#malayfood Instagram Photos & Videos

malayfood - 190.5k posts

Hashtag Popularity

10
average comments
1.4k
average likes

Eat, drink, and be merry. Let us be a part of your celebration. Hope you have a great time with us!

Irama Dining
Tingkat 2, No. 2
Penang Street, Georgetown
10200, Pulau Pinang

Tel : 04-2612292

Operation Hours : 11.00am - 11.00pm

FB : Irama-Dining

IG : irama_dining
.
.
#penangfood #foodporn #foodie #malaysianfood #halalfoodpenang #halalfood #malayfood #foodlover #foodhunter #legendaryfood #malayfusion #vm2020 #penangtourism
#visitmalaysia2020

Eat, drink, and be merry. Let us be a part of your celebration. Hope you have a great time with  us!

Irama Dining
Tingkat 2, No. 2
Penang Street, Georgetown
10200, Pulau Pinang

Tel : 04-2612292

Operation Hours : 11.00am - 11.00pm

FB : Irama-Dining

IG : irama_dining
.
.
#penangfood #foodporn #foodie #malaysianfood #halalfoodpenang #halalfood #malayfood #foodlover #foodhunter #legendaryfood #malayfusion #vm2020 #penangtourism
#visitmalaysia2020
5 0 17 minutes ago

The Golden Spice (Turmeric) is used largerly in Minangkabau and Malay cusisine. It not only imparts an earthy taste and appetizing colour to our Gulai (coconut curry), it has a wide range of health benefits. It's been found to help in arthritis, stomach pain, jaundice,irritable bowel syndrome (IBS), high cholesterol, headaches, bronchitis, colds, depression, Alzheimer's disease, diabetes, water retention and kidney problems.

Come try our Nasi Ambeng that contains Turmeric and other interesting herbs & spices that gives vitamins and minerals. 🚛 Islandwide: www.cobacoba.oddle.me
🛵Yishun: Grabfood 📞Yishun: 63822622
🚶🏾‍♀️Takeaway: From 11Am till 8Pm
🍴156 yishun st 11 #01-106 S760156
#turmeric #gulai #lemak #cilipadi #ayam #healthierchoice #sedapnya #nasipadang #nasiambeng #halalsg #sghalal #halaleats #malayfood #indonesianfood #singapore #yishun #foodsg #whati8today #eatsg #sgfood #halalcateringsg #beefrendang #enak #cobasg

The Golden Spice (Turmeric) is used largerly in Minangkabau and Malay cusisine. It not only imparts an earthy taste and appetizing colour to our Gulai (coconut curry), it has a wide range of health benefits. It's been found to help in arthritis, stomach pain, jaundice,irritable bowel syndrome (IBS), high cholesterol, headaches, bronchitis, colds, depression, Alzheimer's disease, diabetes, water retention and kidney problems.

Come try our Nasi Ambeng that contains Turmeric and other interesting herbs & spices that gives vitamins and minerals. 🚛 Islandwide: www.cobacoba.oddle.me
🛵Yishun: Grabfood 📞Yishun: 63822622
🚶🏾‍♀️Takeaway: From 11Am till 8Pm
🍴156 yishun st 11#01-106 S760156 
#turmeric #gulai #lemak #cilipadi #ayam #healthierchoice #sedapnya #nasipadang #nasiambeng #halalsg #sghalal #halaleats #malayfood #indonesianfood #singapore #yishun #foodsg #whati8today #eatsg #sgfood #halalcateringsg #beefrendang #enak #cobasg
4 0 56 minutes ago

Picit LOVE 💝💝💝 dulu ye kak 💯 .
Puding Lapis Cincau..👍😍 Bahan2
20gm agar2 bertali..cuci..rendam 1 jam
5 cawan air
1 cawan gula
1 cawan cincau hitam..parut halus
1 tin susu cair
1 sudu besar tepung jagung..bancuh dengan sedikit air
1 sudu kecil esen vanilla
Secubit garam
Sedikit pewarna merah/pink + sirap rose

Cara2:
1) Masak agar2 dengan air hingga larut agar2..kemudian gula..kacau sekata

2) Masukkan susu cair..kacau dulu..masukkan pula tepung jagung..esen vanilla dan secubit garam..sentiasa kacau2..jangan sampai mendidih..tutup api

3) Bahagi adunan agar2 dua bekas..lebihkan agar2 untuk warnakan merah/pink + sirap rose..satu bekas adunan agar2 campur dengan cincau..kacau rata

4) Sedia loyang 8x8..tuang 1 cawan agar2 pink dalam loyang..biarkan sederhana beku..kemudian 1 cawan agar2 cincau..biarkan juga sederhana beku..buat sehingga habis adunan agar2 kedua2nya..setiap lapisan 1 cawan agar2

5) Sejukkan dalam peti sejuk 3 - 4 jam.. Boleh keluarkan puding tu dan telangkupkan atas alas yang rata..boleh potong

Credit dapur_kakzura

Jom follow kak 👉 @resepi_dapur_bunda

Picit LOVE 💝💝💝 dulu ye kak 💯 .
Puding Lapis Cincau..👍😍 Bahan2
20gm agar2 bertali..cuci..rendam 1 jam
5 cawan air
1 cawan gula
1 cawan cincau hitam..parut halus
1 tin susu cair
1 sudu besar tepung jagung..bancuh dengan sedikit air
1 sudu kecil esen vanilla
Secubit garam
Sedikit pewarna merah/pink + sirap rose

Cara2:
1) Masak agar2 dengan air hingga larut agar2..kemudian gula..kacau sekata

2) Masukkan susu cair..kacau dulu..masukkan pula tepung jagung..esen vanilla dan secubit garam..sentiasa kacau2..jangan sampai mendidih..tutup api

3) Bahagi adunan agar2 dua bekas..lebihkan agar2 untuk warnakan merah/pink + sirap rose..satu bekas adunan agar2 campur dengan cincau..kacau rata

4) Sedia loyang 8x8..tuang 1 cawan agar2 pink dalam loyang..biarkan sederhana beku..kemudian 1 cawan agar2 cincau..biarkan juga sederhana beku..buat sehingga habis adunan agar2 kedua2nya..setiap lapisan 1 cawan agar2

5)  Sejukkan dalam peti sejuk 3 - 4 jam.. Boleh keluarkan puding tu dan telangkupkan atas alas yang rata..boleh potong

Credit dapur_kakzura

Jom follow kak 👉 @resepi_dapur_bunda
61 1 1 hour ago

HANYA YANG BERANI SAHAJA🛇
.
Korang berani ke nak try #mrcelopps ke🤔 Korg igt Mr Celopps ni biasa2 ke?🤗 Nah min bagi info pasal Mr Celopps🤗
.
🚗WAZE "Mr Celopps"
🕖 5:00pm - 12:00am
📅 RABU-ISNIN(SELASA cuti)
📞 01133157805
.
.
.
.
#celopps #chickenwings #makanmakan #jjcm #mhi #seafood #seafoodlovers #cheese #sungaibuloh #sgbuloh #restoran #malayfood #malayfoodie #malayfoods #malayfoodlicious #foodhunting #foodbeast #foodselangor #tempatmakanselangor #sedap #murah #duit #cuticuti #makanangin

HANYA YANG BERANI SAHAJA🛇
.
Korang berani ke nak try #mrcelopps ke🤔 Korg igt Mr Celopps ni biasa2 ke?🤗 Nah min bagi info pasal Mr Celopps🤗
.
🚗WAZE "Mr Celopps"
🕖 5:00pm - 12:00am
📅 RABU-ISNIN(SELASA cuti)
📞 01133157805
.
.
.
.
#celopps #chickenwings #makanmakan #jjcm #mhi #seafood #seafoodlovers #cheese #sungaibuloh #sgbuloh #restoran #malayfood #malayfoodie #malayfoods #malayfoodlicious #foodhunting #foodbeast #foodselangor #tempatmakanselangor #sedap #murah #duit #cuticuti #makanangin
1 0 1 hour ago

Picit LOVE ye kak ❤️
• • • • • •
.
Saya rasa bersalah kalau tak share resepi ni dengan tuan puan kerana air ni teramat sedap!! Bahan-bahan:
- Satu tin susu sejat
- Setengah tin susu pekat
- Satu tin buah laici
- Satu biji buah naga
- Dua biji buah manga
- Cincau - Ais
Cara-cara:
Susu pekat dibancuh bersama 2 cawan air panas. Tambah lagi dua cawan air. Campur semua bahan.
Kredit: Zaky Mat Ali. .

Jom follow @resipicake 🥧

Picit LOVE ye kak ❤️
• • • • • •
.
Saya rasa bersalah kalau tak share resepi ni dengan tuan puan kerana air ni teramat sedap!! Bahan-bahan:
- Satu tin susu sejat
- Setengah tin susu pekat
- Satu tin buah laici
- Satu biji buah naga
- Dua biji buah manga
- Cincau - Ais
Cara-cara:
Susu pekat dibancuh bersama 2 cawan air panas. Tambah lagi dua cawan air. Campur semua bahan.
Kredit: Zaky Mat Ali. .

Jom follow @resipicake 🥧
27 1 1 hour ago

BELOM PLAN NAK MAKAN MANA??
.
Min suggest korg try makan kat Restoran Izi Stesen pulk😁 Sbb apa? Sbb yg pertama ialah Izi Stesen punya hidangab lain dari yg lain woo👍 Tak rasa lagi mcm mana nak tahu kan.. So pakat2 la dgn family tuu dtg sini😉 Cik Isteri tu bole start hasut2 sikit hehe🙈
.
Pertanyaan/Booking
0162932345
0162932345
0162932345
.
.
.
#izistesen #izirians #siputsedutcheese #makanmakan #jjcm #mhi #seafood #seafoodlovers #cheese #sungaibuloh #sgbuloh #restoran #malayfood #malayfoodie #malayfoods #malayfoodlicious #foodhunting #foodbeast #foodselangor #tempatmakanselangor #sedap #murah #duit #cuticuti #makanangin

BELOM PLAN NAK MAKAN MANA??
.
Min suggest korg try makan kat Restoran Izi Stesen pulk😁 Sbb apa? Sbb yg pertama ialah Izi Stesen punya hidangab lain dari yg lain woo👍 Tak rasa lagi mcm mana nak tahu kan.. So pakat2 la dgn family tuu dtg sini😉 Cik Isteri tu bole start hasut2 sikit hehe🙈
.
Pertanyaan/Booking
0162932345
0162932345
0162932345
.
.
.
#izistesen #izirians #siputsedutcheese #makanmakan #jjcm #mhi #seafood #seafoodlovers #cheese #sungaibuloh #sgbuloh #restoran #malayfood #malayfoodie #malayfoods #malayfoodlicious #foodhunting #foodbeast #foodselangor #tempatmakanselangor #sedap #murah #duit #cuticuti #makanangin
3 0 1 hour ago

Geram tengok teko Queen ni?
Matching helok dengan set pinggan corelle kan.. 🔥

Kalau belum ada teko. Beli je kat sini ok 🙋.. 👍 Saiz 1.2 liter. Material porcelaine. Made in china. Jenama Queen.

Harga berbaloi dengan kepuasan memiliki nya.. Cuma RM95 sahaja

Untuk order atau pertanyaan. Boleh Whats up 0194429874
Atau klik link ini
http://www.wasap.my/60194429874

#tekoqueen #minumpetang #malayfood #malaysiamarket #Corellelover #Barangdapurviral

Geram tengok teko Queen ni?
Matching helok dengan set pinggan corelle kan.. 🔥

Kalau belum ada teko. Beli je kat sini ok 🙋.. 👍 Saiz 1.2 liter. Material porcelaine. Made in china. Jenama Queen.

Harga berbaloi dengan kepuasan memiliki nya.. Cuma RM95 sahaja

Untuk order atau pertanyaan. Boleh Whats up 0194429874 
Atau klik link ini
http://www.wasap.my/60194429874

#tekoqueen #minumpetang #malayfood #malaysiamarket #Corellelover #Barangdapurviral
0 0 2 hours ago

Picit Like ye kak ❤️
• • • • • •
Karipap pusingggg ....Sedap makan musim hujan2 ni.....Ni saya share resepi karipap yang sya buat utk jual... Resepi karipap pusing.. DOH 1: tepung 1kg, telur 1bijik, minyak masak 1cawan,majerin 3 sudu besar,air garam 2 sudu kecik (agak2 bg doh ni bagi ada rasa masin2 skit), air ais 2 cawan. (letak sikit2 uli sampai doh tu xjadi terlalu keras n tak terlalu lembut) *panaskan minyak masak bersama majerin sampai majerin cair...* Pecahkan telur dalam tepung uli, masukkan ayaq garam uli lagi, masukkan majerin & minyak masak yg dipanaskan tadi uli lepastu masokkan air ais sedikit demi sedikit uli sampai doh jadi cun mcm dalam gambar okay!

Doh 2: Majerin dan tepung yang ni agak2 ja tau sampai dough jadi mcm dalam gmbar.. Refer gambar untuk tengok STEP 1-7 untuk hasilkan karipap pusing cantik, comei, montoks segak cun melecun!

SELAMAT MENCUBA SEMUA 😊😊😊 -Tips goreng karipap caantik xda gelembung2 masukkan karipap dalam minyak yang tak panas sangat..Elakkan letak karipap masa minyak terlalu panas..Kalau rasa minyak panas sgt tambah minyak baru masukkan karipap-

P/S: sapa rasa susah renyah nak buat meh laaa pm saya saya tlong buatkan n deliver sampai depan pintu rumah tapi area SG PETANI KEDAH ja tauuu 😊😊😊 Kredit Resepi : nurul syuhada rozali
.

Jom follow @resepimasaksedap

Picit Like ye kak ❤️
• • • • • •
Karipap pusingggg ....Sedap makan musim hujan2 ni.....Ni saya share resepi karipap yang sya buat utk jual... Resepi karipap pusing.. DOH 1: tepung 1kg, telur 1bijik, minyak masak 1cawan,majerin 3 sudu besar,air garam 2 sudu kecik (agak2 bg doh ni bagi ada rasa masin2 skit), air ais 2 cawan. (letak sikit2 uli sampai doh tu xjadi terlalu keras n tak terlalu lembut) *panaskan minyak masak bersama majerin sampai majerin cair...* Pecahkan telur dalam tepung uli, masukkan ayaq garam uli lagi, masukkan majerin & minyak masak yg dipanaskan tadi uli lepastu masokkan air ais sedikit demi sedikit uli sampai doh jadi cun mcm dalam gambar okay!

Doh 2: Majerin dan tepung yang ni agak2 ja tau sampai dough jadi mcm dalam gmbar.. Refer gambar untuk tengok STEP 1-7  untuk hasilkan karipap pusing cantik, comei, montoks segak cun melecun!

SELAMAT MENCUBA SEMUA 😊😊😊 -Tips goreng karipap caantik xda gelembung2 masukkan karipap dalam minyak yang tak panas sangat..Elakkan letak karipap masa minyak terlalu panas..Kalau rasa minyak panas sgt tambah minyak baru masukkan karipap-

P/S: sapa rasa susah renyah nak buat meh laaa pm saya saya tlong buatkan n deliver sampai depan pintu rumah tapi area SG PETANI KEDAH ja tauuu 😊😊😊 Kredit Resepi : nurul syuhada rozali
.

Jom follow @resepimasaksedap
303 4 2 hours ago

Picit Like ye kak ❤️
• • • • • •
Kuih bakar pandan ni...Sis suka atasnya tabur bijan byk begini😋😋😋...Sapa yg sama mcm sis msk cara gini...ke gaku...🤭😁😁 3 caw tpg gandum
2 caw gula
5 caw santan
2 biji telor
Sedikit pes pandan,garam,pewarna ijau,
3/4caw minyak masak
Bancuh bahan tadi..blander
Loyang sapu majerin

Kredit Resepi : norizah othman
.
Jom follow @resepidelicious

Picit Like ye kak ❤️
• • • • • •
Kuih bakar pandan ni...Sis suka atasnya tabur bijan byk begini😋😋😋...Sapa yg sama mcm sis msk cara gini...ke gaku...🤭😁😁 3 caw tpg gandum
2 caw gula
5 caw santan
2 biji telor
Sedikit pes pandan,garam,pewarna ijau,
3/4caw minyak masak
Bancuh bahan tadi..blander
Loyang sapu majerin

Kredit Resepi : norizah othman
.
Jom follow @resepidelicious
437 8 2 hours ago

Picit Like ye kak ❤️
• • • • • •
Resepi
Chiffon cake

Sangat lembut dan ringan

kek chiffon pandan.. klu buat ni berebut2 anak mkn, nak2 br klua oven.. anak2 da tgu nak mkn.. tak sabar katenya.. tapi resepi ni senang sgt.. korang buat mesti jadi.

RESEPi
5 biji kuning telur
4 sudu besar gula
1 sudu air daun pandan
1/2 cawan susu cair/ susu fresh
1 cawan tepung kek*
1Sudu tepung jagung*
Sedikit garam*
sedikit pewarna hijau

Satukan Susu, minyak jagung dan gula dalam satu bekas kacau sampai sebati.. Lepas sebati masukkan telur kuning satu persatu dan kacau (tak perlu guna mixer)
Ayak bahan bertanda dan masukkan kedalam adunan kuning telur.
Kacau hingga sebati

mangkuk lain yg berisi telur putih dr 5 biji td,
mixer sampai kembang dan bertanduk, jd merigue yg halus..
siap mixer campurkan bahan2 yg da sebati tu dan pewarna hijau kacau kaup balik . loyang yg da siap di alas kertas minyak.. masukkan dlm loyang bakar dlm suhu 180' masa dlm 20minit tp depends jugak pd oven korang.. jgn lupa panaskan dlu oven tu.. bakar dgn semangkuk air. sbb nti permukaan kek tu jd cantik... Kredit Resepi : nor nafisah jaa’far
.

Jom follow @resepikitchen

Picit Like ye kak ❤️
• • • • • •
Resepi 
Chiffon cake

Sangat lembut dan ringan

kek chiffon pandan.. klu buat ni berebut2 anak mkn, nak2 br klua oven.. anak2 da tgu nak mkn.. tak sabar katenya.. tapi resepi ni senang sgt.. korang buat mesti jadi.

RESEPi
5 biji kuning telur 
4 sudu besar gula
1 sudu air daun pandan 
1/2 cawan susu cair/ susu fresh
1 cawan tepung kek*
1Sudu tepung jagung*
Sedikit garam*
sedikit pewarna hijau

Satukan Susu, minyak jagung dan gula dalam satu bekas kacau sampai sebati.. Lepas sebati masukkan telur kuning satu persatu dan kacau (tak perlu guna mixer) 
Ayak bahan bertanda  dan masukkan kedalam adunan kuning telur. 
Kacau hingga sebati

mangkuk lain yg berisi telur putih dr 5 biji td,
 mixer sampai kembang dan bertanduk, jd merigue yg halus..
siap mixer campurkan bahan2 yg da sebati tu dan pewarna hijau kacau kaup balik . loyang yg da siap di alas kertas minyak.. masukkan dlm loyang bakar dlm suhu 180' masa dlm 20minit tp depends jugak pd oven korang.. jgn lupa panaskan dlu oven tu.. bakar dgn semangkuk air. sbb nti permukaan kek tu jd cantik... Kredit Resepi : nor nafisah jaa’far
.

Jom follow @resepikitchen
81 3 2 hours ago

Not big on meat? Our Nasi Kari Nangka is your vegan friendly dish! Jackfruit curry served with steamed rice, side salad and Veggo Sambal on our Spring Summer Sedap value menu!

Not big on meat? Our Nasi Kari Nangka is your vegan friendly dish! Jackfruit curry served with steamed rice, side salad and Veggo Sambal on our Spring Summer Sedap value menu!
14 2 2 hours ago

Alhamdulillah delivery awal pagi arini ke Batu Caves. Terima kasih Nurul sudi order lagik. 💕💕 Berminat untuk order, bole whatsapp Fiza klik di link bio ya.
.
.
#bananacheezycake #bananayogurtcheesecake #eggmayosandwich #chickensandwich #sandwiches #sandwichviral #kuihlopes #lopespandan #kuihmuih #kuihmelayu #malayfood #malayfoodstyle #foodphotography #kepong #kepongbaru #tamanehsan #frim #gombak #gombakfooddelivery #selayang #batucaves #sridamansara #sgbuloh

Alhamdulillah delivery awal pagi arini ke Batu Caves. Terima kasih Nurul sudi order lagik. 💕💕 Berminat untuk order, bole whatsapp Fiza klik di link bio ya.
.
.
#bananacheezycake #bananayogurtcheesecake #eggmayosandwich #chickensandwich #sandwiches #sandwichviral #kuihlopes #lopespandan #kuihmuih #kuihmelayu #malayfood #malayfoodstyle #foodphotography #kepong #kepongbaru #tamanehsan #frim #gombak #gombakfooddelivery #selayang #batucaves #sridamansara #sgbuloh
4 0 3 hours ago

Buffet Embossed Bulat 30cm 📌5 litter
📌kaki selit shj
📌tudung ukir bunga ros
📌made in china
📌material buffet
-stailess stell
📌material -stainless steel 📌tebal. 📌sesuai utk pelbagai hidangan

1set = 5 biji + penutup

Harga Istimewa 😍
👍Rm 140
✔Free pos semenanjung
✔SS add pos RM20 domestik

Jom tempah sekarang, Whatsapp0126272010 atau clik link di bio.

Whatsapp0126272010
Whatsapp0126272010

#masakanemak
#periukrendangviralbatucaves
#masakmudah
#nonstickcookware
#periukrendang3bradik
#kitchens
#masakapahariini
#perkakasdapur
#masakrendang
#kitchenware
#periuktakmelekat
#periukrendangbatucaves👍
#milacook
#yatieskitchen
#chefwan
#kitchen
#malayfood
#aziekitchen
#masakanbonda
#resepibonda
#ketukketukramadan
#shielarusly
#periukadikberadik
#periuknonstick
#periuktakmelekat
#wok #kualivantage
#setbuffet
#buffetmurah
#instafood
#instacook

Buffet Embossed Bulat 30cm 📌5 litter
📌kaki selit shj
📌tudung ukir bunga ros
📌made in china
📌material buffet
-stailess stell
📌material -stainless steel 📌tebal. 📌sesuai utk pelbagai hidangan

1set = 5 biji + penutup

Harga Istimewa 😍
👍Rm 140
✔Free pos semenanjung
✔SS add pos RM20 domestik

Jom tempah sekarang,  Whatsapp0126272010 atau clik link di bio.

Whatsapp0126272010
Whatsapp0126272010

#masakanemak 
#periukrendangviralbatucaves
#masakmudah 
#nonstickcookware
 #periukrendang3bradik
#kitchens 
#masakapahariini
#perkakasdapur
#masakrendang
#kitchenware 
#periuktakmelekat 
#periukrendangbatucaves👍
#milacook
#yatieskitchen
#chefwan 
#kitchen
#malayfood
#aziekitchen
#masakanbonda
#resepibonda
#ketukketukramadan
#shielarusly
#periukadikberadik 
#periuknonstick 
#periuktakmelekat
#wok #kualivantage
#setbuffet
#buffetmurah
#instafood
#instacook
7 0 3 hours ago

Picit LOVE ye kak ❤️
• • • • •
Apam Pisang Simple Sukatan Cawan Gebu😍
Credit DM ye kak 😊

Bahan-bahan Resepi Apam Pisang Gebu Sukatan Cawan

3/ 4 cawan gula pasir
1 cawan minyak masak
3 biji telur gred A
2 cawan tepung gandum
1 sdt baking soda
1 sdt baking powder
5 biji pisang [email protected] 10-11bj pisang emas
.
Cara Cara Masak Resepi Apam Pisang Simple Sukatan Cawan

1. Masukkan semua bahan kecuali hirisan pisang ke dalam blender .. kisar hingga sebati..peram adunan selama 30minit..
2. Panaskan air kukusan hingga air mendidih.. api sederhana yer.. sapu minyak pada acuan.. masukkan adunan 3/4 acuan.. letak hirisan pisang.. kukus selama 15- 18minit

Selamat Mencuba.
.

Jom follow @resipicake 🥧

Picit LOVE ye kak ❤️
• • • • •
Apam Pisang Simple Sukatan Cawan Gebu😍
Credit DM ye kak 😊

Bahan-bahan Resepi Apam Pisang Gebu Sukatan Cawan

3/ 4 cawan gula pasir
1 cawan minyak masak
3 biji telur gred A
2 cawan tepung gandum
1 sdt baking soda
1 sdt baking powder
5 biji pisang berangan@ 10-11bj pisang emas
.
Cara Cara Masak Resepi Apam Pisang Simple Sukatan Cawan

1. Masukkan semua bahan kecuali hirisan pisang ke dalam blender .. kisar hingga sebati..peram adunan selama 30minit..
2. Panaskan air kukusan hingga air mendidih.. api sederhana yer.. sapu minyak pada acuan.. masukkan adunan 3/4 acuan.. letak hirisan pisang.. kukus selama 15- 18minit

Selamat Mencuba.
.

Jom follow @resipicake 🥧
67 2 3 hours ago

The day we all have been looking forward for: FRIDAY! ❤️ Have a good Friday everyone, one more day left till the weekends!! 💪🏻

The day we all have been looking forward for: FRIDAY! ❤️ Have a good Friday everyone, one more day left till the weekends!! 💪🏻
4 1 4 hours ago

Picit Like ye kak ❤️
• • • • • •
picit air asam je td😆ad lebih seko tt punya lh😬korang nk resepi follow kami rapat2,free nnt kami share😚

Bahan2

5 ekor ikan kembung
2 ulas bawang merah besar diricih
6 biji cili padi-diricih
1 biji cili besar merah dipotong
2 cm belacan - dibakar & dtenyeh.
1 biji tomato-dipotong dadu
3 s/b asam pes asam jawa
2 biji limau kasturi
1sudu kfc kerisik
Garam & gula.

Cara2:- 1-Ikan direbus dgn asam keping,secubit garam dan sedikit air.

2-Biarkan ikan mendidih dan masak.

3-Angkat ikan dan ketepikan.Buangkan asam keping yg telah direbus tadi.

4-Bancuh air rebusan dgn bhn ricih (tambah air lg jika inginkan kuah yg lebih). 5-Masukkan bhn yg dipotong dadu dan dihiris tadi (tomato + cili merah,cili padi & bawang besar). 6-Masukkan pes asam jawa & perahkan 2 biji limau kasturi.

7-Masukkan blacan,kerisik,bubuh garam & gula,gaulka sebati.

8-Sesuaikan rasa & kepekatan kuah yg diingini. 😇😋Siram atas ikan rebus tadi, hidangkan dgn nasi panas.

kredit: nurul hawa nadila sari

Jom Jom Follow kak
@resepikitchen
@resepikitchen

Picit Like ye kak ❤️
• • • • • •
picit air asam je td😆ad lebih seko tt punya lh😬korang nk resepi follow kami rapat2,free nnt kami share😚

Bahan2

5 ekor ikan kembung
2 ulas bawang merah besar diricih
6 biji cili padi-diricih
1 biji cili besar merah dipotong
2 cm belacan - dibakar & dtenyeh.
1 biji tomato-dipotong dadu
3 s/b asam pes asam jawa
2 biji limau kasturi
1sudu kfc kerisik
Garam & gula.

Cara2:- 1-Ikan direbus dgn asam keping,secubit garam dan sedikit air.

2-Biarkan ikan mendidih dan masak.

3-Angkat ikan dan ketepikan.Buangkan asam keping yg telah direbus tadi.

4-Bancuh air rebusan dgn bhn ricih (tambah air lg jika inginkan kuah yg lebih). 5-Masukkan bhn yg dipotong dadu dan dihiris tadi (tomato + cili merah,cili padi & bawang besar). 6-Masukkan pes asam jawa & perahkan 2 biji limau kasturi.

7-Masukkan blacan,kerisik,bubuh garam & gula,gaulka sebati.

8-Sesuaikan rasa & kepekatan kuah yg diingini. 😇😋Siram atas ikan rebus tadi, hidangkan dgn nasi panas.

kredit: nurul hawa nadila sari

Jom Jom Follow kak 
@resepikitchen
@resepikitchen
322 1 5 hours ago

Picit Like ye kak ❤️
• • • • • •
KUIH SERIAYU
Bahan

2 cawan tepung gandum
1 cawan gula halus
1 cawan santan - kisarkan segenggam kelapa parut dan 4 helai daun pandan (potong2) dgn 1 cawan air.. Tapiskan untuk dapatkan 1 cawan santan tadi
.
2 biji telur gred B
1 sudu kecil ovellet (penuh)
1 sudu kecil esen vanilla
1 sudu kecil pewarna hijau
1 biji kelapa parut putih + sedikit garam + 1 sudu tepung gandum/tepung ubi.. Gaul sebati

Cara2 :
.
▶Mixer gula dgn telur hingga kembang (nampak putih) berhenti sekejap
.
▶Masukkan ovellet, esen vanilla dan pewarna hijau..sambung mixer hingga rata..tuang santan berselang seli dgn tepung sehingga habis
.
▶Panaskan kukusan hingga betul2 mendidih..acuan sapu minyak..masukkan kelapa tadi dlm acuan..tekan kemas
.
▶Tuang adunan penuh sama paras acuan..air betul2 mendidih..kukus selama 15 minit..api sederhana besar
.
▶Agak2 dah suam..boleh keluarkan kuih dari acuan

kredit: zura zul . .
.

Jom follow @resepidelicious

Picit Like ye kak ❤️
• • • • • •
KUIH SERIAYU 
Bahan

2 cawan tepung gandum
1 cawan gula halus
1 cawan santan - kisarkan segenggam kelapa parut dan 4 helai daun pandan (potong2) dgn 1 cawan air.. Tapiskan untuk dapatkan 1 cawan santan tadi
.
2 biji telur gred B
1 sudu kecil ovellet (penuh)
1 sudu kecil esen vanilla
1 sudu kecil pewarna hijau
1 biji kelapa parut putih + sedikit garam + 1 sudu tepung gandum/tepung ubi.. Gaul sebati

Cara2 :
.
▶Mixer gula dgn telur hingga kembang (nampak putih) berhenti sekejap
.
▶Masukkan ovellet, esen vanilla dan pewarna hijau..sambung mixer hingga rata..tuang santan berselang seli dgn tepung sehingga habis
.
▶Panaskan kukusan hingga betul2 mendidih..acuan sapu minyak..masukkan kelapa tadi dlm acuan..tekan kemas
.
▶Tuang adunan penuh sama paras acuan..air betul2 mendidih..kukus selama 15 minit..api sederhana besar
.
▶Agak2 dah suam..boleh keluarkan kuih dari acuan

kredit: zura zul . .
.

Jom follow @resepidelicious
232 1 5 hours ago

Picit Like ye kak ❤️
• • • • • •
Talam gula merah.
Kuih lama yg tetap disukai ramai.
Sy share utk yg nak cuba buat. InshaAllah jadi klu ikut betul2 resepi ni. Kuih ni klu kita angkat boleh goyang bg tgedik2 😅

Resepi Talam Gula Merah

1st step sapu loyang dgn minyak masak dan lapikkan dgn plastik. Ketepikan.

Lapisan Bawah (gula merah)

1cawan gula merah masak bersama 1cawan air. Ketepikan.
Suka manis blh tambah sedikit gula putih.
1 1/2 cawan tepung gandum
1sdb tepung ubi
1sdb air kapur (jgn pekat sgt)
1sdb kicap pekat (sy guna jenama jalen) ni utk bg color cantik. Tak de efek rasa.
2 cawan air

Air gula merah satukan dgn air biasa jdkan 3cawan air. Jgn lebih ye. Satukan kesemua tepung, air kapur, kicap dan gula pasir klu nk tambah la. Sy mmg pakai gula merah je. Tapiskan. Masukkan dlm kuali, kacau sehingga naik wab. Jgn sampai pekat. Masukkan dlm loyang kukus 15- 20minit dgn api agak besar.

Lapisan atas

2 1/2 cawan santan pekat (tp jgn pekat sgt2 tau, tambah air klu pekat sgt2 santan tu)
1 1/2 cawan tepung beras
1 sdk garam atau secukupnya la

Satukan semua kacau sebati. Tapiskan. Masukkan dlm kuali kacau sehingga naik wap. Tuang diatas lapisan gula merah tadi. Kukus lg 25minit atau sehingga masak. Sejukkan dan boleh potong dgn pisau plastik

credit : Shakinah Zainal‎
.

Jom follow @resepimasaksedap

Picit Like ye kak ❤️
• • • • • •
Talam gula merah.
Kuih lama yg tetap disukai ramai.
Sy share utk yg nak cuba buat. InshaAllah jadi klu ikut betul2 resepi ni. Kuih ni klu kita angkat boleh goyang bg tgedik2 😅

Resepi Talam Gula Merah

1st step sapu loyang dgn minyak masak dan lapikkan dgn plastik. Ketepikan.

Lapisan Bawah (gula merah)

1cawan gula merah masak bersama 1cawan air. Ketepikan.
Suka manis blh tambah sedikit gula putih.
1 1/2 cawan tepung gandum
1sdb tepung ubi
1sdb air kapur (jgn pekat sgt)
1sdb kicap pekat (sy guna jenama jalen) ni utk bg color cantik. Tak de efek rasa.
2 cawan air

Air gula merah satukan dgn air biasa jdkan 3cawan air. Jgn lebih ye. Satukan kesemua tepung, air kapur, kicap dan gula pasir klu nk tambah la. Sy mmg pakai gula merah je. Tapiskan. Masukkan dlm kuali, kacau sehingga naik wab. Jgn sampai pekat. Masukkan dlm loyang kukus 15- 20minit dgn api agak besar.

Lapisan atas

2 1/2 cawan santan pekat (tp jgn pekat sgt2 tau, tambah air klu pekat sgt2 santan tu)
1 1/2 cawan tepung beras
1 sdk garam atau secukupnya la

Satukan semua kacau sebati. Tapiskan. Masukkan dlm kuali kacau sehingga naik wap. Tuang diatas lapisan gula merah tadi. Kukus lg 25minit atau sehingga masak. Sejukkan dan boleh potong dgn pisau plastik

credit : Shakinah Zainal‎
.

Jom follow @resepimasaksedap
478 4 5 hours ago

A simple Bihun Goreng. This noodle is great for lunch when you fancy swapping a boring sandwich at work. Please message or text me to place your order.
#smallbusiness #ziraskitchen #malaysia #malayfood #malaysiancuisine #homecooking #authenticmalayfood #malayfoodinpeterborough #bihungoreng #chickenrendang #nasilemak #coconutrice #beefrendang #ayamberempah

A simple Bihun Goreng. This noodle is great for lunch when you fancy swapping a boring sandwich at work. Please message or text me to place your order. 
#smallbusiness  #ziraskitchen #malaysia #malayfood #malaysiancuisine #homecooking #authenticmalayfood #malayfoodinpeterborough #bihungoreng #chickenrendang #nasilemak #coconutrice #beefrendang #ayamberempah
6 0 5 hours ago

Nasi Lemak Ayam Berempah. Nasi lemak is a very well known as Malaysia National dish. Please message or text me to place your order.
#smallbusiness #ziraskitchen #malaysia #malayfood #malaysiancuisine #homecooking #authenticmalayfood #malayfoodinpeterborough #bihungoreng #chickenrendang #nasilemak #coconutrice #beefrendang #ayamberempah

Nasi Lemak Ayam Berempah. Nasi lemak is a very well known as Malaysia National dish. Please message or text me to place your order. 
#smallbusiness  #ziraskitchen #malaysia #malayfood #malaysiancuisine #homecooking #authenticmalayfood #malayfoodinpeterborough #bihungoreng #chickenrendang #nasilemak #coconutrice #beefrendang #ayamberempah
3 0 5 hours ago

#friyayfeels begin with #fridaylunch and there's nothing better than a delicious dish of mie-goreng for a quick lunch-fix!

#friyayfeels begin with #fridaylunch and there's nothing better than a delicious dish of mie-goreng for a quick lunch-fix!
22 1 9 hours ago

Throwback Thursday: straatbeeld in Sandakan, Borneo, Maleisië 2019 #throwback #throwbackthursday #sandakan #borneo #malaysia #malayfood #maleisie #street #market #kruiwagen

Throwback Thursday: straatbeeld in Sandakan, Borneo, Maleisië 2019 #throwback #throwbackthursday #sandakan #borneo #malaysia #malayfood #maleisie #street #market #kruiwagen
9 0 12 hours ago

I absolutely love these kind of serving styles. During my stay in some asian countries, I've got to experience a unique touch to their food and serving styles. If you check my previous post, you'll see that i ate in a cute little basket and now its a pan. Malaysian noodles 👌❤❣
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
#malaysiafood #malaysia #holidaymode #foodbloggers #instayum #instafood #foodexplorers #foodaroundtheworld #foodtasted #malayfood #fooddiaries #traveldiaries #mauritiangirl #tasty #friednoodles #stirfry #noodleslover #noodles #asianfood #asiandestination #travel #exploreasia

I absolutely love these kind of serving styles. During my stay in some asian countries, I've got to experience a unique touch to their food and serving styles. If you check my previous post, you'll see that i ate in a cute little basket and now its a pan. Malaysian noodles 👌❤❣
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
#malaysiafood #malaysia #holidaymode #foodbloggers #instayum #instafood #foodexplorers  #foodaroundtheworld #foodtasted #malayfood #fooddiaries #traveldiaries #mauritiangirl #tasty #friednoodles #stirfry #noodleslover #noodles #asianfood #asiandestination #travel #exploreasia
24 0 13 hours ago

@lifewithmak2005
↳ edible shoes
⋆ ˚。⋆୨୧˚ ˚୨୧⋆。˚ ⋆
𝐆𝐨𝐝 𝐧𝐞𝐯𝐞𝐫 𝐛𝐫𝐢𝐧𝐠 𝐲𝐨𝐮 𝐭𝐡𝐢𝐬 𝐟𝐚𝐫 𝐭𝐨 𝐥𝐨𝐬𝐞 𝐲𝐨𝐮
⋆ ˚。⋆୨୧˚ ˚୨୧⋆。˚ ⋆
50m3 0f my t34ch3r5 4r3 r34l cl0wn5 - Nh1

『 @lifewithmak2005 』
↳ edible shoes
⋆ ˚。⋆୨୧˚ ˚୨୧⋆。˚ ⋆
𝐆𝐨𝐝 𝐧𝐞𝐯𝐞𝐫 𝐛𝐫𝐢𝐧𝐠 𝐲𝐨𝐮 𝐭𝐡𝐢𝐬 𝐟𝐚𝐫 𝐭𝐨 𝐥𝐨𝐬𝐞 𝐲𝐨𝐮
⋆ ˚。⋆୨୧˚ ˚୨୧⋆。˚ ⋆
50m3 0f my t34ch3r5 4r3 r34l cl0wn5 - Nh1
6 1 13 hours ago

Nasi kalut jitra mai...
Was queuing for almost 25 min, but totaly worth it. Cost rm 10.00 per pack for normal nasi kalut with fried chicken and 2 ladies' fingers . Taste almost similar like nasi kandar.
You also can add sotong sambal, telur masin, udang and kerang.
#macaireview #malaysianfood #macaispeaks #shahalamfood #malayfood #kedahfood #nicefood #friedchicken #foodporn #foodpornography #shahalam

Nasi kalut jitra mai...
Was queuing for almost 25 min, but totaly worth it. Cost rm 10.00 per pack for normal nasi kalut with fried chicken and 2 ladies' fingers . Taste almost similar like nasi kandar. 
You also can add sotong sambal, telur masin, udang and kerang.
#macaireview #malaysianfood #macaispeaks #shahalamfood #malayfood #kedahfood #nicefood #friedchicken #foodporn #foodpornography #shahalam
2 0 13 hours ago

Selamat berkonvo buat pelajar UPSI & keluarga.
Selamat datang ke Tanjung Malim Perak.

Bagi Yang nak Cari destinasi Makan tengahari dengan menu2 Tradisi melayu, & Makan dengan Cara Tradisi , jom ke Rumah Makan Sri Muallim.

Kami menyediakan menu2 Tradisi melayu asli, digabungkan dengan menu2 moden. Pasti memikat selera anda.
Boleh Makan dengan Cara duduk Di atas tikar mengkuang, bersama meja jepun atau meja kerusi biasa Di luar rumah.
Pasti mengimbau kenangan Di kampung anda.

Kemudahan seperti surau, tandas Dan parking yg Luas juga memudahkan anda.
Lokasi Tanjung Malim, kira2 5 minit saja Dari UPSI.

Hubungi Rizal 0125828087 / Idris 0133959538 utk maklumat lanjut
Waze / Google map : Rumah Makan Sri Muallim.

#malayfood #jjcmtv3 #travelblogger #convocation #upsi

Selamat berkonvo buat pelajar UPSI & keluarga.
Selamat datang ke Tanjung Malim Perak.

Bagi Yang nak Cari destinasi Makan tengahari dengan menu2 Tradisi melayu, & Makan dengan Cara Tradisi , jom ke Rumah Makan Sri Muallim.

Kami menyediakan menu2 Tradisi melayu asli, digabungkan dengan menu2 moden. Pasti memikat selera anda.
Boleh Makan dengan Cara duduk Di atas tikar mengkuang, bersama meja jepun atau meja kerusi biasa Di luar rumah.
Pasti mengimbau kenangan Di kampung anda.

Kemudahan seperti surau, tandas Dan parking yg Luas juga memudahkan anda.
Lokasi Tanjung Malim, kira2 5 minit saja Dari UPSI.

Hubungi Rizal 0125828087 / Idris 0133959538 utk maklumat lanjut
Waze / Google map : Rumah Makan Sri Muallim.

#malayfood #jjcmtv3 #travelblogger #convocation #upsi
9 0 14 hours ago

Picit LOVE 💗 dulu ya kak 😊
• • • • •
ni namanya kuih Bright Eye Susan
update resepi

2 ketul butter
1 1/2 cawan gula
kuning telur shja 2biji
esen vanila
1cwn tepung jagung
2 sudu besar tepung kastad
5 cwn tepung gandum
badam cincang
strawberi filling

pukul butter dgn gula smp kembang
masukkan telur sebiji2 pukul smp kembang
masukkan esen vanila
masukkan tepung jagung,tepung kastard & tepung gandum yg diayak sekali
gaul sebati smp boleh bentukkan doh
bulatkan doh kecil2
celup doh dalam putih telur
celup pulak dalam badam cincang
buat lubang ditengah2
pipingkan strawberi filling
bakar dlm suhu 160'c
25minit mengikut oven masing2..
adunan ni dpt dlm 170++ biji..
kalau nk buat sikit just kurangkan bahan je..(butter 1 ketul)

Kredit Resepi : amira othman

Jom follow kak 👉 @resepi_dapur_bunda

Picit LOVE 💗 dulu ya kak 😊
• • • • •
ni namanya kuih Bright Eye Susan
update resepi

2 ketul butter
1 1/2 cawan gula
kuning telur shja 2biji
esen vanila
1cwn tepung jagung
2 sudu besar tepung kastad 
5 cwn tepung gandum 
badam cincang
strawberi filling

pukul butter dgn gula smp kembang
masukkan telur sebiji2 pukul smp kembang
masukkan esen vanila
masukkan tepung jagung,tepung kastard & tepung gandum yg diayak sekali
gaul sebati smp boleh bentukkan doh
bulatkan doh kecil2
celup doh dalam putih telur
celup pulak dalam badam cincang
buat lubang ditengah2
pipingkan strawberi filling
bakar dlm suhu 160'c
25minit mengikut oven masing2..
adunan ni dpt dlm 170++ biji..
kalau nk buat sikit just kurangkan bahan je..(butter 1 ketul)

Kredit Resepi : amira othman

Jom follow kak 👉 @resepi_dapur_bunda
331 3 14 hours ago

Was in Jurong area so went to Ayza's for late lunch with the parents. I had Assam Pedas with ikan pari and a side of veg. Mom wanted the paru on the side. Malay food is always comforting and filling 😌

Was in Jurong area so went to Ayza's for late lunch with the parents. I had Assam Pedas with ikan pari and a side of veg. Mom wanted the paru on the side. Malay food is always comforting and filling 😌
17 3 14 hours ago
Beautiful ladies at their 50th reunion. They came from diferent country. Well, happy memory never wears out. Hope you enjoy your time at @lagendacafepenang .
.
.
.
.
#penangfood #foodporn #foodie #malaysianfood #penangcafe #penangcafehoping #cafehoping #halalfoodpenang #halalfood #halalcafe #lagendacafe #georgetowncafe #malayfood #foodlover #foodhunter #legendaryfood #malayfusion #lagendacafepenang #vm2020 #penangtourism
#visitmalaysia2020
12 0 14 hours ago

Top #malayfood posts

dah lama tak buat.. resepi asal daging blackpaper tapi aku tukar ayam. sedap sangat

resepi ayam blackpaper
tumis bawang putih, lada hitam dan bawang holand ( tumbuk kasar bawang putih dan lada hitam)

masukkan ayam dan sedikit air masukkan juga sedikit cuka dan garam

kalau nak buat versi diet perap bahan tumis kemudian grill sedap.

hidangkan bersama salad,timun dan tomato

#sayamasak #makan #menusimple #malaysiacuisine #sambal #sambalikanbilis #malayfood #sambalikankenit #syukurselalu #alhamdulillah #foodie #foodpornmalaysia #foodporn #foodhunter #videomasak #jemputmakan #laukpauk #masakanmelayu #malaysianfood #jjcm #malaysianfoods #makantengahari #makan2 #masakannusantara #mahn #resepi
#vitdaily
#butterkicap
#resepi
#sayasukamakan #homecooking

dah lama tak buat.. resepi asal daging blackpaper tapi aku tukar ayam. sedap sangat

resepi ayam blackpaper 
tumis bawang putih, lada hitam dan bawang holand ( tumbuk kasar bawang putih dan lada hitam)

masukkan ayam dan sedikit air masukkan juga sedikit cuka dan garam

kalau nak buat versi diet perap bahan tumis kemudian grill sedap.

hidangkan bersama salad,timun dan tomato

#sayamasak #makan #menusimple #malaysiacuisine #sambal #sambalikanbilis #malayfood #sambalikankenit #syukurselalu #alhamdulillah #foodie #foodpornmalaysia #foodporn #foodhunter #videomasak #jemputmakan #laukpauk #masakanmelayu #malaysianfood #jjcm  #malaysianfoods #makantengahari #makan2 #masakannusantara #mahn #resepi
#vitdaily
#butterkicap
#resepi
#sayasukamakan #homecooking
596 18 11 November, 2019

[TAG MEMBER UOLS YG SUKA SUP CARA TUMIS DARAT]
.
Haii tenghari ni masak sup ayam kentang carrot , tumis darat. Nampak tak senduk sisss yg comel tu? .
.
Set pastel pink silicone food graded dari ig @beliterustv , ada color pastel hijau dan hitam juga kalau uols tak minat pink. Siapp dengan holder lagi jadi tak de lah nak hilang entah ke mana nti kan? .
.
Yg best material dia tahan sampai 230C jadi tak perlu nak risau cair ke apa ke bila masak , go buy ladiesss, arni approved this set hahahaha 😋.
.
.
#malayfood #supayam #tumisdarat #supayamkentangcarrot #supayamkentang #foodpornmalaysia #masakmalaysia #masakmasak #surirumah #surirumahtangga #instafood #foodporn #instafoodmalaysia #foodmalaysia

[TAG MEMBER UOLS YG SUKA SUP CARA TUMIS DARAT]
.
Haii tenghari ni masak sup ayam kentang carrot , tumis darat. Nampak tak senduk sisss yg comel tu? .
.
Set pastel pink silicone food graded dari ig @beliterustv , ada color pastel hijau dan hitam juga kalau uols tak minat pink. Siapp dengan holder lagi jadi tak de lah nak hilang entah ke mana nti kan? .
.
Yg best material dia tahan sampai 230C jadi tak perlu nak risau cair ke apa ke bila masak , go buy ladiesss, arni approved this set hahahaha 😋.
.
.
#malayfood #supayam #tumisdarat #supayamkentangcarrot #supayamkentang #foodpornmalaysia #masakmalaysia #masakmasak #surirumah #surirumahtangga #instafood #foodporn #instafoodmalaysia #foodmalaysia
1,739 21 8 November, 2019
am i the only one who thinks that boba pearls r getting over-rated lol (don’t hate me, i love bbt but idl it on everything) 😬
-
-
-
-
-
-
(c) @fume_yamyam -
-
-
-

#mukbang #asmr #satisfying #foodlover #eatingshow #instagood #food #love #best #paradise #foodheaven #crunchy #asmrcrunch #asianfood #chinesefood #westernfood #malayfood #seafood #dessert #socialeating #hungry #relaxing #mukbangshow #oddlysatisfying #foodparadise #explorepage #asmrcommunity #asmrmukbangsounds
5,642 81 9 November, 2019

Like a kid in a candy store 🍭
All my favourite yums... Assam pedas, sayur lemak, kerabu taugeh, sambal tempeh, kacang botol dan ulam. #nasicampur #intheknow #malaysianfood #malayfood #malaysia

Like a kid in a candy store 🍭 
All my favourite yums... Assam pedas, sayur lemak, kerabu taugeh, sambal tempeh, kacang botol dan ulam. #nasicampur #intheknow #malaysianfood #malayfood #malaysia
1,853 21 12 November, 2019

ʕ•ᴥ•ʔノ♡
≿————- ❈ ————-≾
𝐅𝐨𝐨𝐝: spicy enoki mushroom
𝐂𝐫𝐞𝐝𝐢𝐭: @red.asmr @lychee_asmr
𝐕𝐢𝐚: @asmr_bangg
≿————- ❈ ————-≾
they are sooo crunchy 😍.
≿————- ❈ ————-≾
💞 follow @mukblink for more eating videos ^^
fc : 650 tyms 💞

ʕ•ᴥ•ʔノ♡
≿————- ❈ ————-≾
𝐅𝐨𝐨𝐝: spicy enoki mushroom 
𝐂𝐫𝐞𝐝𝐢𝐭: @red.asmr @lychee_asmr
𝐕𝐢𝐚: @asmr_bangg
≿————- ❈ ————-≾
they are sooo crunchy 😍.
≿————- ❈ ————-≾
💞 follow @mukblink for more eating videos ^^
fc : 650 tyms 💞
14,972 67 3 November, 2019

[TAG MURTABAK LOVER KAT BAWAH]
.
.
Sorry lama tak bersiaran, busy pindah rumah 🙏. Ni video last week tau. Kami cubaaaaa buat mini murtabak menggunakan kulit popia, first try ni , sorry buruk tak cantik sangat hahahaha 😝🤭
.
.
#malayfood #tescomalaysia #minimurtabak #murtabak #kulitpopia #murtabakayam #foodpornmalaysia #masakmalaysia #masakmasak #surirumah #surirumahtangga #instafood #foodporn #instafoodmalaysia #foodmalaysia

[TAG MURTABAK LOVER KAT BAWAH]
.
.
Sorry lama tak bersiaran, busy pindah rumah 🙏. Ni video last week tau. Kami cubaaaaa buat mini murtabak menggunakan kulit popia, first try ni , sorry buruk tak cantik sangat hahahaha 😝🤭
.
.
#malayfood #tescomalaysia #minimurtabak #murtabak #kulitpopia #murtabakayam #foodpornmalaysia #masakmalaysia #masakmasak #surirumah #surirumahtangga #instafood #foodporn #instafoodmalaysia #foodmalaysia
4,173 63 31 October, 2019

Simple dish, ketam masak sos telur pecah sabtu lepas, resepi mama arni ajar, my first time masak ketam 😋😬 Tengok post sebelum ni arni ada share list resepi 😘
.
Ketam bunga dari @nikudo_seafood .
.
#malayfood #ketambunga #foodpornmalaysia #masakmalaysia #masakmasak #surirumah #surirumahtangga #instafood #foodporn #instafoodmalaysia #foodmalaysia #ketam #ketammasaksos #ketammasaksostelur #ketamsambal #ketamsambaltelur

Simple dish, ketam masak sos telur pecah sabtu lepas, resepi mama arni ajar, my first time masak ketam 😋😬 Tengok post sebelum ni arni ada share list resepi 😘
.
Ketam bunga dari @nikudo_seafood .
.
#malayfood #ketambunga #foodpornmalaysia #masakmalaysia #masakmasak #surirumah #surirumahtangga #instafood #foodporn #instafoodmalaysia #foodmalaysia #ketam #ketammasaksos #ketammasaksostelur #ketamsambal #ketamsambaltelur
3,378 35 21 October, 2019

open me!
© @lychee_asmr
↳ via: @asmr_bangg
•~•
What is she eating?
"1st slide: udon noodle with scallop
2nd slide: tteokbokki with cheese
3rd slide: spicy kiri mochi"
•~•
✏ note: I lost 5 dollars today 🙄
👉 follow @mukblink for more eating videos.
💕 fc: 1.7k
•~•
❕oops you don't like eating sound? Just click off.

open me!
© @lychee_asmr
↳ via: @asmr_bangg
•~•
What is she eating?
"1st slide: udon noodle with scallop
2nd slide: tteokbokki with cheese
3rd slide: spicy kiri mochi"
•~•
✏ note: I lost 5 dollars today 🙄
👉 follow @mukblink for more eating videos.
💕 fc: 1.7k
•~•
❕oops you don't like eating sound? Just click off.
11,908 18 10 November, 2019