#ortodoks Instagram Photos & Videos

Hashtag Popularity

5.4
average comments
1k
average likes
@kitabimukaddes_sirketi Profile picture

@kitabimukaddes_sirketi

Kitab-ı Mukaddes Şirketi - Bible Society in Turkey

İçerdiği kitapların çokluğu, farklı edebi türleri barındırması ve kadim kültürlere ait birçok öğe taşımasından dolayı Eski Ahit'i anlamak hiç kolay olmayabilir. Okumaya nereden başlamalıyız? Tarihsel olaylar dizisini nasıl takip etmeliyiz? Bu kitap Eski Ahit dünyasına girmek ve onu anlamak için harika bir yöntem sunuyor. Fransa’nın dünyaca ünlü yayınevi Cerf’in bu eseri uzun yıllardır ülkemizde hizmet eden değerli Peder Patrice Jullien de Pommerol’ün tercümesi sayesinde okurlarla buluşuyor.

#likeforlikes #hristiyanlık #hristiyan #bible #biblesociety #eskiahit #yeniahit #mezmur #mezmurlar #isa #mesih #isaMesih #isamesih #büyük #boy #kitapkurdu #kitapönerisi #kitabımukaddes #katolik #ortodoks #protestan #orthodoxy #tevrat #zebur #incil #kitabımukaddes #beyoğlu #taksim #istanbul #kitap #tarih #arekoloji

İçerdiği kitapların çokluğu, farklı edebi türleri barındırması ve kadim kültürlere ait birçok öğe taşımasından dolayı Eski Ahit'i anlamak hiç kolay olmayabilir. Okumaya nereden başlamalıyız? Tarihsel olaylar dizisini nasıl takip etmeliyiz? Bu kitap Eski Ahit dünyasına girmek ve onu anlamak için harika bir yöntem sunuyor. Fransa’nın dünyaca ünlü yayınevi Cerf’in bu eseri uzun yıllardır ülkemizde hizmet eden değerli Peder Patrice Jullien de Pommerol’ün tercümesi sayesinde okurlarla buluşuyor.

#likeforlikes #hristiyanlık #hristiyan #bible #biblesociety #eskiahit #yeniahit #mezmur #mezmurlar #isa #mesih #isaMesih #isamesih #büyük #boy #kitapkurdu #kitapönerisi #kitabımukaddes #katolik #ortodoks #protestan #orthodoxy #tevrat #zebur #incil #kitabımukaddes #beyoğlu #taksim #istanbul #kitap #tarih #arekoloji
30 3 3 hours ago
@pusakaiman Profile picture

@pusakaiman

[TRADISI PARA RASUL] Welcome back, Saints! Sekarang sudah saatnya kita agak sedikit masuk lebih dalam lagi. Yaitu pemahaman akan Tradisi Para Rasul. Jadi, dalam dua postingan sebelumnya kita sudah paham bahwa, Pusaka Iman terdiri atas dua lipat yaitu Kitab Suci dan Tradisi Para Rasul. Nah, pertanyaannya, apa sih itu Tradisi Rasuli? Perlukah dalam perjalanan iman kita? Bukannya alkitab udah cukup? Atau bahkan dari kamu mungkin ada yang berpikir “Ah, itu kan berbau-bau Katolik, gaada hubungannya dong sama gue!” atau bahkan “Apaantuh? Alkitabiah gak?” Kalau benar begitu, mari Sint koreksi kesalahpahaman kalian!
Sebenarnya, gaada yang baru kok dengan istilah ini. Bahkan para rasul sendiri telah menggunakan istilah ini dalam alkitab untuk sumber iman yang merujuk pada tradisi lisan, maupun tertulis yang lagi-lagi diwariskan secara turun-temurun dan dituntun untuk dilestarikan (2 Tes 2:15, 1 Kor 11:2 , mohon dibaca dalam versi NIV, karena dalam TB kata “tradition” diterjemahkan sebagai “ajaran”). Untuk salah satu contoh perwujudan tradisi rasul itu sendiri, kita bisa kembali ke 1 Korintus 11, dimana setelah Paulus memuji jemaat karena berpegang teguh pada tradisi yang diwariskan, ia membuat aturan tentang penggunaan tudung pada wanita saat pergi berdoa dan bernubuat. Nah, itulah yang disebut tradisi, karena faktanya pada masa-masa berikutnya regulasi tentang penggunaan kerudung dalam kebaktian/misa sudah tidak bersifat otoritatif, melainkan opsional.

Dalam Yohanes 20 ayat 30, 31, dan 21 ayat 25 pun, kita dapat menyimpulkan bahwa Rasul Yohanes mengakui bahwa masih ada sumber kesaksian Yesus yang lainnya yang hanya terceritakan melalui perkataan umat beriman, dan tidak dibukukan, karena ia mengakui pula bahwa “agaknya dunia ini tidak dapat memuat semua kitab yang harus ditulis itu (21:25)”. Jadi dimanakah kesaksian yang "lisan" itu? Cobalah renungkan!

Yang paling paling paling krusial, jika kamu masih berpikir bahwa tradisi rasul itu berbau-bau “Katolik”, kamu harus menerima kenyataan bahwa alkitab suci yang kamu baca sekarang, yang kamu bawa ke gereja, yang kamu download di Appstore atau playstore, adalah HASIL TRADISI RASUL pula (checkmate!)[Lanjut di komentar]

[TRADISI PARA RASUL] Welcome back, Saints! Sekarang sudah saatnya kita agak sedikit masuk lebih dalam lagi. Yaitu pemahaman akan Tradisi Para Rasul. Jadi, dalam dua postingan sebelumnya kita sudah paham bahwa, Pusaka Iman terdiri atas dua lipat yaitu Kitab Suci dan Tradisi Para Rasul. Nah, pertanyaannya, apa sih itu Tradisi Rasuli? Perlukah dalam perjalanan iman kita? Bukannya alkitab udah cukup? Atau bahkan dari kamu mungkin ada yang berpikir “Ah, itu kan berbau-bau Katolik, gaada hubungannya dong sama gue!” atau bahkan “Apaantuh? Alkitabiah gak?” Kalau benar begitu, mari Sint koreksi kesalahpahaman kalian! 
Sebenarnya, gaada yang baru kok dengan istilah ini. Bahkan para rasul sendiri telah menggunakan istilah ini dalam alkitab untuk sumber iman yang merujuk pada tradisi lisan, maupun tertulis yang lagi-lagi diwariskan secara turun-temurun dan dituntun untuk dilestarikan (2 Tes 2:15, 1 Kor 11:2 , mohon dibaca dalam versi NIV, karena dalam TB kata “tradition” diterjemahkan sebagai “ajaran”). Untuk salah satu contoh perwujudan tradisi rasul itu sendiri, kita bisa kembali ke 1 Korintus 11, dimana setelah Paulus memuji jemaat karena berpegang teguh pada tradisi yang diwariskan, ia membuat aturan tentang penggunaan tudung pada wanita saat pergi berdoa dan bernubuat. Nah, itulah yang disebut tradisi, karena faktanya pada masa-masa berikutnya regulasi tentang penggunaan kerudung dalam kebaktian/misa sudah tidak bersifat otoritatif, melainkan opsional.

Dalam Yohanes 20 ayat 30, 31, dan 21 ayat 25 pun, kita dapat menyimpulkan bahwa Rasul Yohanes mengakui bahwa masih ada sumber kesaksian Yesus yang lainnya yang hanya terceritakan melalui perkataan umat beriman, dan tidak dibukukan, karena ia mengakui pula bahwa “agaknya dunia ini tidak dapat memuat semua kitab yang harus ditulis itu (21:25)”. Jadi dimanakah kesaksian yang "lisan" itu? Cobalah renungkan!

Yang paling paling paling krusial, jika kamu masih berpikir bahwa tradisi rasul itu berbau-bau “Katolik”, kamu harus menerima kenyataan bahwa alkitab suci yang kamu baca sekarang, yang kamu bawa ke gereja, yang kamu download di Appstore atau playstore, adalah HASIL TRADISI RASUL pula (checkmate!)[Lanjut di komentar]
0 1 4 hours ago
@pusakaiman Profile picture

@pusakaiman

[PUSAKA IMAN] Apa yang ada dalam benak kalian jika kalian mendengar kata ini? Mungkin bakal kepikiran nenek atau opung kita yang mewariskan sebuah benda sakral yang dapat memberikan keberuntungan bagi kita. Hmm gak salah sih, karena memang Pusaka Iman ini adalah harta yang kudus bakal memberi "keberuntungan" bagi kita umat percaya.
Dari namanya saja, "Pusaka" (dalam bahasa Yunani, "Paratheke") yang berarti sesuatu yang berharga yang dipercayakan untuk dilestarikan secara turun temurun, dalam hal ini, pengajaran iman kita, yang diturunkan langsung Roh Kudus sendiri melalui mulut dan tulisan para rasul (baca : 1 Timotius 1 : 12-14). Namun, sayangnya hanya gereja-gereja tertentu saja yang masih mempertahankan ini, umumnya dari tradisi-tradisi tua. Istilah "Deposit of Faith" pun sebenarnya hanya digunakan secara eksklusif bagi gereja Katolik, yang melingkupi Alkitab dan Tradisi Rasuli yang dirangkumkan dalam Magisterium Gereja.
Gereja Protestan [khususnya Anglikan] umumnya mengartikan Istilah ini (Deposit of Faith) hampir sama dengan yang dimengerti dalam Katolisisme, yaitu tentang Kitab Suci, Pengakuan Iman, Ajaran Dogmatis dari Ketujuh Konsili Ekumenis, Konsensus Bapa Gereja, Tata Liturgi, dan bahkan karya seni Kristiani.

Oh ya, berhubung in frame nya mengenai logo perdana WarisanIman, Sint mau menjelaskan ada arti apa di balik logo ini.

Pertama, Logo ini berbentuk seperti sebuah goresan cat yang bentuknya irregular, dan terdiri dari warna yang bermacam-macam. Melambangkan bahwa inilah Kekristenan yang sarat akan tradisi dan kekayaan melimpah yang beragam. Bentuk irregular juga menyatakan bahwa Kekristenan bukanlah agama [komunitas] yang monoton, ini terlihat dari perbedaan ritual dari berbagai gereja. Sint menganggap aliran-aliran gereja bukanlah menjadi batu sandungan, namun justru menjadi harta pusaka kita. Setiap warna (denominasi) memberikan keindahannya masing-masing sehingga terciptalah gradasi yang serasi dan harmonis. [Lanjut di Kolom Komentar]

#rohani #oikumene #kristen #protestan #katolik #anglikan #lutheran #ortodoks #katekese #katekisasi #sakramen #liturgi #gereja #gerejawi #imankristen #Yesus #Kristus #tuhanyesus #alkitab #renunganharian

[PUSAKA IMAN] Apa yang ada dalam benak kalian jika kalian mendengar kata ini? Mungkin bakal kepikiran nenek atau opung kita yang mewariskan sebuah benda sakral yang dapat memberikan keberuntungan bagi kita. Hmm gak salah sih, karena memang Pusaka Iman ini adalah harta yang kudus bakal memberi "keberuntungan" bagi kita umat percaya. 
Dari namanya saja, "Pusaka" (dalam bahasa Yunani, "Paratheke") yang berarti sesuatu yang berharga yang dipercayakan untuk dilestarikan secara turun temurun, dalam hal ini, pengajaran iman kita, yang diturunkan langsung Roh Kudus sendiri melalui mulut dan tulisan para rasul (baca : 1 Timotius 1 : 12-14). Namun, sayangnya hanya gereja-gereja tertentu saja yang masih mempertahankan ini, umumnya dari tradisi-tradisi tua. Istilah "Deposit of Faith" pun sebenarnya hanya digunakan secara eksklusif bagi gereja Katolik, yang melingkupi Alkitab dan Tradisi Rasuli yang dirangkumkan dalam Magisterium Gereja. 
Gereja Protestan [khususnya Anglikan] umumnya mengartikan Istilah ini (Deposit of Faith) hampir sama dengan yang dimengerti dalam Katolisisme, yaitu tentang Kitab Suci, Pengakuan Iman, Ajaran Dogmatis dari Ketujuh Konsili Ekumenis, Konsensus Bapa Gereja, Tata Liturgi, dan bahkan karya seni Kristiani.

Oh ya, berhubung in frame nya mengenai logo perdana WarisanIman, Sint mau menjelaskan ada arti apa di balik logo ini.

Pertama, Logo ini berbentuk seperti sebuah goresan cat yang bentuknya irregular, dan terdiri dari warna yang bermacam-macam. Melambangkan bahwa inilah Kekristenan yang sarat akan tradisi dan kekayaan melimpah yang beragam. Bentuk irregular juga menyatakan bahwa Kekristenan bukanlah agama [komunitas] yang monoton, ini terlihat dari perbedaan ritual dari berbagai gereja. Sint menganggap aliran-aliran gereja bukanlah menjadi batu sandungan, namun justru menjadi harta pusaka kita. Setiap warna (denominasi) memberikan keindahannya masing-masing sehingga terciptalah gradasi yang serasi dan harmonis. [Lanjut di Kolom Komentar]

#rohani #oikumene #kristen #protestan #katolik #anglikan #lutheran #ortodoks #katekese #katekisasi #sakramen #liturgi #gereja #gerejawi #imankristen #Yesus #Kristus #tuhanyesus #alkitab #renunganharian
0 1 4 hours ago
@pusakaiman Profile picture

@pusakaiman

[PERDANA!] Shalom! Segala Puji dan Syukur hanya kepada Allah Bapa kita dan Tuhan kita Yesus Kristus! Dan admin ingin mengucapkan selamat datang bagi kamu followers atau kamu juga yang out-of-nowhere ngeliat post ini di explore, damai beserta kita.

Kenalan dulu yuk! Kamu bisa panggil admin disini dengan titel "Sint", dari bahasa belanda yang artinya "Kudus" karena kita percaya, bukan orang-orang yang dikanonisasi secara resmi saja yang kudus, namun setiap orang yang telah dikonsekrasikan melalui baptisan sehingga ia menyandang nama Kristen juga telah dikuduskan dalam Kristus Yesus (1 Kor 1 : 2). Pertama-tama kami ingin mengucap syukur dulu bahwa pada hari ini akan menjadi hari ulang tahun PusakaIman untuk tahun-tahun berikutnya (yeyy)! Melalui akun ini kami bermaksud untuk memberikan pengajaran-pengajaran seputar tradisi gereja yang terutama tidak dapat kita temukan dalam alkitab (extrabiblical) atau yang menjadi "Tradisi Apostolik" (Apostolic/Sacred Tradition). Nah-nah udah mulai bingung kan ya? Yup! Mungkin kata-kata dan pengetahuan ini masih asing di telinga kalian terutama bagi kamu yang berasal dari gereja-gereja Protestan. Tapi jangan khawatir, kami bakal berusaha semaksimal mungkin untuk menggunakan bahasa yang ringan dan santai sehingga kamu mengerti apa yang ingin kami sampaikan. Dalam penyampaian konten kami juga berprinsip untuk netral sehingga tidak ada pihak gereja manapun yang kami rendahkan. Jadi, untuk kamu yang tertarik dengan informasi sejarah, dogma, liturgi, sakramen, dan aliran-aliran gereja, kamu berada di tempat yang tepat!

Akhir kata, semoga melalui PusakaIman, pengenalan kita terhadap kekayaan gerejawi akan bertambah sehingga kita bisa lebih menghargai dan mencintai warisan iman kita. Selamat berselancar, Tuhan Yesus Memberkati! -St. Divine

In frame : Kaisar Konstantinus Agung dan Para Uskup dalam Konsili Nicea I, memegang papirus Pengakuan Iman Niceno-Konstantinopolitan tahun 381

#rohani #oikumene #kristen #protestan #katolik #anglikan #lutheran #ortodoks #katekese #katekisasi #sakramen #liturgi #gereja #gerejawi #imankristen #Yesus #Kristus #tuhanyesus #alkitab #renunganharian #saatteduh #doktrin #teologi #kristologi

[PERDANA!] Shalom! Segala Puji dan Syukur hanya kepada Allah Bapa kita dan Tuhan kita Yesus Kristus! Dan admin ingin mengucapkan selamat datang bagi kamu followers atau kamu juga yang out-of-nowhere ngeliat post ini di explore, damai beserta kita.

Kenalan dulu yuk! Kamu bisa panggil admin disini dengan titel "Sint", dari bahasa belanda yang artinya "Kudus" karena kita percaya, bukan orang-orang yang dikanonisasi secara resmi saja yang kudus, namun setiap orang yang telah dikonsekrasikan melalui baptisan sehingga ia menyandang nama Kristen juga telah dikuduskan dalam Kristus Yesus (1 Kor 1 : 2). Pertama-tama kami ingin mengucap syukur dulu bahwa pada hari ini akan menjadi hari ulang tahun PusakaIman untuk tahun-tahun berikutnya (yeyy)! Melalui akun ini kami bermaksud untuk memberikan pengajaran-pengajaran seputar tradisi gereja yang terutama tidak dapat kita temukan dalam alkitab (extrabiblical) atau yang menjadi "Tradisi Apostolik" (Apostolic/Sacred Tradition). Nah-nah udah mulai bingung kan ya? Yup! Mungkin kata-kata dan pengetahuan ini masih asing di telinga kalian terutama bagi kamu yang berasal dari gereja-gereja Protestan. Tapi jangan khawatir, kami bakal berusaha semaksimal mungkin untuk menggunakan bahasa yang ringan dan santai sehingga kamu mengerti apa yang ingin kami sampaikan. Dalam penyampaian konten kami juga berprinsip untuk netral sehingga tidak ada pihak gereja manapun yang kami rendahkan. Jadi, untuk kamu yang tertarik dengan informasi sejarah, dogma, liturgi, sakramen, dan aliran-aliran gereja, kamu berada di tempat yang tepat!

Akhir kata, semoga melalui PusakaIman, pengenalan kita terhadap kekayaan gerejawi akan bertambah sehingga kita bisa lebih menghargai dan mencintai warisan iman kita. Selamat berselancar, Tuhan Yesus Memberkati! -St. Divine

In frame : Kaisar Konstantinus Agung dan Para Uskup dalam Konsili Nicea I, memegang papirus Pengakuan Iman Niceno-Konstantinopolitan tahun 381

#rohani #oikumene #kristen #protestan #katolik #anglikan #lutheran #ortodoks #katekese #katekisasi #sakramen #liturgi #gereja #gerejawi #imankristen #Yesus #Kristus #tuhanyesus #alkitab #renunganharian #saatteduh #doktrin #teologi #kristologi
0 0 4 hours ago
@handoko1609 Profile picture

@handoko1609

Shalom aleichem, selamat beraktivitas didalam TUHAN.
TUHAN YESUS senantiasa menyertai dan memberkati, amin🙏

#alkitab #injil #firman #rohani #perjanjianlama #perjanjianbaru #TUHAN #YESUS #KRISTUS #katolik #kristen #ortodoks #gambar #gambarfirman #picture #lagu #lagukristen #lagurohani #agama #renungan #iman #salib

Shalom aleichem, selamat beraktivitas didalam TUHAN.
TUHAN YESUS senantiasa menyertai dan memberkati, amin🙏

#alkitab #injil #firman #rohani #perjanjianlama #perjanjianbaru #TUHAN #YESUS #KRISTUS #katolik #kristen #ortodoks #gambar #gambarfirman #picture #lagu #lagukristen #lagurohani #agama #renungan #iman #salib
1 0 11 hours ago
@ataturkkulturevi Profile picture

@ataturkkulturevi

Milli Mücadele'de Atatürk'ün en ateşli destekçilerinden biri de Bağımsız Türk Ortodoks Patrikhanesi'nin kurucusu Papa Eftim'di. Papa Eftim, 1884 yılında Yozgat Akdağmadeni'nde doğmuştu. Asıl adı Pavli Karahisarlıoğlu'ydu. Kilise eğitimi almış, 1912 yılında diyakos, 1915 yılında papaz, 1918 yılında da Keskin metropoliti olmuştu.
Eftim bu dönemde Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi'ne bağlı olarak çalışıyordu. Fakat o kendini daima, "Ben Türk dostu Eftim değil; Türk oğlu Türk Eftimim!” diye tanıtıyordu. Bu nedenle Kurtuluş Savaşı sırasında, Fener Rum Patrikhanesi'nin ayrımcılığı kışkırtan politikalarma şiddetle karşı çıktı ve patrikhaneyi tanımadığını ilan etti. Sivas Kongresi'ne katıldı ve Mustafa Kemal'i destekledi.
Bu nedenle onu 31 Mart 1922 günü Büyük Millet Meclisi'nin duvarından ahaliye seslenirken görmek şaşırtıcı değildir. Papa Eftim, bizzat Atatürk'ün de dinleyiciler arasında olduğu konuşmasında Türk milletinin azmi karşısında hiçbir kuvvetin dayanamayacağını söylüyor, Fener Patrikhanesi'nin ihanetlerine dikkat çekerek her şeye rağmen Türk milletinin ve ordusunun muzaffer olacağı müjdesini veriyordu.
Papa Eftim, Fener Patrikhanesi'ne karşı giriştiği mücadeleyi kurumsallaştırmak amacıyla 21 Eylül 1922'de Kayseri'de bir kongre düzenleyerek Bağımsız Türk Ortodoks Patrikhanesi'ni kurdu. Bu tarihten sonra yayımladığı bildirilerle tüm Anadolu Ortodokslarından Milli Mücadele'ye destek vermelerini ve şerre alet olmamalarını istedi.
Atatürk, Papa Eftim'in çabalarından her zaman övgüyle bahsetmiştir. Kurtuluş Savaşı'ndan sonra hem Meclis'in açılışında hem de Nutuk'ta Papa Eftim'in adını zikreden Atatürk, onun desteğinin Milli Mücadele için önemini, "Bize bir ordu kadar yardım etti” sözleriyle dile getirmiştir. .
.
.
#papaeftim #atatürk #millimücadele #kurtuluşsavaşı #ortodoks #patrikhane

Milli Mücadele'de Atatürk'ün en ateşli destekçilerinden biri de Bağımsız Türk Ortodoks Patrikhanesi'nin kurucusu Papa Eftim'di. Papa Eftim, 1884 yılında Yozgat Akdağmadeni'nde doğmuştu. Asıl adı Pavli Karahisarlıoğlu'ydu. Kilise eğitimi almış, 1912 yılında diyakos, 1915 yılında papaz, 1918 yılında da Keskin metropoliti olmuştu. 
Eftim bu dönemde Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi'ne bağlı olarak çalışıyordu. Fakat o kendini daima, "Ben Türk dostu Eftim değil; Türk oğlu Türk Eftimim!” diye tanıtıyordu. Bu nedenle Kurtuluş Savaşı sırasında, Fener Rum Patrikhanesi'nin ayrımcılığı kışkırtan politikalarma şiddetle karşı çıktı ve patrikhaneyi tanımadığını ilan etti. Sivas Kongresi'ne katıldı ve Mustafa Kemal'i destekledi. 
Bu nedenle onu 31 Mart 1922 günü Büyük Millet Meclisi'nin duvarından ahaliye seslenirken görmek şaşırtıcı değildir. Papa Eftim, bizzat Atatürk'ün de dinleyiciler arasında olduğu konuşmasında Türk milletinin azmi karşısında hiçbir kuvvetin dayanamayacağını söylüyor, Fener Patrikhanesi'nin ihanetlerine dikkat çekerek her şeye rağmen Türk milletinin ve ordusunun muzaffer olacağı müjdesini veriyordu. 
Papa Eftim, Fener Patrikhanesi'ne karşı giriştiği mücadeleyi kurumsallaştırmak amacıyla 21 Eylül 1922'de Kayseri'de bir kongre düzenleyerek Bağımsız Türk Ortodoks Patrikhanesi'ni kurdu. Bu tarihten sonra yayımladığı bildirilerle tüm Anadolu Ortodokslarından Milli Mücadele'ye destek vermelerini ve şerre alet olmamalarını istedi. 
Atatürk, Papa Eftim'in çabalarından her zaman övgüyle bahsetmiştir. Kurtuluş Savaşı'ndan sonra hem Meclis'in açılışında hem de Nutuk'ta Papa Eftim'in adını zikreden Atatürk, onun desteğinin Milli Mücadele için önemini, "Bize bir ordu kadar yardım etti” sözleriyle dile getirmiştir. .
.
.
#papaeftim #atatürk #millimücadele #kurtuluşsavaşı #ortodoks #patrikhane
405 2 22 September, 2019
@handoko1609 Profile picture

@handoko1609

Shalom aleichem, selamat beraktivitas didalam TUHAN.
TUHAN YESUS senantiasa menyertai dan memberkati, amin🙏

#alkitab #injil #firman #rohani #perjanjianlama #perjanjianbaru #TUHAN #YESUS #KRISTUS #katolik #kristen #ortodoks #gambar #gambarfirman #picture #lagu #lagukristen #lagurohani #agama #renungan #iman #salib

Shalom aleichem, selamat beraktivitas didalam TUHAN.
TUHAN YESUS senantiasa menyertai dan memberkati, amin🙏

#alkitab #injil #firman #rohani #perjanjianlama #perjanjianbaru #TUHAN #YESUS #KRISTUS #katolik #kristen #ortodoks #gambar #gambarfirman #picture #lagu #lagukristen #lagurohani #agama #renungan #iman #salib
4 0 21 September, 2019
Футболка Ортодокс "Фантом"

Цвет: чёрный.

Размер: S.

Стоимость: 1790 руб.

#crvenazvezda #partizan #црвеназвезда #партизан #delije #grobari #делие #гробари #serbia #srbija #сербия #beograd #belgrade #белград #дерби #ortodoks
#kosovojesrbija #косовоjесрбиjа
34 0 21 September, 2019
@fanstorebeograd Profile picture

@fanstorebeograd

Футболка Ортодокс " Срце jуначко"
Каймакчалан - наивысшая точка горы Ниджа (2521м). Место жесточайших боёв на Солунском фронте во время Первой мировой войны.

Цвет: чёрный.

Размер: M, L, XL.

Стоимость: 1690 руб.

#crvenazvezda #partizan #црвеназвезда #партизан #delije #grobari #делие #гробари #serbia #srbija #сербия #beograd #belgrade #белград #дерби #ortodoks
#kosovojesrbija #косовоjесрбиjа

Футболка Ортодокс " Срце jуначко" 
Каймакчалан - наивысшая точка горы Ниджа (2521м). Место жесточайших боёв на Солунском фронте во время Первой мировой войны.

Цвет: чёрный.

Размер: M, L, XL.

Стоимость: 1690 руб.

#crvenazvezda #partizan #црвеназвезда #партизан #delije #grobari #делие #гробари #serbia #srbija #сербия #beograd #belgrade #белград #дерби #ortodoks
#kosovojesrbija #косовоjесрбиjа
39 0 21 September, 2019
@fanstorebeograd Profile picture

@fanstorebeograd

Футболка Ортодокс " Вршац"

Вршац - город в Сербии с населением 40 тыс. человек, расположенный вблизи границы с Румынией.

Цвет: чёрный.

Размер: S, M, XL.

Стоимость: 1690 руб.

#crvenazvezda #partizan #црвеназвезда #партизан #delije #grobari #делие #гробари #serbia #srbija #сербия #beograd #belgrade #белград #дерби #ortodoks
#kosovojesrbija #косовоjесрбиjа

Футболка Ортодокс " Вршац"

Вршац - город в Сербии с населением 40 тыс. человек, расположенный вблизи границы с Румынией.

Цвет: чёрный.

Размер: S, M, XL.

Стоимость: 1690 руб.

#crvenazvezda #partizan #црвеназвезда #партизан #delije #grobari #делие #гробари #serbia #srbija #сербия #beograd #belgrade #белград #дерби #ortodoks
#kosovojesrbija #косовоjесрбиjа
20 0 21 September, 2019
Футболка Ортодокс " Нови Сад" женская

Цвет: белый.

Размер: L.

Стоимость: 1590 руб.

#crvenazvezda #partizan #црвеназвезда #партизан #delije #grobari #делие #гробари #serbia #srbija #сербия #beograd #belgrade #белград #дерби #ortodoks
#kosovojesrbija #косовоjесрбиjа
37 0 21 September, 2019
Футболка Ортодокс " Нови Сад" 
Цвет: белый.

Размер: S.

Стоимость: 1690 руб.

#crvenazvezda #partizan #црвеназвезда #партизан #delije #grobari #делие #гробари #serbia #srbija #сербия #beograd #belgrade #белград #дерби #ortodoks
#kosovojesrbija #косовоjесрбиjа
24 0 21 September, 2019
@fanstorebeograd Profile picture

@fanstorebeograd

Футболка Ортодокс " Нови Сад" женская

Цвет: чёрный.

Размер: M.

Стоимость: 1590 руб.

#crvenazvezda #partizan #црвеназвезда #партизан #delije #grobari #делие #гробари #serbia #srbija #сербия #beograd #belgrade #белград #дерби #ortodoks
#kosovojesrbija #косовоjесрбиjа

Футболка Ортодокс " Нови Сад" женская

Цвет: чёрный.

Размер: M.

Стоимость: 1590 руб.

#crvenazvezda #partizan #црвеназвезда #партизан #delije #grobari #делие #гробари #serbia #srbija #сербия #beograd #belgrade #белград #дерби #ortodoks
#kosovojesrbija #косовоjесрбиjа
10 0 21 September, 2019
@ortodoks07 Profile picture

@ortodoks07

Прилог бр.03
Српска војска у офанзиви
Архива:
www.ortodoks.rs

Прилог бр.03
Српска војска у офанзиви
Архива: 
www.ortodoks.rs
153 1 21 September, 2019
@handoko1609 Profile picture

@handoko1609

Shalom aleichem, selamat beraktivitas didalam TUHAN.
TUHAN YESUS senantiasa menyertai dan memberkati, amin🙏

#alkitab #injil #firman #rohani #perjanjianlama #perjanjianbaru #TUHAN #YESUS #KRISTUS #katolik #kristen #ortodoks #gambar #gambarfirman #picture #lagu #lagukristen #lagurohani #agama #renungan #iman #salib

Shalom aleichem, selamat beraktivitas didalam TUHAN.
TUHAN YESUS senantiasa menyertai dan memberkati, amin🙏

#alkitab #injil #firman #rohani #perjanjianlama #perjanjianbaru #TUHAN #YESUS #KRISTUS #katolik #kristen #ortodoks #gambar #gambarfirman #picture #lagu #lagukristen #lagurohani #agama #renungan #iman #salib
7 0 20 September, 2019
@inancumutsevgi Profile picture

@inancumutsevgi

Herkese Merhaba, bugün keşfettiğim bir konferansı sizlere aktarmak isterim 🌞 Kiliselerde çocuk ve gençler ile ilgilenen herkesin katılması gereken önemli bir konferans neden mi?
Özellikle ergenlik döneminde gençlerimiz tercih ve ideoloji bakımından bir arayış içine girerler. Bu arayış ve varoluş sorgulama dönemlerinde onlara ruhsal ve pedagojik bakımdan yakın olabilmemiz için gençlerimimiz hayattan ve evrenden beklentilerini daha iyi kavramamız, onların dilinden anlamamız gerekmektedir. İşte tam bunun için ufkumuzu genisletecek harika bir konferans🐣🐣 - Detaylı bilgi için; @kucakyayincilik

#kilise #konferans #katolik #ortodoks #protestan #cocukgelisimi #ergenlikdonemi #psikoloji #hristiyanlık #hristiyan #antalya #jesus #bible #incil

Herkese Merhaba, bugün keşfettiğim bir konferansı sizlere aktarmak isterim 🌞 Kiliselerde çocuk ve gençler ile ilgilenen herkesin katılması gereken önemli bir konferans neden mi?
 Özellikle ergenlik döneminde gençlerimiz tercih ve ideoloji bakımından bir arayış içine girerler. Bu arayış ve varoluş sorgulama dönemlerinde onlara ruhsal ve pedagojik bakımdan yakın olabilmemiz için gençlerimimiz hayattan ve evrenden beklentilerini daha iyi kavramamız, onların dilinden anlamamız gerekmektedir. İşte tam bunun için ufkumuzu genisletecek harika bir konferans🐣🐣 - Detaylı bilgi için; @kucakyayincilik ♥

#kilise #konferans #katolik #ortodoks #protestan #cocukgelisimi #ergenlikdonemi #psikoloji #hristiyanlık #hristiyan #antalya #jesus #bible #incil
5 0 20 September, 2019
@handoko1609 Profile picture

@handoko1609

Shalom aleichem, selamat beraktivitas didalam TUHAN.
TUHAN YESUS senantiasa menyertai dan memberkati, amin🙏

#alkitab #injil #firman #rohani #perjanjianlama #perjanjianbaru #TUHAN #YESUS #KRISTUS #katolik #kristen #ortodoks #gambar #gambarfirman #picture #lagu #lagukristen #lagurohani #agama #renungan #iman #salib

Shalom aleichem, selamat beraktivitas didalam TUHAN.
TUHAN YESUS senantiasa menyertai dan memberkati, amin🙏

#alkitab #injil #firman #rohani #perjanjianlama #perjanjianbaru #TUHAN #YESUS #KRISTUS #katolik #kristen #ortodoks #gambar #gambarfirman #picture #lagu #lagukristen #lagurohani #agama #renungan #iman #salib
7 0 19 September, 2019
@rusencenter Profile picture

@rusencenter

Russia

#Ortodoks Kilisesi'nin baş meleği #Mikhail.

Her 19 Eylül #Rusya'da, Mikhail mucizesi olarak kullanılır.

#Mikhail'in insanlara görünmesiyle birlikte herkesin sıkıntılarından kurtulacağina inanılır. .

İnsanlar bugün kavga etmemeye dikkat eder, evsizlere ve sokak hayvanlarına yemek vermenin de onlara iyi şans getireceğinе inanırlar.

#tarih #kültür #inanç #inanmak #19сентября #россия #религия #провославие

#Ortodoks Kilisesi'nin baş meleği #Mikhail.

Her 19 Eylül #Rusya'da, Mikhail mucizesi olarak kullanılır.

#Mikhail'in insanlara  görünmesiyle birlikte herkesin sıkıntılarından kurtulacağina inanılır. .

İnsanlar bugün kavga etmemeye dikkat eder, evsizlere ve sokak hayvanlarına yemek vermenin de onlara iyi şans getireceğinе inanırlar.

#tarih #kültür #inanç #inanmak #19сентября #россия #религия #провославие
18 0 19 September, 2019
@animals.are.angel Profile picture

@animals.are.angel

@hazreti_kaktus_ MİLLET olarak, BU GÜNLERE GELMEMİZE SEBEP OLAN;
Tuğçe Kazaz’a çok teşekkür ediyoruz! 😁
#tuğçekaZaz
#tuğçekazaz
#tiyatro
#ironi
#ödül
#güldürgüldür
#mariaseitaridis
#ortodoks
#süslümantuğce

@hazreti_kaktus_  MİLLET olarak,  BU GÜNLERE GELMEMİZE SEBEP OLAN; 
Tuğçe Kazaz’a çok teşekkür ediyoruz! 😁 
#tuğçekaZaz 
#tuğçekazaz
#tiyatro
#ironi
#ödül
#güldürgüldür
#mariaseitaridis
#ortodoks
#süslümantuğce
20 1 19 September, 2019
13 2 19 September, 2019
@ortodoksturk Profile picture

@ortodoksturk

Firigya’daki Kolose’de, Başmelek Mikail’e adanmış bir ayazma (kutsal su kaynağı) ve kilise vardı. Kötü niyetli paganlar iki tane nehrin akış yönünü değiştirdi ki kiliseyi su bassın. Ancak Başmelek göründü, beraberinde bir deprem getirerek bölgeyi salladı ve bir yarık açtı, sular da kiliseye dokunmadan oraya doldu. Bu olaydan sonra da bölge artık Kolose değil, Yunanca’da ‘Huniler’ anlamına gelen ‘Hone’ ismiyle anılmaya başlandı. (4. yy)
#tanrı #isamesih #kutsalruh #meryemana #aziz #melek #mikail #hristiyanlık #hristiyan #hristiyantürkler #ortodoks #tbt

Firigya’daki Kolose’de, Başmelek Mikail’e adanmış bir ayazma (kutsal su kaynağı) ve kilise vardı. Kötü niyetli paganlar iki tane nehrin akış yönünü değiştirdi ki kiliseyi su bassın. Ancak Başmelek göründü, beraberinde bir deprem getirerek bölgeyi salladı ve bir yarık açtı, sular da kiliseye dokunmadan oraya doldu. Bu olaydan sonra da bölge artık Kolose değil, Yunanca’da ‘Huniler’ anlamına gelen ‘Hone’ ismiyle anılmaya başlandı. (4. yy)
#tanrı #isamesih #kutsalruh #meryemana #aziz #melek #mikail #hristiyanlık #hristiyan #hristiyantürkler #ortodoks #tbt
65 3 19 September, 2019
@handoko1609 Profile picture

@handoko1609

Shalom aleichem, selamat beraktivitas didalam TUHAN.
TUHAN YESUS senantiasa menyertai dan memberkati, amin🙏

#alkitab #injil #firman #rohani #perjanjianlama #perjanjianbaru #TUHAN #YESUS #KRISTUS #katolik #kristen #ortodoks #gambar #gambarfirman #picture #lagu #lagukristen #lagurohani #agama #renungan #iman #salib

Shalom aleichem, selamat beraktivitas didalam TUHAN.
TUHAN YESUS senantiasa menyertai dan memberkati, amin🙏

#alkitab #injil #firman #rohani #perjanjianlama #perjanjianbaru #TUHAN #YESUS #KRISTUS #katolik #kristen #ortodoks #gambar #gambarfirman #picture #lagu #lagukristen #lagurohani #agama #renungan #iman #salib
9 1 18 September, 2019
@xristian_dini Profile picture

@xristian_dini

Bu ayə çox insana aiddir. Siz İsaya olan o əvvəlki məhəbbətinizi itirməmisiniz ki? Yozsa dünyəvi qaygılarla məşgulsunuz? gündə neçə saat danışırsız onunla? Gündə neçə saat dua edirsiz? Yoxsa həftədə biri dəfə məbədə getməklə kifayətlənirsiz? ama Rəbb deyir : "Yeremya 31:3: ".. «Səni əbədi bir məhəbbətlə sevdim,
#xristian #isa #isamesih #kilise #mukaddeskitap #kutsalkitap #ortodoks #din #dindar #ateist #azerbayjan #azerbaijan #azerbaycan #baku #bakü #baki #islam #deist #agnostik #seki #katolik #sahil #iceriseher #xacmaz #aztagrambaku #quba #sirvan #Protestan #sumqayit #bakugram

Bu ayə çox insana aiddir. Siz İsaya olan o əvvəlki məhəbbətinizi itirməmisiniz ki? Yozsa dünyəvi qaygılarla məşgulsunuz?  gündə neçə saat danışırsız onunla? Gündə neçə saat dua edirsiz? Yoxsa həftədə biri dəfə məbədə getməklə kifayətlənirsiz?  ama Rəbb deyir : "Yeremya 31:3: ".. «Səni əbədi bir məhəbbətlə sevdim, 
#xristian #isa #isamesih #kilise #mukaddeskitap #kutsalkitap #ortodoks #din #dindar #ateist  #azerbayjan #azerbaijan #azerbaycan #baku #bakü #baki #islam #deist #agnostik #seki #katolik #sahil #iceriseher #xacmaz #aztagrambaku #quba #sirvan #Protestan #sumqayit #bakugram
31 1 18 September, 2019
@pinoteee Profile picture

@pinoteee

KILLIT (Dereiçi) Köyü

Kıllıt Süryani köyü beni çok derinden etkiledi. Bu köyde hem Katolik hem Süryani kiliseleri var. Önceki yıllarda köyün nüfusu 5binmiş. Geçimlerini o meşhur Süryani şaraplarını yapıp satarak sağlıyorlarmış. 1990lara gelindiğinde bölücü terör örgütü PKK köyün muhtarını kaçırmış ve birçok terör olayı meydana gelmiş. Bu olaylardan etkilenen Süryanilerin büyük çoğunluğu İsveç ve Almanya'ya göç etmiş. Şu an köy harabe görünümünde köyde sadece 12 hane var ve 100 kişi yaşıyor.

#süryani #terör #mardin #katolik #hristiyan #ortodoks #köy #türkiye

Kıllıt Süryani köyü beni çok derinden etkiledi. Bu köyde hem Katolik hem Süryani kiliseleri var. Önceki yıllarda köyün nüfusu 5binmiş. Geçimlerini o meşhur Süryani şaraplarını yapıp satarak sağlıyorlarmış. 1990lara gelindiğinde bölücü terör örgütü PKK köyün muhtarını kaçırmış ve birçok terör olayı meydana gelmiş. Bu olaylardan etkilenen Süryanilerin büyük çoğunluğu İsveç ve Almanya'ya göç etmiş. Şu an köy harabe görünümünde köyde sadece 12 hane var ve 100 kişi yaşıyor.

#süryani #terör #mardin #katolik #hristiyan #ortodoks #köy #türkiye
123 0 18 September, 2019
@ortodoks07 Profile picture

@ortodoks07

Прилог бр.02
Српска артиљерија на фронту
Архива:
www.ortodoks.rs

Прилог бр.02
Српска артиљерија на фронту
Архива: 
www.ortodoks.rs
241 2 18 September, 2019
@st.thomas_orthodox Profile picture

@st.thomas_orthodox

St. Thomas Orthodox Church Indonesia

ID: Liturgi Ilahi pada Minggu Kedelapan Setelah Pentakosta, 11 Agustus 2019.

EN: Divine Liturgy on Eighth Sunday After Pentecost, August 11, 2019.

#Kristen #Ortodoks #Gereja #OrthodoxIndonesia #Christian #Orthodox #Church #Ορθοδοξ #Εκκλησια #Православие #Церковь #DivineLiturgy #Liturgi

ID: Liturgi Ilahi pada Minggu Kedelapan Setelah Pentakosta, 11 Agustus 2019.

EN: Divine Liturgy on Eighth Sunday After Pentecost, August 11, 2019.

#Kristen #Ortodoks #Gereja #OrthodoxIndonesia #Christian #Orthodox #Church #Ορθοδοξ #Εκκλησια #Православие #Церковь #DivineLiturgy #Liturgi
67 0 18 September, 2019
@bisehabb Profile picture

@bisehabb

Kirazlı Manastır

Balıkesir💕19. yüzyılda inşa edilen Kirazlı Manastırı, Kyzikos Antik Kenti‘ndeki ana tanrıçaya adanan bir tapınağın üzerine inşa edilmiş. Sonrasında bölgedeki Rumlar tarafından dini merkez olarak kullanılmış en çok. Mübadeleden sonra terkedilmiş. Günümüzde Kirazlı Manastırı‘ndan geriye sadece dış duvarları kalmış. Yeşillikler arasında, harabe şeklindeki bu tarihi duvarlar, gizemli bir hava yaratmıyor değil. #türkiyem🇹🇷 #türkiye #istanbul #fenerrumpatrikhanesi #anadolugram #manastir #medeniyet #altinkare #naturephotography #tourists #balıkesir #patrikhane #kadrajturkiye #travelphotography #travel #mimari #antikkent #bandırma #erdek #turkiyeden1kare #resim #doga #naturephotography #ortodoks #tapınak #havari #kapıdağyarımadası #panagiafaneromeni #doğalgüzellik #türkobjektif #türkiyede1yer

Balıkesir💕19. yüzyılda inşa edilen Kirazlı Manastırı, Kyzikos Antik Kenti‘ndeki ana tanrıçaya adanan bir tapınağın üzerine inşa edilmiş. Sonrasında bölgedeki Rumlar tarafından dini merkez olarak kullanılmış en çok. Mübadeleden sonra terkedilmiş. Günümüzde Kirazlı Manastırı‘ndan geriye sadece dış duvarları kalmış. Yeşillikler arasında, harabe şeklindeki bu tarihi duvarlar, gizemli bir hava yaratmıyor değil. #türkiyem🇹🇷 #türkiye #istanbul #fenerrumpatrikhanesi #anadolugram #manastir #medeniyet #altinkare #naturephotography #tourists #balıkesir #patrikhane #kadrajturkiye #travelphotography #travel #mimari #antikkent #bandırma #erdek #turkiyeden1kare #resim #doga #naturephotography #ortodoks #tapınak #havari #kapıdağyarımadası #panagiafaneromeni #doğalgüzellik #türkobjektif#türkiyede1yer
91 0 17 September, 2019
@handoko1609 Profile picture

@handoko1609

Shalom aleichem, selamat beraktivitas didalam TUHAN.
TUHAN YESUS senantiasa menyertai dan memberkati, amin🙏

#alkitab #injil #firman #rohani #perjanjianlama #perjanjianbaru #TUHAN #YESUS #KRISTUS #katolik #kristen #ortodoks #gambar #gambarfirman #picture #lagu #lagukristen #lagurohani #agama #renungan #iman #salib

Shalom aleichem, selamat beraktivitas didalam TUHAN.
TUHAN YESUS senantiasa menyertai dan memberkati, amin🙏

#alkitab #injil #firman #rohani #perjanjianlama #perjanjianbaru #TUHAN #YESUS #KRISTUS #katolik #kristen #ortodoks #gambar #gambarfirman #picture #lagu #lagukristen #lagurohani #agama #renungan #iman #salib
6 0 17 September, 2019
@xristian_dini Profile picture

@xristian_dini

İslam qardaşın Vəftiz Mərasimindən.!
1Peter 3:21: "Bu nümunəyə uyğun olaraq vəftiz indi sizə İsa Məsihin dirilməsi ilə xilas gətirir. Vəftiz cismani çirki yumaqdan ötrü deyil, təmiz vicdanla Allah qarşısında söz vermək üçündür."
#xristian #isa #isamesih #kilise #mukaddeskitap #kutsalkitap #ortodoks #din #dindar #ateist #azerbayjan #azerbaijan #azerbaycan #baku #bakü #baki #islam #deist #agnostik #seki #katolik #sahil #iceriseher #xacmaz #aztagrambaku #quba #sirvan #Protestan #sumqayit #bakugram

İslam qardaşın Vəftiz Mərasimindən.!
1Peter 3:21: "Bu nümunəyə uyğun olaraq vəftiz indi sizə İsa Məsihin dirilməsi ilə xilas gətirir. Vəftiz cismani çirki yumaqdan ötrü deyil, təmiz vicdanla Allah qarşısında söz vermək üçündür."
#xristian #isa #isamesih #kilise #mukaddeskitap #kutsalkitap #ortodoks #din #dindar #ateist  #azerbayjan #azerbaijan #azerbaycan #baku #bakü #baki #islam #deist #agnostik #seki #katolik #sahil #iceriseher #xacmaz #aztagrambaku #quba #sirvan #Protestan #sumqayit #bakugram
72 1 17 September, 2019
@st.thomas_orthodox Profile picture

@st.thomas_orthodox

"Kekristenan bukanlah sebuah sistem filosofis, juga tidak semata-mata bergantung pada sistem pengetahuan kita. Ini lebih berkaitan dengan kehendak dan emosi kita. Karena orang-orang Kristen tidak memiliki pendidikan roh semata-mata sebagai titik awal mereka, tetapi juga pembentukan hati. Inilah sebabnya kita dipanggil bukan hanya untuk mengenali teori-teorinya, tetapi juga untuk menerapkannya."⠀

- St. Nektarios dari Aegina

#Quotes #Orthodox #Ortodoks #MutiaraO3

"Kekristenan bukanlah sebuah sistem filosofis, juga tidak semata-mata bergantung pada sistem pengetahuan kita. Ini lebih berkaitan dengan kehendak dan emosi kita. Karena orang-orang Kristen tidak memiliki pendidikan roh semata-mata sebagai titik awal mereka, tetapi juga pembentukan hati. Inilah sebabnya kita dipanggil bukan hanya untuk mengenali teori-teorinya, tetapi juga untuk menerapkannya."⠀
⠀
- St. Nektarios dari Aegina

#Quotes #Orthodox #Ortodoks #MutiaraO3
41 0 17 September, 2019

Top #ortodoks posts

@sretenskymonastery Profile picture

@sretenskymonastery

Sretensky Monastery

✒️«Храм есть жилище Бога. Здесь обитает любовь и мир, вера и целомудрие».
🔸Святитель Иоанн Златоуст _______________________________________________________▫️на фото храм Воскресения Христова и Новомучеников и исповедников Церкви Русской #сретенскиймонастырь #москва #храмвоскресенияхристоваиновомучениковиисповедниковцерквирусской #храм #вера #православие #sretenskymonastery #moscow #ortodoks

✒️«Храм есть жилище Бога. Здесь обитает любовь и мир, вера и целомудрие».
🔸Святитель Иоанн Златоуст _______________________________________________________▫️на  фото храм Воскресения Христова и Новомучеников и исповедников Церкви Русской #сретенскиймонастырь#москва#храмвоскресенияхристоваиновомучениковиисповедниковцерквирусской#храм#вера#православие#sretenskymonastery#moscow#ortodoks
537 7 25 June, 2019
Keep working.🥊🏃🏻‍♂️🇺🇦#usyk #lomus17 #california #run #boxing #ukraine # mountain#loma#akblapin #loveboxing#life # saturday#usyksportswear #smart #ortodoks
50,869 196 8 September, 2019
@bral_inna Profile picture

@bral_inna

"Тогда я была при Нем художницею, и была радостью всякий день, веселясь пред лицем Его во все время"
А речь тут о мудрости, вернее от лица мудрости, Книга притчей Соломона- шедевральное произведение! Вот что нам говорит мудрость-
"Чрез меня умножатся дни твои, и прибавится тебе лет жизни.
Сын мой! если ты мудр, то мудр для себя и для ближних твоих; и если буен(злой), то один потерпишь(почерпнешь злое)"
Будем мудрыми и радостными😉
Как? Не знаю как, но очень хочется!!!😊Думаю что @bgushchin
и @pdudoladov могут подсказать. Фото из любимого Ильинского храма.

"Тогда я была при Нем художницею, и была радостью всякий день, веселясь пред лицем Его во все время"
А речь тут о мудрости, вернее от лица мудрости, Книга притчей Соломона- шедевральное произведение! Вот что нам говорит мудрость-
"Чрез меня умножатся дни твои, и прибавится тебе лет жизни.
Сын мой! если ты мудр, то мудр для себя и для ближних твоих; и если буен(злой), то один потерпишь(почерпнешь злое)"
Будем мудрыми и радостными😉
Как? Не знаю как, но очень хочется!!!😊Думаю что @bgushchin
 и @pdudoladov могут подсказать. Фото из любимого Ильинского храма.
132 18 8 July, 2019
@mardinbuyuksehir Profile picture

@mardinbuyuksehir

Büyük Kıyam Bayramı (İdo Dakyomto)
İsa Mesih'in Diriliş Bayramı (Paskalya) kutlamaları (2019'da 28 Nisan) sırasında Süryaniler, birbirleriyle bayramlaşırken "Kom Moran men kabro" (Rab Mezar'dan dirildi) ve karşılığında, "Şariroyith Kom" (Gerçekten dirildi) derler. Süryaniler de diğer Hıristiyanlar gibi bu bayramda birbirlerine yumurta ya da yumurta formu taşıyan hediyeler sunarlar. Yumurtanın beyaz rengi, Mesih'in tanrısallığına işaret eder, kırmızı rengi ise özverisinin ifadesidir. Büyük Kıyam'ın ertesi günü mezarlıkların ziyaret edilmesi adettir. Bu günlerde ayrıca, ölülerin ruhu için ayin yapılır. .
📷 @lucas_aktas
.
#Paskalya #happyEaster #EdoBricho #Mardin #midyat #Turabdin #mezopotamya #mesopotamia #deyrulzafaran #monastery #deyrulzafaranmanastırı #tarih #morgabriel #deyrulzafaranmanastiri #deyrulumur #manastır #Süryani #Süryaniler #Ortodoks #syriac #church #kilise #kadim #antik #Süryanice #aramice

Büyük Kıyam Bayramı (İdo Dakyomto) 
İsa Mesih'in Diriliş Bayramı (Paskalya) kutlamaları (2019'da 28 Nisan) sırasında Süryaniler, birbirleriyle bayramlaşırken "Kom Moran men kabro" (Rab Mezar'dan dirildi) ve karşılığında, "Şariroyith Kom" (Gerçekten dirildi) derler. Süryaniler de diğer Hıristiyanlar gibi bu bayramda birbirlerine yumurta ya da yumurta formu taşıyan hediyeler sunarlar. Yumurtanın beyaz rengi, Mesih'in tanrısallığına işaret eder, kırmızı rengi ise özverisinin ifadesidir. Büyük Kıyam'ın ertesi günü mezarlıkların ziyaret edilmesi adettir. Bu günlerde ayrıca, ölülerin ruhu için ayin yapılır. .
📷 @lucas_aktas
.
#Paskalya #happyEaster #EdoBricho #Mardin #midyat #Turabdin #mezopotamya #mesopotamia #deyrulzafaran #monastery #deyrulzafaranmanastırı #tarih #morgabriel #deyrulzafaranmanastiri #deyrulumur#manastır #Süryani #Süryaniler #Ortodoks #syriac #church #kilise #kadim #antik #Süryanice #aramice
1,244 10 28 April, 2019
@teamusyk Profile picture

@teamusyk

Keep working.🥊🏃🏻‍♂️🇺🇦 #usyk #lomus17 #california #run #boxing #ukraine # mountain #loma #akblapin #loveboxing #life # saturday #usyksportswear #smart #ortodoks

Keep working.🥊🏃🏻‍♂️🇺🇦#usyk #lomus17 #california #run #boxing #ukraine # mountain#loma#akblapin #loveboxing#life # saturday#usyksportswear #smart #ortodoks
564 1 8 September, 2019
@hataydatrafik Profile picture

@hataydatrafik

Hatay Province

Ramazan ayının tüm müslüman alemine hayırlara vesile olmasını dileriz. Antakya Ortodoks Kilisesi Cemaat Vakfı. Hoşgörü ve Kardeşliğin Kenti Güzel memleketim.
#hatay #kardeşlik #sevgi #barış #antakya #defne #iskenderun #samandağ #yayladağı #altınözü #kumlu #kırıkhan #hassa #reyhanlı #belen #arsuz #payas #dörtyol #erzin #ramazan #bayram #church #kilise #ortodoks

Ramazan ayının tüm müslüman alemine hayırlara vesile olmasını dileriz. Antakya Ortodoks Kilisesi Cemaat Vakfı. Hoşgörü ve Kardeşliğin Kenti Güzel memleketim.
#hatay #kardeşlik #sevgi #barış #antakya #defne #iskenderun #samandağ #yayladağı #altınözü #kumlu #kırıkhan #hassa #reyhanlı #belen #arsuz #payas #dörtyol #erzin #ramazan #bayram #church #kilise #ortodoks
1,090 5 3 June, 2019
@gezmekyetmez Profile picture

@gezmekyetmez

Arnavutköy

OSMANLI DÖNEMİNDE İNŞA EDİLMİŞ EN BÜYÜK KUBBELİ KİLİSE: TAKSIARHIS KİLİSESİ : Osmanlı döneminde yapılmış en büyük Rum Ortodoks Kiliselerinden biridir. Meşrutiyet'e kadar kubbeli kilise yapılmaz iken, Meşrutiyet'in tüm vatandaşlara eşit muamele prensibi ile cami dışındaki dini yapıların da kubbeli inşaasına izin verilir. Kilise, Osmanlı İmparatorluğu döneminde Rumların çoğunlukta olduğu Arnavutköy'de bulunur. Kilise içindeki mezarlar arasında Osmanlı İmparatorluğu'nda önemli görevlerde bulunmuş Musurus Paşa ve aile fertlerine ait olanlar da vardır. Musurus Paşa, Sultan Abdülaziz'in Avrupa seyahati sırasında Londra Sefiri'dir. Padişah onuruna verilen akşam yemeği sırasında Paşa'nın karısı da yanındadır. Yemek sırasında boğazına kaçan lokma, Madam Musurus'un Padişah ve Kraliyet ailesi gözü önünde boğularak ölümüne neden olur. Kilise 6-7 Eylül 1955 olayları sırasında gözü dönmüş çapulcuların saldırısına uğrar. Bu saldırı sırasında Kilise ve yaklaşık 400 yıllık Mavramolos Meryem İkonası da zarar görür. Tamirat sonrasında kilisede sergilenmeye devam eden ikona kilisenin en kıymetli objelerindendir. #gezmekyetmez #istanbul #gezgin #seyyah #ortodox #ortodoks #kilise #church

OSMANLI DÖNEMİNDE İNŞA EDİLMİŞ EN BÜYÜK KUBBELİ KİLİSE: TAKSIARHIS KİLİSESİ : Osmanlı döneminde yapılmış en büyük Rum Ortodoks Kiliselerinden biridir. Meşrutiyet'e kadar kubbeli kilise yapılmaz iken, Meşrutiyet'in tüm vatandaşlara eşit muamele prensibi ile cami dışındaki dini yapıların da kubbeli inşaasına izin verilir. Kilise, Osmanlı İmparatorluğu döneminde Rumların çoğunlukta olduğu Arnavutköy'de bulunur. Kilise içindeki mezarlar arasında  Osmanlı İmparatorluğu'nda önemli görevlerde bulunmuş Musurus Paşa ve aile fertlerine ait olanlar da vardır. Musurus Paşa, Sultan Abdülaziz'in Avrupa seyahati sırasında Londra Sefiri'dir. Padişah onuruna verilen akşam yemeği sırasında Paşa'nın karısı da yanındadır. Yemek sırasında boğazına kaçan lokma, Madam Musurus'un Padişah ve Kraliyet ailesi gözü önünde boğularak ölümüne neden olur. Kilise 6-7 Eylül 1955 olayları sırasında gözü dönmüş çapulcuların saldırısına uğrar. Bu saldırı sırasında Kilise ve yaklaşık 400 yıllık Mavramolos Meryem İkonası da zarar görür. Tamirat sonrasında kilisede sergilenmeye devam eden ikona kilisenin en kıymetli objelerindendir. #gezmekyetmez #istanbul #gezgin #seyyah #ortodox #ortodoks #kilise #church
1,024 20 9 June, 2019