#tarbiah Instagram Photos & Videos

Sampai menguap kau @aisyahhijanah hahahah penat sangat tu 😂
.
Hari ni hari keempat pusing2 cari kain. Memang tak puas lagi sebenarnya. Mujur lah duduk 6 hari. Ingatkan sempat jalan2 dekat Guangzhou ni rupanya, memang berkerja habis. Kain dekat sini banyk cantik2 dan sangat berkualiti.
.
Kalau korang nak tengok macam mana hasilnya. Jom follow @hijanahhaul InsyaAllah new design release sept dan oktober nanti. Budak wicet cakap “takshabarnyewww” gurau2.
.
Doakan untuk kami berdua dan untuk @hijanahhaul 😭 juga.
.
#alifteega #aisyahhijanah #kebaikan #tarbiah #nasihat #ilmu #muhasabah #hijanahhaul #syarie #modesty #beauty #abaya #business #kongsi #rezeki

Sampai menguap kau @aisyahhijanah hahahah penat sangat tu 😂
.
Hari ni hari keempat pusing2 cari kain. Memang tak puas lagi sebenarnya. Mujur lah duduk 6 hari. Ingatkan sempat jalan2 dekat Guangzhou ni rupanya, memang berkerja habis. Kain dekat sini banyk cantik2 dan sangat berkualiti.
.
Kalau korang nak tengok macam mana hasilnya. Jom follow @hijanahhaul InsyaAllah new design release sept dan oktober nanti. Budak wicet cakap “takshabarnyewww” gurau2.
.
Doakan untuk kami berdua dan untuk @hijanahhaul 😭 juga.
.
#alifteega #aisyahhijanah #kebaikan #tarbiah #nasihat #ilmu #muhasabah #hijanahhaul #syarie #modesty #beauty #abaya #business #kongsi #rezeki

0 0 6 seconds ago
S Y I R I K  O U I J A
#ablaasa
---- JOM  ORDER ABLAASA SEKARANG DI @fayyadhtrroopers_team  Dan dapatkan gift yg menarikk menanti anda.!!
---------------------------------------------------- 🍃📌HUBUNGI SEGERA📌🍃
http://wasap.my/6019-9914029 ----------------------------------------------------
#selfreminder #tarbiah #motivasi #inspirasi
#share #jomrepost -#MuhasabahDiri  #videoviral #videoakhirzaman  #fakta #info  #bukubestseller #bukuakhirzaman #semusimdibarzakh #ketikaazazilberputusasa
#semusimdimahsyar #mengintaiakudineraka
#eyesfromtheabyss #infinitywar #Ablaasa
#thelastkingdom #Syurgabuatkupendosa
#bencana20:20 #fayyadhtrooperslegacy
#fayyadhtroopers_team #DeFayyadhLegacy

S Y I R I K O U I J A
#ablaasa
---- JOM ORDER ABLAASA SEKARANG DI @fayyadhtrroopers_team Dan dapatkan gift yg menarikk menanti anda.!!
---------------------------------------------------- 🍃📌HUBUNGI SEGERA📌🍃
http://wasap.my/6019-9914029 ----------------------------------------------------
#selfreminder #tarbiah #motivasi #inspirasi
#share #jomrepost - #MuhasabahDiri #videoviral #videoakhirzaman #fakta #info #bukubestseller #bukuakhirzaman #semusimdibarzakh #ketikaazazilberputusasa
#semusimdimahsyar #mengintaiakudineraka
#eyesfromtheabyss #infinitywar #Ablaasa
#thelastkingdom #Syurgabuatkupendosa
#bencana20:20 #fayyadhtrooperslegacy
#fayyadhtroopers_team #DeFayyadhLegacy

0 0 8 minutes ago
Jawabnya sah jika sedikit kerana sedikit itu adalah dimaaf melainkan kita sengaja mengambil kotoran lalu dikenakan pada baju utk dibawa dlm solat.

#tj3 #soaljawabagama #islam #dakwah #muslim #fekah #ceramah #tauhid #uai #ustazazharidrus #ulama #akidah #muhasabah #kiamat #akhirzaman #muhasabahdiri #quran #sunnah #hadis #tarbiah #muslimah #dakwahsentap

Jawabnya sah jika sedikit kerana sedikit itu adalah dimaaf melainkan kita sengaja mengambil kotoran lalu dikenakan pada baju utk dibawa dlm solat.

#tj3 #soaljawabagama #islam #dakwah #muslim #fekah #ceramah #tauhid #uai #ustazazharidrus #ulama #akidah #muhasabah #kiamat #akhirzaman #muhasabahdiri #quran #sunnah #hadis #tarbiah #muslimah #dakwahsentap

40 0 1 hour ago
#FREEGIFT yang akan awak dapat bila tempah Planner 2020 😍

Pre Order sudah dibuka! 
Jom whatsapp dayah segera
0134394796

Ada 2 lagi Free gift tau 😉

#planner #plannerislamik #plannermuslim #planner2020 #plannersyabab #plannercantik #plannermurah #bukuplanner #plannerbook #diari #diarimuslim #dakwah #tarbiah #remajamuslim #bukuislamik #buku #planyourlife #positif

#FREEGIFT yang akan awak dapat bila tempah Planner 2020 😍

Pre Order sudah dibuka!
Jom whatsapp dayah segera
0134394796

Ada 2 lagi Free gift tau 😉

#planner #plannerislamik #plannermuslim #planner2020 #plannersyabab #plannercantik #plannermurah #bukuplanner #plannerbook #diari #diarimuslim #dakwah #tarbiah #remajamuslim #bukuislamik #buku #planyourlife #positif

3 0 1 hour ago
PRE ORDER PLANNER 2020 SUDAH DIBUKA 
Planner Rm25 
Free gift 👇
+Budget Planner + Wall Calender + Magnet Bookmark *magnet bookmark special untuk yang pre order tau! 
Jom cepat² dapatkan segera! 
Whatsapp
0134394796

#planner #plannerislamik #plannermuslim #planner2020 #plannersyabab #plannercantik #plannermurah #bukuplanner #plannerbook #diari #diarimuslim #dakwah #tarbiah #remajamuslim #bukuislamik #buku #planyourlife #positif #freegift #preorder #preorderplanner

PRE ORDER PLANNER 2020 SUDAH DIBUKA
Planner Rm25
Free gift 👇
+Budget Planner + Wall Calender + Magnet Bookmark *magnet bookmark special untuk yang pre order tau!
Jom cepat² dapatkan segera!
Whatsapp
0134394796

#planner #plannerislamik #plannermuslim #planner2020 #plannersyabab #plannercantik #plannermurah #bukuplanner #plannerbook #diari #diarimuslim #dakwah #tarbiah #remajamuslim #bukuislamik #buku #planyourlife #positif #freegift #preorder #preorderplanner

2 0 1 hour ago
#FREEGIFT yang akan awak dapat bila tempah Planner 2020 😍

Pre Order sudah dibuka! 
Jom whatsapp dayah segera
0134394796

Ada 2 lagi Free gift tau 😉

#planner #plannerislamik #plannermuslim #planner2020 #plannersyabab #plannercantik #plannermurah #bukuplanner #plannerbook #diari #diarimuslim #dakwah #tarbiah #remajamuslim #bukuislamik #buku #planyourlife #positif

#FREEGIFT yang akan awak dapat bila tempah Planner 2020 😍

Pre Order sudah dibuka!
Jom whatsapp dayah segera
0134394796

Ada 2 lagi Free gift tau 😉

#planner #plannerislamik #plannermuslim #planner2020 #plannersyabab #plannercantik #plannermurah #bukuplanner #plannerbook #diari #diarimuslim #dakwah #tarbiah #remajamuslim #bukuislamik #buku #planyourlife #positif

1 0 1 hour ago
Alhamdulillah ..Done akhirnya buku sampai pd Cust ..Teruja Beli 2 buku  Free 1 buku dan  dapat free button batch ,ebook,bookmark ,sign exclusive dari Ustaz @hadi_fayyadh ..Jom Gais buat tempahan sekarang selagi stok masih ada.😊 . ------------------------------------------------- 📌HUBUNGI SEGERA📌
http://wasap.my/6019-9914029 .
. ----------------------------------------------------
#selfreminder #tarbiah #motivasi #inspirasi
#share #jomrepost -#MuhasabahDiri  #videoviral #videoakhirzaman  #fakta #info  #bukubestseller #bukuakhirzaman #semusimdibarzakh #ketikaazazilberputusasa
#semusimdimahsyar #mengintaiakudineraka
#eyesfromtheabyss #infinitywar #Ablaasa
#thelastkingdom #Syurgabuatkupendosa
#bencana20:20 #fayyadhtrooperslegacy
#fayyadhtroopers_team #DeFayyadhLegacy

Alhamdulillah ..Done akhirnya buku sampai pd Cust ..Teruja Beli 2 buku Free 1 buku dan dapat free button batch ,ebook,bookmark ,sign exclusive dari Ustaz @hadi_fayyadh ..Jom Gais buat tempahan sekarang selagi stok masih ada.😊 . ------------------------------------------------- 📌HUBUNGI SEGERA📌
http://wasap.my/6019-9914029 .
. ----------------------------------------------------
#selfreminder #tarbiah #motivasi #inspirasi
#share #jomrepost - #MuhasabahDiri #videoviral #videoakhirzaman #fakta #info #bukubestseller #bukuakhirzaman #semusimdibarzakh #ketikaazazilberputusasa
#semusimdimahsyar #mengintaiakudineraka
#eyesfromtheabyss #infinitywar #Ablaasa
#thelastkingdom #Syurgabuatkupendosa
#bencana20:20 #fayyadhtrooperslegacy
#fayyadhtroopers_team #DeFayyadhLegacy

0 0 2 hours ago
Assalamualaikum. 
Salam Jumaat.
.
Hadis Sahih Muslim Jilid 2. Hadis Nombor 0774.

Dari Abu Darda' r.a., katanya Nabi saw. bersabda: "Siapa yang menghafal sepuluh ayat dari awal surat Al Kahfi, dia terpelihara dari bencana kejahatan Dajjal." .
.
Jangan lupa baca Surah Al-Kahfi selepas Solat Zohor nanti.🙂 #jomupgradeibadah
.
.
#salamjumaat #jombacaalkahfi #hijrahhati #hijrahfisabilillah #hijrahquotes #hijrahquote #teampuisitarbiah #neverlostt99 #bookseller #pencintabuku #buku3rm50 #bukukombo #MuslimahYangTersingkir #PuisiTarbiah #AreefxZhrhs #Dakwah #Tarbiah #Muslimah #BukuMotivasi #BukuMuslimah #BukuIslamik #jentikhati #dakwah #usrahhati #usrah #ukhuwah #uitm #jentikhati #selamathariraya #jomupgradeibadah

Assalamualaikum.
Salam Jumaat.
.
Hadis Sahih Muslim Jilid 2. Hadis Nombor 0774.

Dari Abu Darda' r.a., katanya Nabi saw. bersabda: "Siapa yang menghafal sepuluh ayat dari awal surat Al Kahfi, dia terpelihara dari bencana kejahatan Dajjal." .
.
Jangan lupa baca Surah Al-Kahfi selepas Solat Zohor nanti.🙂 #jomupgradeibadah
.
.
#salamjumaat #jombacaalkahfi #hijrahhati #hijrahfisabilillah #hijrahquotes #hijrahquote #teampuisitarbiah #neverlostt99 #bookseller #pencintabuku #buku3rm50 #bukukombo #MuslimahYangTersingkir #PuisiTarbiah #AreefxZhrhs #Dakwah #Tarbiah #Muslimah #BukuMotivasi #BukuMuslimah #BukuIslamik #jentikhati #dakwah #usrahhati #usrah #ukhuwah #uitm #jentikhati #selamathariraya #jomupgradeibadah

14 0 2 hours ago
Reposted from @ffrhanim_ (@get_regrann) -  SPREAD THE VIBES

Bangkitlah anak muda. Kita dah berada di #akhirzaman . Golongan yahudi dah bersiap sedia menunggu kehadiran Dajjal. Segalanya telah dipersiapkan. Senjata, angkatan tentera dan segalanya. Mereka hanya tunggu kehadiran ketua mereka iaitu Dajjal. .
.
Kita ni jangan kata senjata, ilmu pun masih cetek. Oleh itu, jadilah angkatan tentera islam yang perjuangkan syiar Islam. Kita tak mampu menjadi kuat bila bersendirian namun kita mampu menjadi suatu kuasa besar sekiranya kita bersatu wahai umat islam. .
.
Sedarlah, persiapkan dirimu dengan iman dan taqwa yang tinggi. Kerana yang lemah akan jatuh pada tangan makhluk Laknatullah. .
.
Sama-sama kita bersatu tenaga. Hadiri majlis-majlis yang mampu menaikkan semangat berkobar-kobar ingin menentang kekejaman yang bakal hadir tidak lama lagi. .
.

#bersatuumatislam #semakinhampirpenamat #dakwah #dakwahkampus #tarbiah #atokpesan #nakbebel #tolongdengar #secebiskenangan #dakwahislam #nakkongsi #tarbiahdiri #dakwahmuslimah #quotes #nakfakta #jommuhasabahdiri #nakluahsikit #kalamdakwah #nakkongsi #dakwahsunnah #ayatquran

Reposted from @ffrhanim_ (@get_regrann) - SPREAD THE VIBES

Bangkitlah anak muda. Kita dah berada di #akhirzaman . Golongan yahudi dah bersiap sedia menunggu kehadiran Dajjal. Segalanya telah dipersiapkan. Senjata, angkatan tentera dan segalanya. Mereka hanya tunggu kehadiran ketua mereka iaitu Dajjal. .
.
Kita ni jangan kata senjata, ilmu pun masih cetek. Oleh itu, jadilah angkatan tentera islam yang perjuangkan syiar Islam. Kita tak mampu menjadi kuat bila bersendirian namun kita mampu menjadi suatu kuasa besar sekiranya kita bersatu wahai umat islam. .
.
Sedarlah, persiapkan dirimu dengan iman dan taqwa yang tinggi. Kerana yang lemah akan jatuh pada tangan makhluk Laknatullah. .
.
Sama-sama kita bersatu tenaga. Hadiri majlis-majlis yang mampu menaikkan semangat berkobar-kobar ingin menentang kekejaman yang bakal hadir tidak lama lagi. .
.

#bersatuumatislam #semakinhampirpenamat #dakwah #dakwahkampus #tarbiah #atokpesan #nakbebel #tolongdengar #secebiskenangan #dakwahislam #nakkongsi #tarbiahdiri #dakwahmuslimah #quotes #nakfakta #jommuhasabahdiri #nakluahsikit #kalamdakwah #nakkongsi #dakwahsunnah #ayatquran

6 0 2 hours ago
Saat kita terlalu menyayangi seseorang, saat itulah masa terbaik untuk iblis masuk ke dalam ruang fikiran kita.
.
💥PROMO BUKU PERCUMA!! FREE ebook! FREE BOOKMARK!🥰
.
.
📚ABLAASA **💥TERBARU💥**
📚BENCANA 2020
📚INFINITY WAR
📚SEMUSIM DI BARZAKH
📚SEMUSIM DI MAHSYAR
📚MENGINTAI AKU DI NERAKA
📚EYES FROM THE ABYSS
.
Jom dapat kan Novel Islamik terbaik dari Karya Ustaz Hadi Fayyadh .
.

Dapatkannya dengan kami  segera.
WHATSAPP +601112885220
.
📚Mana-mana buku karya HADI FAYYADH :
💥Special PROMO :  FREE POSTAGE utk 2 buku dan ke atas!!😍😍
. 
Dannnnn👇
. 💥+ FREE 1 buku karya @hadi_fayyadh, PERCUMA!!😱💕
.
🎁 + FREE e-book, FREE bookmark & FREE AUTOGRAF 😍😍 Hanya untuk pembelian online sahaja.
.
💥@thelittledeeds ada DISKAUN untuk SEMUA buku!!🤗
.
📣Berminat? Ada soalan?? Boleh whatsapp nombor di bawah👇👇
Fast respon inshaallah🤗
.
.
WHATSAPP 011 1288 5220 SEGERA
WHATSAPP 011 1288 5220 SEGERA
WHATSAPP 011 1288 5220 SEGERA
(atau klik link whatsapp di bio @thelittledeeds, lagi senang takyah tekan2 number 😅)
.
.
.
#fayyadhtroopersdiamond #ablaasa #bencana2020#zakirnaik #BukuTarbiah #infinitywar #hadifayyadh #bukumotivasi #islamicreminder #dakwah #tarbiah #tazkirah #trending #usrah #dajjal #cintaislamic #quotes #moveon #staystrong #thefaizibrahim #jentikhati #lawak#love #nakpesan #islam #allah #muslimah #dakwahsentap #viral #trending #viralvideos

Saat kita terlalu menyayangi seseorang, saat itulah masa terbaik untuk iblis masuk ke dalam ruang fikiran kita.
.
💥PROMO BUKU PERCUMA!! FREE ebook! FREE BOOKMARK!🥰
.
.
📚ABLAASA **💥TERBARU💥**
📚BENCANA 2020
📚INFINITY WAR
📚SEMUSIM DI BARZAKH
📚SEMUSIM DI MAHSYAR
📚MENGINTAI AKU DI NERAKA
📚EYES FROM THE ABYSS
.
Jom dapat kan Novel Islamik terbaik dari Karya Ustaz Hadi Fayyadh .
.

Dapatkannya dengan kami segera.
WHATSAPP +601112885220
.
📚Mana-mana buku karya HADI FAYYADH :
💥Special PROMO : FREE POSTAGE utk 2 buku dan ke atas!!😍😍
.
Dannnnn👇
. 💥+ FREE 1 buku karya @hadi_fayyadh, PERCUMA!!😱💕
.
🎁 + FREE e-book, FREE bookmark & FREE AUTOGRAF 😍😍 Hanya untuk pembelian online sahaja.
.
💥@thelittledeeds ada DISKAUN untuk SEMUA buku!!🤗
.
📣Berminat? Ada soalan?? Boleh whatsapp nombor di bawah👇👇
Fast respon inshaallah🤗
.
.
WHATSAPP 011 1288 5220 SEGERA
WHATSAPP 011 1288 5220 SEGERA
WHATSAPP 011 1288 5220 SEGERA
(atau klik link whatsapp di bio @thelittledeeds, lagi senang takyah tekan2 number 😅)
.
.
.
#fayyadhtroopersdiamond #ablaasa #bencana2020 #zakirnaik #BukuTarbiah #infinitywar #hadifayyadh #bukumotivasi #islamicreminder #dakwah #tarbiah #tazkirah #trending #usrah #dajjal #cintaislamic #quotes #moveon #staystrong #thefaizibrahim #jentikhati #lawak #love #nakpesan #islam #allah #muslimah #dakwahsentap #viral #trending #viralvideos

7 0 2 hours ago
Husnuzon 😃

Video : @rahimi_arif #rahimisem *Rindu Sobat*

#dakwah #tarbiah #muhasabah #husnuzon #jumaat #barakah #dakwah

Husnuzon 😃

Video : @rahimi_arif #rahimisem *Rindu Sobat*

#dakwah #tarbiah #muhasabah #husnuzon #jumaat #barakah #dakwah

30 0 3 hours ago
sebaikmanapun kita, jangan sesekali merasakan diri kita lebih baik dan mulia dari seseorang.
.
hidup bukanlah soal siapa yang lebih baik dari siapa, tapi tentang kita semua sama sama nak jadi yang terbaik dimata yang maha Esa.
.
'Aku lebih baik dari dia'? Jika ada seorang penzina sekalipun, jangan sesekali merasakan kita lebih baik dari dia.

Tak kira siapa. Dia lgbt, ahli maksiat, tak tutup aurat, couple dan sebagainya. Jangan pernah rasa diri kita lebih mulia.

Kerana merasakan diri kita lebih baik adalah tipudaya syaitan untuk kita riak, ujub, takbur dan sombong dalam ibadah yang kita lakukan.

Kerana merasakan diri lebih baik itu juga adalah sifat iblis yang merasakan dirinya yang diciptakan dari api jauh lebih baik dari Nabi Adam yang diciptakan hanya dari tanah.

Kita semua sama sahaja, jangan kerana banyaknya amalan membuat kita merendahkan orang lain. Bimbinglah mereka, rawat hatimu.
.
mereka tertutup tapi ingin dilihat. siapakah mereka? orang yang menutup aurat dengan sempurna tapi sering sahaja mengupload gambar gambar dan selfie mereka.
.
 Menutup aurat itu agar tidak terlihat oleh para lelaki ajnabi. Menutup pintu perhatian dan fitnah. Menutup aurat itu wajib, menutup aurat itu perintah Allah.

Tapi dengan menayang dan memaparkan gambar gambar dan selfie pada dunia seolah olah kita ingin dilihat dan akhirnya menjadi asbab para lelaki tak menundukkan pandangan mata.

Wanita solehah, yang mahal berharga dan ada sifat malu takkan sesekali upload gambarnya walau auratnya tertutup dengan sempurna.

Walau muka telah ditutup, jangan upload.
Kerana ia masih membuka perhatian, kelibat susuk tubuhmu juga ada aura yang akhirnya membuat lelaki ajnabi tertarik.

Tanya diri, kenapa masih nak post juga? Untuk apa? Tujuannya kenapa? Tiada kepentingan.

Kecantikanmu, simpan sahaja.
Tak perlu tunjuk.

Kau mahal dan berharga, tak layak menjadi tatapan khalayak ramai.

Tutup pintu perhatian serapatnya!
.
#dakwah #dakwahislam #dakwahtauhid #allah #muhammad #life #jentikhati #usrahsantai #quote #muslimah #hijab #kawan #bestfriend #malaysia #tarbiah #tarbiyyah #tarbiahsentap #ustaz #videodakwah #cantik #tiktokmalay #lawak #lawakhambar #nakbebel #serban #serbanputih #niqab

sebaikmanapun kita, jangan sesekali merasakan diri kita lebih baik dan mulia dari seseorang.
.
hidup bukanlah soal siapa yang lebih baik dari siapa, tapi tentang kita semua sama sama nak jadi yang terbaik dimata yang maha Esa.
.
'Aku lebih baik dari dia'? Jika ada seorang penzina sekalipun, jangan sesekali merasakan kita lebih baik dari dia.

Tak kira siapa. Dia lgbt, ahli maksiat, tak tutup aurat, couple dan sebagainya. Jangan pernah rasa diri kita lebih mulia.

Kerana merasakan diri kita lebih baik adalah tipudaya syaitan untuk kita riak, ujub, takbur dan sombong dalam ibadah yang kita lakukan.

Kerana merasakan diri lebih baik itu juga adalah sifat iblis yang merasakan dirinya yang diciptakan dari api jauh lebih baik dari Nabi Adam yang diciptakan hanya dari tanah.

Kita semua sama sahaja, jangan kerana banyaknya amalan membuat kita merendahkan orang lain. Bimbinglah mereka, rawat hatimu.
.
mereka tertutup tapi ingin dilihat. siapakah mereka? orang yang menutup aurat dengan sempurna tapi sering sahaja mengupload gambar gambar dan selfie mereka.
.
Menutup aurat itu agar tidak terlihat oleh para lelaki ajnabi. Menutup pintu perhatian dan fitnah. Menutup aurat itu wajib, menutup aurat itu perintah Allah.

Tapi dengan menayang dan memaparkan gambar gambar dan selfie pada dunia seolah olah kita ingin dilihat dan akhirnya menjadi asbab para lelaki tak menundukkan pandangan mata.

Wanita solehah, yang mahal berharga dan ada sifat malu takkan sesekali upload gambarnya walau auratnya tertutup dengan sempurna.

Walau muka telah ditutup, jangan upload.
Kerana ia masih membuka perhatian, kelibat susuk tubuhmu juga ada aura yang akhirnya membuat lelaki ajnabi tertarik.

Tanya diri, kenapa masih nak post juga? Untuk apa? Tujuannya kenapa? Tiada kepentingan.

Kecantikanmu, simpan sahaja.
Tak perlu tunjuk.

Kau mahal dan berharga, tak layak menjadi tatapan khalayak ramai.

Tutup pintu perhatian serapatnya!
.
#dakwah #dakwahislam #dakwahtauhid #allah #muhammad #life #jentikhati #usrahsantai #quote #muslimah #hijab #kawan #bestfriend #malaysia #tarbiah #tarbiyyah #tarbiahsentap #ustaz #videodakwah #cantik #tiktokmalay #lawak #lawakhambar #nakbebel #serban #serbanputih #niqab

90 2 3 hours ago
mereka tertutup tapi ingin dilihat. siapakah mereka? orang yang menutup aurat dengan sempurna tapi sering sahaja mengupload gambar gambar dan selfie mereka.
.
 Menutup aurat itu agar tidak terlihat oleh para lelaki ajnabi. Menutup pintu perhatian dan fitnah. Menutup aurat itu wajib, menutup aurat itu perintah Allah.

Tapi dengan menayang dan memaparkan gambar gambar dan selfie pada dunia seolah olah kita ingin dilihat dan akhirnya menjadi asbab para lelaki tak menundukkan pandangan mata.

Wanita solehah, yang mahal berharga dan ada sifat malu takkan sesekali upload gambarnya walau auratnya tertutup dengan sempurna.

Walau muka telah ditutup, jangan upload.
Kerana ia masih membuka perhatian, kelibat susuk tubuhmu juga ada aura yang akhirnya membuat lelaki ajnabi tertarik.

Tanya diri, kenapa masih nak post juga? Untuk apa? Tujuannya kenapa? Tiada kepentingan.

Kecantikanmu, simpan sahaja.
Tak perlu tunjuk.

Kau mahal dan berharga, tak layak menjadi tatapan khalayak ramai.

Tutup pintu perhatian serapatnya!
.
#dakwah #dakwahislam #dakwahtauhid #allah #muhammad #life #jentikhati #usrahsantai #quote #muslimah #hijab #kawan #bestfriend #malaysia #tarbiah #tarbiyyah #tarbiahsentap #ustaz #videodakwah #cantik #tiktokmalay #lawak #lawakhambar #nakbebel #serban #serbanputih #niqab #niqabis #niqabismalaysia .

mereka tertutup tapi ingin dilihat. siapakah mereka? orang yang menutup aurat dengan sempurna tapi sering sahaja mengupload gambar gambar dan selfie mereka.
.
Menutup aurat itu agar tidak terlihat oleh para lelaki ajnabi. Menutup pintu perhatian dan fitnah. Menutup aurat itu wajib, menutup aurat itu perintah Allah.

Tapi dengan menayang dan memaparkan gambar gambar dan selfie pada dunia seolah olah kita ingin dilihat dan akhirnya menjadi asbab para lelaki tak menundukkan pandangan mata.

Wanita solehah, yang mahal berharga dan ada sifat malu takkan sesekali upload gambarnya walau auratnya tertutup dengan sempurna.

Walau muka telah ditutup, jangan upload.
Kerana ia masih membuka perhatian, kelibat susuk tubuhmu juga ada aura yang akhirnya membuat lelaki ajnabi tertarik.

Tanya diri, kenapa masih nak post juga? Untuk apa? Tujuannya kenapa? Tiada kepentingan.

Kecantikanmu, simpan sahaja.
Tak perlu tunjuk.

Kau mahal dan berharga, tak layak menjadi tatapan khalayak ramai.

Tutup pintu perhatian serapatnya!
.
#dakwah #dakwahislam #dakwahtauhid #allah #muhammad #life #jentikhati #usrahsantai #quote #muslimah #hijab #kawan #bestfriend #malaysia #tarbiah #tarbiyyah #tarbiahsentap #ustaz #videodakwah #cantik #tiktokmalay #lawak #lawakhambar #nakbebel #serban #serbanputih #niqab #niqabis #niqabismalaysia .

47 0 3 hours ago
untuk berada tetap atas agamaNya, lakukan dakwah. kerana dalam masa yang sama kita telah mendakwah diri kita juga. jangan selesa hidup tanpa dakwah, itu permulaan nak kembali kepada jahiliah.
.
dakwah dan tarbiah itu ibarat makanan pada hati, hati yang jauh daripada dakwah dan tarbiah akan mati atau lalai dari mengingati Allah.
.
 Jangan tinggalkan dakwah!

Ia ibarat kekuatan agar terus istiqomah melakukan kebaikan dan meninggalkan kejahatan.
.
#dakwah #dakwahislam #dakwahtauhid #allah #muhammad #life #jentikhati #usrahsantai #quote #muslimah #hijab #kawan #bestfriend #malaysia #tarbiah #tarbiyyah #tarbiahsentap #ustaz #videodakwah #cantik #tiktokmalay #lawak #lawakhambar #nakbebel #serban #serbanputih #niqab #niqabis #niqabismalaysia .

untuk berada tetap atas agamaNya, lakukan dakwah. kerana dalam masa yang sama kita telah mendakwah diri kita juga. jangan selesa hidup tanpa dakwah, itu permulaan nak kembali kepada jahiliah.
.
dakwah dan tarbiah itu ibarat makanan pada hati, hati yang jauh daripada dakwah dan tarbiah akan mati atau lalai dari mengingati Allah.
.
Jangan tinggalkan dakwah!

Ia ibarat kekuatan agar terus istiqomah melakukan kebaikan dan meninggalkan kejahatan.
.
#dakwah #dakwahislam #dakwahtauhid #allah #muhammad #life #jentikhati #usrahsantai #quote #muslimah #hijab #kawan #bestfriend #malaysia #tarbiah #tarbiyyah #tarbiahsentap #ustaz #videodakwah #cantik #tiktokmalay #lawak #lawakhambar #nakbebel #serban #serbanputih #niqab #niqabis #niqabismalaysia .

38 0 3 hours ago
nowadays, hijab just for fashion. not for covering aurah.
.
ramai yang mengaku sudah menutup aurat kerana memakai tudung. hakikatnya, mereka hanya menutup kepala mereka.
. 'Asalkan tutup kepala' ?

Buat wanita,

Tolong jangan tertipu dengan trend fashion tak syarie. Tudung singkat.

Pakai tudung bukan untuk fesyen. Tapi untuk menutup aurat kita. Ini yang terjadi apabila niat memakai tudung bukan kerana Allah tapi kerana nak nampak cantik sahaja.

Untuk apa cantik dimata manusia?
Kalau tak dimata pencipta?

Labuhkan tudung. Jangan nampak leher, jangan atas dada. 
Hebatnya kamu, yakinnya kamu selipang tudung atas dada dengan tiada pin.
Mana sifat malumu, duhai hawa?

Biarlah dikatakan ketinggalan zaman,
Jangan ketinggalan iman.

Sudah cukup kau murahkan diri kau lagi,
Aurat itu maruah kau.

Jangan berpakaian seperti tiada maruah.
Jaga diri; baik baik.

Kau mahal dan berharga.

Maruah wanita tak pernah murah melainkan;
Diri sendiri yang memurahkannya.

Kerana pakai tudung belum tentu menutup aurat. Jadi pakai lah tudung baik baik sehingga menutup aurat dengan sempurna 🌸
.
#dakwah #dakwahislam #dakwahtauhid #allah #muhammad #life #jentikhati #usrahsantai #quote #muslimah #hijab #kawan #bestfriend #malaysia #tarbiah #tarbiyyah #tarbiahsentap #ustaz #videodakwah #cantik #tiktokmalay #lawak #lawakhambar #nakbebel #serban #serbanputih #niqab #niqabis #niqabismalaysia .

nowadays, hijab just for fashion. not for covering aurah.
.
ramai yang mengaku sudah menutup aurat kerana memakai tudung. hakikatnya, mereka hanya menutup kepala mereka.
. 'Asalkan tutup kepala' ?

Buat wanita,

Tolong jangan tertipu dengan trend fashion tak syarie. Tudung singkat.

Pakai tudung bukan untuk fesyen. Tapi untuk menutup aurat kita. Ini yang terjadi apabila niat memakai tudung bukan kerana Allah tapi kerana nak nampak cantik sahaja.

Untuk apa cantik dimata manusia?
Kalau tak dimata pencipta?

Labuhkan tudung. Jangan nampak leher, jangan atas dada.
Hebatnya kamu, yakinnya kamu selipang tudung atas dada dengan tiada pin.
Mana sifat malumu, duhai hawa?

Biarlah dikatakan ketinggalan zaman,
Jangan ketinggalan iman.

Sudah cukup kau murahkan diri kau lagi,
Aurat itu maruah kau.

Jangan berpakaian seperti tiada maruah.
Jaga diri; baik baik.

Kau mahal dan berharga.

Maruah wanita tak pernah murah melainkan;
Diri sendiri yang memurahkannya.

Kerana pakai tudung belum tentu menutup aurat. Jadi pakai lah tudung baik baik sehingga menutup aurat dengan sempurna 🌸
.
#dakwah #dakwahislam #dakwahtauhid #allah #muhammad #life #jentikhati #usrahsantai #quote #muslimah #hijab #kawan #bestfriend #malaysia #tarbiah #tarbiyyah #tarbiahsentap #ustaz #videodakwah #cantik #tiktokmalay #lawak #lawakhambar #nakbebel #serban #serbanputih #niqab #niqabis #niqabismalaysia .

44 0 3 hours ago
terlihat kemungkaran? anda boleh menasihati dan mendoakan. bukan menghina atau menghukum. jangan ambik alih kerja tuhan.
.
islam tak ajar membenci seorang pendosa tapi islam ajar sayangilah pendosa dan bimbinglah mereka ke syurga.
.
 Sangat bahaya apabila kau hanya nampak salah orang lain dan kau mulai berani mengeluarkan kata kesat dan kasar, mengutuk pelaku dosa. Tak sedar, diri sendiri juga penuh dengan dosa.

Untuk apa?
Nasihat dosa dengan dosa. Nasihatlah dengan penuh hikmah, biar tegas atau lembut. Ikutlah cara mana manapun yang engkau sukai asal ada hikmah, penuh kasih sayang. Bukan dengan makian dan hukuman.

Jika dosa mereka tak mampu bawa mereka ke syurga. Jangan sampai mulut kita membawa kita ke neraka.

Jaga lisan; baik baik.
.
#dakwah #dakwahislam #dakwahtauhid #allah #muhammad #life #jentikhati #usrahsantai #quote #muslimah #hijab #kawan #bestfriend #malaysia #tarbiah #tarbiyyah #tarbiahsentap #ustaz #videodakwah #cantik #tiktokmalay #lawak #lawakhambar #nakbebel #serban #serbanputih #niqab #niqabis #niqabismalaysia .

terlihat kemungkaran? anda boleh menasihati dan mendoakan. bukan menghina atau menghukum. jangan ambik alih kerja tuhan.
.
islam tak ajar membenci seorang pendosa tapi islam ajar sayangilah pendosa dan bimbinglah mereka ke syurga.
.
Sangat bahaya apabila kau hanya nampak salah orang lain dan kau mulai berani mengeluarkan kata kesat dan kasar, mengutuk pelaku dosa. Tak sedar, diri sendiri juga penuh dengan dosa.

Untuk apa?
Nasihat dosa dengan dosa. Nasihatlah dengan penuh hikmah, biar tegas atau lembut. Ikutlah cara mana manapun yang engkau sukai asal ada hikmah, penuh kasih sayang. Bukan dengan makian dan hukuman.

Jika dosa mereka tak mampu bawa mereka ke syurga. Jangan sampai mulut kita membawa kita ke neraka.

Jaga lisan; baik baik.
.
#dakwah #dakwahislam #dakwahtauhid #allah #muhammad #life #jentikhati #usrahsantai #quote #muslimah #hijab #kawan #bestfriend #malaysia #tarbiah #tarbiyyah #tarbiahsentap #ustaz #videodakwah #cantik #tiktokmalay #lawak #lawakhambar #nakbebel #serban #serbanputih #niqab #niqabis #niqabismalaysia .

49 0 3 hours ago
terlalu mengasih kasih ajnabi, sehingga tidak sedar kasih ilahi sentiasa di sisi.
.
jangan engkau tertipu, terus dibutai hawa nafsu. jagalah dan kawallah rasa itu dengan iman.
.
 Cinta kepada makhluk dan perkara dunia tidak sepatutnya melebihi cinta kita kepada Allah.

Sentiasa letakkan Allah sebagai yang utama dalam hati kita.
.
#dakwah #dakwahislam #dakwahtauhid #allah #muhammad #life #jentikhati #usrahsantai #quote #muslimah #hijab #kawan #bestfriend #malaysia #tarbiah #tarbiyyah #tarbiahsentap #ustaz #videodakwah #cantik #tiktokmalay #lawak #lawakhambar #nakbebel #serban #serbanputih #niqab #niqabis #niqabismalaysia .

terlalu mengasih kasih ajnabi, sehingga tidak sedar kasih ilahi sentiasa di sisi.
.
jangan engkau tertipu, terus dibutai hawa nafsu. jagalah dan kawallah rasa itu dengan iman.
.
Cinta kepada makhluk dan perkara dunia tidak sepatutnya melebihi cinta kita kepada Allah.

Sentiasa letakkan Allah sebagai yang utama dalam hati kita.
.
#dakwah #dakwahislam #dakwahtauhid #allah #muhammad #life #jentikhati #usrahsantai #quote #muslimah #hijab #kawan #bestfriend #malaysia #tarbiah #tarbiyyah #tarbiahsentap #ustaz #videodakwah #cantik #tiktokmalay #lawak #lawakhambar #nakbebel #serban #serbanputih #niqab #niqabis #niqabismalaysia .

43 0 3 hours ago
Oleh Ustadz Dr. Firanda Andirja, MA
.
SIFAT PEMARAH
.
‎بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيمِ
‎الحمد لله والصلاة والسلام على رسول الله
.
 diantara tips mengahadapi kemarahan kata Rasūlullāh shallallāhu ‘alayhi wa sallam:
.
‎إِذَا غَضِبَ أَحَدُكُمْ فَلْيَسْكُتْ
"Jika salah seorang dari kalian sedang marah maka diamlah."
(HR Ahmad)
.
Telah kita sebutkan juga bahwa banyak terjadi perceraian gara-gara kemarahan.
.
Kenapa? .
Karena tidak bisa mengontrol jiwanya sehingga dia menceraikan istrinya.
.
Terkadang seseorang sedang emosi langsung dia menjatuhkan talak tiga, dan akibatnya apa?
Hanyalah penyesalan.
.
Tatkala dia sedang marah, syaitan datang tentunya untuk membuat dia semakin emosi, sehingga dia menjatuhkan talak dengan talak tiga.
.
Dan banyak yang datang kepada saya dengan menyesal telah menjatuhkan talak tiga karena emosi kepada istrinya. .
Seharusnya dia menjatuhkan talak satu saja, tetapi karena emosi langsung menjatuhkan talak tiga.
.
Dan ingat perkataan sebagian salaf dan hafalkan:
.
‎الغضب أوله جنون وآخره ندم
.
"Bahwasanya kemarahan itu awalnya adalah kegilaan dan kesudahannya adalah penyesalan."
.
Dan benar, kalau seseorang sedang marah kemudian kita shooting, sikapnya seperti orang gila.
.
Seseorang yang terpelajar menjadi seperti tidak terpelajar, seseorang yang tadinya bijak seperti tidak bijak.
.
Kenapa ?
.
Karena emosi, kayak orang gila. Kemudian ujung-ujungnya penyesalan.
.
Jarang, hampir tidak ada yang datang kepada saya kemudian mengatakan:
.
"Ustadz, saya telah menceraikan istri saya. Alhamdulillāh, saya bahagia bisa menceraikan istri saya."
.
Jarang yang seperti itu, kenapa?
.
Kebanyakan mereka setelah menceraikan istrinya menyesal telah menjatuhkan cerai.
.
Kenapa ?
.
Karena perceraian yang mereka jatuhkan kebanyakan dibangun di atas emosi. .
Padahal Rasūlullāh shallallāhu ‘alayhi wa sallam mengatakan:
.
‎إِذَا غَضِبَ أَحَدُكُمْ فَلْيَسْكُتْ
.
"Jika salah seorang dari kalian sedang marah maka jangan berbicara (diam)."
.
Kemudian, banyak terjadi dari pembicaraan tersebut, ketika salah seorang sedang marah kemudian dia berbicara, pembicaraan ini akhirnya bisa menimbulkan dampak-dampak yang lain seperti terjadinya perkelahian dan pembunuhan.

Oleh Ustadz Dr. Firanda Andirja, MA
.
SIFAT PEMARAH
.
‎بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيمِ
‎الحمد لله والصلاة والسلام على رسول الله
.
diantara tips mengahadapi kemarahan kata Rasūlullāh shallallāhu ‘alayhi wa sallam:
.
‎إِذَا غَضِبَ أَحَدُكُمْ فَلْيَسْكُتْ
"Jika salah seorang dari kalian sedang marah maka diamlah."
(HR Ahmad)
.
Telah kita sebutkan juga bahwa banyak terjadi perceraian gara-gara kemarahan.
.
Kenapa? .
Karena tidak bisa mengontrol jiwanya sehingga dia menceraikan istrinya.
.
Terkadang seseorang sedang emosi langsung dia menjatuhkan talak tiga, dan akibatnya apa?
Hanyalah penyesalan.
.
Tatkala dia sedang marah, syaitan datang tentunya untuk membuat dia semakin emosi, sehingga dia menjatuhkan talak dengan talak tiga.
.
Dan banyak yang datang kepada saya dengan menyesal telah menjatuhkan talak tiga karena emosi kepada istrinya. .
Seharusnya dia menjatuhkan talak satu saja, tetapi karena emosi langsung menjatuhkan talak tiga.
.
Dan ingat perkataan sebagian salaf dan hafalkan:
.
‎الغضب أوله جنون وآخره ندم
.
"Bahwasanya kemarahan itu awalnya adalah kegilaan dan kesudahannya adalah penyesalan."
.
Dan benar, kalau seseorang sedang marah kemudian kita shooting, sikapnya seperti orang gila.
.
Seseorang yang terpelajar menjadi seperti tidak terpelajar, seseorang yang tadinya bijak seperti tidak bijak.
.
Kenapa ?
.
Karena emosi, kayak orang gila. Kemudian ujung-ujungnya penyesalan.
.
Jarang, hampir tidak ada yang datang kepada saya kemudian mengatakan:
.
"Ustadz, saya telah menceraikan istri saya. Alhamdulillāh, saya bahagia bisa menceraikan istri saya."
.
Jarang yang seperti itu, kenapa?
.
Kebanyakan mereka setelah menceraikan istrinya menyesal telah menjatuhkan cerai.
.
Kenapa ?
.
Karena perceraian yang mereka jatuhkan kebanyakan dibangun di atas emosi. .
Padahal Rasūlullāh shallallāhu ‘alayhi wa sallam mengatakan:
.
‎إِذَا غَضِبَ أَحَدُكُمْ فَلْيَسْكُتْ
.
"Jika salah seorang dari kalian sedang marah maka jangan berbicara (diam)."
.
Kemudian, banyak terjadi dari pembicaraan tersebut, ketika salah seorang sedang marah kemudian dia berbicara, pembicaraan ini akhirnya bisa menimbulkan dampak-dampak yang lain seperti terjadinya perkelahian dan pembunuhan.

32 2 5 hours ago
Jom berselawat!
.
Firman Allah S.W.T di dalam al-Quran yang bermaksud;
.
“Sesungguhnya Allah dan para malaikat berselawat ke atas Nabi S.A.W. Wahai orang-orang yang beriman, berselawatlah kamu ke atas Nabi S.A.W dan ucapkanlah salam penghormatan kepadanya.”
-Surah Al-Ahzab : 56
.
Daripada Sayyidina Anas bin Malik r.a. berkata: Nabi S.A.W bersabda
.
“Sesiapa yang berselawat ke atasku sekali selawat, Allah akan berselawat(memberi rahmat) atasnya 10 selawat(rahmat), dihapuskan 10 kesalahan(dosa) daripadanya dan diangkatkan 10 darjat untuknya.”
-Riwayat an-Nasa’i
.
Dipersilakan-
📍Tag Sahabat Anda
✅Keep Support @official_tti on Instagram and Team Tarbiah on YouTube
✏Dont forget to follow, comment, like, dan share jika anda rasa bermanfaat dan subscribe Team Tarbiah on YouTube
🔊Turn On Notification
◾◽◾◽◾◽◾◽◾◽
✅Follow🌷-:
@therealmza_
@nxjiihxn
@kaneki_on2
@fakta.sains_
@note_fact
@fakta_everything
@quotesxfakta
@miss.dakwah._
@miss_.cerewet
@idcfact
@official_tti
@mr.merapu
.
#teamtarbiah #Allah #Rasulullah #islamagamaku #jentikhati #tarbiahdiri #official_tti #istiqamah #islam #mza_studio #dakwahbersama #tarbiah #savepalestine #jentiksikit
#muhasabahdiri #pray4palestine #pray4syiria #pray4rohingya #savetahfiz #sunnah #donedakwah #malaysia #ganukiter #alwayssmileitssunnah #islamicquotes #malaysianegararahmah #zikir #balaghalula #hasbunallah #standwithzakirnaik
.
Edited by MZA Studio

Jom berselawat!
.
Firman Allah S.W.T di dalam al-Quran yang bermaksud;
.
“Sesungguhnya Allah dan para malaikat berselawat ke atas Nabi S.A.W. Wahai orang-orang yang beriman, berselawatlah kamu ke atas Nabi S.A.W dan ucapkanlah salam penghormatan kepadanya.”
-Surah Al-Ahzab : 56
.
Daripada Sayyidina Anas bin Malik r.a. berkata: Nabi S.A.W bersabda
.
“Sesiapa yang berselawat ke atasku sekali selawat, Allah akan berselawat(memberi rahmat) atasnya 10 selawat(rahmat), dihapuskan 10 kesalahan(dosa) daripadanya dan diangkatkan 10 darjat untuknya.”
-Riwayat an-Nasa’i
.
Dipersilakan-
📍Tag Sahabat Anda
✅Keep Support @official_tti on Instagram and Team Tarbiah on YouTube
✏Dont forget to follow, comment, like, dan share jika anda rasa bermanfaat dan subscribe Team Tarbiah on YouTube
🔊Turn On Notification
◾◽◾◽◾◽◾◽◾◽
✅Follow🌷-:
@therealmza_
@nxjiihxn
@kaneki_on2
@fakta.sains_
@note_fact
@fakta_everything
@quotesxfakta
@miss.dakwah._
@miss_.cerewet
@idcfact
@official_tti
@mr.merapu
.
#teamtarbiah #Allah #Rasulullah #islamagamaku #jentikhati #tarbiahdiri #official_tti #istiqamah #islam #mza_studio #dakwahbersama #tarbiah #savepalestine #jentiksikit
#muhasabahdiri #pray4palestine #pray4syiria #pray4rohingya #savetahfiz #sunnah #donedakwah #malaysia #ganukiter #alwayssmileitssunnah #islamicquotes #malaysianegararahmah #zikir #balaghalula #hasbunallah #standwithzakirnaik
.
Edited by MZA Studio

12 0 6 hours ago
Abang dreadlocks ni bangun dan ramai yang ketawa bila ustaz tanya siapa boleh baca Surah Ar-Rahman. Bila dia mula membaca, ramai terkejut dan menangis 😢.😢
-
Credit video @jentiktv
-
. ----------------------------------------------------
#selfreminder #tarbiah #motivasi #inspirasi
#share #jomrepost -#MuhasabahDiri  #videoviral #videoakhirzaman  #fakta #info  #bukubestseller #bukuakhirzaman #semusimdibarzakh #ketikaazazilberputusasa
#semusimdimahsyar #mengintaiakudineraka
#eyesfromtheabyss #infinitywar #Ablaasa
#thelastkingdom #Syurgabuatkupendosa
#bencana20:20 #fayyadhtrooperslegacy
#fayyadhtroopers_team #DeFayyadhLegacy
.

Abang dreadlocks ni bangun dan ramai yang ketawa bila ustaz tanya siapa boleh baca Surah Ar-Rahman. Bila dia mula membaca, ramai terkejut dan menangis 😢.😢
-
Credit video @jentiktv
-
. ----------------------------------------------------
#selfreminder #tarbiah #motivasi #inspirasi
#share #jomrepost - #MuhasabahDiri #videoviral #videoakhirzaman #fakta #info #bukubestseller #bukuakhirzaman #semusimdibarzakh #ketikaazazilberputusasa
#semusimdimahsyar #mengintaiakudineraka
#eyesfromtheabyss #infinitywar #Ablaasa
#thelastkingdom #Syurgabuatkupendosa
#bencana20:20 #fayyadhtrooperslegacy
#fayyadhtroopers_team #DeFayyadhLegacy
.

43 1 6 hours ago
SPREAD THE VIBES

Bangkitlah anak muda. Kita dah berada di #akhirzaman . Golongan yahudi dah bersiap sedia menunggu kehadiran Dajjal. Segalanya telah dipersiapkan. Senjata, angkatan tentera dan segalanya. Mereka hanya tunggu kehadiran ketua mereka iaitu Dajjal. .
.
Kita ni jangan kata senjata, ilmu pun masih cetek. Oleh itu, jadilah angkatan tentera islam yang perjuangkan syiar Islam. Kita tak mampu menjadi kuat bila bersendirian namun kita mampu menjadi suatu kuasa besar sekiranya kita bersatu wahai umat islam. .
.
Sedarlah, persiapkan dirimu dengan iman dan taqwa yang tinggi. Kerana yang lemah akan jatuh pada tangan makhluk Laknatullah. .
.
Sama-sama kita bersatu tenaga. Hadiri majlis-majlis yang mampu menaikkan semangat berkobar-kobar ingin menentang kekejaman yang bakal hadir tidak lama lagi. .
.

#bersatuumatislam #semakinhampirpenamat #dakwah #dakwahkampus #tarbiah #atokpesan #nakbebel #tolongdengar #secebiskenangan #dakwahislam #nakkongsi #tarbiahdiri #dakwahmuslimah #quotes #nakfakta #jommuhasabahdiri #nakluahsikit #kalamdakwah #nakkongsi #dakwahsunnah #ayatquran

SPREAD THE VIBES

Bangkitlah anak muda. Kita dah berada di #akhirzaman . Golongan yahudi dah bersiap sedia menunggu kehadiran Dajjal. Segalanya telah dipersiapkan. Senjata, angkatan tentera dan segalanya. Mereka hanya tunggu kehadiran ketua mereka iaitu Dajjal. .
.
Kita ni jangan kata senjata, ilmu pun masih cetek. Oleh itu, jadilah angkatan tentera islam yang perjuangkan syiar Islam. Kita tak mampu menjadi kuat bila bersendirian namun kita mampu menjadi suatu kuasa besar sekiranya kita bersatu wahai umat islam. .
.
Sedarlah, persiapkan dirimu dengan iman dan taqwa yang tinggi. Kerana yang lemah akan jatuh pada tangan makhluk Laknatullah. .
.
Sama-sama kita bersatu tenaga. Hadiri majlis-majlis yang mampu menaikkan semangat berkobar-kobar ingin menentang kekejaman yang bakal hadir tidak lama lagi. .
.

#bersatuumatislam #semakinhampirpenamat #dakwah #dakwahkampus #tarbiah #atokpesan #nakbebel #tolongdengar #secebiskenangan #dakwahislam #nakkongsi #tarbiahdiri #dakwahmuslimah #quotes #nakfakta #jommuhasabahdiri #nakluahsikit #kalamdakwah #nakkongsi #dakwahsunnah #ayatquran

336 2 6 hours ago
cinta jannah ku ❤️tapi sedih belum pasti aku dapat menghadiahkan mak dan abah mahkota di syurga...belum pasti aku dapat menghadiahkan mak  dan abah darjat yang tinggi di syurga...belum pasti...😢ye belum pasti...sebab aku masih belum banyak pahalanya lagi...masih banyak hutang dosa yang belum dibayarnya lagi....alquran?? hebatkah aku untuk mentafsirnya??? hebatkah aku untuk mengenalnya??...mak, kalau  diboleh ku pilih, pasti kesakitan ketika melahirkan itu berilah padaku...abah, kalau diboleh ku pilih, pasti kelelahan itu berilah pada ku...asalku tahu engkau duduklah dan berehatlah...kuburlah pada simbolik “hari ibu” dan “hari bapa”...kerana engkau harus di sanjung setiap hari setiap masa dan setiap saat...asal ku tahu suatu hari nanti apabila allah mengambilmu kembali...kami akan menikmati nikmat pinjaman ini yang digelar “ibu bapa”. ❤️😢
.
 #sharingvibes #jomhijrah #dakwahsentap #dakwahmudah #dakwahmedia #pesandarihati #jentikhati #munafik2 #pesanandiriku #dakwahsentap #dakwah #thetarbiah #tarbiahsentap #nakpesan #nakbebel #nakluahsikit #nasihatdiri #muslim #pesanandiriku #tarbiahhati #tarbiahdiri #atukpesan #nakbebel #sabar #sabarituindah #jomhijrah #hijrahitumanis ##tarbiah #tarbiahsentap #naksentap #bacaalquran #alquran #kitabsuci #sabarituindah #sabarituindah #muslimah #dakwahislam

cinta jannah ku ❤️tapi sedih belum pasti aku dapat menghadiahkan mak dan abah mahkota di syurga...belum pasti aku dapat menghadiahkan mak dan abah darjat yang tinggi di syurga...belum pasti...😢ye belum pasti...sebab aku masih belum banyak pahalanya lagi...masih banyak hutang dosa yang belum dibayarnya lagi....alquran?? hebatkah aku untuk mentafsirnya??? hebatkah aku untuk mengenalnya??...mak, kalau diboleh ku pilih, pasti kesakitan ketika melahirkan itu berilah padaku...abah, kalau diboleh ku pilih, pasti kelelahan itu berilah pada ku...asalku tahu engkau duduklah dan berehatlah...kuburlah pada simbolik “hari ibu” dan “hari bapa”...kerana engkau harus di sanjung setiap hari setiap masa dan setiap saat...asal ku tahu suatu hari nanti apabila allah mengambilmu kembali...kami akan menikmati nikmat pinjaman ini yang digelar “ibu bapa”. ❤️😢
.
#sharingvibes #jomhijrah #dakwahsentap #dakwahmudah #dakwahmedia #pesandarihati #jentikhati #munafik2 #pesanandiriku #dakwahsentap #dakwah #thetarbiah #tarbiahsentap #nakpesan #nakbebel #nakluahsikit #nasihatdiri #muslim #pesanandiriku #tarbiahhati #tarbiahdiri #atukpesan #nakbebel #sabar #sabarituindah #jomhijrah #hijrahitumanis # #tarbiah #tarbiahsentap #naksentap #bacaalquran #alquran #kitabsuci #sabarituindah #sabarituindah #muslimah #dakwahislam

29 0 7 hours ago
Salam JUMAAT 
Penghulu segala hari. Di mana banyak waktu-waktu mustajabnya Doa. Maka rugilah bagi orang yang meninggalkannya.
.
Menu di pagi hari. .
#vitdaily #sarapan #cuckoo #usahawancuckoo #bazaarpaknil #jumaat #salamjumaat #sunnah #dakwah #tarbiah #tarbiahsentap #alkahfi #penghulusegalahari #doamustajab #tv3 #sweetdream #hannadelisha #bellaastilah #cowokbaru #ysuki #ysuku #nasigoreng #nasilemak #roticanai

Salam JUMAAT
Penghulu segala hari. Di mana banyak waktu-waktu mustajabnya Doa. Maka rugilah bagi orang yang meninggalkannya.
.
Menu di pagi hari. .
#vitdaily #sarapan #cuckoo #usahawancuckoo #bazaarpaknil #jumaat #salamjumaat #sunnah #dakwah #tarbiah #tarbiahsentap #alkahfi #penghulusegalahari #doamustajab #tv3 #sweetdream #hannadelisha #bellaastilah #cowokbaru #ysuki #ysuku #nasigoreng #nasilemak #roticanai

3 1 7 hours ago
Salam JUMAAT 
Penghulu segala hari. Di mana banyak waktu-waktu mustajabnya Doa. Maka rugilah bagi orang yang meninggalkannya.
.
Menu di pagi hari. .
#vitdaily #sarapan #cuckoo #usahawancuckoo #bazaarpaknil #jumaat #salamjumaat #sunnah #dakwah #tarbiah #tarbiahsentap #alkahfi #penghulusegalahari #doamustajab #tv3 #sweetdream #hannadelisha #bellaastilah #cowokbaru #ysuki #ysuku #nasigoreng #nasilemak #roticanai

Salam JUMAAT
Penghulu segala hari. Di mana banyak waktu-waktu mustajabnya Doa. Maka rugilah bagi orang yang meninggalkannya.
.
Menu di pagi hari. .
#vitdaily #sarapan #cuckoo #usahawancuckoo #bazaarpaknil #jumaat #salamjumaat #sunnah #dakwah #tarbiah #tarbiahsentap #alkahfi #penghulusegalahari #doamustajab #tv3 #sweetdream #hannadelisha #bellaastilah #cowokbaru #ysuki #ysuku #nasigoreng #nasilemak #roticanai

5 0 7 hours ago
Salam JUMAAT 
Penghulu segala hari. Di mana banyak waktu-waktu mustajabnya Doa. Maka rugilah bagi orang yang meninggalkannya.
.
Menu di pagi hari. .
#vitdaily #sarapan #cuckoo #usahawancuckoo #bazaarpaknil #jumaat #salamjumaat #sunnah #dakwah #tarbiah #tarbiahsentap #alkahfi #penghulusegalahari #doamustajab #tv3 #sweetdream #hannadelisha #bellaastilah #cowokbaru #ysuki #ysuku #nasigoreng #nasilemak #roticanai

Salam JUMAAT
Penghulu segala hari. Di mana banyak waktu-waktu mustajabnya Doa. Maka rugilah bagi orang yang meninggalkannya.
.
Menu di pagi hari. .
#vitdaily #sarapan #cuckoo #usahawancuckoo #bazaarpaknil #jumaat #salamjumaat #sunnah #dakwah #tarbiah #tarbiahsentap #alkahfi #penghulusegalahari #doamustajab #tv3 #sweetdream #hannadelisha #bellaastilah #cowokbaru #ysuki #ysuku #nasigoreng #nasilemak #roticanai

3 1 7 hours ago
Yaumul Jumuah❤️

Yaumul Jumuah❤️

44 7 7 hours ago
Salam Jumaat semua 💕
.

RINDU !
.
Allah uji kita dengan masalah bukan Allah nak susahkan kita, bukan Allah benci kita. Tapi sebenarnya Allah nak ingatkan kita. Supaya kembali sujud pada Allah. Allah amat merindui hati2 yang jauh terpesong dari Allah. Jadi bila kita ditimpa masalah, jangan cari dunia sebaliknya dekatkan diri pada Allah♥️
.
Semoga bermanfaat ya. Kongsi dan tag kawan2 lain. Moga kita mendapat pahala dengan apa yang kita kongsi. Amin.
.
Speaker: @alifteega .
#alifteega #dakwah #nasihat #teguran #kongsi #ilmu #manfaat #tarbiah #hijrah #ubah #kebaikan #jommuhasabahdiri #rindu #mutiarakata #katahikmah

Salam Jumaat semua 💕
.

RINDU !
.
Allah uji kita dengan masalah bukan Allah nak susahkan kita, bukan Allah benci kita. Tapi sebenarnya Allah nak ingatkan kita. Supaya kembali sujud pada Allah. Allah amat merindui hati2 yang jauh terpesong dari Allah. Jadi bila kita ditimpa masalah, jangan cari dunia sebaliknya dekatkan diri pada Allah♥️
.
Semoga bermanfaat ya. Kongsi dan tag kawan2 lain. Moga kita mendapat pahala dengan apa yang kita kongsi. Amin.
.
Speaker: @alifteega .
#alifteega #dakwah #nasihat #teguran #kongsi #ilmu #manfaat #tarbiah #hijrah #ubah #kebaikan #jommuhasabahdiri #rindu #mutiarakata #katahikmah

2 0 7 hours ago
Bukan ke doa senjata mukmin.... Sebagai umat Islam kunci untuk mendapat sesuatu adalah doakan... .
.
Doa untuk lelaki..
.
Ya Allah, berikan yang terbaik kepadaku,  isteri dari sisi-Mu, isteri aku lamar dan nikahi, dan isteri yang menjadi sahabatku dalam urusan agama, urusan dunia dan diakhirat nanti.. .
.
Doa untuk perempuan.. .
.
Ya Allah, berikan yang terbaik kepadaku,  suami dari sisi-Mu, isteri aku lamar dan nikahi, dan isteri yang menjadi sahabatku dalam urusan agama, urusan dunia dan diakhirat nanti.. .
.
Doa untuk lelaki dan perempuan selain dri apa yg diajar dlm cerita ini... .
.
Ya Allah, jangan Engkau membiarkanku hidup seorang diri serta Engkaulah pewaris paling baik.
.
.
#lgbtmencarisyurga #manjaddawajada #satupermulaan #cinta  #dakwahitucinta #tausiyahcinta #hijrahquote #hijrah #ilmu #nakfakta #nakpesan #tarbiah #jomdakwah #islam #muslim #hijrahku #love #masjid #lifequotes #beraniberhijrah #jentikhati #thetarbiyyah #cintaislamicc #igers #malaysia #igersmalaya
.
.
📜google dan buku
✏️moh kita sama2 amalkan
.
.
#skrinsentuhhatieryna 
#imammudanaufal

Bukan ke doa senjata mukmin.... Sebagai umat Islam kunci untuk mendapat sesuatu adalah doakan... .
.
Doa untuk lelaki..
.
Ya Allah, berikan yang terbaik kepadaku, isteri dari sisi-Mu, isteri aku lamar dan nikahi, dan isteri yang menjadi sahabatku dalam urusan agama, urusan dunia dan diakhirat nanti.. .
.
Doa untuk perempuan.. .
.
Ya Allah, berikan yang terbaik kepadaku, suami dari sisi-Mu, isteri aku lamar dan nikahi, dan isteri yang menjadi sahabatku dalam urusan agama, urusan dunia dan diakhirat nanti.. .
.
Doa untuk lelaki dan perempuan selain dri apa yg diajar dlm cerita ini... .
.
Ya Allah, jangan Engkau membiarkanku hidup seorang diri serta Engkaulah pewaris paling baik.
.
.
#lgbtmencarisyurga #manjaddawajada #satupermulaan #cinta #dakwahitucinta #tausiyahcinta #hijrahquote #hijrah #ilmu #nakfakta #nakpesan #tarbiah #jomdakwah #islam #muslim #hijrahku #love #masjid #lifequotes #beraniberhijrah #jentikhati #thetarbiyyah #cintaislamicc #igers #malaysia #igersmalaya
.
.
📜google dan buku
✏️moh kita sama2 amalkan
.
.
#skrinsentuhhatieryna
#imammudanaufal

31 2 7 hours ago

Top #tarbiah posts

HUBUNGAN
.
Jangan bersedih bilamana kita diuji Allah dengan kesusahan, masalah dan sebagainya. Kerana itulah tanda Allah sayangkan kita, Allah rindu pada kita. Ujian itu adalah bentuk teguran dari Allah untuk kita baiki hubungan kita dengan Allah.
.
Semoga bermanfaat. Kongsikan dan tag sahabat2 lain ya. Semoga kita dapat pahala yang sama bila kita kongsikan peringatan dan kebaikan.
.
#alifteega #dakwah #nasihat #teguran #tarbiah #tarbiah #hijrah #ubah #hikmah #manfaat #kongsi #ilmu #kebaikan #jomperbaikidiri #hubungan

HUBUNGAN
.
Jangan bersedih bilamana kita diuji Allah dengan kesusahan, masalah dan sebagainya. Kerana itulah tanda Allah sayangkan kita, Allah rindu pada kita. Ujian itu adalah bentuk teguran dari Allah untuk kita baiki hubungan kita dengan Allah.
.
Semoga bermanfaat. Kongsikan dan tag sahabat2 lain ya. Semoga kita dapat pahala yang sama bila kita kongsikan peringatan dan kebaikan.
.
#alifteega #dakwah #nasihat #teguran #tarbiah #tarbiah #hijrah #ubah #hikmah #manfaat #kongsi #ilmu #kebaikan #jomperbaikidiri #hubungan

50,778 470 9 August, 2019
Imam Syafi’i ditanya: “Bagaimana kita mengetahui pengikut kebenaran di zaman yang penuh fitnah?” Beliau menjawab: “Perhatikanlah panah-panah musuh (ditujukan kepada siapa), maka itu akan menunjukimu kepada siapa ‘Pengikut Kebenaran’ itu”.
.
.
Jom folow
@tarbiyah_bossku
@tarbiyah_bossku
.
#tarbiah
#tarbiahsentap 
#tarbiyah 
#hijrah 
#iman 
#istiqomah 
#dakwah 
#islam 
#moslem 
#muslim 
#katakatamutiara 
#jentikhati 
#jommuhasabahdiri 
#istiqomahdiri 
#malaysia 
#brunei
#sabah
#sarawak
#tazkirah 
#dakwahjentikhati 
#sentapbeb 
#thetarbiyyah 
#maluapabossku 
#spreaddakwah
#tarbiyahbossku

Imam Syafi’i ditanya: “Bagaimana kita mengetahui pengikut kebenaran di zaman yang penuh fitnah?” Beliau menjawab: “Perhatikanlah panah-panah musuh (ditujukan kepada siapa), maka itu akan menunjukimu kepada siapa ‘Pengikut Kebenaran’ itu”.
.
.
Jom folow
@tarbiyah_bossku
@tarbiyah_bossku
.
#tarbiah
#tarbiahsentap
#tarbiyah
#hijrah
#iman
#istiqomah
#dakwah
#islam
#moslem
#muslim
#katakatamutiara
#jentikhati
#jommuhasabahdiri
#istiqomahdiri
#malaysia
#brunei
#sabah
#sarawak
#tazkirah
#dakwahjentikhati
#sentapbeb
#thetarbiyyah
#maluapabossku
#spreaddakwah
#tarbiyahbossku

2,753 7 21 August, 2019
Ada kalanya kau fikir `diaʼ yg datang itu jodoh kau..sehingga kau alpa dengan keadaan sekeliling,kerna boleh jadi ia hanya dugaan yg Allah berikan dikala kau berjuang demi kedua orang tua dirumahmu..andai benar ia jodoh kau, selepas belajar, ada rezeki kahwin❤️kerna tidak ada sebarang kata cinta yg dapat membuktikan keikhlasan seorang lelaki melainkan “aku terima nikahnya...”
.
.
.
.
#kuatadaNya #insaf #tarbiahsentap #diariluahanhati #videoviral #jentikhati #teega #abbasy #dakwahsentuh #instadakwah #viral #nakbebel #nakfakta #cinta #cintaislamic #cintaislam #muhasabah #jagahati #quotes #ayat2cinta2 #sahabat #fihifzillah #repost #tarbiah #atukpesan #abangkacamata

Ada kalanya kau fikir `diaʼ yg datang itu jodoh kau..sehingga kau alpa dengan keadaan sekeliling,kerna boleh jadi ia hanya dugaan yg Allah berikan dikala kau berjuang demi kedua orang tua dirumahmu..andai benar ia jodoh kau, selepas belajar, ada rezeki kahwin❤️kerna tidak ada sebarang kata cinta yg dapat membuktikan keikhlasan seorang lelaki melainkan “aku terima nikahnya...”
.
.
.
.
#kuatadaNya #insaf #tarbiahsentap #diariluahanhati #videoviral #jentikhati #teega #abbasy #dakwahsentuh #instadakwah #viral #nakbebel #nakfakta #cinta #cintaislamic #cintaislam #muhasabah #jagahati #quotes #ayat2cinta2 #sahabat #fihifzillah #repost #tarbiah #atukpesan #abangkacamata

4,471 47 29 July, 2019
'CINTA DALAM DIAM'.
Selalunya yang ada perasaan macam ni sama ada sebab dia malu nak confess, atau sebab dia tahu ikhtilat dgn ajnabi tu haremmmm.
.
Tapi dekat sini,
aku cuma nak clarify lah.
.
Aku tahu ramai je yang sedang dalam fasa ni. Suka dalam diam, crush lah boleh kata. Tapi, dia tak berikhtilat. Dia tahu benda tu orang akan kecam, benda tu dosa.
.
Tapi yang ramai tak perasan,
ialah part bilamana terlalu melayan perasaan cinta dalam diam tu.
.
Stalking.
Rindu dalam diam.
Tengok story dia.
Baca caption dia.
Kalau berani sikit—komen letak :)
.
Asalkan kau nampak exist lah kononnya.
.
Jadi,
before korang hanyut,
before korang terleka jauh,
before korang tertipu—sebab nampak mcm tak dosa.
Better aku remind semula lah.
.
Sebenarnya kalau korang ada feeling teringatkan dia sampai hari-hari stalk, tengok gambar dia, kira tak jaga pandangan juga tu. Sebab ramai orang salah tafsir yang jaga pandangan ni kena jaga waktu tengah face to face or reality. Sedangkan di alam media sosial pun kena jaga juga.
.
Itu baru benar-benar jaga pandangan.
.
Ni kalau hari-hari tengok ig dia, stalk stories dia, lama-lama hati tu mesti rasa berbunga-bunga kan? Mesti rasa tertarik semakin hari dekat orang tu kan?
.
Sebab tu,
back to basic,
asasnya jaga pandangan.
.
Bila kita tahu asas jaga pandangan tu macam mana,
.
Campak lah dekat mana-mana tetap kita dengan prinsip kita, .
No couple,
No suka dalam diam,
No ikhtilat.
.
Dan berpegang teguhlah dengan janji Allah,
Lelaki yang baik untuk perempuan yang baik, dan perempuan yang baik untuk lelaki yang baik.
.
Nak nilai diri solehah atau soleh tahap mana, nilailah pada diri kita sendiri. Hanya kita sahaja tahu cermin kita bersih ke tidak :)
.
@zhrhs .
#dakwah #dakwahislam #dakwahtauhid #allah #muhammad #life #jentikhati #usrahsantai #quote #muslimah #hijab #kawan #bestfriend #malaysia #tarbiah #tarbiyyah #tarbiahsentap #ustaz #videodakwah #cantik #tiktokmalay #lawak #lawakhambar #nakbebel #serban #serbanputih #niqab #niqabis #niqabismalaysia .

'CINTA DALAM DIAM'.
Selalunya yang ada perasaan macam ni sama ada sebab dia malu nak confess, atau sebab dia tahu ikhtilat dgn ajnabi tu haremmmm.
.
Tapi dekat sini,
aku cuma nak clarify lah.
.
Aku tahu ramai je yang sedang dalam fasa ni. Suka dalam diam, crush lah boleh kata. Tapi, dia tak berikhtilat. Dia tahu benda tu orang akan kecam, benda tu dosa.
.
Tapi yang ramai tak perasan,
ialah part bilamana terlalu melayan perasaan cinta dalam diam tu.
.
Stalking.
Rindu dalam diam.
Tengok story dia.
Baca caption dia.
Kalau berani sikit—komen letak :)
.
Asalkan kau nampak exist lah kononnya.
.
Jadi,
before korang hanyut,
before korang terleka jauh,
before korang tertipu—sebab nampak mcm tak dosa.
Better aku remind semula lah.
.
Sebenarnya kalau korang ada feeling teringatkan dia sampai hari-hari stalk, tengok gambar dia, kira tak jaga pandangan juga tu. Sebab ramai orang salah tafsir yang jaga pandangan ni kena jaga waktu tengah face to face or reality. Sedangkan di alam media sosial pun kena jaga juga.
.
Itu baru benar-benar jaga pandangan.
.
Ni kalau hari-hari tengok ig dia, stalk stories dia, lama-lama hati tu mesti rasa berbunga-bunga kan? Mesti rasa tertarik semakin hari dekat orang tu kan?
.
Sebab tu,
back to basic,
asasnya jaga pandangan.
.
Bila kita tahu asas jaga pandangan tu macam mana,
.
Campak lah dekat mana-mana tetap kita dengan prinsip kita, .
No couple,
No suka dalam diam,
No ikhtilat.
.
Dan berpegang teguhlah dengan janji Allah,
Lelaki yang baik untuk perempuan yang baik, dan perempuan yang baik untuk lelaki yang baik.
.
Nak nilai diri solehah atau soleh tahap mana, nilailah pada diri kita sendiri. Hanya kita sahaja tahu cermin kita bersih ke tidak :)
.
@zhrhs .
#dakwah #dakwahislam #dakwahtauhid #allah #muhammad #life #jentikhati #usrahsantai #quote #muslimah #hijab #kawan #bestfriend #malaysia #tarbiah #tarbiyyah #tarbiahsentap #ustaz #videodakwah #cantik #tiktokmalay #lawak #lawakhambar #nakbebel #serban #serbanputih #niqab #niqabis #niqabismalaysia .

651 14 15 August, 2019
" Ketahuilah bahawa di dalam badan manusia ada seketul daging,apabila ia baik,baiklah seluruhhnya, dan apabila ia rosak ,rosaklah sekeliannya.KETAHUILAH ! Itulah dikatakan Hati." ( Hadith Riwayat Bukhari Dan Muslim)
.
.
.
follow @alhadits_official
follow @alhadits_official
follow @alhadits_official
.
.
.
#nasihatislami #jommuhasabahdiri #dakwahitucinta#amalan #cintadakwah #hikmah #nasihatulama#akutersentuhcinta #cintaislamicc #kesabaran#nasehatcinta #tarbiahsentap #dakwahsentap#tarbiah #thetarbiyyah #jentikhati #tazkirah#tarbiahdiri #sentapjentikhati #quotejentikhati#jomdakwah #nakpickupline #seribusatucerita

" Ketahuilah bahawa di dalam badan manusia ada seketul daging,apabila ia baik,baiklah seluruhhnya, dan apabila ia rosak ,rosaklah sekeliannya.KETAHUILAH ! Itulah dikatakan Hati." ( Hadith Riwayat Bukhari Dan Muslim)
.
.
.
follow @alhadits_official
follow @alhadits_official
follow @alhadits_official
.
.
.
#nasihatislami #jommuhasabahdiri #dakwahitucinta #amalan #cintadakwah #hikmah #nasihatulama #akutersentuhcinta #cintaislamicc #kesabaran #nasehatcinta #tarbiahsentap #dakwahsentap #tarbiah #thetarbiyyah #jentikhati #tazkirah #tarbiahdiri #sentapjentikhati #quotejentikhati #jomdakwah #nakpickupline #seribusatucerita

1,816 4 17 August, 2019
Perjalanan seorang pendakwah itu adalah satu pengorbanan
.
Jaga lah mereka sebagai pembimbing kita umat akhir zaman
.
Ya Allah, Al-Hafiz, Al-Hadi, lindungila mereka si penegak kebenaran dan berikan hidayah dalam bentuk kefahaman yang mendalam pada golongan yang suka menabur fitnah
.
Jom folow
@tarbiyah_bossku
@tarbiyah_bossku
.
#tarbiah
#tarbiahsentap 
#tarbiyah 
#hijrah 
#iman 
#istiqomah 
#dakwah 
#islam 
#moslem 
#muslim 
#katakatamutiara 
#jentikhati 
#jommuhasabahdiri 
#istiqomahdiri 
#malaysia 
#brunei
#sabah
#sarawak
#tazkirah 
#dakwahjentikhati 
#sentapbeb 
#thetarbiyyah 
#maluapabossku 
#spreaddakwah
#tarbiyahbossku

Perjalanan seorang pendakwah itu adalah satu pengorbanan
.
Jaga lah mereka sebagai pembimbing kita umat akhir zaman
.
Ya Allah, Al-Hafiz, Al-Hadi, lindungila mereka si penegak kebenaran dan berikan hidayah dalam bentuk kefahaman yang mendalam pada golongan yang suka menabur fitnah
.
Jom folow
@tarbiyah_bossku
@tarbiyah_bossku
.
#tarbiah
#tarbiahsentap
#tarbiyah
#hijrah
#iman
#istiqomah
#dakwah
#islam
#moslem
#muslim
#katakatamutiara
#jentikhati
#jommuhasabahdiri
#istiqomahdiri
#malaysia
#brunei
#sabah
#sarawak
#tazkirah
#dakwahjentikhati
#sentapbeb
#thetarbiyyah
#maluapabossku
#spreaddakwah
#tarbiyahbossku

1,177 11 22 August, 2019
#repost

Moga iman kita sentiasa dipelihara oleh Allah SWT selalu hendakNya.
.
.
Follow @jentikhati.tv untuk dapatkan video 
dakwah yang menarik dan terkini 💯.
.
.
#jentikhati
#twitterjentikhati
#quotejentikhati 
#sentapjentikhati
#dakwahjentikhati
#videojentikhati
#sentapbeb #dakwahsentap #tarbiah #tarbiahsentap #teguran #nasihatdiri #nasihat

#repost

Moga iman kita sentiasa dipelihara oleh Allah SWT selalu hendakNya.
.
.
Follow @jentikhati.tv untuk dapatkan video
dakwah yang menarik dan terkini 💯.
.
.
#jentikhati
#twitterjentikhati
#quotejentikhati
#sentapjentikhati
#dakwahjentikhati
#videojentikhati
#sentapbeb #dakwahsentap #tarbiah #tarbiahsentap #teguran #nasihatdiri #nasihat

1,248 2 17 August, 2019
MashaAllah hebat sungguh pelajar sekolah ini sebelum masuk ke kelas sudah lantunkan selawat tafrijiyah. Terang hati mereka untuk menuntut ilmu .
.
@slwtpbuh 
@slwtpbuh 
@slwtpbuh .
.
#pbuh #peacebeuponhim #slwt #selawat #motivasi #hijrah #islam #islamicquotes #qoutes #qoutesoftheday #nasihat #nasihatdiri #pesanandiriku #jomhijrah #dakwah #teguran #manfaat #kongsi #ilmu #tarbiah  #ubah #muhasabah #perbaikidiri #mutiarakata #60saat #hikmah #kesakitan #motivasi #semangat

MashaAllah hebat sungguh pelajar sekolah ini sebelum masuk ke kelas sudah lantunkan selawat tafrijiyah. Terang hati mereka untuk menuntut ilmu .
.
@slwtpbuh
@slwtpbuh
@slwtpbuh .
.
#pbuh #peacebeuponhim #slwt #selawat #motivasi #hijrah #islam #islamicquotes #qoutes #qoutesoftheday #nasihat #nasihatdiri #pesanandiriku #jomhijrah #dakwah #teguran #manfaat #kongsi #ilmu #tarbiah #ubah #muhasabah #perbaikidiri #mutiarakata #60saat #hikmah #kesakitan #motivasi #semangat

2,442 9 20 August, 2019