#makanapa Instagram Photos & Videos

makanapa - 108.2k posts

Harini zis nk share 1 resepi dessert yg mudah, sgt sedap n zis suka buat utk tetamu spnjg hari raya haritu...sebenarnya da bosan asek jmpa dessert koktel je kt open house..jd ape salahnya sesekali kite cuba plak resepi ni..konfem tetamu suka n makan berulang kali...smpaikn yg mkn dessert zis buat ni ckp ni menu viral raya 2019...bile tetamu suka kita pon happy juga kan.
.
🍈Resepi Sagu Tembikai Susu 🍈

Bahan-bahan:
.
- 1/2 cawan sagu
- 1 tin susu cair
- 1 cwn gula pasir
- 1 cwn air
- 1/2 biji honeydew - ais batu

Cara-cara: .
1) Rebus sagu hingga jernih. Tapis & bilas untuk buang lebihan kanji pada sagu. Toskan.
2) Potong dadu isi tembikai susu/ gunakan melon scoop. Ketepikan.
3) Dalam periuk, masukkan gula pasir dan sedikit air. Masak hingga gula larut. 
4) Masukkn susu cair, sagu kedlm bekas yg berisi tembikai yg didadu td. Masukkn air gula td, tahap kemanisan mengikut selera anda.
5) Masukkn ais dan sedia dihidangkan.

Kredit: Fatin Khair
.
#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #masakankampung #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #sedap #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan

Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0175403454

Harini zis nk share 1 resepi dessert yg mudah, sgt sedap n zis suka buat utk tetamu spnjg hari raya haritu...sebenarnya da bosan asek jmpa dessert koktel je kt open house..jd ape salahnya sesekali kite cuba plak resepi ni..konfem tetamu suka n makan berulang kali...smpaikn yg mkn dessert zis buat ni ckp ni menu viral raya 2019...bile tetamu suka kita pon happy juga kan.
.
🍈Resepi Sagu Tembikai Susu 🍈

Bahan-bahan:
.
- 1/2 cawan sagu
- 1 tin susu cair
- 1 cwn gula pasir
- 1 cwn air
- 1/2 biji honeydew - ais batu

Cara-cara: .
1) Rebus sagu hingga jernih. Tapis & bilas untuk buang lebihan kanji pada sagu. Toskan.
2) Potong dadu isi tembikai susu/ gunakan melon scoop. Ketepikan.
3) Dalam periuk, masukkan gula pasir dan sedikit air. Masak hingga gula larut.
4) Masukkn susu cair, sagu kedlm bekas yg berisi tembikai yg didadu td. Masukkn air gula td, tahap kemanisan mengikut selera anda.
5) Masukkn ais dan sedia dihidangkan.

Kredit: Fatin Khair
.
#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #masakankampung #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #sedap #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan

Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0175403454

12 0 6 minutes ago
🌸 TESTIMONI LAHIRAN 🌸
TGL, 21 juli 2019

Alhamdulillah.. BAHAGIANYA

Malaikat Kecil Bunda telah Hadir di bulan JULI ini 😘😘😘 Inilah kebahagiaan yg *Bunda Umryah* rasakan.. Selamat datang ke dunia MALAIKAT KECILKU 👶🏻, Semoga bisa menjadi anak yg soleh, berbakti pada orang tua, dan berguna bagi agama, nusa dan bangsa 😍👪 Ketahuilah para bunda, seorang anak adalah penerus keluarga kita, yang menjaga dan merawat kita kelak disaat tua. Kehamilan merupakan hal yang sangat diidam-idam kan oleh setiap pasangan yang telah menikah.

Rasa senang dan haru yang kami rasakan mendengar tentang keberhasilan mereka yang sudah berhasil hamil bahkan sampai yang lahiran seperti beliau 😇

Alhamdulillah selamat ya bunda atas kebahagiaan ini. terima kasih 😍 masih menjaga silahturahmi ini. Penantian yg tidak sebentar ini telah terbayar lunas dg melalui perantara PROMIL HERBAL BEE. 😘

KAPAN GILIRAN BUNDA ?

Salam ✌garis merah 😍

🌸 TESTIMONI LAHIRAN 🌸
TGL, 21 juli 2019

Alhamdulillah.. BAHAGIANYA

Malaikat Kecil Bunda telah Hadir di bulan JULI ini 😘😘😘 Inilah kebahagiaan yg *Bunda Umryah* rasakan.. Selamat datang ke dunia MALAIKAT KECILKU 👶🏻, Semoga bisa menjadi anak yg soleh, berbakti pada orang tua, dan berguna bagi agama, nusa dan bangsa 😍👪 Ketahuilah para bunda, seorang anak adalah penerus keluarga kita, yang menjaga dan merawat kita kelak disaat tua. Kehamilan merupakan hal yang sangat diidam-idam kan oleh setiap pasangan yang telah menikah.

Rasa senang dan haru yang kami rasakan mendengar tentang keberhasilan mereka yang sudah berhasil hamil bahkan sampai yang lahiran seperti beliau 😇

Alhamdulillah selamat ya bunda atas kebahagiaan ini. terima kasih 😍 masih menjaga silahturahmi ini. Penantian yg tidak sebentar ini telah terbayar lunas dg melalui perantara PROMIL HERBAL BEE. 😘

KAPAN GILIRAN BUNDA ?

Salam ✌garis merah 😍

1 2 10 minutes ago
Thank you @givelove.id for hosting such a great gathering for BTS fans and a very special thank you for choosing us to host such a gathering for BTS event. We always welcome K-Pop fans and especially BTS fans to come and enjoy our humble restaurant and we are always happy to serve you. 20/07/19 was a special day for us and we are honoured to be part of the BTS family. We hope to see each and everyone of you again in the coming future and we always welcome to serve you again ^^
감사합니다! 😊 ——————————————————————————— Terima kasih @givelove.id yang telah memandu acara luar biasa untuk fans BTS and terima kasih yang amat spesial sudah memilih kami untuk menjadi tuan rumah bagi acara pertemuan fans BTS. Kami selalu terbuka untuk fans K-Pop khusunya fans BTS yang datang dan menikmati restoran kami yang sederhana dan kami selalu dengan senang hati melayani anda. 20/07/19 merupakan hari istimewa untuk kami dan kami merasa terhormat telah menjadi bagian dari keluarga BTS. Kami berharap dapat bertemu kembali dengan kalian semua nanti dan kami akan selalu menyambut untuk melayani kalian kembali^^
감사합니다! 😊
.
.
👇 Don’t forget to follow us for more updates:
👉 Follow @warungkpop.id
👉 Follow @warungkpop.id
👉 Follow @warungkpop.id
.
.
.
.
.
#warungkoreapop #btsarmy #btsfan #koreanfood #halalfood #makanapa #benhil #makan #makanan #makanmana #kulinerkorea #kulinerjkt #jktfooddestination #makanenak #makanmakan #jktfoodbang #laperbaper #jakartafoodies #myfunfoodiary #makansiang #makanmalam #foodgram #instafood

Thank you @givelove.id for hosting such a great gathering for BTS fans and a very special thank you for choosing us to host such a gathering for BTS event. We always welcome K-Pop fans and especially BTS fans to come and enjoy our humble restaurant and we are always happy to serve you. 20/07/19 was a special day for us and we are honoured to be part of the BTS family. We hope to see each and everyone of you again in the coming future and we always welcome to serve you again ^^
감사합니다! 😊 ——————————————————————————— Terima kasih @givelove.id yang telah memandu acara luar biasa untuk fans BTS and terima kasih yang amat spesial sudah memilih kami untuk menjadi tuan rumah bagi acara pertemuan fans BTS. Kami selalu terbuka untuk fans K-Pop khusunya fans BTS yang datang dan menikmati restoran kami yang sederhana dan kami selalu dengan senang hati melayani anda. 20/07/19 merupakan hari istimewa untuk kami dan kami merasa terhormat telah menjadi bagian dari keluarga BTS. Kami berharap dapat bertemu kembali dengan kalian semua nanti dan kami akan selalu menyambut untuk melayani kalian kembali^^
감사합니다! 😊
.
.
👇 Don’t forget to follow us for more updates:
👉 Follow @warungkpop.id
👉 Follow @warungkpop.id
👉 Follow @warungkpop.id
.
.
.
.
.
#warungkoreapop #btsarmy #btsfan #koreanfood #halalfood #makanapa #benhil #makan #makanan #makanmana #kulinerkorea #kulinerjkt #jktfooddestination #makanenak #makanmakan #jktfoodbang #laperbaper #jakartafoodies #myfunfoodiary #makansiang #makanmalam #foodgram #instafood

11 0 16 minutes ago
Ada Peminat Sis Sheila?Jom Followw IG Masakan Beliau 👉 @dapursheila .

Nak Lagi Resepi?Follow @channelfood_ .
Darlings cuba lahh. Time Auntie Ja baru2 kawen dulu, selalu gak lah buat dessert ni.  Boleh ganti dgn Nutella jugak. 😍
.
Tips penting! Make sure minyak masak betul2 panas, baru letakkan roti tu yaa. Kalau tak, roti akan meresap minyak banyak. Masak 10-12 saat sahaja. Selamat mencuba darlings😍😍 .
. .

#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan

Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

Ada Peminat Sis Sheila?Jom Followw IG Masakan Beliau 👉 @dapursheila .

Nak Lagi Resepi?Follow @channelfood_ .
Darlings cuba lahh. Time Auntie Ja baru2 kawen dulu, selalu gak lah buat dessert ni. Boleh ganti dgn Nutella jugak. 😍
.
Tips penting! Make sure minyak masak betul2 panas, baru letakkan roti tu yaa. Kalau tak, roti akan meresap minyak banyak. Masak 10-12 saat sahaja. Selamat mencuba darlings😍😍 .
. .

#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan

Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

87 4 1 hour ago
TIPS POSITIF HAMIL DALAM 3 BULAN
==============================
Buat Bunda yang belum positif hamil & belum dikaruniai momongan
Hayo, siapa yang mau dapat TIPS GRATIS cara "TEPAT & BENAR" dalam menentukan PROSES KEHAMILAN??? Bagi yg ingin dapat TIPS GRATIS silahkan Komen "SAYA MAU TIPSNYA" di kolom komentar ya!

TIPS GRATIS ini akan kami berikan bagi 200 komen yg masuk lebih dulu!

YuK! Tuliskan komen dari sekarang juga ya Bund
Karna waktu terbatas hanya 2 Minggu ke depan

Kami juga punya "PROGRAM HAMIl dengan harga terjangkau bagi bunda yg mau ikut dengan PROMIL kami.
Dan sudah banyak TESTIMONI dari para Bunda yg sudah BERHASIL membuktikannya.
@terapis_spesialispromil 
@spesialispromil_andalan
@terapis_promil_pasutri
@solusipromil_pasutri
Bagi yg mau ikut PROMIL bersama kami segera hubungi kontak kami 
#resepibonda #resepimudah #resepisedap #resepimemikatsuami #kongsiresepi #mahn #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #sedapsangat
#malaysiafood #kumpulanresepmasak #berbagiresep 
#resepisedap #masakansimple #menusederhana #sambalkentangbilis

TIPS POSITIF HAMIL DALAM 3 BULAN
==============================
Buat Bunda yang belum positif hamil & belum dikaruniai momongan
Hayo, siapa yang mau dapat TIPS GRATIS cara "TEPAT & BENAR" dalam menentukan PROSES KEHAMILAN??? Bagi yg ingin dapat TIPS GRATIS silahkan Komen "SAYA MAU TIPSNYA" di kolom komentar ya!

TIPS GRATIS ini akan kami berikan bagi 200 komen yg masuk lebih dulu!

YuK! Tuliskan komen dari sekarang juga ya Bund
Karna waktu terbatas hanya 2 Minggu ke depan

Kami juga punya "PROGRAM HAMIl dengan harga terjangkau bagi bunda yg mau ikut dengan PROMIL kami.
Dan sudah banyak TESTIMONI dari para Bunda yg sudah BERHASIL membuktikannya.
@terapis_spesialispromil
@spesialispromil_andalan
@terapis_promil_pasutri
@solusipromil_pasutri
Bagi yg mau ikut PROMIL bersama kami segera hubungi kontak kami
#resepibonda #resepimudah #resepisedap #resepimemikatsuami #kongsiresepi #mahn #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #sedapsangat
#malaysiafood #kumpulanresepmasak #berbagiresep
#resepisedap #masakansimple #menusederhana #sambalkentangbilis

7 1 1 hour ago
Banyak kali dah hakak share resepi sambal hijau ni.
Kali ini hakak buat dengan telur pulak.
Feberet sangat, tak pernah bosan!

TELUR SAMBAL HIJAU

6 biji telur rebus
30 cili padi hijau
4 cili besar hijau
2 bawang merah
1 biji limau kasturi
2 helai daun limau purut

Goreng telur rebus tadi hingga keperangan, ketepikan.
Kisar cili bawang, kemudian tumis bahan kisar hingga wangi.
Perahkan limau kasturi dan masukkan daun limau, masak hingga pecah minyak.
Tambahkan sedikit gula, garam dan megi cukup rasa.
Kacau rata, masukkan telur rebus tadi dan gaul sebati.
Siap dihidangkan!

#sambelijo
#resepitelurkualihelena

Banyak kali dah hakak share resepi sambal hijau ni.
Kali ini hakak buat dengan telur pulak.
Feberet sangat, tak pernah bosan!

TELUR SAMBAL HIJAU

6 biji telur rebus
30 cili padi hijau
4 cili besar hijau
2 bawang merah
1 biji limau kasturi
2 helai daun limau purut

Goreng telur rebus tadi hingga keperangan, ketepikan.
Kisar cili bawang, kemudian tumis bahan kisar hingga wangi.
Perahkan limau kasturi dan masukkan daun limau, masak hingga pecah minyak.
Tambahkan sedikit gula, garam dan megi cukup rasa.
Kacau rata, masukkan telur rebus tadi dan gaul sebati.
Siap dihidangkan!

#sambelijo
#resepitelurkualihelena

248 10 1 hour ago
Bila teringin nk makan putu bamboo...
tapi dah malam mano nk cari....
maka jadi la putu homemade....
cetak je la pakai cup kecik2 ni....
comel2 gitu.....
puas makan...dapat banyak.... sila kan share resepi ya... cara:

2 cawan tepung beras
10 sudu air
gula merah / gula melaka
kelapa parut
sedikit garam

cmpurkan 2 cawan tepung beras dan 10 sudu air.....
gaul tepung sampai jdi mcm serbuk roti.....
ayak tepung gunakan penapis besar(kalau penapis kecik takut lmbt kluar)..
dah siap...masuk kan sedikit tepung yg dah di ayak dlm acuan....
letak kan gula merah/melaka (ikut kemanisan yg disukai)...
tambah tepung lagi (jangan tekan tepung bagi padat)

masak air dalam periuk kukus campur dgn daun pandan....
bila dah didih...kukus dalam 15 minit (penutup kukus balut dgn kain)
bila dah masak...gaul putu dgn kelapa parut(letak garam sikit)

ok...siap untuk di makan

LIKE & SHARE
#resepibonda #resepimudah #resepisedap #resepimemikatsuami #masakan #masak #kongsiresepi #makan #makanan #mahn #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #ketukketukramadan #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan

Bila teringin nk makan putu bamboo...
tapi dah malam mano nk cari....
maka jadi la putu homemade....
cetak je la pakai cup kecik2 ni....
comel2 gitu.....
puas makan...dapat banyak.... sila kan share resepi ya... cara:

2 cawan tepung beras
10 sudu air
gula merah / gula melaka
kelapa parut
sedikit garam

cmpurkan 2 cawan tepung beras dan 10 sudu air.....
gaul tepung sampai jdi mcm serbuk roti.....
ayak tepung gunakan penapis besar(kalau penapis kecik takut lmbt kluar)..
dah siap...masuk kan sedikit tepung yg dah di ayak dlm acuan....
letak kan gula merah/melaka (ikut kemanisan yg disukai)...
tambah tepung lagi (jangan tekan tepung bagi padat)

masak air dalam periuk kukus campur dgn daun pandan....
bila dah didih...kukus dalam 15 minit (penutup kukus balut dgn kain)
bila dah masak...gaul putu dgn kelapa parut(letak garam sikit)

ok...siap untuk di makan

LIKE & SHARE
#resepibonda #resepimudah #resepisedap #resepimemikatsuami #masakan #masak #kongsiresepi #makan #makanan #mahn #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #ketukketukramadan #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan

7 1 1 hour ago
Alhamdulillah.. Bersemutt.. dah lama x buat nasib baik jadi #keksarangsemut bergetah😁 untuk jamuan raya anak kat sekolah kebangsaan petang nanti.. anak minta nak bawa kek.. ibu buat yg jarang dibuat😋😋.. cubalah resepi kat bawah ni.. kompom jadi n sedap...😍 ❤ Kek Sarang Semut ❤

Bahan Gula Hangus :

1 cwn Gula 
1 cwn Air panas 
2 sb Mentega ✔ Cairkan gula dgn api sederhana besar ✔ Bila cair , masukkan air panas perlahan2 takut terpercik ✔ Masukkan mentega dan kacau hgga cair , tutup api dan biarkan sejuk

Bahan Kek :

4 biji Telur 
1 cwn Susu pekat (saya kurangkan jadi 1/2 cwn je sbb x nak manis sangat)
1 st Esen vanilla
1 cwn Tepung gandum *
2 st Soda bikarbonat * ✔ Pukul telur hingga kembang ✔ Masukkan susu pekat , kacau sebati ✔ Masukkan tepung yg diayak , esen vanilla dan akhir sekali gula hangus ✔ Perap adunan yg ditutup selama 3 - 4 jam ( saya x perap , alhamdulillah elok kejadiannya )
✔ Kukus selama 1 jam @ bakar selama 50 minit @ hgga masak dgn suhu 160°c api bawah sahaja dan 10 minit terakhir api atas bawah

Creadit: page resepi mutiara hati

LIKE & SHARE
#resepibonda #resepimudah #resepisedap #resepimemikatsuami #masakan #masak #kongsiresepi #makan #makanan #mahn #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #ketukketukramadan #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan

Alhamdulillah.. Bersemutt.. dah lama x buat nasib baik jadi #keksarangsemut bergetah😁 untuk jamuan raya anak kat sekolah kebangsaan petang nanti.. anak minta nak bawa kek.. ibu buat yg jarang dibuat😋😋.. cubalah resepi kat bawah ni.. kompom jadi n sedap...😍 ❤ Kek Sarang Semut ❤

Bahan Gula Hangus :

1 cwn Gula
1 cwn Air panas
2 sb Mentega ✔ Cairkan gula dgn api sederhana besar ✔ Bila cair , masukkan air panas perlahan2 takut terpercik ✔ Masukkan mentega dan kacau hgga cair , tutup api dan biarkan sejuk

Bahan Kek :

4 biji Telur
1 cwn Susu pekat (saya kurangkan jadi 1/2 cwn je sbb x nak manis sangat)
1 st Esen vanilla
1 cwn Tepung gandum *
2 st Soda bikarbonat * ✔ Pukul telur hingga kembang ✔ Masukkan susu pekat , kacau sebati ✔ Masukkan tepung yg diayak , esen vanilla dan akhir sekali gula hangus ✔ Perap adunan yg ditutup selama 3 - 4 jam ( saya x perap , alhamdulillah elok kejadiannya )
✔ Kukus selama 1 jam @ bakar selama 50 minit @ hgga masak dgn suhu 160°c api bawah sahaja dan 10 minit terakhir api atas bawah

Creadit: page resepi mutiara hati

LIKE & SHARE
#resepibonda #resepimudah #resepisedap #resepimemikatsuami #masakan #masak #kongsiresepi #makan #makanan #mahn #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #ketukketukramadan #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan

14 2 2 hours ago
Mana mana yang teringin sangat nak merasai kesedapan Sambal Hantu / Sambal Puaka / Sambal Bunian Bilis atau Ikan Masin / Sambal Menggilai / Sambal Menggedik & Sambal Menggoda , Sambal Viral Siz ni sudah berada di tangan Agen Siz di Serdang. 
Jadi sesiapa yang berada di Taman Seri Serdang,  Serdang Jaya,  Seri Kembangan,  Serdang Baru, Universiti Putra Malaysia, Jabatan Pertanian Serdang,  MARDI, Hospital Serdang & kawasan kawasan sewaktu dengannya, boleh terus order dari Agen Siz Kak Rohayuidris Rohayuidris di talian +601128362628 atau WhatsApp dengan klik link ini www.wasap.my/601128362628

AMARAN!  Stok adalah sangat terhad !!! #Serdang #jommakan #Sambalpuakasambalhantu #dapurkaknis #keyangkanperutsuami
#Resepimemikatsuami #masakkan #masak #kongsiresepi #makan #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #makanapa #masakapaariini #masaksendiri #sedapsangat #makanfree #malaysiafood #sedap #resepi #resepibonda #bazarpaknil #makan #makanan #makanankampung #makanmakanmakan

Mana mana yang teringin sangat nak merasai kesedapan Sambal Hantu / Sambal Puaka / Sambal Bunian Bilis atau Ikan Masin / Sambal Menggilai / Sambal Menggedik & Sambal Menggoda , Sambal Viral Siz ni sudah berada di tangan Agen Siz di Serdang.
Jadi sesiapa yang berada di Taman Seri Serdang, Serdang Jaya, Seri Kembangan, Serdang Baru, Universiti Putra Malaysia, Jabatan Pertanian Serdang, MARDI, Hospital Serdang & kawasan kawasan sewaktu dengannya, boleh terus order dari Agen Siz Kak Rohayuidris Rohayuidris di talian +601128362628 atau WhatsApp dengan klik link ini www.wasap.my/601128362628

AMARAN! Stok adalah sangat terhad !!! #Serdang #jommakan #Sambalpuakasambalhantu #dapurkaknis #keyangkanperutsuami
#Resepimemikatsuami #masakkan #masak #kongsiresepi #makan #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #makanapa #masakapaariini #masaksendiri #sedapsangat #makanfree #malaysiafood #sedap #resepi #resepibonda #bazarpaknil #makan #makanan #makanankampung #makanmakanmakan

2 1 2 hours ago
Sedang membutuhkan info PROMIL?
Sudah menanti berapa lama?
Sudah ikhtiar kemana saja?
Sudah habiskan berapa juta?

Diketahui adanya riwayat penghalang kehamilan maupun tidak.. Diketahui suami sp*rma bermasalah atau tidak.. Diketahui tuba fallopi masih sempurna ataupun tidak... Mari saya kenalkan pakai herbal BEE..
Testimoni alhamdulillah sudah banyak sekali.. Dari yang di fonis tidak bisa hamil normal harus bayi tabung.. Sampai yg tuba falopi tinggal satu..
😍😍😍 Promil sehat,promil alami.. Sepaket Untuk Suami dan istri
Add konsultasi gratis
Dengan solusi terbaik dan berkualitas.. ------------------------------- Untuk mendapatkan info kesehatan, medis, Program hamil & kewanitaan
️✔ contact person 📱WA: 085851550655 
Jangan lupa follow IG kami

@tips_hamilpasutri04
@tips_hamilpasutri04
@tips_hamilpasutri04
-
untuk dapat info medis dan jika ada pertanyaan seputar kehamilan silahkan ajukan (privasi terjaga)
️✔ contact person :
👉Whatshaap:
085851550655
https://api.whatsapp.com/send?phone=6285851550655 
#makansiang 
#makanmalam #makananenak #sarapanpagi #masakanrumah #masakanrumahan #hobimakan #makanbareng #pecandumakanan #makanpagi #sotoayam #makanapa #sarapan #yukmakan #makanmakan #jengkol #lalapan #makansiangku #ayomakan #marimakan #fotomasak #resepmakanannusantara #resepmudah #resepenak #bisabikin #resepsederhana #yukbelajarmasak #resepmasakanfavorit

Sedang membutuhkan info PROMIL?
Sudah menanti berapa lama?
Sudah ikhtiar kemana saja?
Sudah habiskan berapa juta?

Diketahui adanya riwayat penghalang kehamilan maupun tidak.. Diketahui suami sp*rma bermasalah atau tidak.. Diketahui tuba fallopi masih sempurna ataupun tidak... Mari saya kenalkan pakai herbal BEE..
Testimoni alhamdulillah sudah banyak sekali.. Dari yang di fonis tidak bisa hamil normal harus bayi tabung.. Sampai yg tuba falopi tinggal satu..
😍😍😍 Promil sehat,promil alami.. Sepaket Untuk Suami dan istri
Add konsultasi gratis
Dengan solusi terbaik dan berkualitas.. ------------------------------- Untuk mendapatkan info kesehatan, medis, Program hamil & kewanitaan
️✔ contact person 📱WA: 085851550655
Jangan lupa follow IG kami

@tips_hamilpasutri04
@tips_hamilpasutri04
@tips_hamilpasutri04
-
untuk dapat info medis dan jika ada pertanyaan seputar kehamilan silahkan ajukan (privasi terjaga)
️✔ contact person :
👉Whatshaap:
085851550655
https://api.whatsapp.com/send?phone=6285851550655
#makansiang
#makanmalam #makananenak #sarapanpagi #masakanrumah #masakanrumahan #hobimakan #makanbareng #pecandumakanan #makanpagi #sotoayam #makanapa #sarapan #yukmakan #makanmakan #jengkol #lalapan #makansiangku #ayomakan #marimakan #fotomasak #resepmakanannusantara #resepmudah #resepenak #bisabikin #resepsederhana #yukbelajarmasak #resepmasakanfavorit

1 1 2 hours ago
We’re always welcoming you! 🙏🏻😊
Let’s come by, say hello & enjoy the delicious food here, plus disc.30% +20% cashback, at BARBY’S latest store in Delta Plaza Surabaya‼️💛👨‍🍳👩🏻‍🍳
-
#BarbysBakeryStore
#BarbysBakeryRiceandNoodleHouse
#BarbysBakeryDeltaPlaza
#DeltaPlazaSurabaya
#PlazaSurabaya

We’re always welcoming you! 🙏🏻😊
Let’s come by, say hello & enjoy the delicious food here, plus disc.30% +20% cashback, at BARBY’S latest store in Delta Plaza Surabaya‼️💛👨‍🍳👩🏻‍🍳
-
#BarbysBakeryStore
#BarbysBakeryRiceandNoodleHouse
#BarbysBakeryDeltaPlaza
#DeltaPlazaSurabaya
#PlazaSurabaya

6 1 2 hours ago
HAI KALIAN YANG SUKA NYEMIL ! 
foto 1 : kentang goteng dengan keju parmesan 
foto 2 : chicken wing dengan 2 saos (mayonaise dan pedas)
•
💵 : +- 40-50 ribu / porsi •
📍 fins club , Bali •
#foodblogger#makan#makanan#makananenak#food#gendut#makanenak#makanankekinian#makancantik#makanapa#makanterus#makanbanyak#makanpagi#makansiang#makanmalam#makananjakarta#makananindonesia#makananjepang#makananthailand#makananrumahan#makananchina#seafood#makanankorea#makanantradisional#makananpedas#makanansehat#makananbandung#makananjawa#makankenyang

HAI KALIAN YANG SUKA NYEMIL !
foto 1 : kentang goteng dengan keju parmesan
foto 2 : chicken wing dengan 2 saos (mayonaise dan pedas)

💵 : +- 40-50 ribu / porsi •
📍 fins club , Bali •
#foodblogger #makan #makanan #makananenak #food #gendut #makanenak #makanankekinian #makancantik #makanapa #makanterus #makanbanyak #makanpagi #makansiang #makanmalam #makananjakarta #makananindonesia #makananjepang #makananthailand #makananrumahan #makananchina #seafood #makanankorea #makanantradisional #makananpedas #makanansehat #makananbandung #makananjawa #makankenyang

5 0 3 hours ago
#lemburkuringjakarta
Hai kalian para penyuka seafood 💯 
ayo cobain lembur kuring 
enak makanannya khas sunda 
hampir semua makanannya rasanya ada manis”nya 
tapi enak rasanya pas 
FAVORITE : cumi kering pedas 🦑🦑
•
💵 : +- 70-80 rb / orang
•
📍 lembur kuring , cengkareng
•
terlebih lagi jika kalian makan disini akan dikasi diskon 10% kalau kalian post foto makanan kalian ke ig kaliann

#foodblogger#makan#makanan#makananenak#food#gendut#makanenak#makanankekinian#makancantik#makanapa#makanterus#makanbanyak#makanpagi#makansiang#makanmalam#makananjakarta#makananindonesia#makananjepang#makananthailand#makananrumahan#makananchina#seafood#makanankorea#makanantradisional#makananpedas#makanansehat#makananbandung#makananjawa#makankenyang#seafood

#lemburkuringjakarta
Hai kalian para penyuka seafood 💯
ayo cobain lembur kuring
enak makanannya khas sunda
hampir semua makanannya rasanya ada manis”nya
tapi enak rasanya pas
FAVORITE : cumi kering pedas 🦑🦑

💵 : +- 70-80 rb / orang

📍 lembur kuring , cengkareng

terlebih lagi jika kalian makan disini akan dikasi diskon 10% kalau kalian post foto makanan kalian ke ig kaliann

#foodblogger #makan #makanan #makananenak #food #gendut #makanenak #makanankekinian #makancantik #makanapa #makanterus #makanbanyak #makanpagi #makansiang #makanmalam #makananjakarta #makananindonesia #makananjepang #makananthailand #makananrumahan #makananchina #seafood #makanankorea #makanantradisional #makananpedas #makanansehat #makananbandung #makananjawa #makankenyang #seafood

3 0 3 hours ago
Never forget giving a traditional touch in Our Special Menu , Lunch and or Dinner , named is KANGKUNG TAUCO , you should try ... We said it "not Just a Vegetables..." , Its... Amazing Flavour of traditional Ingredients 👌🥗
•
•
•
•
•
•
Come and try all awesome food and beverages at 40 Avenue Cafe and Resto ☝
.
.
.Info for anything +6282171076757
.
.
.
. Have an Amazing SUNDAY Evening🌹
.
.
.
.
.
.We serve what you deserve 💕
.
...#makanapa  #makanenak #palembang #restopalembang #cafekekinianpalembang #cafeuppalembang #makanankekinian  #makanmurahpalembang #makan #makanenak #makanapa #makansiang #kuliner #kulinerpalembang #40avenuepalembang #bridalshower #babyshower #bridalshowerpalembang #bridetobepalembang  #babyshowerpalembang #palembang #viralpalembang #viral

Never forget giving a traditional touch in Our Special Menu , Lunch and or Dinner , named is KANGKUNG TAUCO , you should try ... We said it "not Just a Vegetables..." , Its... Amazing Flavour of traditional Ingredients 👌🥗






Come and try all awesome food and beverages at 40 Avenue Cafe and Resto ☝
.
.
.Info for anything +6282171076757
.
.
.
. Have an Amazing SUNDAY Evening🌹
.
.
.
.
.
.We serve what you deserve 💕
.
... #makanapa #makanenak #palembang #restopalembang #cafekekinianpalembang #cafeuppalembang #makanankekinian #makanmurahpalembang #makan #makanenak #makanapa #makansiang #kuliner #kulinerpalembang #40avenuepalembang #bridalshower #babyshower #bridalshowerpalembang #bridetobepalembang #babyshowerpalembang #palembang #viralpalembang #viral

9 0 3 hours ago
HEY FOODIESS !!! jadi kita akan memberi tahu kalian makanan” yang lagi ngetren saat ini dan makanan” yang enakk ! 
pokoknya bisa bikin kalian laparr 🤤🤤🤤
TUNGGU APA LAGI , AYO BURUAN FOLLOW ! 
#foodblogger#makan#makanan#makananenak#food#gendut#makanenak#makanankekinian#makancantik#makanapa#makanterus#makanbanyak#makanpagi#makansiang#makanmalam#makananjakarta#makananindonesia#makananjepang#makananthailand#makananrumahan#makananchina#seafood#makanankorea#makanantradisional#makananpedas#makanansehat#makananbandung#makananjawa#makankenyang

HEY FOODIESS !!! jadi kita akan memberi tahu kalian makanan” yang lagi ngetren saat ini dan makanan” yang enakk !
pokoknya bisa bikin kalian laparr 🤤🤤🤤
TUNGGU APA LAGI , AYO BURUAN FOLLOW !
#foodblogger #makan #makanan #makananenak #food #gendut #makanenak #makanankekinian #makancantik #makanapa #makanterus #makanbanyak #makanpagi #makansiang #makanmalam #makananjakarta #makananindonesia #makananjepang #makananthailand #makananrumahan #makananchina #seafood #makanankorea #makanantradisional #makananpedas #makanansehat #makananbandung #makananjawa #makankenyang

3 0 3 hours ago
Bingung mauk pilih makananan  sehat apa, saat pergi ke kondangan atau pas lagi dapat undangan makan malam..😲sedang kita lagi program diet nihh..🙅🙅 #tips memilih makanan tanpa khawatir jadi gemuk atau khawatir akan mengacaukan program diet temen-temen semua..😉😍😊🔥🔥🍃
.
.
#tipsdietsehat#tipsehat#fatlosstips#buanglemak#makanapa#kuliner#malanghits#malangkuliner#blitarhits#blitarkekinian#kulinernusantara#tantanganhidupsehat🍃🍃🍃

Bingung mauk pilih makananan sehat apa, saat pergi ke kondangan atau pas lagi dapat undangan makan malam..😲sedang kita lagi program diet nihh..🙅🙅 #tips memilih makanan tanpa khawatir jadi gemuk atau khawatir akan mengacaukan program diet temen-temen semua..😉😍😊🔥🔥🍃
.
.
#tipsdietsehat #tipsehat #fatlosstips #buanglemak #makanapa #kuliner #malanghits #malangkuliner #blitarhits #blitarkekinian #kulinernusantara #tantanganhidupsehat🍃🍃🍃

4 0 3 hours ago
Gulaaaa 😍
.
.
.
.
Cr: @bal3ah_ @dipndipkuwait .
.
—————————————————
@makananlezate 
@makananlezate 
@makananlezate .
.
.
.
.
Jangan lupa like dan follow, banyak video makanan yang buat liur membanjiri mulutmu 😍 🍽
.
.
.
.
.
.
—————————————————
#kulinerjakarta #kulinersolo #kulinerjogja #kulinerhits #kulinerbintaro #kulinerkediri #kulinermakassar #kulinercimahi #kulinerdisolo #kulinerpalembang #makan2 #makanapa #makansedap #makanlagi #makankenyang #makandisemarang #makananpedas #makananmedan #makananjepang #enak

Gulaaaa 😍
.
.
.
.
Cr: @bal3ah_ @dipndipkuwait .
.
—————————————————
@makananlezate
@makananlezate
@makananlezate .
.
.
.
.
Jangan lupa like dan follow, banyak video makanan yang buat liur membanjiri mulutmu 😍 🍽
.
.
.
.
.
.
—————————————————
#kulinerjakarta #kulinersolo #kulinerjogja #kulinerhits #kulinerbintaro #kulinerkediri #kulinermakassar #kulinercimahi #kulinerdisolo #kulinerpalembang #makan2 #makanapa #makansedap #makanlagi #makankenyang #makandisemarang #makananpedas #makananmedan #makananjepang #enak

6 0 3 hours ago
Asam keping in da making chuolsss (bukan hakak yang buat hehe, maksu yg buat).... 1st time tengok hehe. Hakak terus rembat sebalang asam keping a.k.a asam gelugor maksu hakak😆😆😆😆
.***
#masakan #resepisedap #malaysia #makanapa #kongsiresepi #kelantan #homemademeal #thaicooking #kakimasak #jommakan #malaysianfoodie #foodpornmalaysia #resepimudah #masakapahariini #shareresepi #resepi #makananviral #videomasakan #koreanfoods #cooking #masakan #sayamasak #foodie #masakanrumah #surirumah #cooking #masakmasak #thaifoodstagram #marimasak #dapurbujang #yukbelajarmasak

Asam keping in da making chuolsss (bukan hakak yang buat hehe, maksu yg buat).... 1st time tengok hehe. Hakak terus rembat sebalang asam keping a.k.a asam gelugor maksu hakak😆😆😆😆
.***
#masakan #resepisedap #malaysia #makanapa #kongsiresepi #kelantan #homemademeal #thaicooking #kakimasak #jommakan #malaysianfoodie #foodpornmalaysia #resepimudah #masakapahariini #shareresepi #resepi #makananviral #videomasakan #koreanfoods #cooking #masakan #sayamasak #foodie #masakanrumah #surirumah #cooking #masakmasak #thaifoodstagram #marimasak #dapurbujang #yukbelajarmasak

115 7 3 hours ago
nak lagi resepi, boleh follow @resepieinaazman .
Kek butter simple Tapi Sedap Sangat 😍😍😍 Bahan-bahan:

Butter 1 buku (250g) 
Tepung gandum 200g
Gula pasir halus 200g
Baking powder 1 sudu teh
Susu segar 1/2 cawan
Telur gred B - 4 biji (5 biji kalau C)
.
Cara-cara:

1. Pukul butter dan gula hingga kembang sampai warna keputih putihan
2. Masukkan telur satu satu
3. Masukkan tepung bersama baking powder.
4. Last sekali masukkan susu.
5. Boleh bakar pada suhu 180C selama 40minit😊

Tips dan pesanan untuk elak kek batat: (Kek butter jenis kek ringan memang senang untuk mendap atau batat kalau tak jaga pantang larang😁) 1. Butter dan telur pada suhu bilik, kalau simpan peti ais keluarkan lebih awal dalam 4-5 jam sebelum buat.
2. Panaskan oven terlebih dahulu sebelum masukkan adunan.
3. Pastikan bahan dan alat 100% kering.
4. Elakkan dari membuka oven sepanjang proses membakar.

Kredit: Noraliza Alwi
.
#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #masakankampung #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #sedap #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan

Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0175403454

nak lagi resepi, boleh follow @resepieinaazman .
Kek butter simple Tapi Sedap Sangat 😍😍😍 Bahan-bahan:

Butter 1 buku (250g)
Tepung gandum 200g
Gula pasir halus 200g
Baking powder 1 sudu teh
Susu segar 1/2 cawan
Telur gred B - 4 biji (5 biji kalau C)
.
Cara-cara:

1. Pukul butter dan gula hingga kembang sampai warna keputih putihan
2. Masukkan telur satu satu
3. Masukkan tepung bersama baking powder.
4. Last sekali masukkan susu.
5. Boleh bakar pada suhu 180C selama 40minit😊

Tips dan pesanan untuk elak kek batat: (Kek butter jenis kek ringan memang senang untuk mendap atau batat kalau tak jaga pantang larang😁) 1. Butter dan telur pada suhu bilik, kalau simpan peti ais keluarkan lebih awal dalam 4-5 jam sebelum buat.
2. Panaskan oven terlebih dahulu sebelum masukkan adunan.
3. Pastikan bahan dan alat 100% kering.
4. Elakkan dari membuka oven sepanjang proses membakar.

Kredit: Noraliza Alwi
.
#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #masakankampung #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #sedap #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan

Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0175403454

366 0 3 hours ago
#Repost @enigmacoffeeshop (@get_repost)
・・・
Ngopi lebih asik kalau ada temennya 😎
Yuk ajak temen kamu mampir ke booth Enigma di Plaza Kalibata, jangan sampai ketinggalan promo seru dari kita... BUY 1 GET 1 FREE! 👏🏻👏🏻👏🏻 Berlaku untuk semua produk dengan harga yang sama atau lebih kecil.
.
.
.
.
.
.
#EnigmaCoffeeShop #kopimodalnikah #kopikakeknenek #eskopisusu #kopikekinian #kulinerhits #destinasijajan #anakjajan #kulinerjakarta #makanapa #infomakan #infopromo #diskonmakanan #promokuliner #anakkopi #hobikopi #coffeelover #coffeeaddict #coffeetime #coffeevibes #pastidifollback #kopi #coffee

#Repost @enigmacoffeeshop (@get_repost)
・・・
Ngopi lebih asik kalau ada temennya 😎
Yuk ajak temen kamu mampir ke booth Enigma di Plaza Kalibata, jangan sampai ketinggalan promo seru dari kita... BUY 1 GET 1 FREE! 👏🏻👏🏻👏🏻 Berlaku untuk semua produk dengan harga yang sama atau lebih kecil.
.
.
.
.
.
.
#EnigmaCoffeeShop #kopimodalnikah #kopikakeknenek #eskopisusu #kopikekinian #kulinerhits #destinasijajan #anakjajan #kulinerjakarta #makanapa #infomakan #infopromo #diskonmakanan #promokuliner #anakkopi #hobikopi #coffeelover #coffeeaddict #coffeetime #coffeevibes #pastidifollback #kopi #coffee

37 6 4 hours ago
nak lagi resepi, boleh follow @resepieinaazman
.
Ayam Goreng Hot and Spicy
Mcm makan ayam KFC 😋😋
.
Bahan-bahan:
.
🐣Ayam
Tepung jenama BESTARI
Tepung Gandum
Tepung Beras
Serbuk Cili (jika perlu)
Minyak Masak ***Resepi ni tak memerlukan garam sebab tepung bestari tu dah masin

Cara-cara:
.
1. Bancuh tepung bestari bersama air sahaja. Bancuh smpai jadi sederhana pekat (ikot pada kuantiti ayam)

2. Masukan ayam dalam bancuhan tepung tadi & perap. Makin lama perap makin lembut isi ayam & rasa pedas akan serap dalam isi ayam. Sy perap 5 jam.

3. Sediakan tepung untuk salutan pulak

4. Cmpurkan tepung bestari yg blm di bancuh dgn air dgn tepung gandum & tepung beras (sy xda sukatan yg tetap. Main agak2 je. Anggaran 1 senduk tepung bestari 1 senduk tepung gandum 1 1/2 senduk tepung beras

5. Pastu amik aym yg dh perap tdi masuk dlm cmpuran tepung kering & salutkan serata. Buat seketul2 sebab kalau buat bnyk2 dia jadi x cntik & tak bersalut. So kene sabarrrrrr masa bedak kan dia.

6. Masukan aym dh salut tadi dalm minyak panas. Nak lagi bagus goreng dalam periuk sebab minyak sekata & ayam terendam (xperlu gaul2 banyak kali. Biakan dia masak dgn tenang) *masa goreng dlm periuk or kuali boleh la masuk kan 3-4 ketul. Jgn bnyk2 sngt. Ikot saiz tmpt masak tu lerrr

7. Lepas tu dah masak kan agak2 kekuningan. Angkat lerrrr.

Kredit: Siti Rozaliza
.
#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #masakankampung #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #sedap #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan

Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0175403454

nak lagi resepi, boleh follow @resepieinaazman
.
Ayam Goreng Hot and Spicy
Mcm makan ayam KFC 😋😋
.
Bahan-bahan:
.
🐣Ayam
Tepung jenama BESTARI
Tepung Gandum
Tepung Beras
Serbuk Cili (jika perlu)
Minyak Masak ***Resepi ni tak memerlukan garam sebab tepung bestari tu dah masin

Cara-cara:
.
1. Bancuh tepung bestari bersama air sahaja. Bancuh smpai jadi sederhana pekat (ikot pada kuantiti ayam)

2. Masukan ayam dalam bancuhan tepung tadi & perap. Makin lama perap makin lembut isi ayam & rasa pedas akan serap dalam isi ayam. Sy perap 5 jam.

3. Sediakan tepung untuk salutan pulak

4. Cmpurkan tepung bestari yg blm di bancuh dgn air dgn tepung gandum & tepung beras (sy xda sukatan yg tetap. Main agak2 je. Anggaran 1 senduk tepung bestari 1 senduk tepung gandum 1 1/2 senduk tepung beras

5. Pastu amik aym yg dh perap tdi masuk dlm cmpuran tepung kering & salutkan serata. Buat seketul2 sebab kalau buat bnyk2 dia jadi x cntik & tak bersalut. So kene sabarrrrrr masa bedak kan dia.

6. Masukan aym dh salut tadi dalm minyak panas. Nak lagi bagus goreng dalam periuk sebab minyak sekata & ayam terendam (xperlu gaul2 banyak kali. Biakan dia masak dgn tenang) *masa goreng dlm periuk or kuali boleh la masuk kan 3-4 ketul. Jgn bnyk2 sngt. Ikot saiz tmpt masak tu lerrr

7. Lepas tu dah masak kan agak2 kekuningan. Angkat lerrrr.

Kredit: Siti Rozaliza
.
#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #masakankampung #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #sedap #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan

Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0175403454

494 0 5 hours ago
Nasi Lewet Bebek(Itik) Bakar!! (8.5/10) ⭐
.
▪️RUMAH MAKAN CIBIUK▪️
.
🔸RM 22
.
🔸Die punye perapan bebek mmg berperisa, nasi lembut dan kalau makan macam tu saje pun ade rase. sambal cibiuk mmg rase. dan banyak pilihan sambal lain. .
🔸Location : BK5, Bandar Kinrara
.
#makannonstop #makan #jalanjalancarimakan #kedaimakan #jommakan #makanmane #makanmakan #makanapa #kedaimakanmelayu #malaysia #selangor #melaka

Nasi Lewet Bebek(Itik) Bakar!! (8.5/10) ⭐
.
▪️RUMAH MAKAN CIBIUK▪️
.
🔸RM 22
.
🔸Die punye perapan bebek mmg berperisa, nasi lembut dan kalau makan macam tu saje pun ade rase. sambal cibiuk mmg rase. dan banyak pilihan sambal lain. .
🔸Location : BK5, Bandar Kinrara
.
#makannonstop #makan #jalanjalancarimakan #kedaimakan #jommakan #makanmane #makanmakan #makanapa #kedaimakanmelayu #malaysia #selangor #melaka

1 0 5 hours ago
Asam Pedas Ramen Telur Mayong!! (8/10) ⭐
.
🔸RM 19
.
🔸Kuah asam pedas die, perghh mmg padu, sedap dihirup, tak pekat sangat dan tak cair sangat
.
🔸Location : Kampung Hulu
.
#makannonstop #makan #jalanjalancarimakan #kedaimakan #jommakan #makanmane #makanmakan #makanapa #kedaimakanmelayu #malaysia #selangor #melaka

Asam Pedas Ramen Telur Mayong!! (8/10) ⭐
.
🔸RM 19
.
🔸Kuah asam pedas die, perghh mmg padu, sedap dihirup, tak pekat sangat dan tak cair sangat
.
🔸Location : Kampung Hulu
.
#makannonstop #makan #jalanjalancarimakan #kedaimakan #jommakan #makanmane #makanmakan #makanapa #kedaimakanmelayu #malaysia #selangor #melaka

2 0 5 hours ago
Hari minggu gini paling enak ya di rumah kumpul sama keluarga. Apalagi kalo ditemenin sama si gendut-gendut iniii, mau dimakan pake nasi atau dijadiin cemilan juga oke 🤤👌🏻
.
.
📸 our customer @mymonday.coo
.
.
#jogjaeaters #jajanjogja #kepitingisi #jogjafood #jogjafoodhunter #jogjamakan #explorejogja #makanapa #makanjogja #kulinerjogja #kulineryogyakarta #jogjakuliner #jogjaculinary

Hari minggu gini paling enak ya di rumah kumpul sama keluarga. Apalagi kalo ditemenin sama si gendut-gendut iniii, mau dimakan pake nasi atau dijadiin cemilan juga oke 🤤👌🏻
.
.
📸 our customer @mymonday.coo
.
.
#jogjaeaters #jajanjogja #kepitingisi #jogjafood #jogjafoodhunter #jogjamakan #explorejogja #makanapa #makanjogja #kulinerjogja #kulineryogyakarta #jogjakuliner #jogjaculinary

20 2 5 hours ago
Yuk teman2 yang kepanasan siang hari ini ngadem dulu ke Indragiri Resto, aneka minuman segarrr siap dipesan guyss 🍧🍹
.
Indragiri Resto
Family Style Restaurant
Spesialis Tumpeng & Aneka Nasi Campur
Jl. Indragiri no 10
Open Daily: 11:00-22:00
📞: 031-5675531/32
.
#citarasaindonesia #masakanindonesia #drinkstagram #restoranindonesia #restoranjawa #kulinersurabaya #surabayakuliner #culinary #tempatmakan #tempatmakansurabaya #kuliner #jajanpasar # #enak #wenaktok #makanapa #beverage #minumanhits #minumanhitz #instadrink #escincau #essirup #escincauhitam #minumankekinian

Yuk teman2 yang kepanasan siang hari ini ngadem dulu ke Indragiri Resto, aneka minuman segarrr siap dipesan guyss 🍧🍹
.
Indragiri Resto
Family Style Restaurant
Spesialis Tumpeng & Aneka Nasi Campur
Jl. Indragiri no 10
Open Daily: 11:00-22:00
📞: 031-5675531/32
.
#citarasaindonesia #masakanindonesia #drinkstagram #restoranindonesia #restoranjawa #kulinersurabaya #surabayakuliner #culinary #tempatmakan #tempatmakansurabaya #kuliner #jajanpasar # #enak #wenaktok #makanapa #beverage #minumanhits #minumanhitz #instadrink #escincau #essirup #escincauhitam #minumankekinian

27 1 5 hours ago
Martabak ncek surya kencana.
🏡 jl.surya kencana. Bogor. Jawa barat.
Credit @daddykuliner
.
.
.
LIKE ❤️ DAN TAG TEMANMU✔️
.
.
.
follow !!
.@foodendeus 
@foodendeus 
@foodendeus .
.
.

repost @masaknyummy
#kulineran  #laper #berbagiresep #makanpedas #gorengan #keluarmakan #jajan #kuliner #awasgendut#makanannusantara #makananindonesia #maknyus #pesonakuliners #makanapa⁣⁣⁣

Martabak ncek surya kencana.
🏡 jl.surya kencana. Bogor. Jawa barat.
Credit @daddykuliner
.
.
.
LIKE ❤️ DAN TAG TEMANMU✔️
.
.
.
follow !!
.@foodendeus
@foodendeus
@foodendeus .
.
.

repost @masaknyummy
#kulineran #laper #berbagiresep #makanpedas #gorengan #keluarmakan #jajan #kuliner #awasgendut #makanannusantara #makananindonesia #maknyus #pesonakuliners #makanapa⁣⁣⁣

43 0 5 hours ago
📞/WA : 081282758617. Good Food Good Quality Time 👨‍👩‍👧‍👦
Trimakasih cii @cilrelflynn
Pesen menu Ella utk hantaran birthday present temennya 😊🙏🏻
Udang Yam Ha, Samcan Kecap, Samcan Matah, Lomie Goreng. 😋😋❤ .
.
#menuellasplace #makanapa #makansiang #makanramerame #infokuliner #porklover #porklovers #porkaddict #kulinerjakarta #jakartafood #mediteraniagarden #kulinerbabi #deliveryfoodjakarta #samcan #pakcamke #kupingbabi #foodgram #kulinerbabijakarta #kulinertanjungduren #foodshare #nonhalal #nasibabi #pork #kulinerjabodetabek #jktfoodbang #eatandtreats #makananjakarta #jktgo #makanenak

📞/WA : 081282758617. Good Food Good Quality Time 👨‍👩‍👧‍👦
Trimakasih cii @cilrelflynn
Pesen menu Ella utk hantaran birthday present temennya 😊🙏🏻
Udang Yam Ha, Samcan Kecap, Samcan Matah, Lomie Goreng. 😋😋❤ .
.
#menuellasplace #makanapa #makansiang #makanramerame #infokuliner #porklover #porklovers #porkaddict #kulinerjakarta #jakartafood #mediteraniagarden #kulinerbabi #deliveryfoodjakarta #samcan #pakcamke #kupingbabi #foodgram #kulinerbabijakarta #kulinertanjungduren #foodshare #nonhalal #nasibabi #pork #kulinerjabodetabek #jktfoodbang #eatandtreats #makananjakarta #jktgo #makanenak

16 0 5 hours ago
Ada Peminat Sis Sheila?Jom Followw IG Masakan Beliau 👉 @dapursheila .

Hujan-hujan ni makan megi kari pun sedap jugak kan. 😋 . . 
Selamat mencuba semua ye. 😄

Kredit: Eina Azman
.
.

P/S : Jom TAG kawan-kawan anda yang suka masak dan makan. .

#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan

Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

Ada Peminat Sis Sheila?Jom Followw IG Masakan Beliau 👉 @dapursheila .

Hujan-hujan ni makan megi kari pun sedap jugak kan. 😋 . .
Selamat mencuba semua ye. 😄

Kredit: Eina Azman
.
.

P/S : Jom TAG kawan-kawan anda yang suka masak dan makan. .

#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan

Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

94 2 5 hours ago
Ada Peminat Sis Sheila?Jom Followw IG Masakan Beliau 👉 @dapursheila .

Asam Pedas Ikan Pari

Kredit : lynnmikail08

P/S : Jom TAG kawan-kawan anda yang suka masak dan makan. .

#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan

Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

Ada Peminat Sis Sheila?Jom Followw IG Masakan Beliau 👉 @dapursheila .

Asam Pedas Ikan Pari

Kredit : lynnmikail08

P/S : Jom TAG kawan-kawan anda yang suka masak dan makan. .

#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan

Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

88 1 5 hours ago
Ada Peminat Sis Sheila?Jom Followw IG Masakan Beliau 👉 @dapursheila .

Chicken with Black Pepper Mushroom

Wahh, ngences betul admin tengok resepi ni. Simple, ringkas tapi nampak soooo sedappp. Jom tengok resepi. 😍
.
.
.
Ingredients:
1 chicken breast
Salt & black pepper
Button mushroom 
2 cloves garlic (minced)
1 tbsp butter
1/2 cup water
1 tbsp black pepper sauce

Sselamat mencuba! 
Kredit: IG khairulaming
.
.

P/S : Jom TAG kawan-kawan anda yang suka masak dan makan. .

#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan

Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

Ada Peminat Sis Sheila?Jom Followw IG Masakan Beliau 👉 @dapursheila .

Chicken with Black Pepper Mushroom

Wahh, ngences betul admin tengok resepi ni. Simple, ringkas tapi nampak soooo sedappp. Jom tengok resepi. 😍
.
.
.
Ingredients:
1 chicken breast
Salt & black pepper
Button mushroom
2 cloves garlic (minced)
1 tbsp butter
1/2 cup water
1 tbsp black pepper sauce

Sselamat mencuba!
Kredit: IG khairulaming
.
.

P/S : Jom TAG kawan-kawan anda yang suka masak dan makan. .

#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan

Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

447 1 5 hours ago

Top #makanapa posts

Ada Peminat Sis Sheila?Jom Followw IG Masakan Beliau 👉 @dapursheila .

Nampak menyelerakan 😋😋😋😋 .

#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan

Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

Ada Peminat Sis Sheila?Jom Followw IG Masakan Beliau 👉 @dapursheila .

Nampak menyelerakan 😋😋😋😋 .

#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan

Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

1,234 17 5 hours ago
nak lagi resepi, boleh follow @resepieinaazman
.
Pisang goreng rangup

1 cawan tepung gandum
1 cawan tepung beras
1 cawan tepung jangung
1 biji telor
1 sudu  kecil garam halus
1 sudu kecil yis 
Sedikit pewarna kuning
2 cawan air
Biar 5 atau 10minit baru celop Dan goreng
.
Kredit: Siti Asiah Ismail
.
#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #masakankampung #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #sedap #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan

Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0175403454

nak lagi resepi, boleh follow @resepieinaazman
.
Pisang goreng rangup

1 cawan tepung gandum
1 cawan tepung beras
1 cawan tepung jangung
1 biji telor
1 sudu kecil garam halus
1 sudu kecil yis
Sedikit pewarna kuning
2 cawan air
Biar 5 atau 10minit baru celop Dan goreng
.
Kredit: Siti Asiah Ismail
.
#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #masakankampung #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #sedap #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan

Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0175403454

1,020 5 9 hours ago
Ada Peminat Sis Sheila?Jom Follow IG Masakan Beliau 👉 @dapursheila .

Aiskrim Goreng 😍😍😍
.
Panas-panas nie kalau pekena aiskrim ketik berbuka puasa nanti mesti best kan.

Bahan-bahan:

Aiskrim
Roti
Gula Aising
.
Kredit: Khairul Aming
.
#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan .

Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

Ada Peminat Sis Sheila?Jom Follow IG Masakan Beliau 👉 @dapursheila .

Aiskrim Goreng 😍😍😍
.
Panas-panas nie kalau pekena aiskrim ketik berbuka puasa nanti mesti best kan.

Bahan-bahan:

Aiskrim
Roti
Gula Aising
.
Kredit: Khairul Aming
.
#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan .

Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

1,603 17 19 July, 2019
Ada Peminat Sis Sheila?Jom Followw IG Masakan Beliau 👉 @dapursheila .

Resepi simple tapi ramai yang suka, kan?

Ikan Tenggiri Masak Taucu. Sedapnyeeeee.

Kredit : IG Eina Azman

P/S : Jom TAG kawan-kawan anda yang suka masak dan makan. .

#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan

Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

Ada Peminat Sis Sheila?Jom Followw IG Masakan Beliau 👉 @dapursheila .

Resepi simple tapi ramai yang suka, kan?

Ikan Tenggiri Masak Taucu. Sedapnyeeeee.

Kredit : IG Eina Azman

P/S : Jom TAG kawan-kawan anda yang suka masak dan makan. .

#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan

Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

1,585 11 19 hours ago
Ada Peminat Sis Sheila?Jom Followw IG Masakan Beliau 👉 @dapursheila .

Lapar terus tengok menu ni, Ayam Masak Merah, Gulai Kuning Ikan Tongkol n Terung Goreng Belacan. 😋😋
.
.
Kredit : IG Eina Azman

P/S : Jom TAG kawan-kawan anda yang suka masak dan makan. .

#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan

Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

Ada Peminat Sis Sheila?Jom Followw IG Masakan Beliau 👉 @dapursheila .

Lapar terus tengok menu ni, Ayam Masak Merah, Gulai Kuning Ikan Tongkol n Terung Goreng Belacan. 😋😋
.
.
Kredit : IG Eina Azman

P/S : Jom TAG kawan-kawan anda yang suka masak dan makan. .

#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan

Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

1,595 2 19 hours ago
Ada Peminat Sis Sheila?Jom Followw IG Masakan Beliau 👉 @dapursheila .

Menu paling cepat nak masak bila lambat balik kerja, Ayam Masak Kicap. Lapar pulak min petang-petang ni. Hihi

Kredit : IG Eina Azman

P/S : Jom TAG kawan-kawan anda yang suka masak dan makan. .

#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan

Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

Ada Peminat Sis Sheila?Jom Followw IG Masakan Beliau 👉 @dapursheila .

Menu paling cepat nak masak bila lambat balik kerja, Ayam Masak Kicap. Lapar pulak min petang-petang ni. Hihi

Kredit : IG Eina Azman

P/S : Jom TAG kawan-kawan anda yang suka masak dan makan. .

#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan

Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

1,159 2 19 hours ago
Ada Peminat Sis Sheila?Jom Follow IG Masakan Beliau 👉 @dapursheila .

So yummy 😋
.
Kredit: Eden Table
.
#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan .

Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

Ada Peminat Sis Sheila?Jom Follow IG Masakan Beliau 👉 @dapursheila .

So yummy 😋
.
Kredit: Eden Table
.
#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan .

Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

2,405 11 19 July, 2019
Ada Peminat Sis Sheila?Jom Followw IG Masakan Beliau 👉 @dapursheila .

Ada yang tak tau masak apa isi ayam banyak-banyak tu? Meh try buat Ayam Goreng Kunyit. Confirm laju habiss. Simple je masak. 😋

Kredit: IG Surianti Kitchen

P/S : Jom TAG kawan-kawan anda yang suka masak dan makan. .

#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan

Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

Ada Peminat Sis Sheila?Jom Followw IG Masakan Beliau 👉 @dapursheila .

Ada yang tak tau masak apa isi ayam banyak-banyak tu? Meh try buat Ayam Goreng Kunyit. Confirm laju habiss. Simple je masak. 😋

Kredit: IG Surianti Kitchen

P/S : Jom TAG kawan-kawan anda yang suka masak dan makan. .

#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan

Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

1,384 12 19 hours ago
Hakak terbeli keledek yang tak manis.
Dah siap rebus tapi tawar.
Takda siapa nak makan.
So daripada membazir, so hakak buat bebola keledek berinti cokelat.
Laju jer habis!

Tiada sukatan khas untuk resepi ni, main agak-agak jer.
Sukatan gula sesuaikan dengan kemanisan keledek.
Sukatan tepung sesuaikan dengan kelembutan keledek.

Kuali Non-Stick Gastreaux Stainless Steel tajaan dari @mybazaaruk

BEBOLA KELEDEK COKELAT

ubi keledek
gula
tepung gandum
secubit garam
coklat cadbury
breadcrumbs

Rebus keledek dan lenyekkan.
Masukkan gula, gaul rata dan rasa manisnya kalau kurang boleh tambahkan gula lagi.
sedikit tepung dan garam.
Gaul sebati.
Cubit sedikit adunan, isikan dengan coklat cadbury.
Bentukkan bulat.

Didalam mangkuk, buat bancuhan tepung gandum dan air.
Celup bebola keledek, dan salutkan merata dengan breadcrumbs.

Goreng hingga nampak keperangan, jangan goreng terlampau lama nanti bebola keledek akan pecah.
Angkat dan hidangkan!

#keledekgoreng
#kudapankualihelena

Hakak terbeli keledek yang tak manis.
Dah siap rebus tapi tawar.
Takda siapa nak makan.
So daripada membazir, so hakak buat bebola keledek berinti cokelat.
Laju jer habis!

Tiada sukatan khas untuk resepi ni, main agak-agak jer.
Sukatan gula sesuaikan dengan kemanisan keledek.
Sukatan tepung sesuaikan dengan kelembutan keledek.

Kuali Non-Stick Gastreaux Stainless Steel tajaan dari @mybazaaruk

BEBOLA KELEDEK COKELAT

ubi keledek
gula
tepung gandum
secubit garam
coklat cadbury
breadcrumbs

Rebus keledek dan lenyekkan.
Masukkan gula, gaul rata dan rasa manisnya kalau kurang boleh tambahkan gula lagi.
sedikit tepung dan garam.
Gaul sebati.
Cubit sedikit adunan, isikan dengan coklat cadbury.
Bentukkan bulat.

Didalam mangkuk, buat bancuhan tepung gandum dan air.
Celup bebola keledek, dan salutkan merata dengan breadcrumbs.

Goreng hingga nampak keperangan, jangan goreng terlampau lama nanti bebola keledek akan pecah.
Angkat dan hidangkan!

#keledekgoreng
#kudapankualihelena

1,954 50 20 July, 2019