#meekuah Instagram Photos & Videos

meekuah - 5.3k posts

Hashtag Popularity

6.2
average comments
254.7
average likes

Hujan sejuk....
Teringin mee kuah klate atau mee kuah lada benar ... #alhamdulillah #sayamasak
#meekuah
#kelantanfood
#igkelantan
#malaysianfood
#foodies
#foods
#igfood
#dinner

Hujan sejuk....
Teringin mee kuah klate atau mee kuah lada benar ... #alhamdulillah#sayamasak 
#meekuah 
#kelantanfood 
#igkelantan 
#malaysianfood 
#foodies 
#foods 
#igfood 
#dinner
193 47 8 hours ago

Asslammualaikum semua😚

Harini gerai di lembah impiana tak bukak tau ‼️ada sebab yang tak dapat dielakkan‼️ Kat kedai taman selasih bukak harini‼️ boleh singgah dikedai yaa. Siapa yang taktau tempat tu boleh search google map nah😚

#deecoconutshakekulim
#bmf
#meekuah
#nasiayammadu
#kulimkedah
#coconutshakelover
#manggofloat
#sup

Asslammualaikum semua😚

Harini gerai di lembah impiana tak bukak tau ‼️ada sebab yang tak dapat dielakkan‼️ Kat kedai taman selasih bukak harini‼️ boleh singgah dikedai yaa. Siapa yang taktau tempat tu boleh search google map nah😚

#deecoconutshakekulim
#bmf
#meekuah
#nasiayammadu
#kulimkedah
#coconutshakelover
#manggofloat
#sup
5 0 14 November, 2019

The legendary and comforting #nasigorengcina with adequate amount of #wokhay as per request 😆; steering away from the infamous #chikenchop Sun Hua is notoriously famous for. The other alternative is that piping hot #meekuah. Everytime gi konfem auntie tu tanya “lamo tok balik KB?”. Everytime juga la jawab “saya lamo doh balik KB” 😂. My childhood place where dad would bring us here for #dinner or having takeaways for #lunch because he too used to throng this place when he was younger. Nothing about this food establishment has changed except for those ageing cooks, wrinkles on that aunt’s face and my age of course. The smell, the sight and the sound somehow remain in age-proof time capsule. Definitely one of #kotabharu finest relics. Well at least to me, that is 😉. #thefoodmates makan lagi. #kelantan #kelantanrestaurant #kelateku

The legendary and comforting #nasigorengcina with adequate amount of #wokhay as per request 😆; steering away from the infamous #chikenchop Sun Hua is notoriously famous for. The other alternative is that piping hot #meekuah. Everytime gi konfem auntie tu tanya “lamo tok balik KB?”. Everytime juga la jawab “saya lamo doh balik KB” 😂. My childhood place where dad would bring us here for #dinner or having takeaways for #lunch because he too used to throng this place when he was younger. Nothing about this food establishment has changed except for those ageing cooks, wrinkles on that aunt’s face and my age of course. The smell, the sight and the sound somehow remain in age-proof time capsule.  Definitely one of #kotabharu finest relics. Well at least to me, that is 😉. #thefoodmates makan lagi. #kelantan #kelantanrestaurant #kelateku
46 6 13 November, 2019
Hey guys. 
Our slots are still available for tomorrow and and Sat. 
DM us to get yours ya.

Much Love,😘. #halal #foodie #makan #Singapore #supportlocal #sgenterpreneur #womenempowerment #makanhalal #ladyboss #muslimowned #bismillah #halalfood #foodie #instagram #delivery #noodles #beefnoodle #meekuah #homemade
2 0 13 November, 2019

Br nk mkn ni haaaa. Hehehhe. Br lps cod brg. Lapaqqqq dahh.

Ni hr abam sayanggg mskkn mee kuah kt kami. Sedapppp weyyy. Udg berenang2 dlm periuk. Hahahahha. Jom mkn dluuu. Jmpt tgk na.. 😘 😘

#MeeKuah
#UdgDgTeloqSayoq

Br nk mkn ni haaaa. Hehehhe. Br lps cod brg. Lapaqqqq dahh.

Ni hr abam sayanggg mskkn mee kuah kt kami. Sedapppp weyyy. Udg berenang2 dlm periuk. Hahahahha. Jom mkn dluuu. Jmpt tgk na.. 😘 😘

#MeeKuah
#UdgDgTeloqSayoq
8 0 13 November, 2019

Hye guys 😘 kepada yang tak sampai sampai nak rasa MANGGI FLOAT @deecoconutshake ni jom kita p rasa.

Hampa akan boleh cerita kat orang macam mana rasa dia yang indah sebegini😁😘 Jom petang ni kita p serbu @deecoconutshake

#deecoconutshakekulim
#coconutshakelover
#manggofloat
#cendol
#abc
#nasiayammadu
#kulimkedah
#meekuah
#sup

Hye guys 😘 kepada yang tak sampai sampai nak rasa MANGGI FLOAT @deecoconutshake ni jom kita p rasa.

Hampa akan boleh cerita kat orang macam mana rasa dia yang indah sebegini😁😘 Jom petang ni kita p serbu @deecoconutshake

#deecoconutshakekulim
#coconutshakelover
#manggofloat
#cendol
#abc
#nasiayammadu
#kulimkedah
#meekuah
#sup
5 0 11 November, 2019

Wah ramainya petang petang makan kat Deecoconut shake ni😍

Petang petang memang santai kalau balik keja pekena cendol 😱
Laksa 😘 mee kuah👍 memang terbaiklah. Makan sambil rilek perggh petang camni kan😘

Sapa yang tak pernah try tu haa boleh singgah😘 nah petang petang😘

Jom kita ramai ramai sekeluarga ke @deecoconutshake 😘

Pasti mengancam😋

#deecoconutshakekulim
#kulim
#laksasotongkulim
#coconutshakelover
#manggofloat
#sup
#meekuah
#nasiayammadu
#bmf

Wah ramainya petang petang makan kat Deecoconut shake ni😍

Petang petang memang santai kalau balik keja pekena cendol 😱
Laksa 😘 mee kuah👍 memang terbaiklah. Makan sambil rilek perggh petang camni kan😘

Sapa yang tak pernah try tu haa boleh singgah😘 nah petang petang😘

Jom kita ramai ramai sekeluarga ke @deecoconutshake 😘

Pasti mengancam😋

#deecoconutshakekulim
#kulim
#laksasotongkulim
#coconutshakelover
#manggofloat
#sup
#meekuah
#nasiayammadu
#bmf
9 0 10 November, 2019

💥 #MEEKUAH #GEARBOK 💥

Hari ini BUKA macam biasa 4:30-11mlm😋👍💦💦💦
ISNIN CUTI
#KINGOFMEEKUAH🏆🏆🏆 👍 sila like page https://www.facebook.com/yazidisameekuahtulang/ untuk lebih info

💥 #MEEKUAH  #GEARBOK 💥

Hari ini BUKA macam biasa 4:30-11mlm😋👍💦💦💦
ISNIN CUTI
#KINGOFMEEKUAH🏆🏆🏆 👍 sila like page  https://www.facebook.com/yazidisameekuahtulang/  untuk lebih info
16 0 10 November, 2019

Hye kesayangan @deecoconutshake smua😘 ‼️ABC PELANGI masih mewarnai kehidupan hampa😋

Jom tengah hari ni yang nak rileks kena ABC sambil menyanyi mai singgah nah🤪

Kena sesuap pasti nak lagi makcik pakcik abg kak adik sekelian🤭

Jom la kita p ramai ramai bersama keluarga😘

#coconutshakelover
#manggofloat
#sup
#meekuah
#nasiayammadu
#kulimkedah
#boba
#foodpanda
#laksahawa

Hye kesayangan @deecoconutshake  smua😘 ‼️ABC PELANGI masih mewarnai kehidupan hampa😋

Jom tengah hari ni yang nak rileks kena ABC sambil menyanyi mai singgah nah🤪

Kena sesuap pasti nak lagi makcik pakcik abg kak adik sekelian🤭

Jom la kita p ramai ramai bersama keluarga😘

#coconutshakelover
#manggofloat
#sup
#meekuah
#nasiayammadu
#kulimkedah
#boba
#foodpanda
#laksahawa
4 0 10 November, 2019
Happy Breakfast #nasikerabu #shabsuka #kacangpool #meekuah
10 1 10 November, 2019

Family isn’t always blood. It’s the people in your life who want you in theirs; the ones who accept you for who you are. The ones that would do anything to see you smile and who love you no matter what.

Family... Where life begin. And love never ends.

Have a great weekend and bring your family to Pak Man Mee Kuah Ketam To'kun!

We also provide home delivery service. Enjoy our delicious food at home!
Let's click http://www.wasap.my/+60146016713/order+delivery

#meekuahketamtokun #meekuahketam #meekuah #meekuahudang #foodhunter #bukitmertajam #tokun #jalanjalancarimakan #pasembor #meegorengudang #meegoreng #foodporn #jjcm #pulaupinang #penang #penangfoodie #penangfood #penangstreetfood #penangfooddelivery #penangstyle #penangfoodtrip #penangfoodheaven #malaysianfood #malaysianfoodie #malaysianfoodstreet #malaysianfoodlover #pakmanmeekuahketamtokun #penangheritage #penangtrip #penanglife

Family isn’t always blood. It’s the people in your life who want you in theirs; the ones who accept you for who you are. The ones that would do anything to see you smile and who love you no matter what.

Family... Where life begin. And love never ends.

Have a great weekend and bring your family to Pak Man Mee Kuah Ketam To'kun!

We also provide home delivery service. Enjoy our delicious food at home!
Let's click http://www.wasap.my/+60146016713/order+delivery

#meekuahketamtokun #meekuahketam #meekuah #meekuahudang #foodhunter #bukitmertajam #tokun #jalanjalancarimakan #pasembor #meegorengudang #meegoreng #foodporn #jjcm #pulaupinang #penang #penangfoodie #penangfood #penangstreetfood #penangfooddelivery #penangstyle #penangfoodtrip #penangfoodheaven #malaysianfood #malaysianfoodie #malaysianfoodstreet #malaysianfoodlover #pakmanmeekuahketamtokun #penangheritage #penangtrip #penanglife
2 0 9 November, 2019

Hai!
Mee goreng special udang. Mabless! udang segar bersalut sambal tumis yang umphh!

Ni packing untuk delivery. Kalau rasa terliur tu cepat-cepat klik http://www.wasap.my/+60146016713/order+delivery

Stok udang memang terhad sebab menjadi pilihan utama pelanggan. Teringin lah tu!

#meekuahketamtokun #meekuahketam #meekuah #meekuahudang #foodhunter #bukitmertajam #tokun #jalanjalancarimakan #pasembor #meegorengudang #meegoreng #foodporn #jjcm #pulaupinang #penang #penangfoodie #penangfood #penangstreetfood #penangfooddelivery #penangstyle #penangfoodtrip #penangfoodheaven #malaysianfood #malaysianfoodie #malaysianfoodstreet #malaysianfoodlover #pakmanmeekuahketamtokun #penangheritage #penangtrip #penanglife

Hai! 
Mee goreng special udang. Mabless! udang segar bersalut sambal tumis yang umphh!

Ni packing untuk delivery. Kalau rasa terliur tu cepat-cepat klik http://www.wasap.my/+60146016713/order+delivery

Stok udang memang terhad sebab menjadi pilihan utama pelanggan. Teringin lah tu!

#meekuahketamtokun #meekuahketam #meekuah #meekuahudang #foodhunter #bukitmertajam #tokun #jalanjalancarimakan #pasembor #meegorengudang #meegoreng #foodporn #jjcm #pulaupinang #penang #penangfoodie #penangfood #penangstreetfood #penangfooddelivery #penangstyle #penangfoodtrip #penangfoodheaven #malaysianfood #malaysianfoodie #malaysianfoodstreet #malaysianfoodlover #pakmanmeekuahketamtokun #penangheritage #penangtrip #penanglife
8 0 9 November, 2019

Hye guys 😘

Kepada pelanggan tersayang @deecoconutshake ❤️ ‼️Harini beroperasi nah. Haa siapa yang rehat tengah hari tu mai la singgah kena ABC ni😘

Cuaca yang penas ni kalau kena ABC pelangi ni adoii😭 lega tekak oii🤪

Jom ke @deecoconutshake

#bmf
#deecoconutshakekulim
#kulim
#laksasotongkulim
#coconutshakelover
#manggofloat
#sup
#meekuah
#nasiayammadu

Hye guys 😘

Kepada pelanggan tersayang @deecoconutshake ❤️ ‼️Harini beroperasi nah. Haa siapa yang rehat tengah hari tu mai la singgah kena ABC ni😘

Cuaca yang penas ni kalau kena ABC pelangi ni adoii😭 lega tekak oii🤪

Jom ke @deecoconutshake

#bmf
#deecoconutshakekulim
#kulim
#laksasotongkulim
#coconutshakelover
#manggofloat
#sup
#meekuah
#nasiayammadu
7 0 9 November, 2019

Salam Maulidur Rasul.
Selawat dan salam ke atas junjungan besar Nabi Muhammad SAW.
Semoga kita semua mendapat shafaatnya...
Selamat bercuti... Kedai dan perkhidmatan delivery kami beroperasi seperti biasa pada hari ini.

Perkhidmatan delivery Pak Man Mee Kuah Ketam To'kun boleh dilanggani menerusi WhatsApp dengan klik http://www.wasap.my/+60146016713/order+delivery

#meekuahketamtokun #meekuahketam #meekuah #meekuahudang #foodhunter #bukitmertajam #tokun #jalanjalancarimakan #pasembor #meegorengudang #meegoreng #foodporn #jjcm #pulaupinang #penang #penangfoodie #penangfood #penangstreetfood #penangfooddelivery #penangstyle #penangfoodtrip #penangfoodheaven #malaysianfood #malaysianfoodie #malaysianfoodstreet #malaysianfoodlover #pakmanmeekuahketamtokun #penangheritage #penangtrip #penanglife

Salam Maulidur Rasul.
Selawat dan salam ke atas junjungan besar Nabi Muhammad SAW.
Semoga kita semua mendapat shafaatnya...
Selamat bercuti... Kedai dan perkhidmatan delivery kami beroperasi seperti biasa pada hari ini.

Perkhidmatan delivery Pak Man Mee Kuah Ketam To'kun boleh dilanggani menerusi WhatsApp dengan klik http://www.wasap.my/+60146016713/order+delivery

#meekuahketamtokun #meekuahketam #meekuah #meekuahudang #foodhunter #bukitmertajam #tokun #jalanjalancarimakan #pasembor #meegorengudang #meegoreng #foodporn #jjcm #pulaupinang #penang #penangfoodie #penangfood #penangstreetfood #penangfooddelivery #penangstyle #penangfoodtrip #penangfoodheaven #malaysianfood #malaysianfoodie #malaysianfoodstreet #malaysianfoodlover #pakmanmeekuahketamtokun #penangheritage #penangtrip #penanglife
4 0 9 November, 2019

Terima kasih buat pelanggan-pelanggan kami yang telah membuat pesanan melalui perkhidmatan delivery, terutamanya kepada:

Sony EMS, Perai
Maybank Butterworth
Smart Modular Technology
Majlis Bandaraya Seberang Perai
ACS Food Enterprise SB
MARA Bukit Mertajam
PAN International Wire & Cable
Merieux NutriSciences, Prai
TM Point, Perda
Ann Joo Steel Berhad, Prai
Klinik Kesihatan Kg Pertama
Mega Fortune BM Motors, Perda

Serta pelanggan-pelanggan perseorangan yang tidak dapat disenaraikan di sini. Semoga berpuas hati dengan produk dan perkhidmatan kami.
Dapatkan Perkhidmatan delivery Pak Man Mee Kuah Ketam To'kun dengan klik WhatsApp kami di http://www.wasap.my/+60146016713/order+delivery

#meekuahketamtokun #meekuahketam #meekuah #meekuahudang #foodhunter #bukitmertajam #tokun #jalanjalancarimakan #pasembor #meegorengudang #meegoreng #foodporn #jjcm #pulaupinang #penang #penangfoodie #penangfood #penangstreetfood #penangfooddelivery #penangstyle #penangfoodtrip #penangfoodheaven #malaysianfood #malaysianfoodie #malaysianfoodstreet #malaysianfoodlover #pakmanmeekuahketamtokun #penangheritage #penangtrip #penanglife

Terima kasih buat pelanggan-pelanggan kami yang telah membuat pesanan melalui perkhidmatan delivery, terutamanya kepada:

Sony EMS, Perai
Maybank Butterworth
Smart Modular Technology
Majlis Bandaraya Seberang Perai
ACS Food Enterprise SB
MARA Bukit Mertajam
PAN International Wire & Cable
Merieux NutriSciences, Prai
TM Point, Perda
Ann Joo Steel Berhad, Prai
Klinik Kesihatan Kg Pertama
Mega Fortune BM Motors, Perda

Serta pelanggan-pelanggan perseorangan yang tidak dapat disenaraikan di sini. Semoga berpuas hati dengan produk dan perkhidmatan kami. 
Dapatkan Perkhidmatan delivery Pak Man Mee Kuah Ketam To'kun dengan klik WhatsApp kami di http://www.wasap.my/+60146016713/order+delivery

#meekuahketamtokun #meekuahketam #meekuah #meekuahudang #foodhunter #bukitmertajam #tokun #jalanjalancarimakan #pasembor #meegorengudang #meegoreng #foodporn #jjcm #pulaupinang #penang #penangfoodie #penangfood #penangstreetfood #penangfooddelivery #penangstyle #penangfoodtrip #penangfoodheaven #malaysianfood #malaysianfoodie #malaysianfoodstreet #malaysianfoodlover #pakmanmeekuahketamtokun #penangheritage #penangtrip #penanglife
5 0 7 November, 2019
Mee kuah 🍜🍜
#meekuah 
#meehailam 
#noodles 
#yummi 
#foodporn
16 0 7 November, 2019

Haa nampak muka bro kita ni kenyang lagi senang 🤪

Petang ni sapa nak rasa makan @deecoconutshake jom pakat pakat p 👍

Yang tak pernah rasa mai dulu kita rasa baru boleh sembang macam mana😘

#deecoconutshakekulim
#coconutshakelover
#manggofloat
#sup
#meekuah
#nasiayammadu
#laksasotongkulim
#kulimkedah
#bmf

Haa nampak muka bro kita ni kenyang lagi senang 🤪

Petang ni sapa nak rasa makan @deecoconutshake jom pakat pakat p 👍

Yang tak pernah rasa mai dulu kita rasa baru boleh sembang macam mana😘

#deecoconutshakekulim
#coconutshakelover
#manggofloat
#sup
#meekuah
#nasiayammadu
#laksasotongkulim
#kulimkedah
#bmf
4 0 7 November, 2019

🔥 #MEEKUAH #UDANG🔥

Hari ini BUKA macam biasa 4:30-11mlm😋👍💦💦💦

🔥#MEEKUAH #UDANG🔥

Hari ini BUKA macam biasa 4:30-11mlm😋👍💦💦💦
18 0 7 November, 2019

Hyee warga kulim 😘

Harini bukak seperti biasa
Siapa yang rehat keja tengah hari tu mai singgah 😘

Jom pakat pkat p serbu sana😘

#coconutshakelover
#deecoconutshakekulim
#coconutshakelover
#manggofloat
#sup
#meekuah
#nasiayammadu
#cendol
#abc

Hyee warga kulim 😘

Harini bukak seperti biasa
Siapa yang rehat keja tengah hari tu mai singgah 😘

Jom pakat pkat p serbu sana😘

#coconutshakelover
#deecoconutshakekulim
#coconutshakelover
#manggofloat
#sup
#meekuah
#nasiayammadu
#cendol
#abc
1 0 7 November, 2019

Top #meekuah posts

Kita buat mee kuah daging hari ni..sambil nak clearkan peti sejuk. So ape yg ada jek la 😅
.
.
- tumis bawang putih, bawang merah kisar + cili boh.
- masukkan sos tiram, sos cili, sos tomato, kicap.
- masukkan sedikit air rebusan daging.
- masukkan daging yg dah direbus.
- masukkanair rebusan daging.
- masukkan serbuk cukup rasa.
- masukkan fish cake. - masukkan garam.
- masukkan telur satu persatu.
- masukkan sayur sawi.
- masukkan taugeh.
- dah siap!
.
.
Mee celur bagi lembut. Nanti nak mkn boleh tabur dgn cabai hidup/bawang goreng/daun sup/tauhu goreng pun boleh.
.
.
#meekuah #meekuahdaging #asiandish #asiancuisine #malaysianfood #dinasukamasak #dinasukamakan #airtangandina #homecooked #foodporn #instafood #foodlover #cookingvideo #cookinglovers #ilovecooking #cookingislove #cookingislife #cookedwithlove #cookingismypassion #cookingisfun #cookingismytherapy #alhamdulillah #syukur 🏠👩🏻‍🍳💏🐈🐾

Kita buat mee kuah daging hari ni..sambil nak clearkan peti sejuk. So ape yg ada jek la 😅
.
.
- tumis bawang putih, bawang merah kisar + cili boh.
- masukkan sos tiram, sos cili, sos tomato, kicap.
- masukkan sedikit air rebusan daging.
- masukkan daging yg dah direbus.
- masukkanair rebusan daging.
- masukkan serbuk cukup rasa.
- masukkan fish cake. - masukkan garam.
- masukkan telur satu persatu.
- masukkan sayur sawi.
- masukkan taugeh.
- dah siap!
.
.
Mee celur bagi lembut. Nanti nak mkn boleh tabur dgn cabai hidup/bawang goreng/daun sup/tauhu goreng pun boleh.
.
.
#meekuah #meekuahdaging #asiandish #asiancuisine #malaysianfood #dinasukamasak #dinasukamakan #airtangandina #homecooked #foodporn #instafood #foodlover #cookingvideo #cookinglovers #ilovecooking #cookingislove #cookingislife #cookedwithlove #cookingismypassion #cookingisfun #cookingismytherapy #alhamdulillah #syukur 🏠👩🏻‍🍳💏🐈🐾
139 6 27 September, 2019

First time i buat video masak2. Ni recipe Mee Kuah Udang 😍 Harini i jadi Chef sat 🍴 Sorry ye kalau ada terkurang ka apa. i tak pandai sangat nak record video hahahah! Ok tak video ni? Btw selamat berbuka puasa 😜 @izzatinkitchen
From,
Chef Izzatin.
#Recipe #Recipes #11Ramadhan #BaruBelajar #JuadahBerbuka #Resepi #MeeKuah #ChefIzzatin #MeeKuahUdang #FirstVideo #FirstTry #Food #FoodRecipe #MalaysiaFood #BerbukaPuasa #Ramadhan #RamadhanKareem #ResepiMudah #EasyRecipes #CookingVideo #ResepiSedap #Kitchen #Chef #Malaysia #1Minute #Cook #Cooking #Indonesia #Memasak #Puasa2019

First time i buat video masak2. Ni recipe Mee Kuah Udang 😍 Harini i jadi Chef sat 🍴 Sorry ye kalau ada terkurang ka apa. i tak pandai sangat nak record video hahahah! Ok tak video ni? Btw selamat berbuka puasa 😜 @izzatinkitchen 
From,
Chef Izzatin.
#Recipe #Recipes #11Ramadhan #BaruBelajar #JuadahBerbuka #Resepi #MeeKuah #ChefIzzatin #MeeKuahUdang #FirstVideo #FirstTry #Food #FoodRecipe #MalaysiaFood #BerbukaPuasa #Ramadhan #RamadhanKareem #ResepiMudah #EasyRecipes #CookingVideo #ResepiSedap #Kitchen #Chef #Malaysia #1Minute #Cook #Cooking #Indonesia #Memasak #Puasa2019
304 2 16 May, 2019
.
06.07.2018
Part 1.
Mee Kuah cara saya dgn menggunakan Perencah Mee Goreng Adabi.
#perencahmeegorengadabi .
MasyaAllah..
Bukan nak riak.
Sedap betul rasa mee kuah ni tadi alhamdulillah.
Jom cuba jom😊.
•
•
•
@syedded @aida.zulkafli @adabi_consumer #meekuah#meekuahicookweeat
#icookweeat #cookedwith♥️ #mywaynotyourway#videomasak#cookingmakesmehappy #airtanganmama #airtanganisteri #instafood#frommyhumblekitchen #cookingismypassion #workingmom #bibikless#simplesenangsedap#cookingtutorial#icooksimpledishes @yatiekitchen #YKAdabicontest11
508 9 6 July, 2018

Hujan sejuk....
Teringin mee kuah klate atau mee kuah lada benar ... #alhamdulillah #sayamasak
#meekuah
#kelantanfood
#igkelantan
#malaysianfood
#foodies
#foods
#igfood
#dinner

Hujan sejuk....
Teringin mee kuah klate atau mee kuah lada benar ... #alhamdulillah#sayamasak 
#meekuah 
#kelantanfood 
#igkelantan 
#malaysianfood 
#foodies 
#foods 
#igfood 
#dinner
193 47 8 hours ago

Assalamualaikum dan selamat berhujung minggu. Meh ibu kongsi resepi mudah unt kudap2 petang2 atau memalam.

Mee Kuoh Klate versi Cepat Dimasak Sedap Dimakan

Resepi unt sebungkus Mee Kuning.

1. Tumis 7 ulas bawang putih yg ditumbuk kasar
2. Masukkan ayam yg telah dipotong, tumis separuh masak.
3. Masukkan satu jug air. Tunggu menggelegak.
4. Masukkan mi. Biar menggelegak seminit dua. Masukkan garam, gula, sesudu besar sos tiram
5. Masuk pulak sayur, bawang holland dan cili merah. Banyak mana? Ikut selera memasing.
6. Bila sayur separuh layu, pecahkan 4 biji telor.
7. Bila telo separuh masak...tutup api. Pastu hidang laaa...baca bismillah...makan.

Sempoi. Sedap hirup2 kuah. Slurp2...😍
.
Kredit : Melati Desa
.
.
.
#restoran #resipi #masakan #makanan #kampung #maggibelut #nasikakwok #kelantan #mee #meekuah #meegoreng #meerebus #meebandungmuar #maggikari #maggipedasgiler #laksa #charkuehteow #meesup #mihunsup

Assalamualaikum dan selamat berhujung minggu.  Meh ibu kongsi resepi mudah unt kudap2 petang2 atau memalam.

Mee Kuoh Klate versi Cepat Dimasak Sedap Dimakan

Resepi unt sebungkus Mee Kuning.

1. Tumis 7 ulas bawang putih yg ditumbuk kasar
2. Masukkan ayam yg telah dipotong, tumis separuh masak.
3. Masukkan satu jug air. Tunggu menggelegak.
4. Masukkan mi. Biar menggelegak seminit dua. Masukkan garam, gula, sesudu besar sos tiram
5. Masuk pulak sayur, bawang holland dan cili merah.  Banyak mana?  Ikut selera memasing. 
6. Bila sayur separuh layu, pecahkan 4 biji telor.
7. Bila telo separuh masak...tutup api. Pastu hidang laaa...baca bismillah...makan.

Sempoi. Sedap hirup2 kuah. Slurp2...😍
.
Kredit : Melati Desa
.
.
.
#restoran #resipi #masakan #makanan #kampung #maggibelut #nasikakwok #kelantan #mee #meekuah #meegoreng #meerebus #meebandungmuar #maggikari #maggipedasgiler #laksa #charkuehteow #meesup #mihunsup
774 5 8 September, 2019


MEE KUAH SIMPLE
.
Hari mee sedunia 😅 Sebenarnya nak habiskan mee yg ada, tak suka nak simpan lelama. Simple macamni pun dah sedap, part hirup kuah yang nikmat. Makan letak cili padi potong sikit 😍😋
————————————————
Bahan-bahan
* Minyak Masak
* 2 Ulas Bawang Putih
* Fishball & fishcake
* 350ml Air Panas
* Sayur Sawi
* 1/2 Paket Serbuk Mee Sup @adabi_consumer
* Mee Kuning (2org mkn)
* 2 Biji Telur
* Daun Bawang
.
Cara masakan boleh tengok pada video 👆🏻👆🏻
Kalau makan pedas, boleh masukkan cili padi potong 😋
————————————————
.
.
#meekuning #mee #meesup #meekuah #resepi #resepimasakan #masak #masakmasak #masakanmalaysia #foodmalaysia #foodpornmalaysia #food #foodie #makanan #serbukmeesupadabi #adabi #cookby_ain

•
MEE KUAH SIMPLE
.
Hari mee sedunia 😅 Sebenarnya nak habiskan mee yg ada, tak suka nak simpan lelama. Simple macamni pun dah sedap, part hirup kuah yang nikmat. Makan letak cili padi potong sikit 😍😋
————————————————
Bahan-bahan
* Minyak Masak
* 2 Ulas Bawang Putih
* Fishball & fishcake
* 350ml Air Panas
* Sayur Sawi
* 1/2 Paket Serbuk Mee Sup @adabi_consumer
* Mee Kuning (2org mkn)
* 2 Biji Telur
* Daun Bawang
.
Cara masakan boleh tengok pada video 👆🏻👆🏻
Kalau makan pedas, boleh masukkan cili padi potong 😋
————————————————
.
.
#meekuning #mee #meesup #meekuah #resepi #resepimasakan #masak #masakmasak #masakanmalaysia #foodmalaysia #foodpornmalaysia #food #foodie #makanan #serbukmeesupadabi #adabi #cookby_ain
1,570 27 16 November, 2018