#kongsi Instagram Photos & Videos

kongsi - 33.3k posts

.
#Repost from @hadi_fayyadh - “Jangan kamu menyangka, permulaan kamu baik maka akan berakhir dengan cara yang baik juga .. Kerna Sesungguhnya Allah itu Maha bolak balikkan hati .. Maka tetapkanlah doa dan pergantungan kita kepada Allah, supaya teguh dengan keimanan hingga sampai ke penghujungnya”
..
Ceramah Oleh Alfadhil Ustaz Wadi Anuar 
#syurgabuatkupendosa
.
.
Jom Follow IG :
@islamic_production.shop
@islamic_production.shop
@islamic_production.shop
.
Jom! TAG rakan korang!👍🏼
.
.
#kongsi #ilmu #manfaat #tarbiah #muhasabah #perbaikidiri #hijrah #ubah #kebaikan #jommuhasbahdiri #jomperbaikidiri #share #jomrepost #jomMUHASABAHdiri

.
#Repost from @hadi_fayyadh - “Jangan kamu menyangka, permulaan kamu baik maka akan berakhir dengan cara yang baik juga .. Kerna Sesungguhnya Allah itu Maha bolak balikkan hati .. Maka tetapkanlah doa dan pergantungan kita kepada Allah, supaya teguh dengan keimanan hingga sampai ke penghujungnya”
..
Ceramah Oleh Alfadhil Ustaz Wadi Anuar
#syurgabuatkupendosa
.
.
Jom Follow IG :
@islamic_production.shop
@islamic_production.shop
@islamic_production.shop
.
Jom! TAG rakan korang!👍🏼
.
.
#kongsi #ilmu #manfaat #tarbiah #muhasabah #perbaikidiri #hijrah #ubah #kebaikan #jommuhasbahdiri #jomperbaikidiri #share #jomrepost #jomMUHASABAHdiri

1,745 5 11 October, 2018
Khasiat ekstrak gandum untuk kurus. 
_
Ekstrak gandum mempunyai beberapa khasiat untuk diet yang sihat, termasuk:
_
✔️ Mengandungi banyak serat
_
Serat fiber dicerna dengan lambat oleh tubuh manusia, akibatnya tubuh tidak cepat merasa lapar. Oleh itu, gandum dapat membantu pemakanan dengan memberikan rasa kenyang yang lebih lama.
_
✔️ Memudahkan penghadaman
_
Pengambilan ekstrak gandum boleh memudahkan penghadaman dan penyerapan nutrien badan. Gandum mengandungi asid laktik yang baik untuk kesihatan kolon.
_
✔️ Mengawal berat badan
_
Pengguna yang mengambil gandum secara teratur dapat mengekalkan berat badannya berbanding dengan orang yang tidak mengambil karbohidrat selain gandum (beras, jagung, dan sebagainya).
_
✔️ Menyingkir dan menyebarkan lemak
_
Penggunaan gandum keseluruhan dipercayai mengurangkan jumlah lemak yang disimpan di dalam badan. selain itu lemak yang disimpan tersebar merata, tidak disusun dalam tisu adipos di perut.
_
✔️ Merasa kenyang
_
Pengambilan gandum dapat memberikan rasa kenyang lebih lama berbanding makanan berkarbohidrat tinggi lain. Selain rasa kenyang yang lebih lama, perlu waktu lebih lama dalam pencernaan gandum. jadi ia baik untuk organ pencernaan badan.
_
Pelbagai manfaat gandum di atas boleh membantu anda menurunkan berat badan. Gandum boleh menjadi alternatif yang baik untuk menggantikan pemakanan seharian. 
_
#sharing #kongsi #info #sharinginfo #khasiatgandum #appecut #beautebyfiyy #appetitecontrol #appecutkasipecah #appecutbyfiyy #sharingiscaring #tipskesehatan #likeforlikes #likelike #appecutfeedback #appecuttestimoni #appecutchoco #appecutbangi #appecutserdang #appecutjb #appecutkl #appetizer #appetite #milo #chocolatedrink #aircoklat #aircoklatkurus #kawalseleramakan #diet #dietfood

Khasiat ekstrak gandum untuk kurus.
_
Ekstrak gandum mempunyai beberapa khasiat untuk diet yang sihat, termasuk:
_
✔️ Mengandungi banyak serat
_
Serat fiber dicerna dengan lambat oleh tubuh manusia, akibatnya tubuh tidak cepat merasa lapar. Oleh itu, gandum dapat membantu pemakanan dengan memberikan rasa kenyang yang lebih lama.
_
✔️ Memudahkan penghadaman
_
Pengambilan ekstrak gandum boleh memudahkan penghadaman dan penyerapan nutrien badan. Gandum mengandungi asid laktik yang baik untuk kesihatan kolon.
_
✔️ Mengawal berat badan
_
Pengguna yang mengambil gandum secara teratur dapat mengekalkan berat badannya berbanding dengan orang yang tidak mengambil karbohidrat selain gandum (beras, jagung, dan sebagainya).
_
✔️ Menyingkir dan menyebarkan lemak
_
Penggunaan gandum keseluruhan dipercayai mengurangkan jumlah lemak yang disimpan di dalam badan. selain itu lemak yang disimpan tersebar merata, tidak disusun dalam tisu adipos di perut.
_
✔️ Merasa kenyang
_
Pengambilan gandum dapat memberikan rasa kenyang lebih lama berbanding makanan berkarbohidrat tinggi lain. Selain rasa kenyang yang lebih lama, perlu waktu lebih lama dalam pencernaan gandum. jadi ia baik untuk organ pencernaan badan.
_
Pelbagai manfaat gandum di atas boleh membantu anda menurunkan berat badan. Gandum boleh menjadi alternatif yang baik untuk menggantikan pemakanan seharian.
_
#sharing #kongsi #info #sharinginfo #khasiatgandum #appecut #beautebyfiyy #appetitecontrol #appecutkasipecah #appecutbyfiyy #sharingiscaring #tipskesehatan #likeforlikes #likelike #appecutfeedback #appecuttestimoni #appecutchoco #appecutbangi #appecutserdang #appecutjb #appecutkl #appetizer #appetite #milo #chocolatedrink #aircoklat #aircoklatkurus #kawalseleramakan #diet #dietfood

11 0 11 October, 2018
Bismillah.
We r..sahabat rockers!
Sr#kita
#kongsi

Bismillah.
We r..sahabat rockers!
Sr #kita
#kongsi

24 1 11 October, 2018
Tips kempiskan perut buncit. Jom amalkan😉
#tips
#kongsi
#perutbuncit
#rawatperutbuncit
#appecutkasipecah

Tips kempiskan perut buncit. Jom amalkan😉
#tips
#kongsi
#perutbuncit
#rawatperutbuncit
#appecutkasipecah

7 0 11 October, 2018
@Regran_ed from @alifteega - “DO’A UNTUK REZEKI”
.
Kita nak apa sahaja, doa dan minta lah dari Allah s.w.t. Jangan berhenti berdoa walau mungkin Allah tak beri apa yang kita minta, tapi setidaknya Allah bertambah kasih pada kita. Kerana kita meletakkan pengharapan kita kepada Allah. Dan itu sebenarnya adalah lebih baik. Jom guys Share dan Tag rakan kalian ya!!
.
Speaker : @alifteega
.
Kalian semua! Alif nak ajak kalian untuk kongsikan apa2 ilmu atau info tambahan dibawah. Jom gunakan medium socmed untuk dakwah jangan lupa tag sahabat kalian juga. Thanks btw.
.
#teega #alifteega #dakwah #muhasabah #perbaikidiri #kongsi #manfaat #hijrah #tarbiah #ubah #ilmu #berubahlebihbaik #401production - #regrann

@Regran_ed from @alifteega - “DO’A UNTUK REZEKI”
.
Kita nak apa sahaja, doa dan minta lah dari Allah s.w.t. Jangan berhenti berdoa walau mungkin Allah tak beri apa yang kita minta, tapi setidaknya Allah bertambah kasih pada kita. Kerana kita meletakkan pengharapan kita kepada Allah. Dan itu sebenarnya adalah lebih baik. Jom guys Share dan Tag rakan kalian ya!!
.
Speaker : @alifteega
.
Kalian semua! Alif nak ajak kalian untuk kongsikan apa2 ilmu atau info tambahan dibawah. Jom gunakan medium socmed untuk dakwah jangan lupa tag sahabat kalian juga. Thanks btw.
.
#teega #alifteega #dakwah #muhasabah #perbaikidiri #kongsi #manfaat #hijrah #tarbiah #ubah #ilmu #berubahlebihbaik #401production - #regrann

54 3 11 October, 2018
Salute and respect for this guy @khabib_nurmagomedov 
Memperjuangkan Islam dgn caranya tersendiri.
_
Allah is always with you. May Allah blessed you always
.
#regrann
#viralvideo
#igersmalaysia 
#instavideo 
#viral
#instafemes
#kongsi

Salute and respect for this guy @khabib_nurmagomedov
Memperjuangkan Islam dgn caranya tersendiri.
_
Allah is always with you. May Allah blessed you always
.
#regrann
#viralvideo
#igersmalaysia
#instavideo
#viral
#instafemes
#kongsi

14 0 11 October, 2018
kredit @jentikhati -  Buatlah kebaikan sekecil apapun kerana kita tidak tahu kebaikan mana yang akan bawa kita ke syurga.
.
Semoga bermanfaat🤗.
.
.
Follow @jentikhati.tv untuk dapatkan video 
dakwah yang menarik dan terkini 💯.
.
.
#jentikhati
#sentapbeb
#quotejentikhati 
#sentapjentikhati
#dakwahjentikhati
#videojentikhati
#sentapbeb 
#alifteega #teega #dakwah #tarbiah #muhasabah #hereandafter #byalifteega #ilmu #kongsi #hijrah #jommuhasabahdiri #indahnyaislam #kasihsayang #ubah #shift #perbaikidiri #hikmah #bijak

kredit @jentikhati - Buatlah kebaikan sekecil apapun kerana kita tidak tahu kebaikan mana yang akan bawa kita ke syurga.
.
Semoga bermanfaat🤗.
.
.
Follow @jentikhati.tv untuk dapatkan video
dakwah yang menarik dan terkini 💯.
.
.
#jentikhati
#sentapbeb
#quotejentikhati
#sentapjentikhati
#dakwahjentikhati
#videojentikhati
#sentapbeb
#alifteega #teega #dakwah #tarbiah #muhasabah #hereandafter #byalifteega #ilmu #kongsi #hijrah #jommuhasabahdiri #indahnyaislam #kasihsayang #ubah #shift #perbaikidiri #hikmah #bijak

443 2 11 October, 2018
Husnuzon dalam setiap apa yang berlaku. Biar baik mahupun buruk. Selamat pagi kesayangan!❤️
Regrann from @daihakim_ - Ya Allah berikanlah kekuatan dan kesabaran menjalani ujianMu ini.
.
Moga ini memberi hikmah yang baik untuk admin nanti.
.
Aminn.
.
#assalamualaikum
#selamatpagi
#jommuhasabahdiri 
#regrann
#twitter
#kongsi

Husnuzon dalam setiap apa yang berlaku. Biar baik mahupun buruk. Selamat pagi kesayangan!❤️
Regrann from @daihakim_ - Ya Allah berikanlah kekuatan dan kesabaran menjalani ujianMu ini.
.
Moga ini memberi hikmah yang baik untuk admin nanti.
.
Aminn.
.
#assalamualaikum
#selamatpagi
#jommuhasabahdiri
#regrann
#twitter
#kongsi

291 6 11 October, 2018
Barakallah fi umrik 🎂🎁
Alya Rahmadhani
Anak no 1
Pizza nya pas ibuk ulang tahun ya.... 😁😁 #kongsi

Barakallah fi umrik 🎂🎁
Alya Rahmadhani
Anak no 1
Pizza nya pas ibuk ulang tahun ya.... 😁😁 #kongsi

10 1 11 October, 2018
Assalamualaikum dan salam ceria pagi khamis😊 
_
Lakukan apa yg kite inginkan selagi ada waktu dan kesempatan. Sesungguhnya masa itu emas.
_
#assalamualaikum #selamatpagimalaysia 
#quotes 
#motivasipagi 
#selamatbekerja
#kongsi
#motivasi
#jomdropnerrys

Assalamualaikum dan salam ceria pagi khamis😊
_
Lakukan apa yg kite inginkan selagi ada waktu dan kesempatan. Sesungguhnya masa itu emas.
_
#assalamualaikum #selamatpagimalaysia
#quotes
#motivasipagi
#selamatbekerja
#kongsi
#motivasi
#jomdropnerrys

10 6 11 October, 2018
.
#Repost from @lenterahati___ -  Tidak perlu untuk sombong dengan ilmu yang dimiliki kerana setiap ilmu itu milik Allah jua..
.
Tujuan mencari ilmu adalah untuk menyebarkannya bukan untuk berasa angkuh dengan ilmu yang dipelajari..
.
Ilmu ada yang boleh dipelajari dan ada yang tidak boleh dipelajari di atas sebab2 tertentu. Contoh kedekut ilmu : kawan minta ajar tapi kita kedekut dan minta upah baru nak ajar.. Samalah macam kedekut ilmu 🤗
...
.
.
Jom Follow IG :
@islamic_production.shop
@islamic_production.shop
@islamic_production.shop
.
Jom! TAG rakan korang!👍🏼
.
.
#kongsi #ilmu #manfaat #tarbiah #muhasabah #perbaikidiri #hijrah #ubah #kebaikan #jommuhasbahdiri #jomperbaikidiri #share #jomrepost #jomMUHASABAHdiri

.
#Repost from @lenterahati___ - Tidak perlu untuk sombong dengan ilmu yang dimiliki kerana setiap ilmu itu milik Allah jua..
.
Tujuan mencari ilmu adalah untuk menyebarkannya bukan untuk berasa angkuh dengan ilmu yang dipelajari..
.
Ilmu ada yang boleh dipelajari dan ada yang tidak boleh dipelajari di atas sebab2 tertentu. Contoh kedekut ilmu : kawan minta ajar tapi kita kedekut dan minta upah baru nak ajar.. Samalah macam kedekut ilmu 🤗
...
.
.
Jom Follow IG :
@islamic_production.shop
@islamic_production.shop
@islamic_production.shop
.
Jom! TAG rakan korang!👍🏼
.
.
#kongsi #ilmu #manfaat #tarbiah #muhasabah #perbaikidiri #hijrah #ubah #kebaikan #jommuhasbahdiri #jomperbaikidiri #share #jomrepost #jomMUHASABAHdiri

71 1 11 October, 2018
Kongsikan ilmu yang bermanfaat!

Layari www.zuid.my untuk lebih banyak ilmu yang bermanfaat!

Like: facebook.com/zuid.my
Follow: instagram.com/zuid.my
Follow: twitter.com/zuid_my

#zuid #quotes #website #seo #html #css #php #cms #wordpress #joomla #blog #mojo #mobilejournalism #mobile #journalism #wartawan #gajet #teknologi #grafik #video #audio #grafik #kongsi #ilmu #media #digital #ads #iklan #online #negaraku #malaysia

Kongsikan ilmu yang bermanfaat!

Layari www.zuid.my untuk lebih banyak ilmu yang bermanfaat!

Like: facebook.com/zuid.my
Follow: instagram.com/zuid.my
Follow: twitter.com/zuid_my

#zuid #quotes #website #seo #html #css #php #cms #wordpress #joomla #blog #mojo #mobilejournalism #mobile #journalism #wartawan #gajet #teknologi #grafik #video #audio #grafik #kongsi #ilmu #media #digital #ads #iklan #online #negaraku #malaysia

46 3 10 October, 2018
penang trip #kongsi#

penang trip #kongsi#

15 0 10 October, 2018
@Regran_ed from @fakhrulunic -  cubalah 😄 .
.
.
الَّذِينَ ءَامَنُوا وَتَطْمَئِنُّ قُلُوبُهُم بِذِكْرِ اللَّهِ أَلَا بِذِكْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ (٢٨) .
.
“orang-orang yang beriman dan hati mereka manjadi tenteram dengan mengingat Allah. Ingatlah, hanya dengan mengingat Allah hati menjadi tenteram” (Ar-Ra’d : 28 ).
.
.
#share #regrann #quran #fakhrulunic #tarannumbayyati #kongsi #sharingiscaring #ilmu #muhasabah #perbaikidiri #rawatrohani #Alhamdulillah #istighfar #kitabuatkitadapat #terapiminda #cahayanadiahglobalent #seriempirenerry

@Regran_ed from @fakhrulunic - cubalah 😄 .
.
.
الَّذِينَ ءَامَنُوا وَتَطْمَئِنُّ قُلُوبُهُم بِذِكْرِ اللَّهِ أَلَا بِذِكْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ (٢٨) .
.
“orang-orang yang beriman dan hati mereka manjadi tenteram dengan mengingat Allah. Ingatlah, hanya dengan mengingat Allah hati menjadi tenteram” (Ar-Ra’d : 28 ).
.
.
#share #regrann #quran #fakhrulunic #tarannumbayyati #kongsi #sharingiscaring #ilmu #muhasabah #perbaikidiri #rawatrohani #Alhamdulillah #istighfar #kitabuatkitadapat #terapiminda #cahayanadiahglobalent #seriempirenerry

8 0 10 October, 2018
.
#Repost from @hadi_fayyadh -  Seorang penyelidik bernama David Allen Deal pernah mengaku membuat pencarian saki baki dari bahtera peninggalan Nabi Nuh. Berita tersebut terus menjadi tajuk utama pada akhir tahun 1990-an.
…
Di seberang Gunung Ararat, terdapat sebuah tapak yang dikenali sebagai Naxuan. Laman ini pertama kali ditemui pada tahun 1940. Garis-garis besar yang aneh tiba-tiba muncul di tanah ketika itu, atau tepatnya setelah terjadi gempa.
…
Pada tahun 1960, majalah Life menyiarkan gambar tapak tersebut. Tapi setelah Allen melakukan kajian menyeluruh di tapak tersebut selama 10 tahun, beliau mendakwa dalam bukunya yang berjudul “The Day Behemoth And Leviathan Died”, bahawa tapak tersebut merupakan tempat Nabi Nuh berhenti selepas banjir besar.
…
Menurut perspektif kuno, pembuatan bahtera Nuh dipercayai menggunakan teknologi maju. Sehingga muncul anggapan bahawa Göbekli Tepe adalah bandar pertama yang dibina dengan bantuan Nabi Nuh. Selain itu, para penyelidik membuat kesimpulan bahawa tapak ini sudah ada sejak 10,000 sebelum Masihi.
…
Sekarang tapak ini berada di wilayah Turki, dan dulunya tapak ini pernah menjadi tempat tinggal orang-orang Armenia. Ramai dari mereka yang mendakwa bahawa mereka keturunan terus dari orang-orang yang tinggal di Göbekli Tepe.
…
Di dalam buku "The Lost Of Atlantis", menceritakan bahawa manusia pernah mencapai kemajuan yang luarbiasa, namun semuanya musnah dan tenggelam hanya akibat banjir berskala besar yang melanda dunia ketika itu.
…
Maka benarlah, apa yang disebut di dalam Al.Quran, sesungguhnya Allah tidak menurunkan Nabi Adam AS dalam keadaan buta ilmunya, dan tidak mengerti apa-apa tentang kemajuan sebuah kehidupan. Nabi Adam AS adalah pembina empayar kemajuan Manusia pertama.
.
.
Jom Follow IG :
@islamic_production.shop
@islamic_production.shop
@islamic_production.shop
.
Jom! TAG rakan korang!👍🏼
.
.
#kongsi #ilmu #manfaat #tarbiah #muhasabah #perbaikidiri #hijrah #ubah #kebaikan #jommuhasbahdiri #jomperbaikidiri #share #jomrepost #jomMUHASABAHdiri

.
#Repost from @hadi_fayyadh - Seorang penyelidik bernama David Allen Deal pernah mengaku membuat pencarian saki baki dari bahtera peninggalan Nabi Nuh. Berita tersebut terus menjadi tajuk utama pada akhir tahun 1990-an.

Di seberang Gunung Ararat, terdapat sebuah tapak yang dikenali sebagai Naxuan. Laman ini pertama kali ditemui pada tahun 1940. Garis-garis besar yang aneh tiba-tiba muncul di tanah ketika itu, atau tepatnya setelah terjadi gempa.

Pada tahun 1960, majalah Life menyiarkan gambar tapak tersebut. Tapi setelah Allen melakukan kajian menyeluruh di tapak tersebut selama 10 tahun, beliau mendakwa dalam bukunya yang berjudul “The Day Behemoth And Leviathan Died”, bahawa tapak tersebut merupakan tempat Nabi Nuh berhenti selepas banjir besar.

Menurut perspektif kuno, pembuatan bahtera Nuh dipercayai menggunakan teknologi maju. Sehingga muncul anggapan bahawa Göbekli Tepe adalah bandar pertama yang dibina dengan bantuan Nabi Nuh. Selain itu, para penyelidik membuat kesimpulan bahawa tapak ini sudah ada sejak 10,000 sebelum Masihi.

Sekarang tapak ini berada di wilayah Turki, dan dulunya tapak ini pernah menjadi tempat tinggal orang-orang Armenia. Ramai dari mereka yang mendakwa bahawa mereka keturunan terus dari orang-orang yang tinggal di Göbekli Tepe.

Di dalam buku "The Lost Of Atlantis", menceritakan bahawa manusia pernah mencapai kemajuan yang luarbiasa, namun semuanya musnah dan tenggelam hanya akibat banjir berskala besar yang melanda dunia ketika itu.

Maka benarlah, apa yang disebut di dalam Al.Quran, sesungguhnya Allah tidak menurunkan Nabi Adam AS dalam keadaan buta ilmunya, dan tidak mengerti apa-apa tentang kemajuan sebuah kehidupan. Nabi Adam AS adalah pembina empayar kemajuan Manusia pertama.
.
.
Jom Follow IG :
@islamic_production.shop
@islamic_production.shop
@islamic_production.shop
.
Jom! TAG rakan korang!👍🏼
.
.
#kongsi #ilmu #manfaat #tarbiah #muhasabah #perbaikidiri #hijrah #ubah #kebaikan #jommuhasbahdiri #jomperbaikidiri #share #jomrepost #jomMUHASABAHdiri

153 1 10 October, 2018
#Repost @jom_dakwah
• • •
Repost by @alifteega - “DO’A UNTUK REZEKI”
.
Kita nak apa sahaja, doa dan minta lah dari Allah s.w.t. Jangan berhenti berdoa walau mungkin Allah tak beri apa yang kita minta, tapi setidaknya Allah bertambah kasih pada kita. Kerana kita meletakkan pengharapan kita kepada Allah. Dan itu sebenarnya adalah lebih baik. Jom guys Share dan Tag rakan kalian ya!!
.
Speaker : @alifteega
.
Kalian semua! Alif nak ajak kalian untuk kongsikan apa2 ilmu atau info tambahan dibawah. Jom gunakan medium socmed untuk dakwah jangan lupa tag sahabat kalian juga. Thanks btw.
.
#teega #alifteega #dakwah #muhasabah #perbaikidiri #kongsi #manfaat #hijrah #tarbiah #ubah #ilmu #berubahlebihbaik #401production

#Repost @jom_dakwah
• • •
Repost by @alifteega - “DO’A UNTUK REZEKI”
.
Kita nak apa sahaja, doa dan minta lah dari Allah s.w.t. Jangan berhenti berdoa walau mungkin Allah tak beri apa yang kita minta, tapi setidaknya Allah bertambah kasih pada kita. Kerana kita meletakkan pengharapan kita kepada Allah. Dan itu sebenarnya adalah lebih baik. Jom guys Share dan Tag rakan kalian ya!!
.
Speaker : @alifteega
.
Kalian semua! Alif nak ajak kalian untuk kongsikan apa2 ilmu atau info tambahan dibawah. Jom gunakan medium socmed untuk dakwah jangan lupa tag sahabat kalian juga. Thanks btw.
.
#teega #alifteega #dakwah #muhasabah #perbaikidiri #kongsi #manfaat #hijrah #tarbiah #ubah #ilmu #berubahlebihbaik #401production

7 0 10 October, 2018
Bila anda ber-shopping di #hotsales @pgmall.my, kami gerenti itu harga yang TERMURAH Di pasaran

Jom usha dulu hotsale utk esok👉🏻http://bit.ly/JomShoppingAtPGMall

#arifahnazrul #mypgmall #pgmallkedaikami #pgmall #publicgold #sayangimalaysiaku #malaysia #1local #ecommerce #marketplace #bridginglocaltotheworld #build #connect #share #eusahawan #digitaleconomy #consumerchant #onlineshopping #shop #share #earn #beli #jimat #kongsi #JE24K

Bila anda ber-shopping di #hotsales @pgmall.my, kami gerenti itu harga yang TERMURAH Di pasaran

Jom usha dulu hotsale utk esok👉🏻http://bit.ly/JomShoppingAtPGMall

#arifahnazrul #mypgmall #pgmallkedaikami #pgmall #publicgold #sayangimalaysiaku #malaysia #1local #ecommerce #marketplace #bridginglocaltotheworld #build #connect #share #eusahawan #digitaleconomy #consumerchant #onlineshopping #shop #share #earn #beli #jimat #kongsi #JE24K

16 0 10 October, 2018
Shop and pay using your credit card...membeli-belah dengan kad kredit anda di @pgmall.my

Jom usha Dulu ape yang ada http://bit.ly/JomShoppingAtPGMall

#arifahnazrul #mypgmall #pgmallkedaikami #pgmall #publicgold #sayangimalaysiaku #malaysia #1local #ecommerce #marketplace #bridginglocaltotheworld #build #connect #share #eusahawan #digitaleconomy #consumerchant #onlineshopping #shop #share #earn #beli #jimat #kongsi #JE24K

Shop and pay using your credit card...membeli-belah dengan kad kredit anda di @pgmall.my

Jom usha Dulu ape yang ada http://bit.ly/JomShoppingAtPGMall

#arifahnazrul #mypgmall #pgmallkedaikami #pgmall #publicgold #sayangimalaysiaku #malaysia #1local #ecommerce #marketplace #bridginglocaltotheworld #build #connect #share #eusahawan #digitaleconomy #consumerchant #onlineshopping #shop #share #earn #beli #jimat #kongsi #JE24K

13 2 10 October, 2018
Let’s go shopping 🎶Let’s go shopping 🎶Let’s go shopping @ www.pgmall.my 💃

Good news to all PGMall Shoppers!!! Enjoy instant RM5 OFF on your first time purchase (NO min purchase) when you sign up as a new shopper 🎉 *T&C Apply.

Grab it and sign up as a new shopper now:
http://bit.ly/JomShoppingAtPGMall

#arifahnazrul #mypgmall #pgmallkedaikami #pgmall #publicgold #sayangimalaysiaku #malaysia #1local #ecommerce #marketplace #bridginglocaltotheworld #build #connect #share #eusahawan #digitaleconomy #consumerchant #onlineshopping #shop #share #earn #beli #jimat #kongsi #JE24K

Let’s go shopping 🎶Let’s go shopping 🎶Let’s go shopping @ www.pgmall.my 💃

Good news to all PGMall Shoppers!!! Enjoy instant RM5 OFF on your first time purchase (NO min purchase) when you sign up as a new shopper 🎉 *T&C Apply.

Grab it and sign up as a new shopper now:
http://bit.ly/JomShoppingAtPGMall

#arifahnazrul #mypgmall #pgmallkedaikami #pgmall #publicgold #sayangimalaysiaku #malaysia #1local #ecommerce #marketplace #bridginglocaltotheworld #build #connect #share #eusahawan #digitaleconomy #consumerchant #onlineshopping #shop #share #earn #beli #jimat #kongsi #JE24K

13 0 10 October, 2018
Sesekali bertukar hobi...dalam mesti kuat ye anak2... #bertukarmainan #kongsi

Sesekali bertukar hobi...dalam mesti kuat ye anak2... #bertukarmainan #kongsi

16 1 10 October, 2018
Gile tak sakit kne tinggai😤 sakitnya tu disini...jiwa kecai barai😭😭 ermm selalunya nape org yg kite sayang tinggalkan kita??? adakah faktor gemuk salah satu daripadanya?? mungkin jugak sis. skrg kan zaman instagram... kalau boleh nak girlfriend pipi v shape dan pinggang kerengga! betulkan bro kata sis ni😉 so wanita-wanita take note sblom kena tinggal dan dimadukan berusahala dari sekarang💪💪
.
.
.
#admincakapje #regrann #kongsi #muhasabahdiri #naksentap #hatikecai #jomubah #jomsihat #sayangidiri #nakkurus #appecut #nakmeletop #wanitasempurna #appecutkasipecah

Gile tak sakit kne tinggai😤 sakitnya tu disini...jiwa kecai barai😭😭 ermm selalunya nape org yg kite sayang tinggalkan kita??? adakah faktor gemuk salah satu daripadanya?? mungkin jugak sis. skrg kan zaman instagram... kalau boleh nak girlfriend pipi v shape dan pinggang kerengga! betulkan bro kata sis ni😉 so wanita-wanita take note sblom kena tinggal dan dimadukan berusahala dari sekarang💪💪
.
.
.
#admincakapje #regrann #kongsi #muhasabahdiri #naksentap #hatikecai #jomubah #jomsihat #sayangidiri #nakkurus #appecut #nakmeletop #wanitasempurna #appecutkasipecah

16 2 10 October, 2018
Alhamdulillah Terima kasih Allah! 
#rezeki #rezekiallah #barakah #syukuralhamdulillah #kongsi #pengalaman #dontgiveup #usaha

Alhamdulillah Terima kasih Allah!
#rezeki #rezekiallah #barakah #syukuralhamdulillah #kongsi #pengalaman #dontgiveup #usaha

15 0 10 October, 2018
kredit @melodydalampuisi - "Pernahkah kita merasakan sebuah kekuatan luar biasa dalam mencintai? Aliran yang deras untuk mendorong kita menjadi lebih baik, lebih bahagia yang sesungguhnya. Namun ketauhilah, sebaik-baiknya aku, adalah lebih baik kamu yang telah membuatku baik. Terimakasih, karena telah menjadikanku lebih baik. Bagiku itu adalah cinta yang sebenar-benarnya. Semoga aku dan kamu selalu dalam keadaan baik, teruntuk kamu, perubah hidupku. Terimakasih aku ucapkan sekali lagi.” #alifteega #teega #dakwah #tarbiah #muhasabah #hereandafter #byalifteega #ilmu #kongsi #hijrah #jommuhasabahdiri #indahnyaislam #kasihsayang #ubah #shift #perbaikidiri #hikmah #bijak

kredit @melodydalampuisi - "Pernahkah kita merasakan sebuah kekuatan luar biasa dalam mencintai? Aliran yang deras untuk mendorong kita menjadi lebih baik, lebih bahagia yang sesungguhnya. Namun ketauhilah, sebaik-baiknya aku, adalah lebih baik kamu yang telah membuatku baik. Terimakasih, karena telah menjadikanku lebih baik. Bagiku itu adalah cinta yang sebenar-benarnya. Semoga aku dan kamu selalu dalam keadaan baik, teruntuk kamu, perubah hidupku. Terimakasih aku ucapkan sekali lagi.” #alifteega #teega #dakwah #tarbiah #muhasabah #hereandafter #byalifteega #ilmu #kongsi #hijrah #jommuhasabahdiri #indahnyaislam #kasihsayang #ubah #shift #perbaikidiri #hikmah #bijak

192 0 10 October, 2018
#Repost @alifteega with @get_repost
・・・
“HIJRAH TAPI HIDUP MAKIN SUSAH”
.
Bila dah berhijrah dah mula buat kebaikan, kenapa kita rasa kehidupan kita menjadi semakin susah ? Jangan lupa share dan tag kawan2 moga istiqamah.
.
Speaker : @alifteega
.
Ilmu Tambahan:
1) Bila kita sudah mula melakukan kebaikan atau dah mula berhijrah menjadi seorang yang lebih baik, jangan sesekali kita mengharapkan ganjaran didunia. Kerana ini dunia syurga buat orang yang tidak beriman dan penjara bagi orang yang beriman. Ikhlaskan hati untuk mendapat keredhaan Allah dan sabar dalam setiap dugaan penghijrahan.
.
2)Bila kita berhijrah, pastinya akan datang ujian dan dugaan. Kerana syurga itu bukan percuma, Allah hanya berikan kepada orang yang sabar dalam kebaikan, sedangkan dunia yang tiada nilai ini Allah berikan kepada orang tidak beriman. Nabi sabda, kalau dunia ini berharga pasti Allah takkan bagi pada orang yang tidak beriman. Akan tetapi dunia ini tiada nilai maka itu Allah berikan dunia dan isinya kepada orang yang tidak beriman. Yang berharga itu dimana? Disisi Allah iaitu akhirat yang kekal abadi.
.
3) Jangan kita compare life kita dengan orang lain. “Kenapa dia senang aku susah, kenapa dia kaya aku miskin sedangkan aku dah iku dan taat perintah Allah.” Sabar jangan ukur amalan kita dengan ganjaran dunia sebaliknya amalan kita ini untuk mendapatkan ganjaran yang lebih berharga iaitu syurga Allah s.w.t. Syaratnya ikhlas bukan semata2 dunia yang bakal hancur dan musnah.
.
Semoga bermanfaat!
.
#teega #dakwah #alifteega #kongsi #ilmu #manfaat #tarbiah #muhasabah #perbaikidiri #hijrah #ubah #kebaikan #jommuhasbahdiri #jomperbaikidiri #60saat

#Repost @alifteega with @get_repost
・・・
“HIJRAH TAPI HIDUP MAKIN SUSAH”
.
Bila dah berhijrah dah mula buat kebaikan, kenapa kita rasa kehidupan kita menjadi semakin susah ? Jangan lupa share dan tag kawan2 moga istiqamah.
.
Speaker : @alifteega
.
Ilmu Tambahan:
1) Bila kita sudah mula melakukan kebaikan atau dah mula berhijrah menjadi seorang yang lebih baik, jangan sesekali kita mengharapkan ganjaran didunia. Kerana ini dunia syurga buat orang yang tidak beriman dan penjara bagi orang yang beriman. Ikhlaskan hati untuk mendapat keredhaan Allah dan sabar dalam setiap dugaan penghijrahan.
.
2)Bila kita berhijrah, pastinya akan datang ujian dan dugaan. Kerana syurga itu bukan percuma, Allah hanya berikan kepada orang yang sabar dalam kebaikan, sedangkan dunia yang tiada nilai ini Allah berikan kepada orang tidak beriman. Nabi sabda, kalau dunia ini berharga pasti Allah takkan bagi pada orang yang tidak beriman. Akan tetapi dunia ini tiada nilai maka itu Allah berikan dunia dan isinya kepada orang yang tidak beriman. Yang berharga itu dimana? Disisi Allah iaitu akhirat yang kekal abadi.
.
3) Jangan kita compare life kita dengan orang lain. “Kenapa dia senang aku susah, kenapa dia kaya aku miskin sedangkan aku dah iku dan taat perintah Allah.” Sabar jangan ukur amalan kita dengan ganjaran dunia sebaliknya amalan kita ini untuk mendapatkan ganjaran yang lebih berharga iaitu syurga Allah s.w.t. Syaratnya ikhlas bukan semata2 dunia yang bakal hancur dan musnah.
.
Semoga bermanfaat!
.
#teega #dakwah #alifteega #kongsi #ilmu #manfaat #tarbiah #muhasabah #perbaikidiri #hijrah #ubah #kebaikan #jommuhasbahdiri #jomperbaikidiri #60saat

93 0 10 October, 2018
@Regran_ed from @jom_dakwah -  Repost by @alifteega - “DO’A UNTUK REZEKI”
.
Kita nak apa sahaja, doa dan minta lah dari Allah s.w.t. Jangan berhenti berdoa walau mungkin Allah tak beri apa yang kita minta, tapi setidaknya Allah bertambah kasih pada kita. Kerana kita meletakkan pengharapan kita kepada Allah. Dan itu sebenarnya adalah lebih baik. Jom guys Share dan Tag rakan kalian ya!!
.
Speaker : @alifteega
.
Kalian semua! Alif nak ajak kalian untuk kongsikan apa2 ilmu atau info tambahan dibawah. Jom gunakan medium socmed untuk dakwah jangan lupa tag sahabat kalian juga. Thanks btw.
.
#teega #alifteega #dakwah #muhasabah #perbaikidiri #kongsi #manfaat #hijrah #tarbiah #ubah #ilmu #berubahlebihbaik #401production - #regrann

@Regran_ed from @jom_dakwah - Repost by @alifteega - “DO’A UNTUK REZEKI”
.
Kita nak apa sahaja, doa dan minta lah dari Allah s.w.t. Jangan berhenti berdoa walau mungkin Allah tak beri apa yang kita minta, tapi setidaknya Allah bertambah kasih pada kita. Kerana kita meletakkan pengharapan kita kepada Allah. Dan itu sebenarnya adalah lebih baik. Jom guys Share dan Tag rakan kalian ya!!
.
Speaker : @alifteega
.
Kalian semua! Alif nak ajak kalian untuk kongsikan apa2 ilmu atau info tambahan dibawah. Jom gunakan medium socmed untuk dakwah jangan lupa tag sahabat kalian juga. Thanks btw.
.
#teega #alifteega #dakwah #muhasabah #perbaikidiri #kongsi #manfaat #hijrah #tarbiah #ubah #ilmu #berubahlebihbaik #401production - #regrann

10 0 10 October, 2018
#Repost @alifteega with @get_repost
・・・
SOLAT TAPI MASIH MELAKUKAN DOSA ?
.
Kenapa kita jaga solat tapi kita tetap melakukan kemungkaran kepada Allah. Apa masalah sebenarnya ? Jom dengarkan. Share dan Tag rakan-rakan ya.
.
Speaker : @alifteega
.
Ilmu Tambahan :
1) Solat itu mencegah diri kita dari melakukan dosa kepada Allah. Jadi jaga solat, pelihara solat kita. Sentiasa muhasabah solat kita. Lihat apa kekurangan dalam solat kita. Mungkin sahaja solat kita kurang khusyuk, atau kita melambatkan solat kita. Sengaja melalaikan solat kita. Jadi jaga lah solat kita supaya ia benar2 memelihara diri kita dari kemungkaran dan kemaksiatan.
.
2) Setiap dari kita pasti melakukan kesalahan. Tetapi sebaik baik pendosa itu adalah orang yang memohon ampun kepada Allah S.w.t. Jadi kejarlah maghfirah dari Allah. Buat kesalahan, kembali sujud dan mohon ampun. Kita hamba sekali pun kita tak melakukan kesalahan istighfar lah berkali. Kerana mungkin sahaja ada dosa yang kita tudak sedar.
.
3) Jaga hak Allah! Allah akan jaga kita. Allah mudahkan urusan kita, allah tenangkan hati kita, Allah bertambah sayang pada kita. Allah akan sentiasa guide hambanya. Syaratnya kita menjaga hak Allah.
.
Semoga bermanfaat. Kongsikan di ruangan komen andai ada input dan ilmu tambahan. Tq semua.
.
Pembetulan :
-وسارعوا الى مغفرة من ربكم
.
#alifteega #teega #dakwah #tarbiah #muhasabah #hereandafter #byalifteega #ilmu #kongsi #hijrah #jommuhasabahdiri #indahnyaislam #kasihsayang #ubah #shift #perbaikidiri #hikmah #bijak

#Repost @alifteega with @get_repost
・・・
SOLAT TAPI MASIH MELAKUKAN DOSA ?
.
Kenapa kita jaga solat tapi kita tetap melakukan kemungkaran kepada Allah. Apa masalah sebenarnya ? Jom dengarkan. Share dan Tag rakan-rakan ya.
.
Speaker : @alifteega
.
Ilmu Tambahan :
1) Solat itu mencegah diri kita dari melakukan dosa kepada Allah. Jadi jaga solat, pelihara solat kita. Sentiasa muhasabah solat kita. Lihat apa kekurangan dalam solat kita. Mungkin sahaja solat kita kurang khusyuk, atau kita melambatkan solat kita. Sengaja melalaikan solat kita. Jadi jaga lah solat kita supaya ia benar2 memelihara diri kita dari kemungkaran dan kemaksiatan.
.
2) Setiap dari kita pasti melakukan kesalahan. Tetapi sebaik baik pendosa itu adalah orang yang memohon ampun kepada Allah S.w.t. Jadi kejarlah maghfirah dari Allah. Buat kesalahan, kembali sujud dan mohon ampun. Kita hamba sekali pun kita tak melakukan kesalahan istighfar lah berkali. Kerana mungkin sahaja ada dosa yang kita tudak sedar.
.
3) Jaga hak Allah! Allah akan jaga kita. Allah mudahkan urusan kita, allah tenangkan hati kita, Allah bertambah sayang pada kita. Allah akan sentiasa guide hambanya. Syaratnya kita menjaga hak Allah.
.
Semoga bermanfaat. Kongsikan di ruangan komen andai ada input dan ilmu tambahan. Tq semua.
.
Pembetulan :
-وسارعوا الى مغفرة من ربكم
.
#alifteega #teega #dakwah #tarbiah #muhasabah #hereandafter #byalifteega #ilmu #kongsi #hijrah #jommuhasabahdiri #indahnyaislam #kasihsayang #ubah #shift #perbaikidiri #hikmah #bijak

20 0 10 October, 2018
“KASIH SEORANG NABI”
.
Berapa kasihnya Nabi kepada kita, walau tidak pernah bertemu dengan kita, tetapi disaat kewafatannya, masih mengingati kita. Share dan Tag kawan2 kalian.
.
Speaker : @alifteega
.
Ilmu Tambahan:
1)Nabi tidak pernah berhenti memikirkan nasib ummatnya. Sehinggakan disaat menahan kesakitan ditarik nyawa dari badan masih menyebut diri kita. Subhanallah kasihnya Nabi. Dalam kesakitan masih memikirkan kita. Kita? Tak fikir akan nasib kita di akhirat nanti.
.
‎2)عَنِ ابْنِ عَبَّاسٍ رَضِيَ اللَّهُ عَنْهُمَا، قَالَ: لَعَنَ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ الْمُتَشَبِّهِينَ مِنَ الرِّجَالِ بِالنِّسَاءِ، وَالْمُتَشَبِّهَاتِ مِنَ النِّسَاءِ بِالرِّجَالِ. .
.
Yang bermaksud, daripada Ibnu ‘Abbas, katanya, “Rasulullah saw mela‘nat lelaki yang meniru-niru gaya perempuan, dan perempuan yang meniru-meniru gaya lelaki.” Jadi sama2 kita pelihara diri.
.
3)Jangan sia siakan kehidupan kita. Allah bagi peluang untuk kita hidup sebagai hamba bukan raja. Allah hantarkan panduan iaitu Quran dan Sunnah. Kalau cintakan dunia, maka hindarkanlah keduanya dan hadapilah siksanya api neraka. Andai kita mahukan syurga, turuti lah sebagaimana perintah Allah dan Rasul. Dunia sementara, dan ianya syurga bagi orang yang kufur dan penjara bagi orang yang beriman kerana dunia ini tidak bernilai disis Allah, andai ianya bernilai pasti Allah berikan pada orang beriman. Sabar, sikit sahaja lagi, kelak kita pasti bahagia andai kita patuh dengan perintahnya.
.
Semoga memberi manfaat, mulakan perubahan segera. Moga Allah redha dan kasih kepada kita. Amin.
.
#teega #dakwah #60saat #kongsi #ilmu #manfaat #alifteega #401production #nikah #redha #love #story #hidayah #tarbiahsentap

“KASIH SEORANG NABI”
.
Berapa kasihnya Nabi kepada kita, walau tidak pernah bertemu dengan kita, tetapi disaat kewafatannya, masih mengingati kita. Share dan Tag kawan2 kalian.
.
Speaker : @alifteega
.
Ilmu Tambahan:
1)Nabi tidak pernah berhenti memikirkan nasib ummatnya. Sehinggakan disaat menahan kesakitan ditarik nyawa dari badan masih menyebut diri kita. Subhanallah kasihnya Nabi. Dalam kesakitan masih memikirkan kita. Kita? Tak fikir akan nasib kita di akhirat nanti.
.
‎2)عَنِ ابْنِ عَبَّاسٍ رَضِيَ اللَّهُ عَنْهُمَا، قَالَ: لَعَنَ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ الْمُتَشَبِّهِينَ مِنَ الرِّجَالِ بِالنِّسَاءِ، وَالْمُتَشَبِّهَاتِ مِنَ النِّسَاءِ بِالرِّجَالِ. .
.
Yang bermaksud, daripada Ibnu ‘Abbas, katanya, “Rasulullah saw mela‘nat lelaki yang meniru-niru gaya perempuan, dan perempuan yang meniru-meniru gaya lelaki.” Jadi sama2 kita pelihara diri.
.
3)Jangan sia siakan kehidupan kita. Allah bagi peluang untuk kita hidup sebagai hamba bukan raja. Allah hantarkan panduan iaitu Quran dan Sunnah. Kalau cintakan dunia, maka hindarkanlah keduanya dan hadapilah siksanya api neraka. Andai kita mahukan syurga, turuti lah sebagaimana perintah Allah dan Rasul. Dunia sementara, dan ianya syurga bagi orang yang kufur dan penjara bagi orang yang beriman kerana dunia ini tidak bernilai disis Allah, andai ianya bernilai pasti Allah berikan pada orang beriman. Sabar, sikit sahaja lagi, kelak kita pasti bahagia andai kita patuh dengan perintahnya.
.
Semoga memberi manfaat, mulakan perubahan segera. Moga Allah redha dan kasih kepada kita. Amin.
.
#teega #dakwah #60saat #kongsi #ilmu #manfaat #alifteega #401production #nikah #redha #love #story #hidayah #tarbiahsentap

4 0 10 October, 2018
#Repost @jom_dakwah with @get_repost
・・・
Repost by @alifteega - “DO’A UNTUK REZEKI”
.
Kita nak apa sahaja, doa dan minta lah dari Allah s.w.t. Jangan berhenti berdoa walau mungkin Allah tak beri apa yang kita minta, tapi setidaknya Allah bertambah kasih pada kita. Kerana kita meletakkan pengharapan kita kepada Allah. Dan itu sebenarnya adalah lebih baik. Jom guys Share dan Tag rakan kalian ya!!
.
Speaker : @alifteega
.
Kalian semua! Alif nak ajak kalian untuk kongsikan apa2 ilmu atau info tambahan dibawah. Jom gunakan medium socmed untuk dakwah jangan lupa tag sahabat kalian juga. Thanks btw.
.
#teega #alifteega #dakwah #muhasabah #perbaikidiri #kongsi #manfaat #hijrah #tarbiah #ubah #ilmu #berubahlebihbaik #401production

#Repost @jom_dakwah with @get_repost
・・・
Repost by @alifteega - “DO’A UNTUK REZEKI”
.
Kita nak apa sahaja, doa dan minta lah dari Allah s.w.t. Jangan berhenti berdoa walau mungkin Allah tak beri apa yang kita minta, tapi setidaknya Allah bertambah kasih pada kita. Kerana kita meletakkan pengharapan kita kepada Allah. Dan itu sebenarnya adalah lebih baik. Jom guys Share dan Tag rakan kalian ya!!
.
Speaker : @alifteega
.
Kalian semua! Alif nak ajak kalian untuk kongsikan apa2 ilmu atau info tambahan dibawah. Jom gunakan medium socmed untuk dakwah jangan lupa tag sahabat kalian juga. Thanks btw.
.
#teega #alifteega #dakwah #muhasabah #perbaikidiri #kongsi #manfaat #hijrah #tarbiah #ubah #ilmu #berubahlebihbaik #401production

15 1 10 October, 2018
#Repost @teega.my with @get_repost
・・・
“3 Tips Untuk Mudah pelajari Ilmu. Dari Imam Syafie”
.
Jom tag kawan-kawan kita, semoga kita dapat kongsi bersama insyaAllah.
.
Speaker : @alifteega .
1) elakkan diri dari melakukan maksiat. Kerana ilmu itu satu cahaya dan cahaya tidak akan masuk dalam hati yang penuh dengan kekotoran dan kemaksiatan. Pelihara diri dan hati. Supaya ilmu mudah masuk dalam hati.
.
2) Bercinta dengan ilmu. Bila kita bercinta dengan ilmu hati kita mudah terbuka untuk ilmu. Kata imam syafie. “Malam aku lebih indah bersama dengan ilmu daripada dengan wanita”. Bercinta dengan ilmu agar ilmu mudah dipelajari.
.
3) bersabar dengan guru, kerana bila kita belajar sesuatu kita mesti memrlukan guru. Maka beraabarlah, kadang2 guru bagi kerja macam2, tugasan macam2 assignment macam2 sabar kerana imam syafie sebut “Orang yang meninggalkan guru dia gagal pelajari ilmu.”
.
4) semoga manfaat, insyaAllah. Sekadar perkongsian agar dapat menjadi saham akhirat. Amin.
.
#teega #60saat #alifteega #ilmu #kongsi #manfaat #muhasabah #jomdakwah #dakwah #perbaikidiri #tarbiah #tips #pelajar

#Repost @teega.my with @get_repost
・・・
“3 Tips Untuk Mudah pelajari Ilmu. Dari Imam Syafie”
.
Jom tag kawan-kawan kita, semoga kita dapat kongsi bersama insyaAllah.
.
Speaker : @alifteega .
1) elakkan diri dari melakukan maksiat. Kerana ilmu itu satu cahaya dan cahaya tidak akan masuk dalam hati yang penuh dengan kekotoran dan kemaksiatan. Pelihara diri dan hati. Supaya ilmu mudah masuk dalam hati.
.
2) Bercinta dengan ilmu. Bila kita bercinta dengan ilmu hati kita mudah terbuka untuk ilmu. Kata imam syafie. “Malam aku lebih indah bersama dengan ilmu daripada dengan wanita”. Bercinta dengan ilmu agar ilmu mudah dipelajari.
.
3) bersabar dengan guru, kerana bila kita belajar sesuatu kita mesti memrlukan guru. Maka beraabarlah, kadang2 guru bagi kerja macam2, tugasan macam2 assignment macam2 sabar kerana imam syafie sebut “Orang yang meninggalkan guru dia gagal pelajari ilmu.”
.
4) semoga manfaat, insyaAllah. Sekadar perkongsian agar dapat menjadi saham akhirat. Amin.
.
#teega #60saat #alifteega #ilmu #kongsi #manfaat #muhasabah #jomdakwah #dakwah #perbaikidiri #tarbiah #tips #pelajar

8 0 10 October, 2018
“PEMAAF”
.
Jadilah seorang pemaaf. Kita pun ada buat kesalahan, kita pun ada buat dosa dengan orang. Kalau ada orang buat salah dengan kita. Dan dia mohon maaf dari kita. Maafkan dia! Walau susah, perit mana sekali pun slowly maafkan dia. Jaga ukhuwah dan persahabatan kerana itu anugerah dan rezeki dari Allah. Bila dah maaf semua akan jadi baik dan happy. Okay. Mulakan hari dengan memaafkan orang supaya hidup kita ceria. Share dan tag yang lain ya.
.
#alifteega #teega #quotes #401production #dakwah #muhasabah #perbaikidiri #ilmu #kongsi #rezeki #tarbiah #redha #maaf #lebihbaik

“PEMAAF”
.
Jadilah seorang pemaaf. Kita pun ada buat kesalahan, kita pun ada buat dosa dengan orang. Kalau ada orang buat salah dengan kita. Dan dia mohon maaf dari kita. Maafkan dia! Walau susah, perit mana sekali pun slowly maafkan dia. Jaga ukhuwah dan persahabatan kerana itu anugerah dan rezeki dari Allah. Bila dah maaf semua akan jadi baik dan happy. Okay. Mulakan hari dengan memaafkan orang supaya hidup kita ceria. Share dan tag yang lain ya.
.
#alifteega #teega #quotes #401production #dakwah #muhasabah #perbaikidiri #ilmu #kongsi #rezeki #tarbiah #redha #maaf #lebihbaik

82 0 10 October, 2018
Gile tak sakit kne tinggai😤 sakitnya tu disini...jiwa kecai barai😭😭 ermm selalunya nape org yg kite sayang tinggalkan kita??? adakah faktor gemuk salah satu daripadanya?? mungkin jugak admin. skrg kan zaman instagram... kalu boleh nak girlfriend pipi v shape dan pinggang kerengga! betulkan bro kata admin ni😉 so wanita-wanita take note sblom kena tinggal dan dimadukan berusahala dari sekarang💪💪
.
.
.
#admincakapje #regrann #kongsi #muhasabahdiri #naksentap #hatikecai #jomubah #jomsihat #sayangidiri #nakkurus #appecut #nakmeletop #wanitasempurna

Gile tak sakit kne tinggai😤 sakitnya tu disini...jiwa kecai barai😭😭 ermm selalunya nape org yg kite sayang tinggalkan kita??? adakah faktor gemuk salah satu daripadanya?? mungkin jugak admin. skrg kan zaman instagram... kalu boleh nak girlfriend pipi v shape dan pinggang kerengga! betulkan bro kata admin ni😉 so wanita-wanita take note sblom kena tinggal dan dimadukan berusahala dari sekarang💪💪
.
.
.
#admincakapje #regrann #kongsi #muhasabahdiri #naksentap #hatikecai #jomubah #jomsihat #sayangidiri #nakkurus #appecut #nakmeletop #wanitasempurna

309 4 10 October, 2018
"DO'A UNTUK REZEKI" . 
Kita nak apa sahaja, doa dan meminta lah dari Allah swt jangan berhenti berdoa walau mungkin Allah tidak akan memberi apa pun yang kita minta, tapi semoga Allah bertumbuh dalam kita. Kerana kitaran pengharapan kita kepada Allah. Dan itu adalah yang lebih baik. Jom guys Bagikan dan Tag rakan kalian ya !! . 
Pembicara : @alifteega
. 
Kalian semua! Alif nak ajak kalian untuk kongsikan apa2 ilmu atau info tambahan dibawah. Jom menggunakan medium socmed untuk dakwah jangan lupa tag sahabat kalian juga. Terima kasih btw. . 
#teega #alifteega #dakwah #muhasabah #perbaikidiri #kongsi #manfaat #hijrah #tarbiah #ubah #ilmu #berubahlebihbaik # 401production

"DO'A UNTUK REZEKI" . 
Kita nak apa sahaja, doa dan meminta lah dari Allah swt jangan berhenti berdoa walau mungkin Allah tidak akan memberi apa pun yang kita minta, tapi semoga Allah bertumbuh dalam kita. Kerana kitaran pengharapan kita kepada Allah. Dan itu adalah yang lebih baik. Jom guys Bagikan dan Tag rakan kalian ya !! . 
Pembicara : @alifteega

Kalian semua! Alif nak ajak kalian untuk kongsikan apa2 ilmu atau info tambahan dibawah. Jom menggunakan medium socmed untuk dakwah jangan lupa tag sahabat kalian juga. Terima kasih btw. . 
#teega  #alifteega  #dakwah  #muhasabah  #perbaikidiri  #kongsi  #manfaat  #hijrah  #tarbiah  #ubah  #ilmu  #berubahlebihbaik # 401production

9 1 10 October, 2018
“DO’A UNTUK REZEKI”
.
Kita nak apa sahaja, doa dan minta lah dari Allah s.w.t. Jangan berhenti berdoa walau mungkin Allah tak beri apa yang kita minta, tapi setidaknya Allah bertambah kasih pada kita. Kerana kita meletakkan pengharapan kita kepada Allah. Dan itu sebenarnya adalah lebih baik. Jom guys Share dan Tag rakan kalian ya!!
.
Speaker : @alifteega
.
Kalian semua! Alif nak ajak kalian untuk kongsikan apa2 ilmu atau info tambahan dibawah. Jom gunakan medium socmed untuk dakwah jangan lupa tag sahabat kalian juga. Thanks btw.
.
#teega #alifteega #dakwah #muhasabah #perbaikidiri #kongsi #manfaat #hijrah #tarbiah #ubah #ilmu #berubahlebihbaik #401production #malaysia #singapore #brunaidarusalam

“DO’A UNTUK REZEKI”
.
Kita nak apa sahaja, doa dan minta lah dari Allah s.w.t. Jangan berhenti berdoa walau mungkin Allah tak beri apa yang kita minta, tapi setidaknya Allah bertambah kasih pada kita. Kerana kita meletakkan pengharapan kita kepada Allah. Dan itu sebenarnya adalah lebih baik. Jom guys Share dan Tag rakan kalian ya!!
.
Speaker : @alifteega
.
Kalian semua! Alif nak ajak kalian untuk kongsikan apa2 ilmu atau info tambahan dibawah. Jom gunakan medium socmed untuk dakwah jangan lupa tag sahabat kalian juga. Thanks btw.
.
#teega #alifteega #dakwah #muhasabah #perbaikidiri #kongsi #manfaat #hijrah #tarbiah #ubah #ilmu #berubahlebihbaik #401production #malaysia #singapore #brunaidarusalam

8 0 10 October, 2018
kredit @melodydalampuisi - “Allah punya banyak cara jika sudah waktunya. Waktu Allah, bukan waktu kita. Jangan pernah lelah dalam memantaskan. Jangan pernah bosan untuk berdoa. Cintailah Allah sebelum mencintainya, sebab itu adalah syarat utama dalam mencintainya karena Allah. Maukah kamu menunggu?  Sebentar lagi saja, aku sedang berusaha untuk menjadi seseorang yang menurut-Nya pantas untukmu.”
••••
#alifteega #teega #dakwah #tarbiah #muhasabah #hereandafter #byalifteega #ilmu #kongsi #hijrah #jommuhasabahdiri #indahnyaislam #kasihsayang #ubah #shift #perbaikidiri #hikmah #bijak

kredit @melodydalampuisi - “Allah punya banyak cara jika sudah waktunya. Waktu Allah, bukan waktu kita. Jangan pernah lelah dalam memantaskan. Jangan pernah bosan untuk berdoa. Cintailah Allah sebelum mencintainya, sebab itu adalah syarat utama dalam mencintainya karena Allah. Maukah kamu menunggu? Sebentar lagi saja, aku sedang berusaha untuk menjadi seseorang yang menurut-Nya pantas untukmu.”
••••
#alifteega #teega #dakwah #tarbiah #muhasabah #hereandafter #byalifteega #ilmu #kongsi #hijrah #jommuhasabahdiri #indahnyaislam #kasihsayang #ubah #shift #perbaikidiri #hikmah #bijak

101 0 10 October, 2018
Bidan aisyah #kongsi ilmu #idola

Bidan aisyah #kongsi ilmu #idola

7 0 10 October, 2018
Repost by @alifteega - “DO’A UNTUK REZEKI”
.
Kita nak apa sahaja, doa dan minta lah dari Allah s.w.t. Jangan berhenti berdoa walau mungkin Allah tak beri apa yang kita minta, tapi setidaknya Allah bertambah kasih pada kita. Kerana kita meletakkan pengharapan kita kepada Allah. Dan itu sebenarnya adalah lebih baik. Jom guys Share dan Tag rakan kalian ya!!
.
Speaker : @alifteega
.
Kalian semua! Alif nak ajak kalian untuk kongsikan apa2 ilmu atau info tambahan dibawah. Jom gunakan medium socmed untuk dakwah jangan lupa tag sahabat kalian juga. Thanks btw.
.
#teega #alifteega #dakwah #muhasabah #perbaikidiri #kongsi #manfaat #hijrah #tarbiah #ubah #ilmu #berubahlebihbaik #401production

Repost by @alifteega - “DO’A UNTUK REZEKI”
.
Kita nak apa sahaja, doa dan minta lah dari Allah s.w.t. Jangan berhenti berdoa walau mungkin Allah tak beri apa yang kita minta, tapi setidaknya Allah bertambah kasih pada kita. Kerana kita meletakkan pengharapan kita kepada Allah. Dan itu sebenarnya adalah lebih baik. Jom guys Share dan Tag rakan kalian ya!!
.
Speaker : @alifteega
.
Kalian semua! Alif nak ajak kalian untuk kongsikan apa2 ilmu atau info tambahan dibawah. Jom gunakan medium socmed untuk dakwah jangan lupa tag sahabat kalian juga. Thanks btw.
.
#teega #alifteega #dakwah #muhasabah #perbaikidiri #kongsi #manfaat #hijrah #tarbiah #ubah #ilmu #berubahlebihbaik #401production

9,798 99 10 October, 2018
Yg ni 14 or 40, cer teke.
.
#belajarmandarin #kongsi #cikguzazah #cikgumandarinzazah #kelasmandarin #kelasbahasacina

Yg ni 14 or 40, cer teke.
.
#belajarmandarin #kongsi #cikguzazah #cikgumandarinzazah #kelasmandarin #kelasbahasacina

34 32 10 October, 2018
Yang ni 14 or 40, cer teke..
.
#belajarmandarin #kongsi #cikguzazah #cikgumandarinzazah #kelasmandarin #kelasbahasacina

Yang ni 14 or 40, cer teke..
.
#belajarmandarin #kongsi #cikguzazah #cikgumandarinzazah #kelasmandarin #kelasbahasacina

79 62 10 October, 2018
“DO’A UNTUK REZEKI”
.
Kita nak apa sahaja, doa dan minta lah dari Allah s.w.t. Jangan berhenti berdoa walau mungkin Allah tak beri apa yang kita minta, tapi setidaknya Allah bertambah kasih pada kita. Kerana kita meletakkan pengharapan kita kepada Allah. Dan itu sebenarnya adalah lebih baik. Jom guys Share dan Tag rakan kalian ya!!
.
Speaker : @alifteega
.
Kalian semua! Alif nak ajak kalian untuk kongsikan apa2 ilmu atau info tambahan dibawah. Jom gunakan medium socmed untuk dakwah jangan lupa tag sahabat kalian juga. Thanks btw.
.
#teega #alifteega #dakwah #muhasabah #perbaikidiri #kongsi #manfaat #hijrah #tarbiah #ubah #ilmu #berubahlebihbaik #401production

“DO’A UNTUK REZEKI”
.
Kita nak apa sahaja, doa dan minta lah dari Allah s.w.t. Jangan berhenti berdoa walau mungkin Allah tak beri apa yang kita minta, tapi setidaknya Allah bertambah kasih pada kita. Kerana kita meletakkan pengharapan kita kepada Allah. Dan itu sebenarnya adalah lebih baik. Jom guys Share dan Tag rakan kalian ya!!
.
Speaker : @alifteega
.
Kalian semua! Alif nak ajak kalian untuk kongsikan apa2 ilmu atau info tambahan dibawah. Jom gunakan medium socmed untuk dakwah jangan lupa tag sahabat kalian juga. Thanks btw.
.
#teega #alifteega #dakwah #muhasabah #perbaikidiri #kongsi #manfaat #hijrah #tarbiah #ubah #ilmu #berubahlebihbaik #401production

25 0 10 October, 2018
Tips kempiskan perut buncit. Jom amalkan😉

#tips
#kongsi
#perutbuncit
#rawatperutbuncit
#appecutkasipecah

Tips kempiskan perut buncit. Jom amalkan😉

#tips
#kongsi
#perutbuncit
#rawatperutbuncit
#appecutkasipecah

68 1 10 October, 2018
@Regran_ed from @alifteega - “DO’A UNTUK REZEKI”
.
Kita nak apa sahaja, doa dan minta lah dari Allah s.w.t. Jangan berhenti berdoa walau mungkin Allah tak beri apa yang kita minta, tapi setidaknya Allah bertambah kasih pada kita. Kerana kita meletakkan pengharapan kita kepada Allah. Dan itu sebenarnya adalah lebih baik. Jom guys Share dan Tag rakan kalian ya!!
.
Speaker : @alifteega
.
Kalian semua! Alif nak ajak kalian untuk kongsikan apa2 ilmu atau info tambahan dibawah. Jom gunakan medium socmed untuk dakwah jangan lupa tag sahabat kalian juga. Thanks btw.
.
#teega #alifteega #dakwah #muhasabah #perbaikidiri #kongsi #manfaat #hijrah #tarbiah #ubah #ilmu #berubahlebihbaik #401production - #regrann

@Regran_ed from @alifteega - “DO’A UNTUK REZEKI”
.
Kita nak apa sahaja, doa dan minta lah dari Allah s.w.t. Jangan berhenti berdoa walau mungkin Allah tak beri apa yang kita minta, tapi setidaknya Allah bertambah kasih pada kita. Kerana kita meletakkan pengharapan kita kepada Allah. Dan itu sebenarnya adalah lebih baik. Jom guys Share dan Tag rakan kalian ya!!
.
Speaker : @alifteega
.
Kalian semua! Alif nak ajak kalian untuk kongsikan apa2 ilmu atau info tambahan dibawah. Jom gunakan medium socmed untuk dakwah jangan lupa tag sahabat kalian juga. Thanks btw.
.
#teega #alifteega #dakwah #muhasabah #perbaikidiri #kongsi #manfaat #hijrah #tarbiah #ubah #ilmu #berubahlebihbaik #401production - #regrann

13 0 10 October, 2018
Tips kempiskan perut buncit. Jom amalkan😉
_
#tips
#kongsi
#perutbuncit
#rawatperutbuncit
#nadiahkongsi
#appecutkasipecah

Tips kempiskan perut buncit. Jom amalkan😉
_
#tips
#kongsi
#perutbuncit
#rawatperutbuncit
#nadiahkongsi
#appecutkasipecah

6 0 10 October, 2018
Bismillah..
To all sahabat2 rockers..
Sr#kita
#kongsi

Bismillah..
To all sahabat2 rockers..
Sr #kita
#kongsi

20 1 10 October, 2018

Top #kongsi posts

LIKE FOLLOW DAN SHARE JIKA BERMANAFAAT..Follow kami untuk pelbagai video yg menarik, Tazkirah setiap hri..☺️☺️ #ustazwadiannuar #ustazwadi #ustazwadianuar #ustazazharidrus #ustazjafriabubakarmahmoodi #khalidbasalamah #ustadabdulsomad #ustazadihidayat #hananataki #okisetianadewi #hadifayyadh #jentikhati #nakpesan #lawakxsentap #kongsi.islamik

Video lawak @lawakxsentap
update video setiap hari

LIKE FOLLOW DAN SHARE JIKA BERMANAFAAT..Follow kami untuk pelbagai video yg menarik, Tazkirah setiap hri..☺️☺️ #ustazwadiannuar #ustazwadi #ustazwadianuar #ustazazharidrus #ustazjafriabubakarmahmoodi #khalidbasalamah #ustadabdulsomad #ustazadihidayat #hananataki #okisetianadewi #hadifayyadh #jentikhati #nakpesan #lawakxsentap #kongsi.islamik

Video lawak @lawakxsentap
update video setiap hari

3,593 15 12 August, 2019
Ada sesetengah orang anggap, duduk diam tanpa berbuat apa-apa tindakan itu adalah yang disebut sabar.

Apabila ada orang berhutang dengan kita, kalau kita hendak ambil tindakan untuk menuntut hak kita, kita dicop sebagai tidak sabar.

Apabila ada orang memfitnah kita dan memburukkan kita di belakang kita, kalau kita bersuara untuk mempertahankan diri kita, kita dicop sebagai tidak sabar.

Sabar BUKANLAH duduk diam dan tidak buat apa-apa.

Sabar itu adalah kita redha dan terima dengan situasi kita dengan seadanya, dalam masa yang sama kita cari jalan dan usaha untuk menambah baik keadaan kita.

Kita bertindak terhadap sesuatu ancaman kepada kita, bukan bermakna kita tidak menerima takdir dan ketetapan yang sudah diaturkan untuk kita.

Sabar bukan berdiam diri semata-mata dan tidak buat apa-apa.
•
•
•
•
•
•
•
•
•
#FirdausWrote #nasihatbuathati #nasihatbuatdiri #seribusatucerita #jomdakwah #nakkongsi #jomhijrah #tolongdengar #hatikecai #secebiskenangan #jentikhati #nakluahsikit #akuokayofficial #penmerahdotcom #santapanhidup #apaapajerr #nakngepek #apakes #kongsi #tarbiahdiri #dakwahjentikhati #sentapbeb #dakwah_islam #kalamdakwah #dakwahkampus #dakwahonline #thetarbiyyah #sukakongsi #videodakwahmy #dakwahmudah

Ada sesetengah orang anggap, duduk diam tanpa berbuat apa-apa tindakan itu adalah yang disebut sabar.

Apabila ada orang berhutang dengan kita, kalau kita hendak ambil tindakan untuk menuntut hak kita, kita dicop sebagai tidak sabar.

Apabila ada orang memfitnah kita dan memburukkan kita di belakang kita, kalau kita bersuara untuk mempertahankan diri kita, kita dicop sebagai tidak sabar.

Sabar BUKANLAH duduk diam dan tidak buat apa-apa.

Sabar itu adalah kita redha dan terima dengan situasi kita dengan seadanya, dalam masa yang sama kita cari jalan dan usaha untuk menambah baik keadaan kita.

Kita bertindak terhadap sesuatu ancaman kepada kita, bukan bermakna kita tidak menerima takdir dan ketetapan yang sudah diaturkan untuk kita.

Sabar bukan berdiam diri semata-mata dan tidak buat apa-apa.









#FirdausWrote #nasihatbuathati #nasihatbuatdiri #seribusatucerita #jomdakwah #nakkongsi #jomhijrah #tolongdengar #hatikecai #secebiskenangan #jentikhati #nakluahsikit #akuokayofficial #penmerahdotcom #santapanhidup #apaapajerr #nakngepek #apakes #kongsi #tarbiahdiri #dakwahjentikhati #sentapbeb #dakwah_islam #kalamdakwah #dakwahkampus #dakwahonline #thetarbiyyah #sukakongsi #videodakwahmy #dakwahmudah

2,079 4 15 August, 2019
Follow kami untuk pelbagai video yg menarik, Tazkirah setiap hri..☺️☺️ #ustazwadiannuar #ustazwadi #ustazwadianuar #ustazazharidrus #ustazjafriabubakarmahmoodi #khalidbasalamah #ustadabdulsomad #ustazadihidayat #hananataki #okisetianadewi #hadifayyadh #jentikhati #nakpesan #lawakxsentap #kongsi.islamik

Video lawak @lawakxsentap
update video setiap hari

Follow kami untuk pelbagai video yg menarik, Tazkirah setiap hri..☺️☺️ #ustazwadiannuar #ustazwadi #ustazwadianuar #ustazazharidrus #ustazjafriabubakarmahmoodi #khalidbasalamah #ustadabdulsomad #ustazadihidayat #hananataki #okisetianadewi #hadifayyadh #jentikhati #nakpesan #lawakxsentap #kongsi.islamik

Video lawak @lawakxsentap
update video setiap hari

3,575 16 8 August, 2019
Dekat tempat wudhu pun sempat selfie.😂 Saja throwback. Rindu Dubai. Ni masa nak tunggu pergi Dune Bashing dekat padang pasir. Fuuuh layan.
.
Ada berita gembira hari ni. Aisyah sampai lompat2 bgtau Alif. Nnt korang tengok lah IG dia. Something to do with Anugerah. Alhamdulillah rezeki dia, tanggungjawab pun besar tu.
.
Siapa yang dah tahu anugerah apa. Comment bawah tau. Say congrats dekat dia.
.
#alifteega #aisyahhijanah #moment #foreverandever #rezeki #husbandandwife #marriedlife #dakwah #kongsi #manfaat #ilmu

Dekat tempat wudhu pun sempat selfie.😂 Saja throwback. Rindu Dubai. Ni masa nak tunggu pergi Dune Bashing dekat padang pasir. Fuuuh layan.
.
Ada berita gembira hari ni. Aisyah sampai lompat2 bgtau Alif. Nnt korang tengok lah IG dia. Something to do with Anugerah. Alhamdulillah rezeki dia, tanggungjawab pun besar tu.
.
Siapa yang dah tahu anugerah apa. Comment bawah tau. Say congrats dekat dia.
.
#alifteega #aisyahhijanah #moment #foreverandever #rezeki #husbandandwife #marriedlife #dakwah #kongsi #manfaat #ilmu

12,462 12 16 August, 2019
PERANCANGAN
.
Ada yang berkawan lama, tapi Allah kata bukan dia maka putus jua, ada orang yang dah bertunang pun namun takdir Allah putus juga. Bahkan ada juga yang dah berkahwin tapi atas kuasa Allah bercerai juga. Sebab itu letaklah pengharapan kita pada Allah melebihi apa sahaja didunia. Supaya kita tak kecewa.
.
Semoga bermanfaat. Kongsikan dan tag sahabat2 lain. Semoga dengan perkongsian kita Allah catatkan pahala untuk kita.
.
Speaker : @alifteega
.
#alifteega #dakwah #nasihat #teguran #muhasabah #ilmu #kongsi #hijrah #ubah #manfaat #jomperbaikidiri #jommuhasabahdiri #kebaikan #rezeki #kebaikkan

PERANCANGAN
.
Ada yang berkawan lama, tapi Allah kata bukan dia maka putus jua, ada orang yang dah bertunang pun namun takdir Allah putus juga. Bahkan ada juga yang dah berkahwin tapi atas kuasa Allah bercerai juga. Sebab itu letaklah pengharapan kita pada Allah melebihi apa sahaja didunia. Supaya kita tak kecewa.
.
Semoga bermanfaat. Kongsikan dan tag sahabat2 lain. Semoga dengan perkongsian kita Allah catatkan pahala untuk kita.
.
Speaker : @alifteega
.
#alifteega #dakwah #nasihat #teguran #muhasabah #ilmu #kongsi #hijrah #ubah #manfaat #jomperbaikidiri #jommuhasabahdiri #kebaikan #rezeki #kebaikkan

22,471 255 16 August, 2019
Tips Alif bila bercakap dengan isteri atau sesiapa yang hampa sayang, pandang lah mata dia. Serious dia cair😘
.
Rindu pulak Dubai, saja throwback. Sbb ritu masa beratur nak makan Nasi Kandaq Deen Maju kena beratuq panjang. Panaih terik. Tapi Alip okay ja. Orang lain semua dengan payungnya, kipas lah. Alif sbb dh training kat dubai so okay lah. Minggu ni ke China pulak. Ada yang order powerbank ke hahahaha😂
.
#alifteega #moment #dakwah #kongsi #ilmu #manfaat #kebaikan #hijrah #husband #beruntung

Tips Alif bila bercakap dengan isteri atau sesiapa yang hampa sayang, pandang lah mata dia. Serious dia cair😘
.
Rindu pulak Dubai, saja throwback. Sbb ritu masa beratur nak makan Nasi Kandaq Deen Maju kena beratuq panjang. Panaih terik. Tapi Alip okay ja. Orang lain semua dengan payungnya, kipas lah. Alif sbb dh training kat dubai so okay lah. Minggu ni ke China pulak. Ada yang order powerbank ke hahahaha😂
.
#alifteega #moment #dakwah #kongsi #ilmu #manfaat #kebaikan #hijrah #husband #beruntung

13,228 32 14 August, 2019
Bila kita kecewa itu lah sebenarnya tanda Allah ingat pada kita. Allah campakan rasa kecewa dalam hati kita supaya kita berharap pada Allah. Mungkin kita terlalu yakin dengan kemampuan kita, atau pada manusia hingga kita lupa bahawa Allah swt adalah sebaik2 perancang.
.
Muhasabah dan perbaiki diri kita. Semoga bermanfaat. Kongsi dan tag kawan2 lain.
.
#alifteega #dakwah #nasihat #ilmu #kongsi #manfaat #teguran #hijrah #muhasabah #kebaikan #ubah #jomperbaikidiri

Bila kita kecewa itu lah sebenarnya tanda Allah ingat pada kita. Allah campakan rasa kecewa dalam hati kita supaya kita berharap pada Allah. Mungkin kita terlalu yakin dengan kemampuan kita, atau pada manusia hingga kita lupa bahawa Allah swt adalah sebaik2 perancang.
.
Muhasabah dan perbaiki diri kita. Semoga bermanfaat. Kongsi dan tag kawan2 lain.
.
#alifteega #dakwah #nasihat #ilmu #kongsi #manfaat #teguran #hijrah #muhasabah #kebaikan #ubah #jomperbaikidiri

33,239 92 11 August, 2019
Follow kami untuk pelbagai video yg menarik, Tazkirah setiap hri..☺️☺️ #ustazwadiannuar #ustazwadi #ustazwadianuar #ustazazharidrus #ustazjafriabubakarmahmoodi #khalidbasalamah #ustadabdulsomad #ustazadihidayat #hananataki #okisetianadewi #hadifayyadh #jentikhati #nakpesan #lawakxsentap #kongsi.islamik

Video lawak @lawakxsentap
update video setiap hari

Follow kami untuk pelbagai video yg menarik, Tazkirah setiap hri..☺️☺️ #ustazwadiannuar #ustazwadi #ustazwadianuar #ustazazharidrus #ustazjafriabubakarmahmoodi #khalidbasalamah #ustadabdulsomad #ustazadihidayat #hananataki #okisetianadewi #hadifayyadh #jentikhati #nakpesan #lawakxsentap #kongsi.islamik

Video lawak @lawakxsentap
update video setiap hari

5,113 34 11 August, 2019