalkan semangat, terus maju, move on, jangan hirau apa orang kata, doa pada Allah!
.
Kerana bila kita telah “tenggelam” dalam lautan amal, maka Allah akan campakkan dalam hati kita perasaan benci dan geli pada maksiat!”
.
SERTAI PRE ORDER BUKU INI SEKARANG
.
[WHATSAPP TEAM ISBIR KE 01124911644]
[WHATSAPP TEAM ISBIR KE 01124911644]
[WHATSAPP TEAM ISBIR KE 01124911644]
.
Semoga buku ini dapat memberi manfaat dan solusi kepada permasalahan yang sering menjadi jadi pada masyarakat kita sekarang. Moga Allah bagi Syurga!
.
#SquadIsbir #IsbirOfficial #DakwahSentap #TarbiahSentap #BukuBaru #BukuTarbiah #KomboOgos #IndieIslamik #KomboOgos HQ : @isbirofficial

7 0 5 hours ago
SERTAI PRE ORDER BUKU TERBARU PENULIS BEST SELLER SHUKERY AZIZAN DAN AIMAN AFEEF BERTAJUK “AJARI AKU TINGGALKAN MAKSIAT”
.
Kami buka Pre Order sekarang! Bagi yang sertai Pre Order dari 17 sehingga 30 Ogos sahaja akan mendapat tandatangan penulis (@shukery_azizan, @aiman.afeef) bersama kata kata istimewa juga diskaun sebanyak 15 % dari harga asal!!
.
SINOPSIS BUKU MOTIVASI AJARI AKU TINGGALKAN MAKSIAT.
.
Meninggalkan maksiat, tidaklah semudah yang disangka. Lebih-lebih lagi kalau ianya ditahap ketagihan. Ya, amat susah nak tinggalkan!
.
Disudut hati orang yang bermaksiat, dia hakikatnya nak berubah. Dia menangis berkali-kali, bertaubat, namun taubatnya itu tak mampu menghilangkan ketagihannya. Dosa itu menghantui. Jatuh  bangun, jatuh dan bangun, taubat dan taubat, tangisan demi tangisan. Seolah TIADA JALAN KELUAR untuk meninggalkan maksiat.
.
AJARI AKU TINGGALKAN MAKSIAT, kami hadiahkan untuk semua orang termasuk diri kami, kerana tiada dikalangan kita yang maksum.
.
Buku ini mengupas tentang cara secara teori dan praktikal, rohani dan psikologi, tentang cara nak meninggalkan pelbagai jenis maksiat, antaranya ketagihan rokok, video lucah, game, Gay, Lesbian, LGBT, isu-isu ibadah, dan aqidah.
.
Melalui buku ini, penulis yakin, ramai orang yang nak berubah. Kuatkan azam, kekalkan semangat, terus maju, move on, jangan hirau apa orang kata, doa pada Allah!
.
Kerana bila kita telah “tenggelam” dalam lautan amal, maka Allah akan campakkan dalam hati kita perasaan benci dan geli pada maksiat!”
.
SERTAI PRE ORDER BUKU INI SEKARANG
.
[WHATSAPP TEAM ISBIR KE 010 344 9207]
[WHATSAPP TEAM ISBIR KE 010 344 9207]
[WHATSAPP TEAM ISBIR KE 010 344 9207]
.
Semoga buku ini dapat memberi manfaat dan solusi kepada permasalahan yang sering menjadi jadi pada masyarakat kita sekarang. Moga Allah bagi Syurga!
.
#SquadIsbir #IsbirOfficial #DakwahSentap #TarbiahSentap #BukuBaru #BukuTarbiah #KomboOgos #IndieIslamik #KomboOgos HQ : @isbirofficial

SERTAI PRE ORDER BUKU TERBARU PENULIS BEST SELLER SHUKERY AZIZAN DAN AIMAN AFEEF BERTAJUK “AJARI AKU TINGGALKAN MAKSIAT”
.
Kami buka Pre Order sekarang! Bagi yang sertai Pre Order dari 17 sehingga 30 Ogos sahaja akan mendapat tandatangan penulis (@shukery_azizan, @aiman.afeef) bersama kata kata istimewa juga diskaun sebanyak 15 % dari harga asal!!
.
SINOPSIS BUKU MOTIVASI AJARI AKU TINGGALKAN MAKSIAT.
.
Meninggalkan maksiat, tidaklah semudah yang disangka. Lebih-lebih lagi kalau ianya ditahap ketagihan. Ya, amat susah nak tinggalkan!
.
Disudut hati orang yang bermaksiat, dia hakikatnya nak berubah. Dia menangis berkali-kali, bertaubat, namun taubatnya itu tak mampu menghilangkan ketagihannya. Dosa itu menghantui. Jatuh bangun, jatuh dan bangun, taubat dan taubat, tangisan demi tangisan. Seolah TIADA JALAN KELUAR untuk meninggalkan maksiat.
.
AJARI AKU TINGGALKAN MAKSIAT, kami hadiahkan untuk semua orang termasuk diri kami, kerana tiada dikalangan kita yang maksum.
.
Buku ini mengupas tentang cara secara teori dan praktikal, rohani dan psikologi, tentang cara nak meninggalkan pelbagai jenis maksiat, antaranya ketagihan rokok, video lucah, game, Gay, Lesbian, LGBT, isu-isu ibadah, dan aqidah.
.
Melalui buku ini, penulis yakin, ramai orang yang nak berubah. Kuatkan azam, kekalkan semangat, terus maju, move on, jangan hirau apa orang kata, doa pada Allah!
.
Kerana bila kita telah “tenggelam” dalam lautan amal, maka Allah akan campakkan dalam hati kita perasaan benci dan geli pada maksiat!”
.
SERTAI PRE ORDER BUKU INI SEKARANG
.
[WHATSAPP TEAM ISBIR KE 010 344 9207]
[WHATSAPP TEAM ISBIR KE 010 344 9207]
[WHATSAPP TEAM ISBIR KE 010 344 9207]
.
Semoga buku ini dapat memberi manfaat dan solusi kepada permasalahan yang sering menjadi jadi pada masyarakat kita sekarang. Moga Allah bagi Syurga!
.
#SquadIsbir #IsbirOfficial #DakwahSentap #TarbiahSentap #BukuBaru #BukuTarbiah #KomboOgos #IndieIslamik #KomboOgos HQ : @isbirofficial

4 0 5 hours ago
Inn Syaa Allah one fine day... Reflection for myself either💪🏻( saya + @jaz_z88 sangat menghargai for those yang using our vid + pic to motivate + inspiring others in dakwah,jangan risau kami tak marah if untuk kebaikan ummah malah mengkagumi bakat kalian😊semoga Allah redha)
.
#Reposting @its.asyrafx with @instarepost_app -- .
Assalamualaikum ❤️
.
Video dari @nurulhidayahzaini 😅😅
.
“Wanita yg tak baik adalah utk lelaki yg tak baik , dan lelaki yg x baik adalah utk wanita yg x baik ⚒ Wanita yg baik pula adalah utk lelaki yg baik , dan lelaki yg baik pula adalah utk wanita yg baik”
(An-Nur : 26)
.
Kalau diri kita ni dah terlalu murah , adakah layak kita nak dpt jodoh yg mahal ❓ Kalau diri kita ni dah selalu sandar kat bahu gf/bf , adakah layak utk kita dpt jodoh yg jaga ikhtilat ❓Diri murah , tp berdoa nk jodoh yg mahal 🤣
.
Ayat td dah secara jelas ckp , orang baik adalah utk orang yg baik 💯 Ada sesetgh orang , masa kahwin , sorang baik sorang jahat 😕 Adakah ayat quran td TERSILAP ⁉️ Tidak 🚫 Cumanya , jodoh yg pada awalnya jht td InSya-Allah kelak akan menjadi baik atas bimbingan pasangannya itu 💖
.
Pernah couple ❓ Masih couple ❓ Jangan risau ✔️ Pintu taubat masih terbuka luas 🌈 Hanya tinggal awak je utk melangkah masuk ke pintu tersebut ✨ Jangan rasa diri itu seorang yg baik selagi tidak meninggalkan larangan Allah 💢
.
Dah byk kali member bebel “WALAA TAKROBU ZINA” ‼️ Tapi awak buat tak tahu 😑 Bisu ke pekak pon tak tahu la 💩 Bila diri terbiasa bermaksiat , itu tandanya hati hitam ☠️ Cara nk putihkan hati balik adalah dgn cara tinggalkan maksiat td dan dekatkan diri dgn Islam 😇
.
Kesimpulannya , ubah diri , InSya-Allah jodoh pembimbing syurga bakal menjadi pasangan hidup kita ⭐️ Bukanlah berniat mahu menyindir sesiapa , post ini hanyalah utk memberi peringatan kpd diri saya sendiri dan kpd awak yg melihatnya 🌤
.
#HAroadtohijrah #hijrah #maksiat #jodoh #islam #tarbiah #tarbiahsentap  #hati #zina #couple #coupleislamik  #islam #tarbiah #tarbiahsentap #islamic #malay #malaysia #indo #indonesia #dakwah #tazkirah #ceramah #hati #rakan #sahabat #Rasulullah #Muhammad #NabiMuhammad

Inn Syaa Allah one fine day... Reflection for myself either💪🏻( saya + @jaz_z88 sangat menghargai for those yang using our vid + pic to motivate + inspiring others in dakwah,jangan risau kami tak marah if untuk kebaikan ummah malah mengkagumi bakat kalian😊semoga Allah redha)
.
#Reposting @its.asyrafx with @instarepost_app -- .
Assalamualaikum ❤️
.
Video dari @nurulhidayahzaini 😅😅
.
“Wanita yg tak baik adalah utk lelaki yg tak baik , dan lelaki yg x baik adalah utk wanita yg x baik ⚒ Wanita yg baik pula adalah utk lelaki yg baik , dan lelaki yg baik pula adalah utk wanita yg baik”
(An-Nur : 26)
.
Kalau diri kita ni dah terlalu murah , adakah layak kita nak dpt jodoh yg mahal ❓ Kalau diri kita ni dah selalu sandar kat bahu gf/bf , adakah layak utk kita dpt jodoh yg jaga ikhtilat ❓Diri murah , tp berdoa nk jodoh yg mahal 🤣
.
Ayat td dah secara jelas ckp , orang baik adalah utk orang yg baik 💯 Ada sesetgh orang , masa kahwin , sorang baik sorang jahat 😕 Adakah ayat quran td TERSILAP ⁉️ Tidak 🚫 Cumanya , jodoh yg pada awalnya jht td InSya-Allah kelak akan menjadi baik atas bimbingan pasangannya itu 💖
.
Pernah couple ❓ Masih couple ❓ Jangan risau ✔️ Pintu taubat masih terbuka luas 🌈 Hanya tinggal awak je utk melangkah masuk ke pintu tersebut ✨ Jangan rasa diri itu seorang yg baik selagi tidak meninggalkan larangan Allah 💢
.
Dah byk kali member bebel “WALAA TAKROBU ZINA” ‼️ Tapi awak buat tak tahu 😑 Bisu ke pekak pon tak tahu la 💩 Bila diri terbiasa bermaksiat , itu tandanya hati hitam ☠️ Cara nk putihkan hati balik adalah dgn cara tinggalkan maksiat td dan dekatkan diri dgn Islam 😇
.
Kesimpulannya , ubah diri , InSya-Allah jodoh pembimbing syurga bakal menjadi pasangan hidup kita ⭐️ Bukanlah berniat mahu menyindir sesiapa , post ini hanyalah utk memberi peringatan kpd diri saya sendiri dan kpd awak yg melihatnya 🌤
.
#HAroadtohijrah #hijrah #maksiat #jodoh #islam #tarbiah #tarbiahsentap #hati #zina #couple #coupleislamik #islam #tarbiah #tarbiahsentap #islamic #malay #malaysia #indo #indonesia #dakwah #tazkirah #ceramah #hati #rakan #sahabat #Rasulullah #Muhammad #NabiMuhammad

5 0 6 hours ago
Tiap-tiap yang berjiwa akan merasakan mati. Dan sesungguhnya pada hari kiamat sajalah disempurnakan pahalamu. Barangsiapa dijauhkan dari neraka dan dimasukkan ke dalam surga, maka sungguh ia telah beruntung. Kehidupan dunia itu tidak lain hanyalah kesenangan yang memperdayakan. [Ali Imran:185].
.
.
.
follow @alhadits_official
follow @alhadits_official
follow @alhadits_official
.
.
.
#nasihatislami #jommuhasabahdiri #dakwahitucinta#amalan #cintadakwah #hikmah #nasihatulama#akutersentuhcinta #cintaislamicc #kesabaran#nasehatcinta #tarbiahsentap #dakwahsentap#tarbiah #thetarbiyyah #jentikhati #tazkirah#tarbiahdiri #sentapjentikhati #quotejentikhati#jomdakwah #nakpickupline #seribusatucerita

Tiap-tiap yang berjiwa akan merasakan mati. Dan sesungguhnya pada hari kiamat sajalah disempurnakan pahalamu. Barangsiapa dijauhkan dari neraka dan dimasukkan ke dalam surga, maka sungguh ia telah beruntung. Kehidupan dunia itu tidak lain hanyalah kesenangan yang memperdayakan. [Ali Imran:185].
.
.
.
follow @alhadits_official
follow @alhadits_official
follow @alhadits_official
.
.
.
#nasihatislami #jommuhasabahdiri #dakwahitucinta #amalan #cintadakwah #hikmah #nasihatulama #akutersentuhcinta #cintaislamicc #kesabaran #nasehatcinta #tarbiahsentap #dakwahsentap #tarbiah #thetarbiyyah #jentikhati #tazkirah #tarbiahdiri #sentapjentikhati #quotejentikhati #jomdakwah #nakpickupline #seribusatucerita

53 0 6 hours ago
#repost

Moga iman kita sentiasa dipelihara oleh Allah SWT selalu hendakNya.
.
.
Follow @jentikhati.tv untuk dapatkan video 
dakwah yang menarik dan terkini 💯.
.
.
#jentikhati
#twitterjentikhati
#quotejentikhati 
#sentapjentikhati
#dakwahjentikhati
#videojentikhati
#sentapbeb #dakwahsentap #tarbiah #tarbiahsentap #teguran #nasihatdiri #nasihat

#repost

Moga iman kita sentiasa dipelihara oleh Allah SWT selalu hendakNya.
.
.
Follow @jentikhati.tv untuk dapatkan video
dakwah yang menarik dan terkini 💯.
.
.
#jentikhati
#twitterjentikhati
#quotejentikhati
#sentapjentikhati
#dakwahjentikhati
#videojentikhati
#sentapbeb #dakwahsentap #tarbiah #tarbiahsentap #teguran #nasihatdiri #nasihat

75 0 6 hours ago
SERTAI PRE ORDER BUKU TERBARU PENULIS BEST SELLER SHUKERY AZIZAN DAN AIMAN AFEEF BERTAJUK “AJARI AKU TINGGALKAN MAKSIAT”
.
Kami buka Pre Order sekarang! Bagi yang sertai Pre Order dari 17 sehingga 30 Ogos sahaja akan mendapat tandatangan penulis (@shukery_azizan, @aiman.afeef) bersama kata kata istimewa juga diskaun sebanyak 15 % dari harga asal!!
.
SINOPSIS BUKU MOTIVASI AJARI AKU TINGGALKAN MAKSIAT.
.
Meninggalkan maksiat, tidaklah semudah yang disangka. Lebih-lebih lagi kalau ianya ditahap ketagihan. Ya, amat susah nak tinggalkan!
.
Disudut hati orang yang bermaksiat, dia hakikatnya nak berubah. Dia menangis berkali-kali, bertaubat, namun taubatnya itu tak mampu menghilangkan ketagihannya. Dosa itu menghantui. Jatuh  bangun, jatuh dan bangun, taubat dan taubat, tangisan demi tangisan. Seolah TIADA JALAN KELUAR untuk meninggalkan maksiat.
.
AJARI AKU TINGGALKAN MAKSIAT, kami hadiahkan untuk semua orang termasuk diri kami, kerana tiada dikalangan kita yang maksum.
.
Buku ini mengupas tentang cara secara teori dan praktikal, rohani dan psikologi, tentang cara nak meninggalkan pelbagai jenis maksiat, antaranya ketagihan rokok, video lucah, game, Gay, Lesbian, LGBT, isu-isu ibadah, dan aqidah.
.
Melalui buku ini, penulis yakin, ramai orang yang nak berubah. Kuatkan azam, kekalkan semangat, terus maju, move on, jangan hirau apa orang kata, doa pada Allah!
.
Kerana bila kita telah “tenggelam” dalam lautan amal, maka Allah akan campakkan dalam hati kita perasaan benci dan geli pada maksiat!”
.
SERTAI PRE ORDER BUKU INI SEKARANG
.
[WHATSAPP TEAM ISBIR KE 013 618 6036 ]
[WHATSAPP TEAM ISBIR KE 013 618 6036 ]
[WHATSAPP TEAM ISBIR KE 013 618 6036 ]
.
Semoga buku ini dapat memberi manfaat dan solusi kepada permasalahan yang sering menjadi jadi pada masyarakat kita sekarang. Moga Allah bagi Syurga!
.
#SquadIsbir #IsbirOfficial #DakwahSentap #TarbiahSentap #BukuBaru #BukuTarbiah #KomboOgos #IndieIslamik #KomboOgos HQ : @isbirofficial

SERTAI PRE ORDER BUKU TERBARU PENULIS BEST SELLER SHUKERY AZIZAN DAN AIMAN AFEEF BERTAJUK “AJARI AKU TINGGALKAN MAKSIAT”
.
Kami buka Pre Order sekarang! Bagi yang sertai Pre Order dari 17 sehingga 30 Ogos sahaja akan mendapat tandatangan penulis (@shukery_azizan, @aiman.afeef) bersama kata kata istimewa juga diskaun sebanyak 15 % dari harga asal!!
.
SINOPSIS BUKU MOTIVASI AJARI AKU TINGGALKAN MAKSIAT.
.
Meninggalkan maksiat, tidaklah semudah yang disangka. Lebih-lebih lagi kalau ianya ditahap ketagihan. Ya, amat susah nak tinggalkan!
.
Disudut hati orang yang bermaksiat, dia hakikatnya nak berubah. Dia menangis berkali-kali, bertaubat, namun taubatnya itu tak mampu menghilangkan ketagihannya. Dosa itu menghantui. Jatuh bangun, jatuh dan bangun, taubat dan taubat, tangisan demi tangisan. Seolah TIADA JALAN KELUAR untuk meninggalkan maksiat.
.
AJARI AKU TINGGALKAN MAKSIAT, kami hadiahkan untuk semua orang termasuk diri kami, kerana tiada dikalangan kita yang maksum.
.
Buku ini mengupas tentang cara secara teori dan praktikal, rohani dan psikologi, tentang cara nak meninggalkan pelbagai jenis maksiat, antaranya ketagihan rokok, video lucah, game, Gay, Lesbian, LGBT, isu-isu ibadah, dan aqidah.
.
Melalui buku ini, penulis yakin, ramai orang yang nak berubah. Kuatkan azam, kekalkan semangat, terus maju, move on, jangan hirau apa orang kata, doa pada Allah!
.
Kerana bila kita telah “tenggelam” dalam lautan amal, maka Allah akan campakkan dalam hati kita perasaan benci dan geli pada maksiat!”
.
SERTAI PRE ORDER BUKU INI SEKARANG
.
[WHATSAPP TEAM ISBIR KE 013 618 6036 ]
[WHATSAPP TEAM ISBIR KE 013 618 6036 ]
[WHATSAPP TEAM ISBIR KE 013 618 6036 ]
.
Semoga buku ini dapat memberi manfaat dan solusi kepada permasalahan yang sering menjadi jadi pada masyarakat kita sekarang. Moga Allah bagi Syurga!
.
#SquadIsbir #IsbirOfficial #DakwahSentap #TarbiahSentap #BukuBaru #BukuTarbiah #KomboOgos #IndieIslamik #KomboOgos HQ : @isbirofficial

2 0 6 hours ago
SERTAI PRE ORDER BUKU TERBARU PENULIS BEST SELLER SHUKERY AZIZAN DAN AIMAN AFEEF BERTAJUK “AJARI AKU TINGGALKAN MAKSIAT”
.
Kami buka Pre Order sekarang! Bagi yang sertai Pre Order dari 17 sehingga 30 Ogos sahaja akan mendapat tandatangan penulis (@shukery_azizan, @aiman.afeef) bersama kata kata istimewa juga diskaun sebanyak 15 % dari harga asal!!
.
SINOPSIS BUKU MOTIVASI AJARI AKU TINGGALKAN MAKSIAT.
.
Meninggalkan maksiat, tidaklah semudah yang disangka. Lebih-lebih lagi kalau ianya ditahap ketagihan. Ya, amat susah nak tinggalkan!
.
Disudut hati orang yang bermaksiat, dia hakikatnya nak berubah. Dia menangis berkali-kali, bertaubat, namun taubatnya itu tak mampu menghilangkan ketagihannya. Dosa itu menghantui. Jatuh  bangun, jatuh dan bangun, taubat dan taubat, tangisan demi tangisan. Seolah TIADA JALAN KELUAR untuk meninggalkan maksiat.
.
AJARI AKU TINGGALKAN MAKSIAT, kami hadiahkan untuk semua orang termasuk diri kami, kerana tiada dikalangan kita yang maksum.
.
Buku ini mengupas tentang cara secara teori dan praktikal, rohani dan psikologi, tentang cara nak meninggalkan pelbagai jenis maksiat, antaranya ketagihan rokok, video lucah, game, Gay, Lesbian, LGBT, isu-isu ibadah, dan aqidah.
.
Melalui buku ini, penulis yakin, ramai orang yang nak berubah. Kuatkan azam, kekalkan semangat, terus maju, move on, jangan hirau apa orang kata, doa pada Allah!
.
Kerana bila kita telah “tenggelam” dalam lautan amal, maka Allah akan campakkan dalam hati kita perasaan benci dan geli pada maksiat!”
.
SERTAI PRE ORDER BUKU INI SEKARANG
.
[WHATSAPP REDSTOPBOOK.CO KE 012 334 9328]
[WHATSAPP REDSTOPBOOK.CO KE 012 334 9328]
[WHATSAPP REDSTOPBOOK.CO KE 012 334 9328]
.
Semoga buku ini dapat memberi manfaat dan solusi kepada permasalahan yang sering menjadi jadi pada masyarakat kita sekarang. Moga Allah bagi Syurga!
.
#SquadIsbir #IsbirOfficial #DakwahSentap #TarbiahSentap #BukuBaru #BukuTarbiah #KomboOgos #IndieIslamik #KomboOgos
#redstopbook.co  HQ : @isbirofficial

SERTAI PRE ORDER BUKU TERBARU PENULIS BEST SELLER SHUKERY AZIZAN DAN AIMAN AFEEF BERTAJUK “AJARI AKU TINGGALKAN MAKSIAT”
.
Kami buka Pre Order sekarang! Bagi yang sertai Pre Order dari 17 sehingga 30 Ogos sahaja akan mendapat tandatangan penulis (@shukery_azizan, @aiman.afeef) bersama kata kata istimewa juga diskaun sebanyak 15 % dari harga asal!!
.
SINOPSIS BUKU MOTIVASI AJARI AKU TINGGALKAN MAKSIAT.
.
Meninggalkan maksiat, tidaklah semudah yang disangka. Lebih-lebih lagi kalau ianya ditahap ketagihan. Ya, amat susah nak tinggalkan!
.
Disudut hati orang yang bermaksiat, dia hakikatnya nak berubah. Dia menangis berkali-kali, bertaubat, namun taubatnya itu tak mampu menghilangkan ketagihannya. Dosa itu menghantui. Jatuh bangun, jatuh dan bangun, taubat dan taubat, tangisan demi tangisan. Seolah TIADA JALAN KELUAR untuk meninggalkan maksiat.
.
AJARI AKU TINGGALKAN MAKSIAT, kami hadiahkan untuk semua orang termasuk diri kami, kerana tiada dikalangan kita yang maksum.
.
Buku ini mengupas tentang cara secara teori dan praktikal, rohani dan psikologi, tentang cara nak meninggalkan pelbagai jenis maksiat, antaranya ketagihan rokok, video lucah, game, Gay, Lesbian, LGBT, isu-isu ibadah, dan aqidah.
.
Melalui buku ini, penulis yakin, ramai orang yang nak berubah. Kuatkan azam, kekalkan semangat, terus maju, move on, jangan hirau apa orang kata, doa pada Allah!
.
Kerana bila kita telah “tenggelam” dalam lautan amal, maka Allah akan campakkan dalam hati kita perasaan benci dan geli pada maksiat!”
.
SERTAI PRE ORDER BUKU INI SEKARANG
.
[WHATSAPP REDSTOPBOOK.CO KE 012 334 9328]
[WHATSAPP REDSTOPBOOK.CO KE 012 334 9328]
[WHATSAPP REDSTOPBOOK.CO KE 012 334 9328]
.
Semoga buku ini dapat memberi manfaat dan solusi kepada permasalahan yang sering menjadi jadi pada masyarakat kita sekarang. Moga Allah bagi Syurga!
.
#SquadIsbir #IsbirOfficial #DakwahSentap #TarbiahSentap #BukuBaru #BukuTarbiah #KomboOgos #IndieIslamik #KomboOgos
#redstopbook.co HQ : @isbirofficial

2 0 6 hours ago
SERTAI PRE ORDER BUKU TERBARU PENULIS BEST SELLER SHUKERY AZIZAN DAN AIMAN AFEEF BERTAJUK “AJARI AKU TINGGALKAN MAKSIAT”
.
Kami buka Pre Order sekarang! Bagi yang sertai Pre Order dari 17 sehingga 30 Ogos sahaja akan mendapat tandatangan penulis (@shukery_azizan, @aiman.afeef) bersama kata kata istimewa juga diskaun sebanyak 15 % dari harga asal!!
.
SINOPSIS BUKU MOTIVASI AJARI AKU TINGGALKAN MAKSIAT.
.
Meninggalkan maksiat, tidaklah semudah yang disangka. Lebih-lebih lagi kalau ianya ditahap ketagihan. Ya, amat susah nak tinggalkan!
.
Disudut hati orang yang bermaksiat, dia hakikatnya nak berubah. Dia menangis berkali-kali, bertaubat, namun taubatnya itu tak mampu menghilangkan ketagihannya. Dosa itu menghantui. Jatuh  bangun, jatuh dan bangun, taubat dan taubat, tangisan demi tangisan. Seolah TIADA JALAN KELUAR untuk meninggalkan maksiat.
.
AJARI AKU TINGGALKAN MAKSIAT, kami hadiahkan untuk semua orang termasuk diri kami, kerana tiada dikalangan kita yang maksum.
.
Buku ini mengupas tentang cara secara teori dan praktikal, rohani dan psikologi, tentang cara nak meninggalkan pelbagai jenis maksiat, antaranya ketagihan rokok, video lucah, game, Gay, Lesbian, LGBT, isu-isu ibadah, dan aqidah.
.
Melalui buku ini, penulis yakin, ramai orang yang nak berubah. Kuatkan azam, kekalkan semangat, terus maju, move on, jangan hirau apa orang kata, doa pada Allah!
.
Kerana bila kita telah “tenggelam” dalam lautan amal, maka Allah akan campakkan dalam hati kita perasaan benci dan geli pada maksiat!”
.
SERTAI PRE ORDER BUKU INI SEKARANG
.
[WHATSAPP SIHAH KE 013 8478138]
[WHATSAPP SIHAH KE 013 8478138]
[WHATSAPP SIHAH KE 013 8478138]
.
Semoga buku ini dapat memberi manfaat dan solusi kepada permasalahan yang sering menjadi jadi pada masyarakat kita sekarang. Moga Allah bagi Syurga!
.
#SquadIsbir #IsbirOfficial #DakwahSentap #TarbiahSentap #BukuBaru #BukuTarbiah #KomboOgos #IndieIslamik #KomboOgos HQ : @isbirofficial

SERTAI PRE ORDER BUKU TERBARU PENULIS BEST SELLER SHUKERY AZIZAN DAN AIMAN AFEEF BERTAJUK “AJARI AKU TINGGALKAN MAKSIAT”
.
Kami buka Pre Order sekarang! Bagi yang sertai Pre Order dari 17 sehingga 30 Ogos sahaja akan mendapat tandatangan penulis (@shukery_azizan, @aiman.afeef) bersama kata kata istimewa juga diskaun sebanyak 15 % dari harga asal!!
.
SINOPSIS BUKU MOTIVASI AJARI AKU TINGGALKAN MAKSIAT.
.
Meninggalkan maksiat, tidaklah semudah yang disangka. Lebih-lebih lagi kalau ianya ditahap ketagihan. Ya, amat susah nak tinggalkan!
.
Disudut hati orang yang bermaksiat, dia hakikatnya nak berubah. Dia menangis berkali-kali, bertaubat, namun taubatnya itu tak mampu menghilangkan ketagihannya. Dosa itu menghantui. Jatuh bangun, jatuh dan bangun, taubat dan taubat, tangisan demi tangisan. Seolah TIADA JALAN KELUAR untuk meninggalkan maksiat.
.
AJARI AKU TINGGALKAN MAKSIAT, kami hadiahkan untuk semua orang termasuk diri kami, kerana tiada dikalangan kita yang maksum.
.
Buku ini mengupas tentang cara secara teori dan praktikal, rohani dan psikologi, tentang cara nak meninggalkan pelbagai jenis maksiat, antaranya ketagihan rokok, video lucah, game, Gay, Lesbian, LGBT, isu-isu ibadah, dan aqidah.
.
Melalui buku ini, penulis yakin, ramai orang yang nak berubah. Kuatkan azam, kekalkan semangat, terus maju, move on, jangan hirau apa orang kata, doa pada Allah!
.
Kerana bila kita telah “tenggelam” dalam lautan amal, maka Allah akan campakkan dalam hati kita perasaan benci dan geli pada maksiat!”
.
SERTAI PRE ORDER BUKU INI SEKARANG
.
[WHATSAPP SIHAH KE 013 8478138]
[WHATSAPP SIHAH KE 013 8478138]
[WHATSAPP SIHAH KE 013 8478138]
.
Semoga buku ini dapat memberi manfaat dan solusi kepada permasalahan yang sering menjadi jadi pada masyarakat kita sekarang. Moga Allah bagi Syurga!
.
#SquadIsbir #IsbirOfficial #DakwahSentap #TarbiahSentap #BukuBaru #BukuTarbiah #KomboOgos #IndieIslamik #KomboOgos HQ : @isbirofficial

10 0 6 hours ago
Allah always with you 😊💞
.
.
➡@notanasihat
.
.
#jentikhati#tarbiahsentap#kuanta#abbasy#dakwahsentap#cahayaislam#jomdakwah

Allah always with you 😊💞
.
.
@notanasihat
.
.
#jentikhati #tarbiahsentap #kuanta #abbasy #dakwahsentap #cahayaislam #jomdakwah

41 0 6 hours ago
Semoga Allah menggantikan luka dan kesedihan dengan sesuatu yang lebih baik dari sebelum ni 😘
_
Share Dakwah & Motivasi Yang Bermanfaat ❤️
SHARE AND TAG @Thedailydakwah
FOLLOW @thedailydakwah
Thankyouuuu!
_
#thedailydakwah #spreadpositivity #spreadlove #sabar #spreaddakwah #blogger #bepositive #dakwahitucinta #dakwahsunnah #dakwahsentap #thetarbiyyah #tarbiyahsentap #jomdakwah #jomhijrah #instadakwah #amarmakrufnahimungkar #tvdakwah #dakwahislamic #tarbiahsentap

Semoga Allah menggantikan luka dan kesedihan dengan sesuatu yang lebih baik dari sebelum ni 😘
_
Share Dakwah & Motivasi Yang Bermanfaat ❤️
SHARE AND TAG @Thedailydakwah
FOLLOW @thedailydakwah
Thankyouuuu!
_
#thedailydakwah #spreadpositivity #spreadlove #sabar #spreaddakwah #blogger #bepositive #dakwahitucinta #dakwahsunnah #dakwahsentap #thetarbiyyah #tarbiyahsentap #jomdakwah #jomhijrah #instadakwah #amarmakrufnahimungkar #tvdakwah #dakwahislamic #tarbiahsentap

2 0 7 hours ago
SERTAI PRE ORDER BUKU TERBARU PENULIS BEST SELLER SHUKERY AZIZAN DAN AIMAN AFEEF BERTAJUK “AJARI AKU TINGGALKAN MAKSIAT”
.
Kami buka Pre Order sekarang! Bagi yang sertai Pre Order dari 17 sehingga 30 Ogos sahaja akan mendapat tandatangan penulis (@shukery_azizan, @aiman.afeef) bersama kata kata istimewa juga diskaun sebanyak 15 % dari harga asal!!
.
SINOPSIS BUKU MOTIVASI AJARI AKU TINGGALKAN MAKSIAT.
.
Meninggalkan maksiat, tidaklah semudah yang disangka. Lebih-lebih lagi kalau ianya ditahap ketagihan. Ya, amat susah nak tinggalkan!
.
Disudut hati orang yang bermaksiat, dia hakikatnya nak berubah. Dia menangis berkali-kali, bertaubat, namun taubatnya itu tak mampu menghilangkan ketagihannya. Dosa itu menghantui. Jatuh  bangun, jatuh dan bangun, taubat dan taubat, tangisan demi tangisan. Seolah TIADA JALAN KELUAR untuk meninggalkan maksiat.
.
AJARI AKU TINGGALKAN MAKSIAT, kami hadiahkan untuk semua orang termasuk diri kami, kerana tiada dikalangan kita yang maksum.
.
Buku ini mengupas tentang cara secara teori dan praktikal, rohani dan psikologi, tentang cara nak meninggalkan pelbagai jenis maksiat, antaranya ketagihan rokok, video lucah, game, Gay, Lesbian, LGBT, isu-isu ibadah, dan aqidah.
.
Melalui buku ini, penulis yakin, ramai orang yang nak berubah. Kuatkan azam, kekalkan semangat, terus maju, move on, jangan hirau apa orang kata, doa pada Allah!
.
Kerana bila kita telah “tenggelam” dalam lautan amal, maka Allah akan campakkan dalam hati kita perasaan benci dan geli pada maksiat!”
.
SERTAI PRE ORDER BUKU INI SEKARANG
.
[WHATSAPP TEAM ISBIR KE 019 646 4562]
[WHATSAPP TEAM ISBIR KE 019 646 4562]
[WHATSAPP TEAM ISBIR KE 019 646 4562]
.
Semoga buku ini dapat memberi manfaat dan solusi kepada permasalahan yang sering menjadi jadi pada masyarakat kita sekarang. Moga Allah bagi Syurga!
.
#SquadIsbir #IsbirOfficial #bookoftarbiah #DakwahSentap #TarbiahSentap #BukuBaru #BukuTarbiah #KomboOgos #IndieIslamik #KomboOgos HQ : @isbirofficial

SERTAI PRE ORDER BUKU TERBARU PENULIS BEST SELLER SHUKERY AZIZAN DAN AIMAN AFEEF BERTAJUK “AJARI AKU TINGGALKAN MAKSIAT”
.
Kami buka Pre Order sekarang! Bagi yang sertai Pre Order dari 17 sehingga 30 Ogos sahaja akan mendapat tandatangan penulis (@shukery_azizan, @aiman.afeef) bersama kata kata istimewa juga diskaun sebanyak 15 % dari harga asal!!
.
SINOPSIS BUKU MOTIVASI AJARI AKU TINGGALKAN MAKSIAT.
.
Meninggalkan maksiat, tidaklah semudah yang disangka. Lebih-lebih lagi kalau ianya ditahap ketagihan. Ya, amat susah nak tinggalkan!
.
Disudut hati orang yang bermaksiat, dia hakikatnya nak berubah. Dia menangis berkali-kali, bertaubat, namun taubatnya itu tak mampu menghilangkan ketagihannya. Dosa itu menghantui. Jatuh bangun, jatuh dan bangun, taubat dan taubat, tangisan demi tangisan. Seolah TIADA JALAN KELUAR untuk meninggalkan maksiat.
.
AJARI AKU TINGGALKAN MAKSIAT, kami hadiahkan untuk semua orang termasuk diri kami, kerana tiada dikalangan kita yang maksum.
.
Buku ini mengupas tentang cara secara teori dan praktikal, rohani dan psikologi, tentang cara nak meninggalkan pelbagai jenis maksiat, antaranya ketagihan rokok, video lucah, game, Gay, Lesbian, LGBT, isu-isu ibadah, dan aqidah.
.
Melalui buku ini, penulis yakin, ramai orang yang nak berubah. Kuatkan azam, kekalkan semangat, terus maju, move on, jangan hirau apa orang kata, doa pada Allah!
.
Kerana bila kita telah “tenggelam” dalam lautan amal, maka Allah akan campakkan dalam hati kita perasaan benci dan geli pada maksiat!”
.
SERTAI PRE ORDER BUKU INI SEKARANG
.
[WHATSAPP TEAM ISBIR KE 019 646 4562]
[WHATSAPP TEAM ISBIR KE 019 646 4562]
[WHATSAPP TEAM ISBIR KE 019 646 4562]
.
Semoga buku ini dapat memberi manfaat dan solusi kepada permasalahan yang sering menjadi jadi pada masyarakat kita sekarang. Moga Allah bagi Syurga!
.
#SquadIsbir #IsbirOfficial #bookoftarbiah #DakwahSentap #TarbiahSentap #BukuBaru #BukuTarbiah #KomboOgos #IndieIslamik #KomboOgos HQ : @isbirofficial

2 0 7 hours ago
♡
Allah menjadikan dunia ini luas dengan rahmatNya, lapang dengan ketaatan kepadaNya, mudah tatakala berurusan dengan syariatNya, gembira dengan janji syurgaNya. Jadinya mengapa perlu mengeluh saat diri diuji?
.
Bersyukurlah.. tanda hati kita sudah merasa lapang dengan syurgaNya di dunia ini lagi.

Hidup adalah pilihan

Pilih tersenyum atau marah
Pilih memaafkan atau membalas,
Pilih kasih sayang atau membenci,
Pilih bersyukur atau mengeluh,
Pilih berharap atau putus asa

Namun Dia selalu memberi yg terbaik

Perancangan kita mungkin indah,
Tapi rancangan Allah adalah yg terindah🌹

Bukankah begitu?
.
.
#Repost cc @fikri_chayokk
_

Silakan  LIKE👍 | COMMENT💭 | SHARE↗️ | TAG🏷️| TURN ON POST NOTIFICATION🔔 | FOLLOW❤️ @dakwah.is.cinta
.
.
.
#dakwah #dakwahmudah #dakwahislam #dakwahcinta #dakwahkreatif #zikir #majlisilmu #ilmu #dakwahtauhid #instadakwah #streetdakwah #islamituindah #islamicquotes #islamituindah #iman #islamiccalligraphy #istikharahcinta #istighfar #sedekah #tazkirah #dakwahremajaislam #muslimah #hidayah #selawat #dakwahsentap #tarbiahsentap #muhasabahdiri #swapreview #review


Allah menjadikan dunia ini luas dengan rahmatNya, lapang dengan ketaatan kepadaNya, mudah tatakala berurusan dengan syariatNya, gembira dengan janji syurgaNya. Jadinya mengapa perlu mengeluh saat diri diuji?
.
Bersyukurlah.. tanda hati kita sudah merasa lapang dengan syurgaNya di dunia ini lagi.

Hidup adalah pilihan

Pilih tersenyum atau marah
Pilih memaafkan atau membalas,
Pilih kasih sayang atau membenci,
Pilih bersyukur atau mengeluh,
Pilih berharap atau putus asa

Namun Dia selalu memberi yg terbaik

Perancangan kita mungkin indah,
Tapi rancangan Allah adalah yg terindah🌹

Bukankah begitu?
.
.
#Repost cc @fikri_chayokk
_

Silakan LIKE👍 | COMMENT💭 | SHARE↗️ | TAG🏷️| TURN ON POST NOTIFICATION🔔 | FOLLOW❤️ @dakwah.is.cinta
.
.
.
#dakwah #dakwahmudah #dakwahislam #dakwahcinta #dakwahkreatif #zikir #majlisilmu #ilmu #dakwahtauhid #instadakwah #streetdakwah #islamituindah #islamicquotes #islamituindah #iman #islamiccalligraphy #istikharahcinta #istighfar #sedekah #tazkirah #dakwahremajaislam #muslimah #hidayah #selawat #dakwahsentap #tarbiahsentap #muhasabahdiri #swapreview #review

68 2 7 hours ago
[ SEMUSIM DI MAHSYAR :  LIMA HARI DIKEBUMIKAN DALAM KUBUR ]
.
BY @hadi_fayyadh
Kisah Benar
.
Iqlima Salsabilla ( Bukan nama sebenar ) disahkan menghidap penyakit kanser hati.
.
Walau dalam keadaan payah alhamdulillah, aku diberi harapan bahawa aku bakal diselamatkan.
.
Seorang pemuda, Haikal Qaleef menuaikan janjinya, mendermakan hatinya kepadaku. . .
Aku masih ingat detik itu aku ditolak masuk ke dalam bilik pembedahan sambil diperhatikan jauh Kedua orang tua yang mengaku ibu dan ayahku.
.
Aku amat benci, benci yang sangat mendalam terhadap mereka berdua. Aku dicaci dan dihina selama ini adalah kerana mereka. .
.
Aku, terasa seperti ada yang merenggut. Sakit, azab, tidak mampu terungkap. Badanku menggelupur seperti kehilangan nafas. Aku tidak tahu, apa yang berlaku.
.
Aku kelam, bagai berada di dalam kepekatan malam. Aku melihat diriku berbungkus kain kapan putih berjalan pulang, tanah darah, nanah mengalir si kainku. .
.
.
.
Aku memanggil-manggil ayahku. Dia seperti terlena dialam mimpi, aku benar-benar berdiri di hadapannya. "Ayah, tolong ayah...Ayah, buka ikatan ini ayah .."
.
Apa yang sebenarnya berlaku? Apakah dendam Iqlima terhadap ibu dan ayahnya? Apakah dia berjaya hadir di dalam mimpi ayahnya ?
.
Dapatkan jawapan pengalaman sebenar seseorang yang mati 5 hari di dalam liang lahad, lalu kembali ke dunia. .
DAPATKAN SEGERA SEMUSIM DI MAHSYAR.
ORDER SEKARANG.

Setiap pembelian anda, anda akan memperoleh e book percuma, WARKAH BUAT BIDADARI. Sementara STOK MASIH ADA, TANDATANGAN PENULIS dan Bookmark Percuma.
.
Harga menarik RM 29.90 sahaja.
BELI SATU PERCUMA SATU.
Hubungi Kami : +60168434007
Follow kami : @booxoffer

#dakwah #dakwahjentikhati #tarbiah #ilmu #tarbiahkalbu #tarbiahsentap #sentapbeb #sentapdakwah #tarbiahdiri #nasihatbuatdiri #nasihatbuathati #ilmuakhirzaman #jomrepost #islamicpost #islamindah #doa #ceramah #motivasi #quotes #hijrah #videodakwah #sahabat #lukisandakwah #AbbasyVideo #AbbasyIslamicDesign #jomberubah #quotes

[ SEMUSIM DI MAHSYAR : LIMA HARI DIKEBUMIKAN DALAM KUBUR ]
.
BY @hadi_fayyadh
Kisah Benar
.
Iqlima Salsabilla ( Bukan nama sebenar ) disahkan menghidap penyakit kanser hati.
.
Walau dalam keadaan payah alhamdulillah, aku diberi harapan bahawa aku bakal diselamatkan.
.
Seorang pemuda, Haikal Qaleef menuaikan janjinya, mendermakan hatinya kepadaku. . .
Aku masih ingat detik itu aku ditolak masuk ke dalam bilik pembedahan sambil diperhatikan jauh Kedua orang tua yang mengaku ibu dan ayahku.
.
Aku amat benci, benci yang sangat mendalam terhadap mereka berdua. Aku dicaci dan dihina selama ini adalah kerana mereka. .
.
Aku, terasa seperti ada yang merenggut. Sakit, azab, tidak mampu terungkap. Badanku menggelupur seperti kehilangan nafas. Aku tidak tahu, apa yang berlaku.
.
Aku kelam, bagai berada di dalam kepekatan malam. Aku melihat diriku berbungkus kain kapan putih berjalan pulang, tanah darah, nanah mengalir si kainku. .
.
.
.
Aku memanggil-manggil ayahku. Dia seperti terlena dialam mimpi, aku benar-benar berdiri di hadapannya. "Ayah, tolong ayah...Ayah, buka ikatan ini ayah .."
.
Apa yang sebenarnya berlaku? Apakah dendam Iqlima terhadap ibu dan ayahnya? Apakah dia berjaya hadir di dalam mimpi ayahnya ?
.
Dapatkan jawapan pengalaman sebenar seseorang yang mati 5 hari di dalam liang lahad, lalu kembali ke dunia. .
DAPATKAN SEGERA SEMUSIM DI MAHSYAR.
ORDER SEKARANG.

Setiap pembelian anda, anda akan memperoleh e book percuma, WARKAH BUAT BIDADARI. Sementara STOK MASIH ADA, TANDATANGAN PENULIS dan Bookmark Percuma.
.
Harga menarik RM 29.90 sahaja.
BELI SATU PERCUMA SATU.
Hubungi Kami : +60168434007
Follow kami : @booxoffer

#dakwah #dakwahjentikhati #tarbiah #ilmu #tarbiahkalbu #tarbiahsentap #sentapbeb #sentapdakwah #tarbiahdiri #nasihatbuatdiri #nasihatbuathati #ilmuakhirzaman #jomrepost #islamicpost #islamindah #doa #ceramah #motivasi #quotes #hijrah #videodakwah #sahabat #lukisandakwah #AbbasyVideo #AbbasyIslamicDesign #jomberubah #quotes

9 0 7 hours ago
KOMBO KEDUA SPECIAL EDITION MERDEKA : SET KOMBO MALAYSIAKU
.
Padu! Kombo kali ni semua buku best seller dan buku baru!! Kami dah satukan dah sekali satu set supaya korang tak pening2 dah nak mikir, tapi kalau macam ni pun susah juga nak buat keputusan ye tak 😆
.
Ada 10 buku pilihan di atas, korang boleh pilih 3 buku antara semua tu, kami dah diskaunkan dah ni dari HARGA ASAL! Plus, kalau korang dapatkan SET KOMBO MALAYSIAKU, automatik korang akan dapat TASBIH DIGITAL PERCUMA dari kami!! 😱
.
KALAU TAK DAPATKAN SEKARANG, RUUUUGI.....! SEBAB HARGA DAH DISKAUN DAPAT PULA FREEGIFT. SIAPA NAK BAGI? .
Tunggu apa lagi, jom contact number di bawah untuk tempahan :
.
👉🏻 [WS TEAM ISBIR KE 013 4185765 SEGERA]
👉🏻 [WS TEAM ISBIR KE 013 4185765 SEGERA]
👉🏻 [WS TEAM ISBIR KE 013 4185765 SEGERA]
.
#DakwahSentap #TarbiahSentap #SquadIsbir #KomboMerdeka #KomboMalaysiaku #KomboNegaraku  #Kombo3BukuRM30 HQ : @isbirofficial

KOMBO KEDUA SPECIAL EDITION MERDEKA : SET KOMBO MALAYSIAKU
.
Padu! Kombo kali ni semua buku best seller dan buku baru!! Kami dah satukan dah sekali satu set supaya korang tak pening2 dah nak mikir, tapi kalau macam ni pun susah juga nak buat keputusan ye tak 😆
.
Ada 10 buku pilihan di atas, korang boleh pilih 3 buku antara semua tu, kami dah diskaunkan dah ni dari HARGA ASAL! Plus, kalau korang dapatkan SET KOMBO MALAYSIAKU, automatik korang akan dapat TASBIH DIGITAL PERCUMA dari kami!! 😱
.
KALAU TAK DAPATKAN SEKARANG, RUUUUGI.....! SEBAB HARGA DAH DISKAUN DAPAT PULA FREEGIFT. SIAPA NAK BAGI? .
Tunggu apa lagi, jom contact number di bawah untuk tempahan :
.
👉🏻 [WS TEAM ISBIR KE 013 4185765 SEGERA]
👉🏻 [WS TEAM ISBIR KE 013 4185765 SEGERA]
👉🏻 [WS TEAM ISBIR KE 013 4185765 SEGERA]
.
#DakwahSentap #TarbiahSentap #SquadIsbir #KomboMerdeka #KomboMalaysiaku #KomboNegaraku #Kombo3BukuRM30 HQ : @isbirofficial

4 0 7 hours ago
SERTAI PRE ORDER BUKU TERBARU PENULIS BEST SELLER SHUKERY AZIZAN DAN AIMAN AFEEF BERTAJUK “AJARI AKU TINGGALKAN MAKSIAT”
.
Kami buka Pre Order sekarang! Bagi yang sertai Pre Order dari 17 sehingga 30 Ogos sahaja akan mendapat tandatangan penulis (@shukery_azizan, @aiman.afeef) bersama kata kata istimewa juga diskaun sebanyak 15 % dari harga asal!!
.
SINOPSIS BUKU MOTIVASI AJARI AKU TINGGALKAN MAKSIAT.
.
Meninggalkan maksiat, tidaklah semudah yang disangka. Lebih-lebih lagi kalau ianya ditahap ketagihan. Ya, amat susah nak tinggalkan!
.
Disudut hati orang yang bermaksiat, dia hakikatnya nak berubah. Dia menangis berkali-kali, bertaubat, namun taubatnya itu tak mampu menghilangkan ketagihannya. Dosa itu menghantui. Jatuh  bangun, jatuh dan bangun, taubat dan taubat, tangisan demi tangisan. Seolah TIADA JALAN KELUAR untuk meninggalkan maksiat.
.
AJARI AKU TINGGALKAN MAKSIAT, kami hadiahkan untuk semua orang termasuk diri kami, kerana tiada dikalangan kita yang maksum.
.
Buku ini mengupas tentang cara secara teori dan praktikal, rohani dan psikologi, tentang cara nak meninggalkan pelbagai jenis maksiat, antaranya ketagihan rokok, video lucah, game, Gay, Lesbian, LGBT, isu-isu ibadah, dan aqidah.
.
Melalui buku ini, penulis yakin, ramai orang yang nak berubah. Kuatkan azam, kekalkan semangat, terus maju, move on, jangan hirau apa orang kata, doa pada Allah!
.
Kerana bila kita telah “tenggelam” dalam lautan amal, maka Allah akan campakkan dalam hati kita perasaan benci dan geli pada maksiat!”
.
SERTAI PRE ORDER BUKU INI SEKARANG
.
[WHATSAPP TEAM ISBIR KE 0174274574]
[WHATSAPP TEAM ISBIR KE 0174274574]
[WHATSAPP TEAM ISBIR KE 0174274574]
.
Semoga buku ini dapat memberi manfaat dan solusi kepada permasalahan yang sering menjadi jadi pada masyarakat kita sekarang. Moga Allah bagi Syurga!
.
#SquadIsbir #IsbirOfficial #DakwahSentap #TarbiahSentap #BukuBaru #BukuTarbiah #KomboOgos #IndieIslamik #KomboOgos HQ : @isbirofficial

SERTAI PRE ORDER BUKU TERBARU PENULIS BEST SELLER SHUKERY AZIZAN DAN AIMAN AFEEF BERTAJUK “AJARI AKU TINGGALKAN MAKSIAT”
.
Kami buka Pre Order sekarang! Bagi yang sertai Pre Order dari 17 sehingga 30 Ogos sahaja akan mendapat tandatangan penulis (@shukery_azizan, @aiman.afeef) bersama kata kata istimewa juga diskaun sebanyak 15 % dari harga asal!!
.
SINOPSIS BUKU MOTIVASI AJARI AKU TINGGALKAN MAKSIAT.
.
Meninggalkan maksiat, tidaklah semudah yang disangka. Lebih-lebih lagi kalau ianya ditahap ketagihan. Ya, amat susah nak tinggalkan!
.
Disudut hati orang yang bermaksiat, dia hakikatnya nak berubah. Dia menangis berkali-kali, bertaubat, namun taubatnya itu tak mampu menghilangkan ketagihannya. Dosa itu menghantui. Jatuh bangun, jatuh dan bangun, taubat dan taubat, tangisan demi tangisan. Seolah TIADA JALAN KELUAR untuk meninggalkan maksiat.
.
AJARI AKU TINGGALKAN MAKSIAT, kami hadiahkan untuk semua orang termasuk diri kami, kerana tiada dikalangan kita yang maksum.
.
Buku ini mengupas tentang cara secara teori dan praktikal, rohani dan psikologi, tentang cara nak meninggalkan pelbagai jenis maksiat, antaranya ketagihan rokok, video lucah, game, Gay, Lesbian, LGBT, isu-isu ibadah, dan aqidah.
.
Melalui buku ini, penulis yakin, ramai orang yang nak berubah. Kuatkan azam, kekalkan semangat, terus maju, move on, jangan hirau apa orang kata, doa pada Allah!
.
Kerana bila kita telah “tenggelam” dalam lautan amal, maka Allah akan campakkan dalam hati kita perasaan benci dan geli pada maksiat!”
.
SERTAI PRE ORDER BUKU INI SEKARANG
.
[WHATSAPP TEAM ISBIR KE 0174274574]
[WHATSAPP TEAM ISBIR KE 0174274574]
[WHATSAPP TEAM ISBIR KE 0174274574]
.
Semoga buku ini dapat memberi manfaat dan solusi kepada permasalahan yang sering menjadi jadi pada masyarakat kita sekarang. Moga Allah bagi Syurga!
.
#SquadIsbir #IsbirOfficial #DakwahSentap #TarbiahSentap #BukuBaru #BukuTarbiah #KomboOgos #IndieIslamik #KomboOgos HQ : @isbirofficial

3 0 7 hours ago
Ucapkanlah ALHAMDULILLAH sebagai tanda kita syukur dengan segala pemberian Allah terhadap kita ❤️ Itu sebagai kunci kebahagiaan.
_
Share Dakwah & Motivasi Yang Bermanfaat ❤️
SHARE AND TAG @Thedailydakwah
FOLLOW @thedailydakwah
Thankyouuuu!
_
#thedailydakwah #spreadpositivity #spreadlove #sabar #spreaddakwah #blogger #bepositive #dakwahitucinta #dakwahsunnah #dakwahsentap #thetarbiyyah #tarbiyahsentap #jomdakwah #jomhijrah #instadakwah #amarmakrufnahimungkar #tvdakwah #dakwahislamic #tarbiahsentap

Ucapkanlah ALHAMDULILLAH sebagai tanda kita syukur dengan segala pemberian Allah terhadap kita ❤️ Itu sebagai kunci kebahagiaan.
_
Share Dakwah & Motivasi Yang Bermanfaat ❤️
SHARE AND TAG @Thedailydakwah
FOLLOW @thedailydakwah
Thankyouuuu!
_
#thedailydakwah #spreadpositivity #spreadlove #sabar #spreaddakwah #blogger #bepositive #dakwahitucinta #dakwahsunnah #dakwahsentap #thetarbiyyah #tarbiyahsentap #jomdakwah #jomhijrah #instadakwah #amarmakrufnahimungkar #tvdakwah #dakwahislamic #tarbiahsentap

3 0 7 hours ago
#tarbiahsentap
😎😎

#tarbiahsentap
😎😎

2 0 8 hours ago
Reposted from @theadamwatan_bookstore -  SERTAI PRE ORDER BUKU TERBARU PENULIS BEST SELLER SHUKERY AZIZAN DAN AIMAN AFEEF BERTAJUK “AJARI AKU TINGGALKAN MAKSIAT”
.
Kami buka Pre Order sekarang! Bagi yang sertai Pre Order dari 17 sehingga 30 Ogos sahaja akan mendapat tandatangan penulis (@shukery_azizan, @aiman.afeef) bersama kata kata istimewa juga diskaun sebanyak 15 % dari harga asal!!
.
SINOPSIS BUKU MOTIVASI AJARI AKU TINGGALKAN MAKSIAT.
.
Meninggalkan maksiat, tidaklah semudah yang disangka. Lebih-lebih lagi kalau ianya ditahap ketagihan. Ya, amat susah nak tinggalkan!
.
Disudut hati orang yang bermaksiat, dia hakikatnya nak berubah. Dia menangis berkali-kali, bertaubat, namun taubatnya itu tak mampu menghilangkan ketagihannya. Dosa itu menghantui. Jatuh  bangun, jatuh dan bangun, taubat dan taubat, tangisan demi tangisan. Seolah TIADA JALAN KELUAR untuk meninggalkan maksiat.
.
AJARI AKU TINGGALKAN MAKSIAT, kami hadiahkan untuk semua orang termasuk diri kami, kerana tiada dikalangan kita yang maksum.
.
Buku ini mengupas tentang cara secara teori dan praktikal, rohani dan psikologi, tentang cara nak meninggalkan pelbagai jenis maksiat, antaranya ketagihan rokok, video lucah, game, Gay, Lesbian, LGBT, isu-isu ibadah, dan aqidah.
.
Melalui buku ini, penulis yakin, ramai orang yang nak berubah. Kuatkan azam, kekalkan semangat, terus maju, move on, jangan hirau apa orang kata, doa pada Allah!
.
Kerana bila kita telah “tenggelam” dalam lautan amal, maka Allah akan campakkan dalam hati kita perasaan benci dan geli pada maksiat!”
.
SERTAI PRE ORDER BUKU INI SEKARANG
.
[WHATSAPP TEAM ISBIR KE 011 1852 4889]
[WHATSAPP TEAM ISBIR KE 011 1852 4889]
[WHATSAPP TEAM ISBIR KE 011 1852 4889]
.
Semoga buku ini dapat memberi manfaat dan solusi kepada permasalahan yang sering menjadi jadi pada masyarakat kita sekarang. Moga Allah bagi Syurga!
.
#SquadIsbir #IsbirOfficial #DakwahSentap #TarbiahSentap #BukuBaru #BukuTarbiah #KomboOgos #IndieIslamik #KomboOgos HQ : @isbirofficial
@theadamwatan_bookstore

Reposted from @theadamwatan_bookstore - SERTAI PRE ORDER BUKU TERBARU PENULIS BEST SELLER SHUKERY AZIZAN DAN AIMAN AFEEF BERTAJUK “AJARI AKU TINGGALKAN MAKSIAT”
.
Kami buka Pre Order sekarang! Bagi yang sertai Pre Order dari 17 sehingga 30 Ogos sahaja akan mendapat tandatangan penulis (@shukery_azizan, @aiman.afeef) bersama kata kata istimewa juga diskaun sebanyak 15 % dari harga asal!!
.
SINOPSIS BUKU MOTIVASI AJARI AKU TINGGALKAN MAKSIAT.
.
Meninggalkan maksiat, tidaklah semudah yang disangka. Lebih-lebih lagi kalau ianya ditahap ketagihan. Ya, amat susah nak tinggalkan!
.
Disudut hati orang yang bermaksiat, dia hakikatnya nak berubah. Dia menangis berkali-kali, bertaubat, namun taubatnya itu tak mampu menghilangkan ketagihannya. Dosa itu menghantui. Jatuh bangun, jatuh dan bangun, taubat dan taubat, tangisan demi tangisan. Seolah TIADA JALAN KELUAR untuk meninggalkan maksiat.
.
AJARI AKU TINGGALKAN MAKSIAT, kami hadiahkan untuk semua orang termasuk diri kami, kerana tiada dikalangan kita yang maksum.
.
Buku ini mengupas tentang cara secara teori dan praktikal, rohani dan psikologi, tentang cara nak meninggalkan pelbagai jenis maksiat, antaranya ketagihan rokok, video lucah, game, Gay, Lesbian, LGBT, isu-isu ibadah, dan aqidah.
.
Melalui buku ini, penulis yakin, ramai orang yang nak berubah. Kuatkan azam, kekalkan semangat, terus maju, move on, jangan hirau apa orang kata, doa pada Allah!
.
Kerana bila kita telah “tenggelam” dalam lautan amal, maka Allah akan campakkan dalam hati kita perasaan benci dan geli pada maksiat!”
.
SERTAI PRE ORDER BUKU INI SEKARANG
.
[WHATSAPP TEAM ISBIR KE 011 1852 4889]
[WHATSAPP TEAM ISBIR KE 011 1852 4889]
[WHATSAPP TEAM ISBIR KE 011 1852 4889]
.
Semoga buku ini dapat memberi manfaat dan solusi kepada permasalahan yang sering menjadi jadi pada masyarakat kita sekarang. Moga Allah bagi Syurga!
.
#SquadIsbir #IsbirOfficial #DakwahSentap #TarbiahSentap #BukuBaru #BukuTarbiah #KomboOgos #IndieIslamik #KomboOgos HQ : @isbirofficial
@theadamwatan_bookstore

5 0 8 hours ago
Macam mana KALAU AKU TAK BUAT APA YANG ALLAH SURUH, terus kena balas juga secara direct?
.
Contohnya, kalau aku tak solat, Allah tahan nikmat udara untuk aku bernafas.
.
Contohnya, kalau aku tak puasa, Allah tarik nikmat rezeki yang sepatutnya aku dapat.
.
SERIOUSLY. ALLAH TAK BUAT KITA MACAM TU.
.
Allah sayangkan kita, dengan sifatNya Ar-Rahman dan Ar-Rahim. Allah masih lagi bagi nikmat pada kita walaupun kita tak tunaikan hakNya. Malah, Allah tak terus balas direct segala kejahatan yang kita buat.
.
Sebab... Allah nak beri peluang kita untuk taubat. Allah nak bagi peluang untuk kita kembali semula kepadaNya ❤️
.
*Best tak best sedikit sinopsis dari Buku Taubat Yang Tertangguh? Haa tu baru sikit! Hehe. Jom dapatkan sekarang dengan whatsapp 013 506 7499 atau boleh dapatkan juga di dropship sah kami @isbirofficial 😍
.
#DakwahSentap #TarbiahSentap #SquadIsbir #KeranaAkuSayang #PujukanDariTuhan #AgarKauBahagia #SuratPutusCinta #PickuplineDakwah #TaubatYangTertangguh HQ : @isbirofficial

Macam mana KALAU AKU TAK BUAT APA YANG ALLAH SURUH, terus kena balas juga secara direct?
.
Contohnya, kalau aku tak solat, Allah tahan nikmat udara untuk aku bernafas.
.
Contohnya, kalau aku tak puasa, Allah tarik nikmat rezeki yang sepatutnya aku dapat.
.
SERIOUSLY. ALLAH TAK BUAT KITA MACAM TU.
.
Allah sayangkan kita, dengan sifatNya Ar-Rahman dan Ar-Rahim. Allah masih lagi bagi nikmat pada kita walaupun kita tak tunaikan hakNya. Malah, Allah tak terus balas direct segala kejahatan yang kita buat.
.
Sebab... Allah nak beri peluang kita untuk taubat. Allah nak bagi peluang untuk kita kembali semula kepadaNya ❤️
.
*Best tak best sedikit sinopsis dari Buku Taubat Yang Tertangguh? Haa tu baru sikit! Hehe. Jom dapatkan sekarang dengan whatsapp 013 506 7499 atau boleh dapatkan juga di dropship sah kami @isbirofficial 😍
.
#DakwahSentap #TarbiahSentap #SquadIsbir #KeranaAkuSayang #PujukanDariTuhan #AgarKauBahagia #SuratPutusCinta #PickuplineDakwah #TaubatYangTertangguh HQ : @isbirofficial

11 0 8 hours ago
SERTAI PRE ORDER BUKU TERBARU PENULIS BEST SELLER SHUKERY AZIZAN DAN AIMAN AFEEF BERTAJUK “AJARI AKU TINGGALKAN MAKSIAT”
.
Kami buka Pre Order sekarang! Bagi yang sertai Pre Order dari 17 sehingga 30 Ogos sahaja akan mendapat tandatangan penulis (@shukery_azizan, @aiman.afeef) bersama kata kata istimewa juga diskaun sebanyak 15 % dari harga asal!!
.
SINOPSIS BUKU MOTIVASI AJARI AKU TINGGALKAN MAKSIAT.
.
Meninggalkan maksiat, tidaklah semudah yang disangka. Lebih-lebih lagi kalau ianya ditahap ketagihan. Ya, amat susah nak tinggalkan!
.
Disudut hati orang yang bermaksiat, dia hakikatnya nak berubah. Dia menangis berkali-kali, bertaubat, namun taubatnya itu tak mampu menghilangkan ketagihannya. Dosa itu menghantui. Jatuh  bangun, jatuh dan bangun, taubat dan taubat, tangisan demi tangisan. Seolah TIADA JALAN KELUAR untuk meninggalkan maksiat.
.
AJARI AKU TINGGALKAN MAKSIAT, kami hadiahkan untuk semua orang termasuk diri kami, kerana tiada dikalangan kita yang maksum.
.
Buku ini mengupas tentang cara secara teori dan praktikal, rohani dan psikologi, tentang cara nak meninggalkan pelbagai jenis maksiat, antaranya ketagihan rokok, video lucah, game, Gay, Lesbian, LGBT, isu-isu ibadah, dan aqidah.
.
Melalui buku ini, penulis yakin, ramai orang yang nak berubah. Kuatkan azam, kekalkan semangat, terus maju, move on, jangan hirau apa orang kata, doa pada Allah!
.
Kerana bila kita telah “tenggelam” dalam lautan amal, maka Allah akan campakkan dalam hati kita perasaan benci dan geli pada maksiat!”
.
SERTAI PRE ORDER BUKU INI SEKARANG
.
[WHATSAPP TEAM ISBIR KE 012 5141397]
[WHATSAPP TEAM ISBIR KE 012 5141397]
[WHATSAPP TEAM ISBIR KE 012 5141397]
.
Semoga buku ini dapat memberi manfaat dan solusi kepada permasalahan yang sering menjadi jadi pada masyarakat kita sekarang. Moga Allah bagi Syurga!
.
#SquadIsbir #IsbirOfficial #DakwahSentap #TarbiahSentap #BukuBaru #BukuTarbiah #KomboOgos #IndieIslamik #KomboOgos HQ : @isbirofficial

SERTAI PRE ORDER BUKU TERBARU PENULIS BEST SELLER SHUKERY AZIZAN DAN AIMAN AFEEF BERTAJUK “AJARI AKU TINGGALKAN MAKSIAT”
.
Kami buka Pre Order sekarang! Bagi yang sertai Pre Order dari 17 sehingga 30 Ogos sahaja akan mendapat tandatangan penulis (@shukery_azizan, @aiman.afeef) bersama kata kata istimewa juga diskaun sebanyak 15 % dari harga asal!!
.
SINOPSIS BUKU MOTIVASI AJARI AKU TINGGALKAN MAKSIAT.
.
Meninggalkan maksiat, tidaklah semudah yang disangka. Lebih-lebih lagi kalau ianya ditahap ketagihan. Ya, amat susah nak tinggalkan!
.
Disudut hati orang yang bermaksiat, dia hakikatnya nak berubah. Dia menangis berkali-kali, bertaubat, namun taubatnya itu tak mampu menghilangkan ketagihannya. Dosa itu menghantui. Jatuh bangun, jatuh dan bangun, taubat dan taubat, tangisan demi tangisan. Seolah TIADA JALAN KELUAR untuk meninggalkan maksiat.
.
AJARI AKU TINGGALKAN MAKSIAT, kami hadiahkan untuk semua orang termasuk diri kami, kerana tiada dikalangan kita yang maksum.
.
Buku ini mengupas tentang cara secara teori dan praktikal, rohani dan psikologi, tentang cara nak meninggalkan pelbagai jenis maksiat, antaranya ketagihan rokok, video lucah, game, Gay, Lesbian, LGBT, isu-isu ibadah, dan aqidah.
.
Melalui buku ini, penulis yakin, ramai orang yang nak berubah. Kuatkan azam, kekalkan semangat, terus maju, move on, jangan hirau apa orang kata, doa pada Allah!
.
Kerana bila kita telah “tenggelam” dalam lautan amal, maka Allah akan campakkan dalam hati kita perasaan benci dan geli pada maksiat!”
.
SERTAI PRE ORDER BUKU INI SEKARANG
.
[WHATSAPP TEAM ISBIR KE 012 5141397]
[WHATSAPP TEAM ISBIR KE 012 5141397]
[WHATSAPP TEAM ISBIR KE 012 5141397]
.
Semoga buku ini dapat memberi manfaat dan solusi kepada permasalahan yang sering menjadi jadi pada masyarakat kita sekarang. Moga Allah bagi Syurga!
.
#SquadIsbir #IsbirOfficial #DakwahSentap #TarbiahSentap #BukuBaru #BukuTarbiah #KomboOgos #IndieIslamik #KomboOgos HQ : @isbirofficial

4 0 8 hours ago
SERTAI PRE ORDER BUKU TERBARU PENULIS BEST SELLER SHUKERY AZIZAN DAN AIMAN AFEEF BERTAJUK “AJARI AKU TINGGALKAN MAKSIAT”
.
Kami buka Pre Order sekarang! Bagi yang sertai Pre Order dari 17 sehingga 30 Ogos sahaja akan mendapat tandatangan penulis (@shukery_azizan, @aiman.afeef) bersama kata kata istimewa juga diskaun sebanyak 15 % dari harga asal!!
.
SINOPSIS BUKU MOTIVASI AJARI AKU TINGGALKAN MAKSIAT.
.
Meninggalkan maksiat, tidaklah semudah yang disangka. Lebih-lebih lagi kalau ianya ditahap ketagihan. Ya, amat susah nak tinggalkan!
.
Disudut hati orang yang bermaksiat, dia hakikatnya nak berubah. Dia menangis berkali-kali, bertaubat, namun taubatnya itu tak mampu menghilangkan ketagihannya. Dosa itu menghantui. Jatuh  bangun, jatuh dan bangun, taubat dan taubat, tangisan demi tangisan. Seolah TIADA JALAN KELUAR untuk meninggalkan maksiat.
.
AJARI AKU TINGGALKAN MAKSIAT, kami hadiahkan untuk semua orang termasuk diri kami, kerana tiada dikalangan kita yang maksum.
.
Buku ini mengupas tentang cara secara teori dan praktikal, rohani dan psikologi, tentang cara nak meninggalkan pelbagai jenis maksiat, antaranya ketagihan rokok, video lucah, game, Gay, Lesbian, LGBT, isu-isu ibadah, dan aqidah.
.
Melalui buku ini, penulis yakin, ramai orang yang nak berubah. Kuatkan azam, kekalkan semangat, terus maju, move on, jangan hirau apa orang kata, doa pada Allah!
.
Kerana bila kita telah “tenggelam” dalam lautan amal, maka Allah akan campakkan dalam hati kita perasaan benci dan geli pada maksiat!”
.
SERTAI PRE ORDER BUKU INI SEKARANG
.
[WHATSAPP 019 4969735]
link di bio🥰
.
Semoga buku ini dapat memberi manfaat dan solusi kepada permasalahan yang sering menjadi jadi pada masyarakat kita sekarang. Moga Allah bagi Syurga!
.
#dakwahsentuh #tarbiahsentap #diariluahanhati #donedakwah #jentikhati #seribusatucerita #ayatsentap #nakngepek #atukpesan #tolongdengan #nakbebel #malaysiatrending #jomdakwah #nakfakta #hijrah#ingatallah#izbookstore
#quran#ayatpower#ayatdeep
#nakngepek#bukuonline
#Dakwah #Tarbiah #Muslimah
 HQ : @isbirofficial

SERTAI PRE ORDER BUKU TERBARU PENULIS BEST SELLER SHUKERY AZIZAN DAN AIMAN AFEEF BERTAJUK “AJARI AKU TINGGALKAN MAKSIAT”
.
Kami buka Pre Order sekarang! Bagi yang sertai Pre Order dari 17 sehingga 30 Ogos sahaja akan mendapat tandatangan penulis (@shukery_azizan, @aiman.afeef) bersama kata kata istimewa juga diskaun sebanyak 15 % dari harga asal!!
.
SINOPSIS BUKU MOTIVASI AJARI AKU TINGGALKAN MAKSIAT.
.
Meninggalkan maksiat, tidaklah semudah yang disangka. Lebih-lebih lagi kalau ianya ditahap ketagihan. Ya, amat susah nak tinggalkan!
.
Disudut hati orang yang bermaksiat, dia hakikatnya nak berubah. Dia menangis berkali-kali, bertaubat, namun taubatnya itu tak mampu menghilangkan ketagihannya. Dosa itu menghantui. Jatuh bangun, jatuh dan bangun, taubat dan taubat, tangisan demi tangisan. Seolah TIADA JALAN KELUAR untuk meninggalkan maksiat.
.
AJARI AKU TINGGALKAN MAKSIAT, kami hadiahkan untuk semua orang termasuk diri kami, kerana tiada dikalangan kita yang maksum.
.
Buku ini mengupas tentang cara secara teori dan praktikal, rohani dan psikologi, tentang cara nak meninggalkan pelbagai jenis maksiat, antaranya ketagihan rokok, video lucah, game, Gay, Lesbian, LGBT, isu-isu ibadah, dan aqidah.
.
Melalui buku ini, penulis yakin, ramai orang yang nak berubah. Kuatkan azam, kekalkan semangat, terus maju, move on, jangan hirau apa orang kata, doa pada Allah!
.
Kerana bila kita telah “tenggelam” dalam lautan amal, maka Allah akan campakkan dalam hati kita perasaan benci dan geli pada maksiat!”
.
SERTAI PRE ORDER BUKU INI SEKARANG
.
[WHATSAPP 019 4969735]
link di bio🥰
.
Semoga buku ini dapat memberi manfaat dan solusi kepada permasalahan yang sering menjadi jadi pada masyarakat kita sekarang. Moga Allah bagi Syurga!
.
#dakwahsentuh #tarbiahsentap #diariluahanhati #donedakwah #jentikhati #seribusatucerita #ayatsentap #nakngepek #atukpesan #tolongdengan #nakbebel #malaysiatrending #jomdakwah #nakfakta #hijrah #ingatallah #izbookstore
#quran #ayatpower #ayatdeep
#nakngepek #bukuonline
#Dakwah #Tarbiah #Muslimah
HQ : @isbirofficial

13 0 8 hours ago
SERTAI PRE ORDER BUKU TERBARU PENULIS BEST SELLER SHUKERY AZIZAN DAN AIMAN AFEEF BERTAJUK “AJARI AKU TINGGALKAN MAKSIAT”
.
Kami buka Pre Order sekarang! Bagi yang sertai Pre Order dari 17 sehingga 30 Ogos sahaja akan mendapat tandatangan penulis (@shukery_azizan, @aiman.afeef) bersama kata kata istimewa juga diskaun sebanyak 15 % dari harga asal!!
.
SINOPSIS BUKU MOTIVASI AJARI AKU TINGGALKAN MAKSIAT.
.
Meninggalkan maksiat, tidaklah semudah yang disangka. Lebih-lebih lagi kalau ianya ditahap ketagihan. Ya, amat susah nak tinggalkan!
.
Disudut hati orang yang bermaksiat, dia hakikatnya nak berubah. Dia menangis berkali-kali, bertaubat, namun taubatnya itu tak mampu menghilangkan ketagihannya. Dosa itu menghantui. Jatuh  bangun, jatuh dan bangun, taubat dan taubat, tangisan demi tangisan. Seolah TIADA JALAN KELUAR untuk meninggalkan maksiat.
.
AJARI AKU TINGGALKAN MAKSIAT, kami hadiahkan untuk semua orang termasuk diri kami, kerana tiada dikalangan kita yang maksum.
.
Buku ini mengupas tentang cara secara teori dan praktikal, rohani dan psikologi, tentang cara nak meninggalkan pelbagai jenis maksiat, antaranya ketagihan rokok, video lucah, game, Gay, Lesbian, LGBT, isu-isu ibadah, dan aqidah.
.
Melalui buku ini, penulis yakin, ramai orang yang nak berubah. Kuatkan azam, kekalkan semangat, terus maju, move on, jangan hirau apa orang kata, doa pada Allah!
.
Kerana bila kita telah “tenggelam” dalam lautan amal, maka Allah akan campakkan dalam hati kita perasaan benci dan geli pada maksiat!”
.
SERTAI PRE ORDER BUKU INI SEKARANG
.
[WHATSAPP TEAM ISBIR KE 011 2825 9674]
[WHATSAPP TEAM ISBIR KE 011 2825 9674]
[WHATSAPP TEAM ISBIR KE 011 2825 9674]
.
Semoga buku ini dapat memberi manfaat dan solusi kepada permasalahan yang sering menjadi jadi pada masyarakat kita sekarang. Moga Allah bagi Syurga!
.
#SquadIsbir #IsbirOfficial #DakwahSentap #TarbiahSentap #BukuBaru #BukuTarbiah #KomboOgos #IndieIslamik #KomboOgos HQ : @isbirofficial

SERTAI PRE ORDER BUKU TERBARU PENULIS BEST SELLER SHUKERY AZIZAN DAN AIMAN AFEEF BERTAJUK “AJARI AKU TINGGALKAN MAKSIAT”
.
Kami buka Pre Order sekarang! Bagi yang sertai Pre Order dari 17 sehingga 30 Ogos sahaja akan mendapat tandatangan penulis (@shukery_azizan, @aiman.afeef) bersama kata kata istimewa juga diskaun sebanyak 15 % dari harga asal!!
.
SINOPSIS BUKU MOTIVASI AJARI AKU TINGGALKAN MAKSIAT.
.
Meninggalkan maksiat, tidaklah semudah yang disangka. Lebih-lebih lagi kalau ianya ditahap ketagihan. Ya, amat susah nak tinggalkan!
.
Disudut hati orang yang bermaksiat, dia hakikatnya nak berubah. Dia menangis berkali-kali, bertaubat, namun taubatnya itu tak mampu menghilangkan ketagihannya. Dosa itu menghantui. Jatuh bangun, jatuh dan bangun, taubat dan taubat, tangisan demi tangisan. Seolah TIADA JALAN KELUAR untuk meninggalkan maksiat.
.
AJARI AKU TINGGALKAN MAKSIAT, kami hadiahkan untuk semua orang termasuk diri kami, kerana tiada dikalangan kita yang maksum.
.
Buku ini mengupas tentang cara secara teori dan praktikal, rohani dan psikologi, tentang cara nak meninggalkan pelbagai jenis maksiat, antaranya ketagihan rokok, video lucah, game, Gay, Lesbian, LGBT, isu-isu ibadah, dan aqidah.
.
Melalui buku ini, penulis yakin, ramai orang yang nak berubah. Kuatkan azam, kekalkan semangat, terus maju, move on, jangan hirau apa orang kata, doa pada Allah!
.
Kerana bila kita telah “tenggelam” dalam lautan amal, maka Allah akan campakkan dalam hati kita perasaan benci dan geli pada maksiat!”
.
SERTAI PRE ORDER BUKU INI SEKARANG
.
[WHATSAPP TEAM ISBIR KE 011 2825 9674]
[WHATSAPP TEAM ISBIR KE 011 2825 9674]
[WHATSAPP TEAM ISBIR KE 011 2825 9674]
.
Semoga buku ini dapat memberi manfaat dan solusi kepada permasalahan yang sering menjadi jadi pada masyarakat kita sekarang. Moga Allah bagi Syurga!
.
#SquadIsbir #IsbirOfficial #DakwahSentap #TarbiahSentap #BukuBaru #BukuTarbiah #KomboOgos #IndieIslamik #KomboOgos HQ : @isbirofficial

5 0 8 hours ago
orang yang faham tujuan hidup, akan rasa lali nak kejar isi dunia. baginya terlalu sia sia mengejar apa yang allah tak redha di bimi sementara. .
 Semua manusia itu tidur. Ketika mereka mati barulah mereka sedar yang mereka telah terlelap dari tidur yang panjang. Rupanya dunia ini hanyalah mimpi semata.
.
#dakwah #dakwahislam #dakwahtauhid #allah #muhammad #life #jentikhati #usrahsantai #quote #muslimah #hijab #kawan #bestfriend #malaysia #tarbiah #tarbiyyah #tarbiahsentap #ustaz #videodakwah #cantik #tiktokmalay #lawak #lawakhambar #nakbebel #serban #serbanputih #niqab #niqabis #niqabismalaysia .
.
@naisdakwah

orang yang faham tujuan hidup, akan rasa lali nak kejar isi dunia. baginya terlalu sia sia mengejar apa yang allah tak redha di bimi sementara. .
Semua manusia itu tidur. Ketika mereka mati barulah mereka sedar yang mereka telah terlelap dari tidur yang panjang. Rupanya dunia ini hanyalah mimpi semata.
.
#dakwah #dakwahislam #dakwahtauhid #allah #muhammad #life #jentikhati #usrahsantai #quote #muslimah #hijab #kawan #bestfriend #malaysia #tarbiah #tarbiyyah #tarbiahsentap #ustaz #videodakwah #cantik #tiktokmalay #lawak #lawakhambar #nakbebel #serban #serbanputih #niqab #niqabis #niqabismalaysia .
.
@naisdakwah

46 0 8 hours ago
Tak semua orang kuat bila diuji Allah. Ada yang mengambil masa yang lama untuk pulih seperti sediakala.

Kekuatan itu datang dari hati. Menyuruh orang bersabar memang mudah. Tetapi untuk mengharungi ujian Allah tidak mudah yang disangka.

Percaya pada diri. InsyaAllah semua bentuk dugaan boleh diatasi. Letak keyakinan di aras tertinggi. Tenang apabila diuji Ilahi.

#dakwahitucinta #dakwah #tarbiahsentap #tazkirahmalamjumaat #tarbiyah #usrahsantai #lampuislam #sabar

Tak semua orang kuat bila diuji Allah. Ada yang mengambil masa yang lama untuk pulih seperti sediakala.

Kekuatan itu datang dari hati. Menyuruh orang bersabar memang mudah. Tetapi untuk mengharungi ujian Allah tidak mudah yang disangka.

Percaya pada diri. InsyaAllah semua bentuk dugaan boleh diatasi. Letak keyakinan di aras tertinggi. Tenang apabila diuji Ilahi.

#dakwahitucinta #dakwah #tarbiahsentap #tazkirahmalamjumaat #tarbiyah #usrahsantai #lampuislam #sabar

10 0 8 hours ago
menutup aurat itu bukan sebab kita baik, bukan juga sebab kita alim tapi sebab tutup aurat itu adalah kewajipan muslim. .
 Orang yang menutup aurat belum tentu orang yang baik, tapi orang yang baik sudah tentu menutup auratnya.
.
#dakwah #dakwahislam #dakwahtauhid #allah #muhammad #life #jentikhati #usrahsantai #quote #muslimah #hijab #kawan #bestfriend #malaysia #tarbiah #tarbiyyah #tarbiahsentap #ustaz #videodakwah #cantik #tiktokmalay #lawak #lawakhambar #nakbebel #serban #serbanputih #niqab #niqabis #niqabismalaysia .
.
@naisdakwah

menutup aurat itu bukan sebab kita baik, bukan juga sebab kita alim tapi sebab tutup aurat itu adalah kewajipan muslim. .
Orang yang menutup aurat belum tentu orang yang baik, tapi orang yang baik sudah tentu menutup auratnya.
.
#dakwah #dakwahislam #dakwahtauhid #allah #muhammad #life #jentikhati #usrahsantai #quote #muslimah #hijab #kawan #bestfriend #malaysia #tarbiah #tarbiyyah #tarbiahsentap #ustaz #videodakwah #cantik #tiktokmalay #lawak #lawakhambar #nakbebel #serban #serbanputih #niqab #niqabis #niqabismalaysia .
.
@naisdakwah

69 1 8 hours ago

Top #tarbiahsentap posts

Jom keluar, siapa active komen emoji❤️
.
.
.
.
#tarbiahsentap 
#mudah 
#islam 
#mudahterhibur

Jom keluar, siapa active komen emoji❤️
.
.
.
.
#tarbiahsentap
#mudah
#islam
#mudahterhibur

1,187 22 19 hours ago
Morning
.
.
.
.
#tarbiahsentap 
#mudahterhibur

Morning
.
.
.
.
#tarbiahsentap
#mudahterhibur

1,032 21 14 August, 2019
Biar tertatih. Biar lambat. Biarlah walau harus merangkak. Yang penting perlu terus istiqamah. Dia hanya wanita biasa. Dengan hati yang bermujahadah kerana Allah. Kita? Doakan dia. .
.
.
❣️ Repost, Save And Share (Silakan & Halal)
❣️ Semoga Bermanfaat
❣️ Peringatan Diri Sendiri
❣️ Hashtag #pijah_mohamad
❣️ Mention Siapa Pun
👉🏻 Follow @_hafizah_mohd .
.
.
.
#pijah_mohamad #pijahquote #silakanshare #halaltoyyiban #dakwahitucinta #inilahaku #depressionishurt #depressionisnotajoke #videobypijahmohamad #pijahsharing #videosedih #videobroken #videotarbiah #videodakwahislam #jentikhati #instadakwah #videobypijahmohamad #tarbiahsentap #dakwahkehati #igreview #paidreviewmurah #pijahreview #giftreview #giftreviewmurah #fizomawar #videolama #repostbalik #promopaidreview

Biar tertatih. Biar lambat. Biarlah walau harus merangkak. Yang penting perlu terus istiqamah. Dia hanya wanita biasa. Dengan hati yang bermujahadah kerana Allah. Kita? Doakan dia. .
.
.
❣️ Repost, Save And Share (Silakan & Halal)
❣️ Semoga Bermanfaat
❣️ Peringatan Diri Sendiri
❣️ Hashtag #pijah_mohamad
❣️ Mention Siapa Pun
👉🏻 Follow @_hafizah_mohd .
.
.
.
#pijah_mohamad #pijahquote #silakanshare #halaltoyyiban #dakwahitucinta #inilahaku #depressionishurt #depressionisnotajoke #videobypijahmohamad #pijahsharing #videosedih #videobroken #videotarbiah #videodakwahislam #jentikhati #instadakwah #videobypijahmohamad #tarbiahsentap #dakwahkehati #igreview #paidreviewmurah #pijahreview #giftreview #giftreviewmurah #fizomawar #videolama #repostbalik #promopaidreview

6,680 18 11 August, 2019