#pasembor Instagram Photos & Videos

pasembor - 5.6k posts

Hashtag Popularity

11.2
average comments
766.6
average likes

Thanks @foodiebm untuk sharing info kuliner di #penang .
Selain Nasi Kandar, Pasembor juga merupakan antara menu yang anda wajib cuba di #Penang😍 Pilih sendiri bahan kegemaran anda untuk dipadankan dengan kuah pasembor yang pekat.
.
#penangfood #penangfoodie #makan #malaysianfood #ganifamouspasembur #padangkota #halalfoodie #halalfood #halal #nasikandar #pasembor #bigtummy #bigtummyculinary

Thanks @foodiebm untuk sharing info kuliner di #penang .
Selain Nasi Kandar, Pasembor juga merupakan antara menu yang anda wajib cuba di #Penang😍 Pilih sendiri bahan kegemaran anda untuk dipadankan dengan kuah pasembor yang pekat.
.
#penangfood #penangfoodie #makan #malaysianfood #ganifamouspasembur #padangkota #halalfoodie #halalfood #halal #nasikandar #pasembor #bigtummy #bigtummyculinary
740 39 11 November, 2019

After hiking up the hill, we decided to have some refreshments under the huge big ass rain tree. I just love the al fresco style of street dining that encapsulates how Penang is, free will and relaxing. Everyone loves their street food and so do I!
We had pasembor and Mee Goreng mamak style.
#streetfood #streetfoodpenang #penangfood #food #foodie #foodblog #foodblogger #foodlife #foodphoto #foodphotography #foodtravel #travelfood #travel #thisismalaysia #coolgardy #pasembor #meegoreng #rojak

After hiking up the hill, we decided to have some refreshments under the huge big ass rain tree. I just love the al fresco style of street dining that encapsulates how Penang is, free will and relaxing. Everyone loves their street food and so do I! 
We had pasembor and Mee Goreng mamak style. 
#streetfood #streetfoodpenang #penangfood #food #foodie #foodblog #foodblogger #foodlife #foodphoto #foodphotography #foodtravel #travelfood #travel #thisismalaysia #coolgardy #pasembor #meegoreng #rojak
11 0 10 November, 2019

Family isn’t always blood. It’s the people in your life who want you in theirs; the ones who accept you for who you are. The ones that would do anything to see you smile and who love you no matter what.

Family... Where life begin. And love never ends.

Have a great weekend and bring your family to Pak Man Mee Kuah Ketam To'kun!

We also provide home delivery service. Enjoy our delicious food at home!
Let's click http://www.wasap.my/+60146016713/order+delivery

#meekuahketamtokun #meekuahketam #meekuah #meekuahudang #foodhunter #bukitmertajam #tokun #jalanjalancarimakan #pasembor #meegorengudang #meegoreng #foodporn #jjcm #pulaupinang #penang #penangfoodie #penangfood #penangstreetfood #penangfooddelivery #penangstyle #penangfoodtrip #penangfoodheaven #malaysianfood #malaysianfoodie #malaysianfoodstreet #malaysianfoodlover #pakmanmeekuahketamtokun #penangheritage #penangtrip #penanglife

Family isn’t always blood. It’s the people in your life who want you in theirs; the ones who accept you for who you are. The ones that would do anything to see you smile and who love you no matter what.

Family... Where life begin. And love never ends.

Have a great weekend and bring your family to Pak Man Mee Kuah Ketam To'kun!

We also provide home delivery service. Enjoy our delicious food at home!
Let's click http://www.wasap.my/+60146016713/order+delivery

#meekuahketamtokun #meekuahketam #meekuah #meekuahudang #foodhunter #bukitmertajam #tokun #jalanjalancarimakan #pasembor #meegorengudang #meegoreng #foodporn #jjcm #pulaupinang #penang #penangfoodie #penangfood #penangstreetfood #penangfooddelivery #penangstyle #penangfoodtrip #penangfoodheaven #malaysianfood #malaysianfoodie #malaysianfoodstreet #malaysianfoodlover #pakmanmeekuahketamtokun #penangheritage #penangtrip #penanglife
2 0 9 November, 2019

Penang Island. Brayani rice, roti jala, kari kambing and pasembor
#foodinpenang
#pasembor
#penangmalaysia

Penang Island. Brayani rice, roti jala, kari kambing and pasembor
#foodinpenang
#pasembor 
#penangmalaysia
5 0 9 November, 2019

Hai!
Mee goreng special udang. Mabless! udang segar bersalut sambal tumis yang umphh!

Ni packing untuk delivery. Kalau rasa terliur tu cepat-cepat klik http://www.wasap.my/+60146016713/order+delivery

Stok udang memang terhad sebab menjadi pilihan utama pelanggan. Teringin lah tu!

#meekuahketamtokun #meekuahketam #meekuah #meekuahudang #foodhunter #bukitmertajam #tokun #jalanjalancarimakan #pasembor #meegorengudang #meegoreng #foodporn #jjcm #pulaupinang #penang #penangfoodie #penangfood #penangstreetfood #penangfooddelivery #penangstyle #penangfoodtrip #penangfoodheaven #malaysianfood #malaysianfoodie #malaysianfoodstreet #malaysianfoodlover #pakmanmeekuahketamtokun #penangheritage #penangtrip #penanglife

Hai! 
Mee goreng special udang. Mabless! udang segar bersalut sambal tumis yang umphh!

Ni packing untuk delivery. Kalau rasa terliur tu cepat-cepat klik http://www.wasap.my/+60146016713/order+delivery

Stok udang memang terhad sebab menjadi pilihan utama pelanggan. Teringin lah tu!

#meekuahketamtokun #meekuahketam #meekuah #meekuahudang #foodhunter #bukitmertajam #tokun #jalanjalancarimakan #pasembor #meegorengudang #meegoreng #foodporn #jjcm #pulaupinang #penang #penangfoodie #penangfood #penangstreetfood #penangfooddelivery #penangstyle #penangfoodtrip #penangfoodheaven #malaysianfood #malaysianfoodie #malaysianfoodstreet #malaysianfoodlover #pakmanmeekuahketamtokun #penangheritage #penangtrip #penanglife
8 0 9 November, 2019

Salam Maulidur Rasul.
Selawat dan salam ke atas junjungan besar Nabi Muhammad SAW.
Semoga kita semua mendapat shafaatnya...
Selamat bercuti... Kedai dan perkhidmatan delivery kami beroperasi seperti biasa pada hari ini.

Perkhidmatan delivery Pak Man Mee Kuah Ketam To'kun boleh dilanggani menerusi WhatsApp dengan klik http://www.wasap.my/+60146016713/order+delivery

#meekuahketamtokun #meekuahketam #meekuah #meekuahudang #foodhunter #bukitmertajam #tokun #jalanjalancarimakan #pasembor #meegorengudang #meegoreng #foodporn #jjcm #pulaupinang #penang #penangfoodie #penangfood #penangstreetfood #penangfooddelivery #penangstyle #penangfoodtrip #penangfoodheaven #malaysianfood #malaysianfoodie #malaysianfoodstreet #malaysianfoodlover #pakmanmeekuahketamtokun #penangheritage #penangtrip #penanglife

Salam Maulidur Rasul.
Selawat dan salam ke atas junjungan besar Nabi Muhammad SAW.
Semoga kita semua mendapat shafaatnya...
Selamat bercuti... Kedai dan perkhidmatan delivery kami beroperasi seperti biasa pada hari ini.

Perkhidmatan delivery Pak Man Mee Kuah Ketam To'kun boleh dilanggani menerusi WhatsApp dengan klik http://www.wasap.my/+60146016713/order+delivery

#meekuahketamtokun #meekuahketam #meekuah #meekuahudang #foodhunter #bukitmertajam #tokun #jalanjalancarimakan #pasembor #meegorengudang #meegoreng #foodporn #jjcm #pulaupinang #penang #penangfoodie #penangfood #penangstreetfood #penangfooddelivery #penangstyle #penangfoodtrip #penangfoodheaven #malaysianfood #malaysianfoodie #malaysianfoodstreet #malaysianfoodlover #pakmanmeekuahketamtokun #penangheritage #penangtrip #penanglife
4 0 9 November, 2019

Terima kasih buat pelanggan-pelanggan kami yang telah membuat pesanan melalui perkhidmatan delivery, terutamanya kepada:

Sony EMS, Perai
Maybank Butterworth
Smart Modular Technology
Majlis Bandaraya Seberang Perai
ACS Food Enterprise SB
MARA Bukit Mertajam
PAN International Wire & Cable
Merieux NutriSciences, Prai
TM Point, Perda
Ann Joo Steel Berhad, Prai
Klinik Kesihatan Kg Pertama
Mega Fortune BM Motors, Perda

Serta pelanggan-pelanggan perseorangan yang tidak dapat disenaraikan di sini. Semoga berpuas hati dengan produk dan perkhidmatan kami.
Dapatkan Perkhidmatan delivery Pak Man Mee Kuah Ketam To'kun dengan klik WhatsApp kami di http://www.wasap.my/+60146016713/order+delivery

#meekuahketamtokun #meekuahketam #meekuah #meekuahudang #foodhunter #bukitmertajam #tokun #jalanjalancarimakan #pasembor #meegorengudang #meegoreng #foodporn #jjcm #pulaupinang #penang #penangfoodie #penangfood #penangstreetfood #penangfooddelivery #penangstyle #penangfoodtrip #penangfoodheaven #malaysianfood #malaysianfoodie #malaysianfoodstreet #malaysianfoodlover #pakmanmeekuahketamtokun #penangheritage #penangtrip #penanglife

Terima kasih buat pelanggan-pelanggan kami yang telah membuat pesanan melalui perkhidmatan delivery, terutamanya kepada:

Sony EMS, Perai
Maybank Butterworth
Smart Modular Technology
Majlis Bandaraya Seberang Perai
ACS Food Enterprise SB
MARA Bukit Mertajam
PAN International Wire & Cable
Merieux NutriSciences, Prai
TM Point, Perda
Ann Joo Steel Berhad, Prai
Klinik Kesihatan Kg Pertama
Mega Fortune BM Motors, Perda

Serta pelanggan-pelanggan perseorangan yang tidak dapat disenaraikan di sini. Semoga berpuas hati dengan produk dan perkhidmatan kami. 
Dapatkan Perkhidmatan delivery Pak Man Mee Kuah Ketam To'kun dengan klik WhatsApp kami di http://www.wasap.my/+60146016713/order+delivery

#meekuahketamtokun #meekuahketam #meekuah #meekuahudang #foodhunter #bukitmertajam #tokun #jalanjalancarimakan #pasembor #meegorengudang #meegoreng #foodporn #jjcm #pulaupinang #penang #penangfoodie #penangfood #penangstreetfood #penangfooddelivery #penangstyle #penangfoodtrip #penangfoodheaven #malaysianfood #malaysianfoodie #malaysianfoodstreet #malaysianfoodlover #pakmanmeekuahketamtokun #penangheritage #penangtrip #penanglife
5 0 7 November, 2019

Beberapa Feedback semalam. Terima kasih pada semua pelanggan baru dan tetap kakok syu sudi beli makan dari dapur MCII.

Yang baik datangnya dari Allah SWT dan yang kurang baik silap dari diri kami sendiri. Hanya Allah sahaja yang tahu kelemahan, kekurangan serta kelebihan dapur MCII.

Alhamdulillah... Feedback ini hanya untuk rujukan pelanggan sahaja. Kerana kebanyakan pelanggan nak tengok testimoni / gambar makanan. Tiada unsur menunjuk-nunjuk / riak. Mintak simpang malaikat 44.

Ikhlas,
-Founder MCII-

#customerfeedback #cod #cucurudang #pasembor #rojakpasembor #westernfood #chickenchop #chickentortilla #rotipitadaging

Beberapa Feedback semalam. Terima kasih pada semua pelanggan baru dan tetap kakok syu sudi beli makan dari dapur MCII.

Yang baik datangnya dari Allah SWT dan yang kurang baik silap dari diri kami sendiri. Hanya Allah sahaja yang tahu kelemahan, kekurangan serta kelebihan dapur MCII.

Alhamdulillah... Feedback ini hanya untuk rujukan pelanggan sahaja. Kerana kebanyakan pelanggan nak tengok testimoni / gambar makanan. Tiada unsur menunjuk-nunjuk / riak. Mintak simpang malaikat 44.

Ikhlas,
-Founder MCII-

#customerfeedback #cod #cucurudang #pasembor #rojakpasembor #westernfood #chickenchop #chickentortilla #rotipitadaging
1 0 7 November, 2019

Cuti2 Kedah.. day 1

Turun ETS je terus beli pasembor di kedai Mi Kamal.... Malam pula ayah belikan laksam pasar malam Taman Aman.. Sedapnya.... #cuticutikedah2019
#pasembor
#laksamkedah
#mikamal
#anakbukit

Cuti2 Kedah.. day 1

Turun ETS je terus beli pasembor di kedai Mi Kamal.... Malam pula ayah belikan laksam pasar malam Taman Aman.. Sedapnya.... #cuticutikedah2019
#pasembor
#laksamkedah
#mikamal 
#anakbukit
10 3 7 November, 2019

Hampa kalau mai bercuti kat penang, tmpat ni wajib tau.. Mkn sempoi2, murah pulak tu,Terbaik baq anggg

#amanviewhomestay #spicearena #pisa #penang #conventioncentre #nasikandar #pasembor #padangkota #ferrypulaupinang #bukitbendera #cuticutimalaysia #homestaymurah

Hampa kalau mai bercuti kat penang, tmpat ni wajib tau.. Mkn sempoi2, murah pulak tu,Terbaik baq anggg

#amanviewhomestay #spicearena #pisa #penang #conventioncentre #nasikandar #pasembor #padangkota #ferrypulaupinang #bukitbendera #cuticutimalaysia #homestaymurah
10 0 7 November, 2019

Terima kasih para guru dan pelajar dari SMK Pokok Sena sudi kona mai kedai Pak Man Mee Kuah Ketam To'kun hari ni.

Kalau nak mai ramai-ramai untuk tempah tempat duduk tu sila hubungi 0146016713 / klik WhatsApp http://www.wasap.my/+60146016713/order+delivery

#meekuahketamtokun #meekuahketam #meekuah #meekuahudang #foodhunter #bukitmertajam #tokun #jalanjalancarimakan #pasembor #meegorengudang #meegoreng #foodporn #jjcm #pulaupinang #penang #penangfoodie #penangfood #penangstreetfood #penangfooddelivery #penangstyle #penangfoodtrip #penangfoodheaven #malaysianfood #malaysianfoodie #malaysianfoodstreet #malaysianfoodlover #pakmanmeekuahketamtokun #penangheritage #penangtrip #penanglife

Terima kasih para guru dan pelajar dari SMK Pokok Sena sudi kona mai kedai Pak Man Mee Kuah Ketam To'kun hari ni.

Kalau nak mai ramai-ramai untuk tempah tempat duduk tu sila hubungi 0146016713 / klik WhatsApp http://www.wasap.my/+60146016713/order+delivery

#meekuahketamtokun #meekuahketam #meekuah #meekuahudang #foodhunter #bukitmertajam #tokun #jalanjalancarimakan #pasembor #meegorengudang #meegoreng #foodporn #jjcm #pulaupinang #penang #penangfoodie #penangfood #penangstreetfood #penangfooddelivery #penangstyle #penangfoodtrip #penangfoodheaven #malaysianfood #malaysianfoodie #malaysianfoodstreet #malaysianfoodlover #pakmanmeekuahketamtokun #penangheritage #penangtrip #penanglife
1 0 6 November, 2019

Sunday well spent with @_enisegok_ and @_betulgok_, my new friends from #Adana #Turkey 🇹🇷 We took the same mini van (should've taken wefie together!) from #HatYai 🇹🇭 to #Penang 🇲🇾 last Thursday but it feels like we've known each other for so long! Took Enise and Betul to two programmes in Seberang Perai - #MBSP #CarFreeMorning (zumba!) and MPKK Taman Merak's #Deepavali Open House for them to enjoy a local experience.

1. Tasted #Mamak #food - Rawa #tosei (or #RavaDosa), #chappati, #poori, egg #roti and #curryfriedchicken for #breakfast.

2. Enise and Betul only had #cendol but didn't try #NasiTomato served at the open house.

3. #Groupphoto with the State Assemblyman and community leaders of Taman Merak.

4. #Wefie while the two YBs cutting cake!

5. Three of us before the classical #Indian dance performance started.

6. We met again at night, Enise and Betul tried #pasembor and #satay at #PadangBrown food court.

7. Continued our conversation at the #ConstantGardenerCoffee with #KopiPeng #icecream and #hotcoffee.

8. Ziq enjoyed the great company and conversation! 😍

Sunday well spent with @_enisegok_ and @_betulgok_, my new friends from #Adana #Turkey 🇹🇷 We took the same mini van (should've taken wefie together!) from #HatYai 🇹🇭 to #Penang 🇲🇾 last Thursday but it feels like we've known each other for so long! Took Enise and Betul to two programmes in Seberang Perai - #MBSP #CarFreeMorning (zumba!) and MPKK Taman Merak's #Deepavali Open House for them to enjoy a local experience.

1. Tasted #Mamak #food - Rawa #tosei (or #RavaDosa), #chappati, #poori, egg #roti and #curryfriedchicken for #breakfast.

2. Enise and Betul only had #cendol but didn't try #NasiTomato served at the open house.

3. #Groupphoto with the State Assemblyman and community leaders of Taman Merak.

4. #Wefie while the two YBs cutting cake!

5. Three of us before the classical #Indian dance performance started.

6. We met again at night, Enise and Betul tried #pasembor and #satay at #PadangBrown food court.

7. Continued our conversation at the #ConstantGardenerCoffee with #KopiPeng #icecream and #hotcoffee.

8. Ziq enjoyed the great company and conversation! 😍
16 2 3 November, 2019
Makan ni malam ni
#pasembor
#padangkota 
#padangkotalama
44 0 2 November, 2019

Must have when in Setiawangsa
#pasembor #setiawangsa

Must have when in Setiawangsa
#pasembor #setiawangsa
5 0 2 November, 2019

So called 1 of the best #pasembor #penang

So called 1 of the best #pasembor #penang
5 0 31 October, 2019

Top #pasembor posts

Resepi Ramadhan 24: Pasembor Ketam Pulau Pinang
.
👩‍🍳Resepi Kuah👨‍🍳
🔹Cabai Kering 20 biji
🔹Udang Kering ½ cawan
🔹Kacang Tanah Goreng 2 cawan
🔹Gula Merah ¾ cawan
🔹Sos cili 2 sudu
🔹Kicap 1 sudu
🔹Garam ½ sudu
🔹Gula 2 sudu
🔹Tepung Jagung 2 sudu bancuh 🔹Bijan Goreng 2 sudu
.
👩‍🍳Resepi Goreng👨‍🍳
🔹Tepung Beras 2 cawan
🔹Tepung Gandum 2 sudu
🔹Serbuk Kunyit
🔹Garam
🔹Air secukupnya
🔸Ketam
🔸Isi Ketam
🔸Fishball
🔸Fishcake
🔸Tokua
🔸Coq udang
.
Follow Foodtruck Heaven: @sedap_ttdi
Follow Founder @sedap_ttdi: @ridzuan_711
.
Pasemboq tu hgpa bleh ganti ngan udang kaa ayam kaa pon boleh jaa.. nak letak sosej saja pon boleh.. sayoq cam sengkuang, timun tuu kna ada nak bgi rasa xbersalah sgt makan makanan xsihat ni. Btw ni makanan fav tokwan aku sbb biasala kami keturunan Mamak Bukit Mertajam.
.
#chefmode #instafood #mukbang #rasashare #asianfood #foodgasm #malaysia #dapurramadhan #ramadhan #ramadhanrecipe #orangbujang #dapurbujang #pdotmasak #sayamasak #rasashare #pasembor #rojakketam #ketam #rojak #colek #pasemborpineng

Resepi Ramadhan 24: Pasembor Ketam Pulau Pinang
.
👩‍🍳Resepi Kuah👨‍🍳
🔹Cabai Kering 20 biji
🔹Udang Kering ½ cawan
🔹Kacang Tanah Goreng 2 cawan
🔹Gula Merah ¾ cawan
🔹Sos cili 2 sudu
🔹Kicap 1 sudu
🔹Garam ½ sudu
🔹Gula 2 sudu
🔹Tepung Jagung 2 sudu bancuh 🔹Bijan Goreng 2 sudu
.
👩‍🍳Resepi Goreng👨‍🍳
🔹Tepung Beras 2 cawan
🔹Tepung Gandum 2 sudu
🔹Serbuk Kunyit
🔹Garam
🔹Air secukupnya
🔸Ketam
🔸Isi Ketam
🔸Fishball
🔸Fishcake
🔸Tokua
🔸Coq udang
.
Follow Foodtruck Heaven: @sedap_ttdi
Follow Founder @sedap_ttdi: @ridzuan_711
.
Pasemboq tu hgpa bleh ganti ngan udang kaa ayam kaa pon boleh jaa.. nak letak sosej saja pon boleh.. sayoq cam sengkuang, timun tuu kna ada nak bgi rasa xbersalah sgt makan makanan xsihat ni. Btw ni makanan fav tokwan aku sbb biasala kami keturunan Mamak Bukit Mertajam.
.
#chefmode #instafood #mukbang #rasashare #asianfood #foodgasm #malaysia #dapurramadhan #ramadhan #ramadhanrecipe #orangbujang #dapurbujang #pdotmasak #sayamasak #rasashare #pasembor #rojakketam #ketam #rojak #colek #pasemborpineng
27,086 245 29 May, 2019

Thanks @foodiebm untuk sharing info kuliner di #penang .
Selain Nasi Kandar, Pasembor juga merupakan antara menu yang anda wajib cuba di #Penang😍 Pilih sendiri bahan kegemaran anda untuk dipadankan dengan kuah pasembor yang pekat.
.
#penangfood #penangfoodie #makan #malaysianfood #ganifamouspasembur #padangkota #halalfoodie #halalfood #halal #nasikandar #pasembor #bigtummy #bigtummyculinary

Thanks @foodiebm untuk sharing info kuliner di #penang .
Selain Nasi Kandar, Pasembor juga merupakan antara menu yang anda wajib cuba di #Penang😍 Pilih sendiri bahan kegemaran anda untuk dipadankan dengan kuah pasembor yang pekat.
.
#penangfood #penangfoodie #makan #malaysianfood #ganifamouspasembur #padangkota #halalfoodie #halalfood #halal #nasikandar #pasembor #bigtummy #bigtummyculinary
740 39 11 November, 2019

[PENANG] If pergi gurney drive mesti akan makan dekat pasembor menari kn? tapi yg ni admin makan dekat tempat yg sama, tp bukan kedai menari. sekali tak sangka yg ni pun menari jugak 😂 admin dtg dekat dia sbb nak cepat malas nak tengok menari2, dah menari 2 layan jela 😅
#penangfood #pasembor #pasemborpenang #gurneydrive #gurneydrivepenang #gurneydrivehawkercentre

[PENANG] If pergi gurney drive mesti akan makan dekat pasembor menari kn? tapi yg ni admin makan dekat tempat yg sama, tp bukan kedai menari. sekali tak sangka yg ni pun menari jugak 😂 admin dtg dekat dia sbb nak cepat malas nak tengok menari2, dah menari 2 layan jela 😅
#penangfood #pasembor #pasemborpenang #gurneydrive #gurneydrivepenang #gurneydrivehawkercentre
1,373 56 25 February, 2019

✨✨NGIDAM ROJAK✨✨
.
Assalamualaikum, hai uollss 🤗🤗🤗
.
Tadi petang sis dah share resipi Mee Hoon Goreng. Sekarang sis nak share resipi ROJAK ALA MAMAK BISTRO @mori_said .
Sangat MUDAH pakai produk Adabi jaaa, then TADAAAA siap & yang penting SEDAPPP😋😋😋
.
Selamat Mencuba🤗🤗🤗
.
#Repost from @mori_said .

Ok korang... mori wat rojak ala ala kat kedai tu ... ☺ tp mori guna cucur udang dan cucur bawang @adabi_consumer ... yang cucur bawang mori buat kan nipis... bila potong krup krap krup krap garing.. yang cucur udang mori tebalkan sikit dan letak ✌ekor 🦐🦐.... 😋😋 sorry la video tak memuaskan tang masa menggoreng... biasalah bila mengharap cahaya yg ada ..😂 ok la kan... yg side dish tu biasa lah sengkuang, timun, dan carrot. Itu semua anak mori tlg buatkan. Kuah nya mori guna kuah kacang @adabi_consumer . Senang kan. Ok korang... Alhamdullilah dah konyang... nk lurus kan jari jap☺
.
.
#morisaidkitchen #sayamasak #rojak #pasembor #rojakmamak #foodvideography

✨✨NGIDAM ROJAK✨✨
.
Assalamualaikum, hai uollss 🤗🤗🤗
.
Tadi petang sis dah share resipi Mee Hoon Goreng. Sekarang sis nak share resipi ROJAK ALA MAMAK BISTRO @mori_said .
Sangat MUDAH pakai produk Adabi jaaa, then TADAAAA siap & yang penting SEDAPPP😋😋😋
.
Selamat Mencuba🤗🤗🤗
.
#Repost from @mori_said .

Ok korang... mori wat rojak ala ala kat kedai tu ... ☺ tp mori guna cucur udang dan cucur bawang @adabi_consumer ... yang cucur bawang mori buat kan nipis... bila potong krup krap krup krap garing.. yang cucur udang mori tebalkan sikit dan letak ✌ekor 🦐🦐.... 😋😋 sorry la video tak memuaskan tang masa menggoreng... biasalah bila mengharap cahaya yg ada ..😂 ok la kan... yg side dish tu biasa lah sengkuang, timun, dan carrot. Itu semua anak mori tlg buatkan. Kuah nya mori guna kuah kacang @adabi_consumer . Senang kan. Ok korang... Alhamdullilah dah konyang... nk lurus kan jari jap☺
.
.
#morisaidkitchen #sayamasak #rojak #pasembor #rojakmamak #foodvideography
508 6 16 September, 2019

We found a delectable Pasembur place you should try! 😋😋

We found a delectable Pasembur place you should try! 😋😋
415 23 16 October, 2019

Ok korang... mori wat rojak ala ala kat kedai tu ... ☺️ tp mori guna cucur udang dan cucur bawang @adabi_consumer ... yang cucur bawang mori buat kan nipis... bila potong krup krap krup krap garing.. yang cucur udang mori tebalkan sikit dan letak ✌️ekor 🦐🦐.... 😋😋 sorry la video tak memuaskan tang masa menggoreng... biasalah bila mengharap cahaya yg ada ..😂 ok la kan... yg side dish tu biasa lah sengkuang, timun, dan carrot. Itu semua anak mori tlg buatkan. Kuah nya mori guna kuah kacang @adabi_consumer . Senang kan. Ok korang... Alhamdullilah dah konyang... nk lurus kan jari jap☺️
.
.
#morisaidkitchen #sayamasak #rojak #pasembor #rojakmamak #foodvideography

Ok korang... mori wat rojak ala ala kat kedai tu ... ☺️ tp mori guna cucur udang dan cucur bawang @adabi_consumer ... yang cucur bawang mori buat kan nipis... bila potong krup krap krup krap garing.. yang cucur udang mori tebalkan sikit dan letak ✌️ekor 🦐🦐.... 😋😋 sorry la video tak memuaskan tang masa menggoreng... biasalah bila mengharap cahaya yg ada ..😂 ok la kan... yg side dish tu biasa lah sengkuang, timun, dan carrot. Itu semua anak mori tlg buatkan. Kuah nya mori guna kuah kacang @adabi_consumer . Senang kan. Ok korang... Alhamdullilah dah konyang... nk lurus kan jari jap☺️
.
.
#morisaidkitchen #sayamasak #rojak #pasembor #rojakmamak #foodvideography
2,162 75 10 September, 2019

We have 2 types of pasembur in Penang, the Indian and Chinese style. This big hearty portion of Indian version pasembur is available at Kareem Pasembur Rojak. Over here you get to choose the ingredients in your pasembur, from prawn fritters to fried sausages, and topped with their delicious warm, spicy sweet potatoes gravy. Kareem Pasembur Rojak has been in business since 1945 and it's one of the local's favourites.
.
.
Terdapat 2 jenis pasembur di Pulau Pinang, jenis India dan Cina. Kareem Pasembor Rojak merupakan salah satu pasembur jenis India yang paling digemari dalam kalangan masyarakat tempatan di kawasan George Town. Anda boleh memilih pelbagai jenis bahan-bahan seperti udang kering, ketam goreng, ubi kentang, tauhu, sotong goreng dan dihidang bersama kuah kacang manis berempah. Gerai ini beroperasi sejak tahun 1945 dan terletak di belakang Bank Standard Chartered, George Town.
.
.
Pasembur在槟城基本上分为两种,印度式沙拉或华人版本。很多印式Pasembur档口都堆满了诱人的配料任您选择,有炸虾煎饼、马铃薯、豆干、香肠、等,再配上他们自家调制的花生酱料。这档营业超过70年的Kareem Pasembor Rojak深受很多本地人喜欢,尤其是乔治市里的上班族。不妨试一试!
.
.
பினாங்கில் இந்திய அல்லது சீன என 2 பாணியான 'பசெம்போர்' உணவு உள்ளன.
இந்திய பாணியிலான பசெம்போர் கரீம் பசெம்போர் ரோஜா உணவகத்தில் கிடைக்கிறது. இந்த பசெம்போர் உணவில் இறால் முதல் வறுத்த 'sausages' வரை சேர்க்கப்பட்டு சுவையான காரமான இனிப்பு உருளைக்கிழங்கு கிரேவியுடன் சேர்த்து பரிமாறப்படும்.
கரீம் பசெம்போர் ரோஜா உணவகம் 1945 முதல் வணிகத்தில் ஈடுபட்டுள்ளது, மேலும் இது பல உள்ளூர் மக்களின் தேர்வாகும்.
.
.
➖➖➖➖➖➖
Location 🔎: Kareem Pasembur Rojak (Lebuh Union)
GPS 📍: 5.418690, 100.342937
➖➖➖➖➖➖
.
.
Every Tuesday we will feature some famous & delicious foods in Penang using hashtag #penangfood. Follow our Instagram account 👉 @i.love.penang 👈 and hashtag #ilovepenang for more updates too. 😊

We have 2 types of pasembur in Penang, the Indian and Chinese style. This big hearty portion of Indian version pasembur is available at Kareem Pasembur Rojak. Over here you get to choose the ingredients in your pasembur, from prawn fritters to fried sausages, and topped with their delicious warm, spicy sweet potatoes gravy. Kareem Pasembur Rojak has been in business since 1945 and it's one of the local's favourites.
.
.
Terdapat 2 jenis pasembur di Pulau Pinang, jenis India dan Cina. Kareem Pasembor Rojak merupakan salah satu pasembur jenis India yang paling digemari dalam kalangan masyarakat tempatan di kawasan George Town. Anda boleh memilih pelbagai jenis bahan-bahan seperti udang kering, ketam goreng, ubi kentang, tauhu, sotong goreng dan dihidang bersama kuah kacang manis berempah. Gerai ini beroperasi sejak tahun 1945 dan terletak di belakang Bank Standard Chartered, George Town.
.
.
Pasembur在槟城基本上分为两种,印度式沙拉或华人版本。很多印式Pasembur档口都堆满了诱人的配料任您选择,有炸虾煎饼、马铃薯、豆干、香肠、等,再配上他们自家调制的花生酱料。这档营业超过70年的Kareem Pasembor Rojak深受很多本地人喜欢,尤其是乔治市里的上班族。不妨试一试!
.
.
பினாங்கில் இந்திய அல்லது சீன என 2  பாணியான 'பசெம்போர்' உணவு  உள்ளன.
இந்திய பாணியிலான பசெம்போர் கரீம் பசெம்போர் ரோஜா உணவகத்தில் கிடைக்கிறது. இந்த பசெம்போர் உணவில் இறால்  முதல் வறுத்த 'sausages' வரை சேர்க்கப்பட்டு  சுவையான  காரமான இனிப்பு உருளைக்கிழங்கு கிரேவியுடன் சேர்த்து பரிமாறப்படும்.
கரீம் பசெம்போர் ரோஜா உணவகம் 1945 முதல் வணிகத்தில் ஈடுபட்டுள்ளது, மேலும் இது பல உள்ளூர் மக்களின் தேர்வாகும்.
.
.
➖➖➖➖➖➖
Location 🔎: Kareem Pasembur Rojak (Lebuh Union)
GPS 📍: 5.418690, 100.342937
➖➖➖➖➖➖
.
.
Every Tuesday we will feature some famous & delicious foods in Penang using hashtag #penangfood. Follow our Instagram account 👉 @i.love.penang 👈 and hashtag #ilovepenang for more updates too. 😊
553 12 23 July, 2019

My craving for Penang’s very own Pasemboq checked! RM52 don’t care!!! 🤣🤣🤣 Shared it with @zinannaasy and she loved it too!!!
#ShortTrip #Penang #iLovePenang #Pasembor #Pasemboq #yummilicious #foodadventure

My craving for Penang’s very own Pasemboq checked! RM52 don’t care!!! 🤣🤣🤣 Shared it with @zinannaasy and she loved it too!!!
#ShortTrip #Penang #iLovePenang #Pasembor #Pasemboq #yummilicious #foodadventure
530 3 4 February, 2019