#prodentte Instagram Photos & Videos

Në ditët e sotme përdoret një material mjaft cilësor për urat fikse, siç është Zirkoni. Urat prej zirkoni janë cilësuar si kualiteti më i lartë i llojeve të urave fikse, që do të thotë ura më rezistente, më jetë gjata dhe mjaft estetike. Me anë të urave të zirkonit, tashmë pacientët nuk duhet të shqetësohen më për reflektimin që shkaktonin urat e porcelanit, për shkak të pjesës metalike që ndodhej poshtë fasadës.
.
#prodent
.

#prodentte #tetovo #dental #dentista #dentalcare #health #healthcare #smilemakeover #hollywoodsmile #generaldentistry #doctor #stomatologia #estetica #dentallove #smile #happy

Në ditët e sotme përdoret një material mjaft cilësor për urat fikse, siç është Zirkoni. Urat prej zirkoni janë cilësuar si kualiteti më i lartë i llojeve të urave fikse, që do të thotë ura më rezistente, më jetë gjata dhe mjaft estetike. Me anë të urave të zirkonit, tashmë pacientët nuk duhet të shqetësohen më për reflektimin që shkaktonin urat e porcelanit, për shkak të pjesës metalike që ndodhej poshtë fasadës.
.
#prodent
.

#prodentte #tetovo #dental #dentista #dentalcare #health #healthcare #smilemakeover #hollywoodsmile #generaldentistry #doctor #stomatologia #estetica #dentallove #smile #happy

21 0 19 August, 2019
Në Prodent gjithmonë mundë të na vizitoni që të merni këshillat e duhura! .

#prodent
.

#prodentte #tetovo #dental #dentista #dentalcare #health #healthcare #smilemakeover #hollywoodsmile #generaldentistry #doctor #stomatologia #estetica #dentallove #smile #happy

Në Prodent gjithmonë mundë të na vizitoni që të merni këshillat e duhura! .

#prodent
.

#prodentte #tetovo #dental #dentista #dentalcare #health #healthcare #smilemakeover #hollywoodsmile #generaldentistry #doctor #stomatologia #estetica #dentallove #smile #happy

15 1 13 August, 2019
Kur tërësia strukturore e dhëmbit është tepër e dëmtuar, për të rikthyer formën dhe pamjen e dhëmbit na nevojitet një Kurorë.

Kurorat mund të jenë prej materialeve të ndryshme si porcelan, zircon, metal apo metal qeramikë.
Sot për arsye të estetikës gjithnjë e më tepër po përdoren kurorat prej porcelani dhe zirconi. Ato janë të qendrueshme dhe rezistente ndaj forcave të kafshimit dhe përngjajnë shumë me dhëmbët natyral. Sidoqoftë, ju do të merrni sugjerime mbi llojin e materialit me të cilin mund të pergatitet kurora dhe së bashku do të diskutojmë për zgjedhjen më të mirë.
.

#prodent
.

#prodentte #tetovo #dental #dentista #dentalcare #health #healthcare #smilemakeover #hollywoodsmile #generaldentistry #doctor #stomatologia #estetica #dentallove #smile #happy

Kur tërësia strukturore e dhëmbit është tepër e dëmtuar, për të rikthyer formën dhe pamjen e dhëmbit na nevojitet një Kurorë.

Kurorat mund të jenë prej materialeve të ndryshme si porcelan, zircon, metal apo metal qeramikë.
Sot për arsye të estetikës gjithnjë e më tepër po përdoren kurorat prej porcelani dhe zirconi. Ato janë të qendrueshme dhe rezistente ndaj forcave të kafshimit dhe përngjajnë shumë me dhëmbët natyral. Sidoqoftë, ju do të merrni sugjerime mbi llojin e materialit me të cilin mund të pergatitet kurora dhe së bashku do të diskutojmë për zgjedhjen më të mirë.
.

#prodent
.

#prodentte #tetovo #dental #dentista #dentalcare #health #healthcare #smilemakeover #hollywoodsmile #generaldentistry #doctor #stomatologia #estetica #dentallove #smile #happy

15 0 6 August, 2019
Prodent kujdeset që edhe kur të jeni plakur të dhuroni ende buzëqeshje të bukur. 🤗😁 .
#prodent
.

#prodentte #tetovo #dental #dentista #dentalcare #health #healthcare #smilemakeover #hollywoodsmile #generaldentistry #doctor #stomatologia #estetica #dentallove #smile #happy

Prodent kujdeset që edhe kur të jeni plakur të dhuroni ende buzëqeshje të bukur. 🤗😁 .
#prodent
.

#prodentte #tetovo #dental #dentista #dentalcare #health #healthcare #smilemakeover #hollywoodsmile #generaldentistry #doctor #stomatologia #estetica #dentallove #smile #happy

15 0 5 August, 2019
Alkooli është një ndër pijet që ka efekte të dëmshme shëndetsore për organizmin tonë, ndër të cilat dhe dhëmbët janë të rrezikuar nga përdorimi i tij.

Përdorimi i alkoolit shkakton reduktimin e prodhimit natyral të pështymës, e cila ndihmon për heqjen e grimcave të mbetura të ushqimit dhe mbron dhëmbët nga aciditeti.

Personat që konsumojnë shumë alkool mund të kenë probleme me dhëmbët dhe mishin e dhëmbëve, pasi alkooli acaron gjithë pjesët e buta dhe redukton pështymën. Mukoza e gojës është shumë delikate dhe alkooli gërryen mishin e dhëmbëve, faqet dhe lëkurën.

Ai dëmton procesin e ndarjes së qelizave të indit, gjë që shpjegon faktin pse personat që konsumojnë shumë alkool janë shumë të predispozuar për kancerin e gojës.
.
#prodent
.

#prodentte #tetovo #dental #dentista #dentalcare #health #healthcare #smilemakeover #hollywoodsmile #generaldentistry #doctor #stomatologia #estetica #dentallove #smile #happy

Alkooli është një ndër pijet që ka efekte të dëmshme shëndetsore për organizmin tonë, ndër të cilat dhe dhëmbët janë të rrezikuar nga përdorimi i tij.

Përdorimi i alkoolit shkakton reduktimin e prodhimit natyral të pështymës, e cila ndihmon për heqjen e grimcave të mbetura të ushqimit dhe mbron dhëmbët nga aciditeti.

Personat që konsumojnë shumë alkool mund të kenë probleme me dhëmbët dhe mishin e dhëmbëve, pasi alkooli acaron gjithë pjesët e buta dhe redukton pështymën. Mukoza e gojës është shumë delikate dhe alkooli gërryen mishin e dhëmbëve, faqet dhe lëkurën.

Ai dëmton procesin e ndarjes së qelizave të indit, gjë që shpjegon faktin pse personat që konsumojnë shumë alkool janë shumë të predispozuar për kancerin e gojës.
.
#prodent
.

#prodentte #tetovo #dental #dentista #dentalcare #health #healthcare #smilemakeover #hollywoodsmile #generaldentistry #doctor #stomatologia #estetica #dentallove #smile #happy

11 0 31 July, 2019
A e keni vënë re se sa shumë ndikojnë dhëmbët në buzëqeshjen tuaj❓

Po, nëse doni të keni një buzëqeshje të këndshme, duhet të kujdeseni për dhëmbët. Pasi t’ju kenë rënë dhëmbët e qumështit, dhëmbët e rinj do t’i keni për gjithë jetën. Prandaj duhet t’u kushtoni kujdes të veçantë. Dhëmbët ju ndihmojnë të flitni qartë dhe me to përtypni ushqimin, por jo vetëm kaq. Ata janë një mbështetje për buzët dhe faqet, e kështu jua bëjnë më të bukur dhe më rrëzëlluese buzëqeshjen. Po, dhëmbët janë vërtet të çmuar.✔️
.
#prodent
.

#prodentte #tetovo #dental #dentista #dentalcare #health #healthcare #smilemakeover #hollywoodsmile #generaldentistry #doctor #stomatologia #estetica #dentallove #smile #happy

A e keni vënë re se sa shumë ndikojnë dhëmbët në buzëqeshjen tuaj❓

Po, nëse doni të keni një buzëqeshje të këndshme, duhet të kujdeseni për dhëmbët. Pasi t’ju kenë rënë dhëmbët e qumështit, dhëmbët e rinj do t’i keni për gjithë jetën. Prandaj duhet t’u kushtoni kujdes të veçantë. Dhëmbët ju ndihmojnë të flitni qartë dhe me to përtypni ushqimin, por jo vetëm kaq. Ata janë një mbështetje për buzët dhe faqet, e kështu jua bëjnë më të bukur dhe më rrëzëlluese buzëqeshjen. Po, dhëmbët janë vërtet të çmuar.✔️
.
#prodent
.

#prodentte #tetovo #dental #dentista #dentalcare #health #healthcare #smilemakeover #hollywoodsmile #generaldentistry #doctor #stomatologia #estetica #dentallove #smile #happy

9 0 29 July, 2019
Teknika e larjes së dhëmbëve.

Nuk është e rëndësishme vetëm të lahen dhëmbët pas çdo të ngrëni por edhe mënyra se si e bëjmë atë.
Koha e mjaftueshme për të larë dhëmbët është pesë minuta.

Së pari pastrojmë pjesën e pëparme (vestibulare) të dhëmbëve duke i dhënë furçës drejtimin poshtë-lartë, pastaj me lëvizje rrotulluese duke i mundësuar furçës të futet në hapërirat interdentare (ndërdhëmbore). Pasi të kemi përfunduar me pjesën e përparme, futemi në pjesën e brëndshme të kavitetit oral duke bërë sërish lëvizje, fillimisht poshtë-lartë pastaj lëvizje rrotulluese me furçë. Pastaj furçohet sipërfaqja okluzale (përtypëse) e dhëmbëve. Pastrimi i kavitetit oral përfundon me pastrimin e hapësirave interdentare me anë të flosit dentar.
.
#prodent
.

#prodentte #tetovo #dental #dentista #dentalcare #health #healthcare #smilemakeover #hollywoodsmile #generaldentistry #doctor #stomatologia #estetica #dentallove #smile #happy

Teknika e larjes së dhëmbëve.

Nuk është e rëndësishme vetëm të lahen dhëmbët pas çdo të ngrëni por edhe mënyra se si e bëjmë atë.
Koha e mjaftueshme për të larë dhëmbët është pesë minuta.

Së pari pastrojmë pjesën e pëparme (vestibulare) të dhëmbëve duke i dhënë furçës drejtimin poshtë-lartë, pastaj me lëvizje rrotulluese duke i mundësuar furçës të futet në hapërirat interdentare (ndërdhëmbore). Pasi të kemi përfunduar me pjesën e përparme, futemi në pjesën e brëndshme të kavitetit oral duke bërë sërish lëvizje, fillimisht poshtë-lartë pastaj lëvizje rrotulluese me furçë. Pastaj furçohet sipërfaqja okluzale (përtypëse) e dhëmbëve. Pastrimi i kavitetit oral përfundon me pastrimin e hapësirave interdentare me anë të flosit dentar.
.
#prodent
.

#prodentte #tetovo #dental #dentista #dentalcare #health #healthcare #smilemakeover #hollywoodsmile #generaldentistry #doctor #stomatologia #estetica #dentallove #smile #happy

22 0 25 July, 2019
Dhëmbët mund të jenë dobësuar në strukturë dhe të thyhen shkaku i mungesës së mineraleve dhe vitaminave por edhe si rezultat i prishjes së tyre (kariesit).
.
#prodent
.

#prodentte #tetovo #dental #dentista #dentalcare #health #healthcare #smilemakeover #hollywoodsmile #generaldentistry #doctor #stomatologia #estetica #dentallove #smile #happy

Dhëmbët mund të jenë dobësuar në strukturë dhe të thyhen shkaku i mungesës së mineraleve dhe vitaminave por edhe si rezultat i prishjes së tyre (kariesit).
.
#prodent
.

#prodentte #tetovo #dental #dentista #dentalcare #health #healthcare #smilemakeover #hollywoodsmile #generaldentistry #doctor #stomatologia #estetica #dentallove #smile #happy

19 2 23 July, 2019
Pirja e duhanit shkakton një varësi fizike por edhe psikologjike, e cila ndikon në çdo pjesë të trupit por efektin e saj negativ e shkakton edhe tek dhëmbët. Duke e ditur që duhani dëmton shëndetin, njerëzit edhe pse janë të vetëdijshëm për këtë fakt vazhdojnë ta pijnë atë.

Shumica janë të informuar se efekti negativ i tij dëmton mushkërit, zemrën dhe enët e gjakut, rritë mundësin për t'u paraqitur karcinomi, por shumë pakë janë të informuar se ai shkakton sëmundje edhe te dhëmbët dhe mishrat e dhëmbëve.

Duhani përmban nikotin dhe mbetje të tjera si nitozaminë të cilat janë agensë kancerogjene që shkaktojnë sëmundje të ndryshme.
.
#prodent
.

#prodentte #tetovo #dental #dentista #dentalcare #health #healthcare #smilemakeover #hollywoodsmile #generaldentistry #doctor #stomatologia #estetica #dentallove #smile #happy

Pirja e duhanit shkakton një varësi fizike por edhe psikologjike, e cila ndikon në çdo pjesë të trupit por efektin e saj negativ e shkakton edhe tek dhëmbët. Duke e ditur që duhani dëmton shëndetin, njerëzit edhe pse janë të vetëdijshëm për këtë fakt vazhdojnë ta pijnë atë.

Shumica janë të informuar se efekti negativ i tij dëmton mushkërit, zemrën dhe enët e gjakut, rritë mundësin për t'u paraqitur karcinomi, por shumë pakë janë të informuar se ai shkakton sëmundje edhe te dhëmbët dhe mishrat e dhëmbëve.

Duhani përmban nikotin dhe mbetje të tjera si nitozaminë të cilat janë agensë kancerogjene që shkaktojnë sëmundje të ndryshme.
.
#prodent
.

#prodentte #tetovo #dental #dentista #dentalcare #health #healthcare #smilemakeover #hollywoodsmile #generaldentistry #doctor #stomatologia #estetica #dentallove #smile #happy

11 0 11 July, 2019

Top #prodentte posts