#browniesmurah Instagram Photos & Videos

browniesmurah - 262.5k posts

Hashtag Popularity

3.4
average comments
196.2
average likes

Never count the calories with our Chocolate Brownies 🤪

Never count the calories with our Chocolate Brownies 🤪
3 1 4 minutes ago

Alhamdulillah terimakasih customers semua.. #brownies #browniesmurah #browniesedap #brownieskl #browniesalmond

Alhamdulillah terimakasih customers semua.. #brownies #browniesmurah #browniesedap #brownieskl #browniesalmond
0 0 9 minutes ago

Combo Dahsyat yang memang BERBALOIII
.
Beli satu je tapi dapat ngap 4 jenis kek yg best seller dekat Mamasab Bakery!
Berbaloi combo dahsyat ni sbb next nak order tuk majlis korang dah tau dah yg mane favret korang! 😋😍
.
.
🍰DFCC
🍰PECAN BUTTERSCOTCH CAKE
🍰RED VELVET FULL NUTELLA
🍰PANDAN GULA MELAKA PREMIUM

RM40

#kekviral #kekhantaran #kekharijadi #kekcoklat #kektunang #kekmurah #kekmurahkl #kekmurahshahalam #kekmarble #kekbajet #kekcoklat #pandangulamelakacupcake #kekbirthday #kekshahalam #kekpuncakalam #keksetiaalam #kekpetalingjaya #kekklang #browniesmurah #brownieskedut #kekpecanbutterscotch #coklatmoist #kekcoklatmoistmurah #redvelvetkek #kekredvelvet #pandangulamelakaklang #kekredvelvetshahalam #kekpandangulamelaka #pandangulamelaka #redvelvetsedap #redvelvetmurah

Combo Dahsyat yang memang BERBALOIII
.
Beli satu je tapi dapat ngap 4 jenis kek yg best seller dekat Mamasab Bakery!
Berbaloi combo dahsyat ni sbb next nak order tuk majlis korang dah tau dah yg mane favret korang! 😋😍
.
.
🍰DFCC
🍰PECAN BUTTERSCOTCH CAKE
🍰RED VELVET FULL NUTELLA
🍰PANDAN GULA MELAKA PREMIUM

RM40

#kekviral #kekhantaran  #kekharijadi #kekcoklat #kektunang #kekmurah  #kekmurahkl #kekmurahshahalam #kekmarble #kekbajet  #kekcoklat #pandangulamelakacupcake #kekbirthday  #kekshahalam  #kekpuncakalam #keksetiaalam #kekpetalingjaya #kekklang #browniesmurah #brownieskedut  #kekpecanbutterscotch  #coklatmoist #kekcoklatmoistmurah #redvelvetkek #kekredvelvet #pandangulamelakaklang #kekredvelvetshahalam #kekpandangulamelaka #pandangulamelaka #redvelvetsedap #redvelvetmurah
0 0 9 minutes ago

Combo Dahsyat yang memang BERBALOIII
.
Beli satu je tapi dapat ngap 4 jenis kek yg best seller dekat Mamasab Bakery!
Berbaloi combo dahsyat ni sbb next nak order tuk majlis korang dah tau dah yg mane favret korang! 😋😍
.
.
🍰DFCC
🍰PECAN BUTTERSCOTCH CAKE
🍰RED VELVET FULL NUTELLA
🍰PANDAN GULA MELAKA PREMIUM

RM40

#kekviral #kekhantaran #kekharijadi #kekcoklat #kektunang #kekmurah #kekmurahkl #kekmurahshahalam #kekmarble #kekbajet #kekcoklat #pandangulamelakacupcake #kekbirthday #kekshahalam #kekpuncakalam #keksetiaalam #kekpetalingjaya #kekklang #browniesmurah #brownieskedut #kekpecanbutterscotch #coklatmoist #kekcoklatmoistmurah #redvelvetkek #kekredvelvet #pandangulamelakaklang #kekredvelvetshahalam #kekpandangulamelaka #pandangulamelaka #redvelvetsedap #redvelvetmurah

Combo Dahsyat yang memang BERBALOIII
.
Beli satu je tapi dapat ngap 4 jenis kek yg best seller dekat Mamasab Bakery!
Berbaloi combo dahsyat ni sbb next nak order tuk majlis korang dah tau dah yg mane favret korang! 😋😍
.
.
🍰DFCC
🍰PECAN BUTTERSCOTCH CAKE
🍰RED VELVET FULL NUTELLA
🍰PANDAN GULA MELAKA PREMIUM

RM40

#kekviral #kekhantaran  #kekharijadi #kekcoklat #kektunang #kekmurah  #kekmurahkl #kekmurahshahalam #kekmarble #kekbajet  #kekcoklat #pandangulamelakacupcake #kekbirthday  #kekshahalam  #kekpuncakalam #keksetiaalam #kekpetalingjaya #kekklang #browniesmurah #brownieskedut  #kekpecanbutterscotch  #coklatmoist #kekcoklatmoistmurah #redvelvetkek #kekredvelvet #pandangulamelakaklang #kekredvelvetshahalam #kekpandangulamelaka #pandangulamelaka #redvelvetsedap #redvelvetmurah
0 0 10 minutes ago

Combo Dahsyat yang memang BERBALOIII
.
Beli satu je tapi dapat ngap 4 jenis kek yg best seller dekat Mamasab Bakery!
Berbaloi combo dahsyat ni sbb next nak order tuk majlis korang dah tau dah yg mane favret korang! 😋😍
.
.
🍰DFCC
🍰PECAN BUTTERSCOTCH CAKE
🍰RED VELVET FULL NUTELLA
🍰PANDAN GULA MELAKA PREMIUM

RM40

#kekviral #kekhantaran #kekharijadi #kekcoklat #kektunang #kekmurah #kekmurahkl #kekmurahshahalam #kekmarble #kekbajet #kekcoklat #pandangulamelakacupcake #kekbirthday #kekshahalam #kekpuncakalam #keksetiaalam #kekpetalingjaya #kekklang #browniesmurah #brownieskedut #kekpecanbutterscotch #coklatmoist #kekcoklatmoistmurah #redvelvetkek #kekredvelvet #pandangulamelakaklang #kekredvelvetshahalam #kekpandangulamelaka #pandangulamelaka #redvelvetsedap #redvelvetmurah

Combo Dahsyat yang memang BERBALOIII
.
Beli satu je tapi dapat ngap 4 jenis kek yg best seller dekat Mamasab Bakery!
Berbaloi combo dahsyat ni sbb next nak order tuk majlis korang dah tau dah yg mane favret korang! 😋😍
.
.
🍰DFCC
🍰PECAN BUTTERSCOTCH CAKE
🍰RED VELVET FULL NUTELLA
🍰PANDAN GULA MELAKA PREMIUM

RM40

#kekviral #kekhantaran  #kekharijadi #kekcoklat #kektunang #kekmurah  #kekmurahkl #kekmurahshahalam #kekmarble #kekbajet  #kekcoklat #pandangulamelakacupcake #kekbirthday  #kekshahalam  #kekpuncakalam #keksetiaalam #kekpetalingjaya #kekklang #browniesmurah #brownieskedut  #kekpecanbutterscotch  #coklatmoist #kekcoklatmoistmurah #redvelvetkek #kekredvelvet #pandangulamelakaklang #kekredvelvetshahalam #kekpandangulamelaka #pandangulamelaka #redvelvetsedap #redvelvetmurah
1 0 10 minutes ago
Sikedut bajet pack.. #brownies #brownieskl #browniesklang #browniesmurah
0 0 13 minutes ago
Alhamdulilah sikedut bajet pack.. 😋
#browniesedap #brownieskl #browniesklang #browniesmurah #browniesmalaysia
0 0 16 minutes ago

Fudgy Brownies🍫

Saiz kecil tak cukup boleh order yang medium saiz. Mana tahu takut berebut dengan adik beradik yang lain kan. Hehe🤭

p/s:Topping can request based on stock. (Different price)
Order 2hari - 5hari sebelum. Lagi awal lagi bagus🤗

#uitmpuncakalam #deliverypuncakalam #deliveryuitm #deliverymeru #deliverysaujanautama #deliverysungaibuloh #deliveryshahalam #browniesselangor #browniesmurah #browniessedap #fudgybrownies #fudgybrowniessedap #fudgybrowniesmurah

Fudgy Brownies🍫

Saiz kecil tak cukup boleh order yang medium saiz. Mana tahu takut berebut dengan adik beradik yang lain kan. Hehe🤭

p/s:Topping can request based on stock. (Different price)
Order 2hari - 5hari sebelum. Lagi awal lagi bagus🤗

#uitmpuncakalam #deliverypuncakalam #deliveryuitm #deliverymeru #deliverysaujanautama #deliverysungaibuloh #deliveryshahalam #browniesselangor #browniesmurah #browniessedap #fudgybrownies #fudgybrowniessedap #fudgybrowniesmurah
1 0 16 minutes ago

Fudgy Brownies🥧

Mesti ramai peminat-peminat brownies ni kan? Kalau nak cuba rasa dulu korunk boleh order pack kecil ni (OPEN ORDER). Mana tahu yang kecil xcukup, next time boleh order yang besar pulak.😁🙊 p/s: Topping can request based on stock. (Different price)
Order 2hari - 5hari sebelum. Lagi awal lagi bagus🤗

#uitmpuncakalam #deliverypuncakalam #deliveryuitm #deliverymeru #deliverysaujanautama #deliverysungaibuloh #deliveryshahalam #browniesselangor #browniesmurah #browniessedap #fudgybrownies #fudgybrowniessedap #fudgybrowniesmurah

Fudgy Brownies🥧

Mesti ramai peminat-peminat brownies ni kan? Kalau nak cuba rasa dulu korunk boleh order pack kecil ni (OPEN ORDER). Mana tahu yang kecil xcukup, next time boleh order yang besar pulak.😁🙊 p/s: Topping can request based on stock. (Different price)
Order 2hari - 5hari sebelum. Lagi awal lagi bagus🤗

#uitmpuncakalam #deliverypuncakalam #deliveryuitm #deliverymeru #deliverysaujanautama #deliverysungaibuloh #deliveryshahalam #browniesselangor #browniesmurah #browniessedap #fudgybrownies #fudgybrowniessedap #fudgybrowniesmurah
0 0 21 minutes ago
From Melaka Baru 🚗🚗
To Paya Rumput.

Tqvm

0123428272 for taste!!! #melakafood 
#deliverymelaka 
#suprisedeliverymelaka 
#fooddeliveryservice 
#makananmelaka 
#browniesmurah 
#browniesmurahsedap 
#jalanjalancarimakanmelaka
0 0 24 minutes ago

• • • • •
GLUTEN FREE STEAM BROWNIES CAKE
Oleh @vitakwee
-
Bahan A
5 butir kuning telur
4 butir putih telur
130 grm gula pasir
1 sdt sp
sejumput garam
dan vanili bubuk/ extrak
-
Bahan B
60 grm tepung beras Aroma manis
25 grm tepung ketan Aroma manis
20 grm coklat bubuk
25 grm susu bubuk fullcream
1/2 sdt baking powder (saya skip)
-
Bahan C
120 grm butter
100 grm Dark coklat batangan
=== > Campur coklat dan butter, tim sampai meleleh. biarkan dingin tambahkan 1 sdm pasta coklat golden brown
-
Bahan D
50 grm Chococip
-
cara membuat :
Kocok Bahan A sampai mengembang kental berjejak.
-
Masukan bahan B yang sudah diayak terlebih dahulu, dengan mikser speed rendah bisa juga pakai spatula aduk rata.
-
Masukan Bahan C aduk rata.
-
Tuang kedalam loyang 18cm yg sudah dioles minyak sayur dan alasi kertas roti. hentakan cake sebelum dikukus tujuan mengeluarkan gelembung udara.
beri bahan D cococip tabur menyebar ke cake, aduk asal ketutup aja cococip sama adonan.
kukus dengan api sedang selama 35 menit/ sampai matang.
-
selamat mencoba 😊
-
#brownies #fudgybrownies #fudgebrownies #browniecake #brownielovers #chocolatebrownie #nutellacake #redvelvetcake #bananacake #bakedwithlove #browniesundae #browniesmalaysia #homebakers #browniesalmond #browniesmurah #brownieskedut #browniescake #browniessehat

• • • • •
GLUTEN FREE STEAM BROWNIES CAKE
Oleh @vitakwee
-
Bahan A
5 butir kuning telur
4 butir putih telur
130 grm gula pasir
1 sdt sp
sejumput garam
dan vanili bubuk/ extrak
-
Bahan B
60 grm tepung beras Aroma manis
25 grm tepung ketan Aroma manis
20 grm coklat bubuk 
25 grm susu bubuk fullcream
1/2 sdt baking powder (saya skip)
-
Bahan C
120 grm butter 
100 grm Dark coklat batangan
=== > Campur coklat dan butter, tim sampai meleleh. biarkan dingin tambahkan 1 sdm pasta coklat golden brown
-
Bahan D
50 grm Chococip
-
cara membuat :
Kocok Bahan A sampai mengembang kental berjejak.
-
Masukan bahan B yang sudah diayak terlebih dahulu, dengan mikser speed rendah bisa juga pakai spatula aduk rata.
-
Masukan Bahan C aduk rata.
-
Tuang kedalam loyang 18cm yg sudah dioles minyak sayur dan alasi kertas roti. hentakan cake sebelum dikukus tujuan mengeluarkan gelembung udara. 
beri bahan D cococip tabur menyebar ke cake, aduk asal ketutup aja cococip sama adonan. 
kukus dengan api sedang selama 35 menit/ sampai matang.
-
selamat mencoba 😊
-
#brownies #fudgybrownies #fudgebrownies #browniecake #brownielovers #chocolatebrownie #nutellacake #redvelvetcake #bananacake #bakedwithlove #browniesundae #browniesmalaysia #homebakers #browniesalmond #browniesmurah #brownieskedut #browniescake #browniessehat
5 0 30 minutes ago
Nutella brownies for tonite pickup. Thank you puspa for your order 😊 #nutellabrownies #browniestreats #browniesdeliverykl #brownieskl #browniespanggang #browniessedap #browniescoklat #browniesmurah #browniesmalaysia
3 0 40 minutes ago

Heyy gaisss..🙆
Let's shopping with A&A SHOP. 😊 Bukan BROWNIES je yg kami ada, COOKIES dan PERFUME pun kami jual. Nak tempah Doorgift utk Kenduri dan Majlis pun boleh. ☺️ Tunggu apa lagi tu? Tempahlah dgn kami sekarang. Pasti tak mengecewakan. 😁✌️
.
.
Untuk tempahan boleh rojer kami di WHATSAPP, DM dan BOOK di FB PAGE kami. Thanks gais 😍
.
.
📲 WHATSAPP 013-6499483 / 017-3342843
.
.
COD
🏡 CHERAS
🏡 AMPANG
🏡 MIDVALLEY
🏡 SELAYANG
🏡 GOMBAK
🏡 BATU CAVES
🏡 TESCO RAWANG
.
.
🚚 Delivery Charges RM 5 - RM 15
.
.
Visit IG & Like FB @__aa_brownies
#sayajualbrownies
#brownieskedut
#browniesedap
#browniesmurah
#browniesmurahviral
#browniescherasmurah
#browniesampangsedap
#brownieselayangmurah
#browniesgombakbatucaves
#browniesrawangmurah
#chocolatebrownies
#almondchocolate
#nutelladrizzle
#chocolatedrizzle
#mixboxbrownies
#smallpackbrownies
#royalstrawberrybrownies
#browniesdoorgifts
#browniesdoorgiftmurah
#supportbisnesorangkita
#supportbisnesanakmuda
#supportbisnesmelayu

Heyy gaisss..🙆
Let's shopping with A&A SHOP. 😊 Bukan BROWNIES je yg kami ada, COOKIES dan PERFUME pun kami jual. Nak tempah Doorgift utk Kenduri dan Majlis pun boleh. ☺️ Tunggu apa lagi tu? Tempahlah dgn kami sekarang. Pasti tak mengecewakan. 😁✌️
.
.
Untuk tempahan boleh rojer kami di WHATSAPP, DM dan BOOK di FB PAGE kami. Thanks gais 😍
.
.
📲 WHATSAPP 013-6499483 / 017-3342843
.
.
COD
🏡 CHERAS
🏡 AMPANG
🏡 MIDVALLEY
🏡 SELAYANG
🏡 GOMBAK
🏡 BATU CAVES
🏡 TESCO RAWANG
.
.
🚚 Delivery Charges RM 5 - RM 15
.
.
Visit IG & Like FB @__aa_brownies
#sayajualbrownies 
#brownieskedut 
#browniesedap 
#browniesmurah 
#browniesmurahviral 
#browniescherasmurah 
#browniesampangsedap 
#brownieselayangmurah 
#browniesgombakbatucaves 
#browniesrawangmurah 
#chocolatebrownies 
#almondchocolate 
#nutelladrizzle 
#chocolatedrizzle 
#mixboxbrownies 
#smallpackbrownies 
#royalstrawberrybrownies 
#browniesdoorgifts 
#browniesdoorgiftmurah 
#supportbisnesorangkita 
#supportbisnesanakmuda 
#supportbisnesmelayu
3 0 49 minutes ago

Selamat malam atencookies fan,
Hari nie sampai 30.11.19 lady boss nak buat brownies sales serendah 🚨🚨🚨🚨🚨rm30 sahaja‼️‼️‼️ Murah kan.. jom pakat pakat order‼️‼️.. Rugi x cuba taw.. .
🚗kami boleh COD area KL & Selangor.. .
🛵Selfpickup di bandar sri damansara (setiap hari) & bandar baru bangi (selected date)
.
🍫only premium ingredients kami guna.. bukan bahan timbang.. .
🍰sekali cuba mesti nak lagi 🤩.
.
.
.
Jom whatsapp admin 0128854396/0122994396 untuk order.. 🥰
🚨🚨🚨🚨🚨🚨🚨🚨🚨🚨🚨🚨🚨🚨🚨
#browniesedap #browniesmurah #brownieschewy #brownieskl #browniesselangor #browniesdamansara #browniesklsentral #browniesttdi #browniesbangi #brownieskajang #browniesputrajaya #browniescyberjaya #browniesrm30 #browniessedap #brownieskedut #browniesgoodies #brownieskahwin #brownieshantarankahwin #brownieshantarantunang #bazarpaknil #browniespromo #browniesmalaysia

Selamat malam atencookies fan, 
Hari nie sampai 30.11.19 lady boss nak buat brownies sales serendah 🚨🚨🚨🚨🚨rm30 sahaja‼️‼️‼️ Murah kan.. jom pakat pakat order‼️‼️.. Rugi x cuba taw.. .
🚗kami boleh COD area KL & Selangor.. .
🛵Selfpickup di bandar sri damansara (setiap hari) & bandar baru bangi (selected date)
.
🍫only premium ingredients kami guna.. bukan bahan timbang.. .
🍰sekali cuba mesti nak lagi 🤩.
.
.
.
Jom whatsapp admin 0128854396/0122994396 untuk order.. 🥰
🚨🚨🚨🚨🚨🚨🚨🚨🚨🚨🚨🚨🚨🚨🚨
#browniesedap #browniesmurah #brownieschewy #brownieskl #browniesselangor #browniesdamansara #browniesklsentral #browniesttdi #browniesbangi #brownieskajang #browniesputrajaya #browniescyberjaya #browniesrm30 #browniessedap #brownieskedut #browniesgoodies #brownieskahwin #brownieshantarankahwin #brownieshantarantunang #bazarpaknil #browniespromo #browniesmalaysia
0 0 52 minutes ago

Alhamdulillah our promotion for 11.11 has ended 🥰 !.
We’re so happy that many of our customers satisfied with our brownies ♥️♥️.
Want more promotions ? 👀. #brownieskl #browniessedap #browniessedapkl #fudgybrownies #browniesnutella #browniesmurah #brownieskotadamansara #browniesttdi #brownieskedut #browniesklsentral

Alhamdulillah our promotion for 11.11 has ended 🥰 !.
We’re so happy that many of our customers satisfied with our brownies ♥️♥️.
Want more promotions ? 👀. #brownieskl #browniessedap #browniessedapkl #fudgybrownies #browniesnutella #browniesmurah #brownieskotadamansara #browniesttdi #brownieskedut #browniesklsentral
9 0 1 hour ago

Top #browniesmurah posts

Pengen ngemil yang endess ? nih ada resep Dessert box paling enak disajikan sewaktu dingin jd dimulut itu rasanyaa lgsg nyessssssss *lgsg terbang 😆
Yuk ah lgsg bikin ajaa ❤️ .
.
Creme Brulee Dessert Box by @putriipermanaa
.
Bahan brownies:
2btr telur
175gr gula halus
110gr tepung terigu
25gr coklat bubuk
125gr DCC
55gr mentega
40ml minyak
Vanili secukupnya .

Cara membuat:
1. Lelehkan minyak, mentega, DCC. Sisihkan.
2. Mixer gula+telur hingga +-5mnt. Lalu masukkan lelehan coklat.
3. Kemudian masukkan tepung+vanili+bubuk coklat (yg sudah diayak)
4. Masukkan ke dlm loyang yg sudah dialas kertas roti dan dioles margarin.
5. Panggang pd suhu 180’C +-20mnt/hingga matang.
6. Kluarkan dr loyang tunggu dingin, potong2 sesuaikan dgn alas box. .

Bahan mouse:
250gr powder creme brulle mouse (me: merk docello)
1L susu cair
500gr whipping cream cair
.
Cara membuat:
Campur susu cair & whipping cream masak hingga mendidih. Matikan api, masukkan cream brulle mouse. Tunggu agak dingin. Supaya agak kental. Sisihkan.
Nb. Saya beli creme brulee di ig-nya@titanbaking bs lgsg contact ke@titanbaking yaa untuk pembelian. Atau bisa beli di Shopee/ Tokopedia / Blibi di TITANBAKING ya. .

Bahan lapisan putih : whipping cream. .

Cara susun:
1. Tata lapisan brownies pd dasar cetakan.
2. Siram atasnya dgn creme brulee mouse.
3. Kemudian beri whipping cream.
4. Lalu beri coklat glaze dan topping pd bagian atasnya.
Selamat mencoba! ❤️❤️
.
Suka Masak & Makan?
Follow 👉 @101makananenak
Follow 👉 @resepjajananmurah .
📌Tag Teman Kamu!
♡ Like ➫ Share 💬Comment
© Contact Us for Credit or Removal

Pengen ngemil yang endess ? nih ada resep Dessert box paling enak disajikan sewaktu dingin jd dimulut itu rasanyaa lgsg nyessssssss *lgsg terbang 😆
Yuk ah lgsg bikin ajaa ❤️ .
.
Creme Brulee Dessert Box by @putriipermanaa
.
Bahan brownies: 
2btr telur 
175gr gula halus
110gr tepung terigu
25gr coklat bubuk
125gr DCC
55gr mentega
40ml minyak
Vanili secukupnya .

Cara membuat:
1. Lelehkan minyak, mentega, DCC. Sisihkan.
2. Mixer gula+telur hingga +-5mnt. Lalu masukkan lelehan coklat. 
3. Kemudian masukkan tepung+vanili+bubuk coklat (yg sudah diayak) 
4. Masukkan ke dlm loyang yg sudah dialas kertas roti dan dioles margarin. 
5. Panggang pd suhu 180’C +-20mnt/hingga matang. 
6. Kluarkan dr loyang tunggu dingin, potong2 sesuaikan dgn alas box. .

Bahan mouse: 
250gr powder creme brulle mouse (me: merk docello) 
1L susu cair 
500gr whipping cream cair
.
Cara membuat: 
Campur susu cair & whipping cream masak hingga mendidih. Matikan api, masukkan cream brulle mouse. Tunggu agak dingin. Supaya agak kental. Sisihkan. 
Nb. Saya beli creme brulee di ig-nya@titanbaking bs lgsg contact ke@titanbaking yaa untuk pembelian. Atau bisa beli di Shopee/ Tokopedia / Blibi di TITANBAKING ya. .

Bahan lapisan putih : whipping cream. .

Cara susun:
1. Tata lapisan brownies pd dasar cetakan. 
2. Siram atasnya dgn creme brulee mouse.
3. Kemudian beri whipping cream.
4. Lalu beri coklat glaze dan topping pd bagian atasnya. 
Selamat mencoba! ❤️❤️
.
Suka Masak & Makan? 
Follow 👉 @101makananenak 
Follow 👉 @resepjajananmurah .
📌Tag Teman Kamu!
♡ Like ➫ Share 💬Comment
© Contact Us for Credit or Removal
719 12 9 September, 2019

🍫Brownies panggang🍫

Classic brownies dengan taburan topping lezat di atasnya, bisa di mix juga loh toppingnya
----
*kitkat - nutella
*oreo - bengbeng

Yuk yang mau order bisa langsung chat ke contact di bawah ini atau klik link di bio
----
Contact
Line: elvinaboo
Wa: 0822 9874 8542
----
#jualkue #jualkuebrownies #jualbrownies #browniesmurah #brownieskukus #jualbrownieskukus #jualkueultah #kueultah #kueulangtahun #jualnastar #jualkuekering #kuekering #kuemurah #jualbrowniescake #browniespanggang #browniesjakarta #browniestangerang #brownieshomemade #brownies #browniesnutella #browniescadbury #browniessilverqueen

🍫Brownies panggang🍫

Classic brownies dengan taburan topping lezat di atasnya, bisa di mix juga loh toppingnya
----
*kitkat - nutella
*oreo - bengbeng

Yuk yang mau order bisa langsung chat ke contact di bawah ini atau klik link di bio
----
Contact
Line: elvinaboo
Wa: 0822 9874 8542
----
#jualkue #jualkuebrownies #jualbrownies #browniesmurah #brownieskukus #jualbrownieskukus #jualkueultah #kueultah #kueulangtahun #jualnastar #jualkuekering #kuekering #kuemurah #jualbrowniescake #browniespanggang #browniesjakarta #browniestangerang #brownieshomemade #brownies #browniesnutella #browniescadbury #browniessilverqueen
1,548 0 21 June, 2019

Assalamualaikum. PROMO RM25 masih berjalan tau sehingga 8/10 ni. So jangan lepaskan peluang. Nak buat event birthday ke, atau saja2 pun blh dptkan di ayunnybakery. •
For order boleh whatsapp 👇
+60166013625 ayunnybakery •

#brownies #browniesmurahterengganu #browniesmurah #browniesterengganu #browniescodterengganu #codterengganu #browniessedap #brownieskedut #browniesviral #browniesviralterengganu #browniespizza #browniesnombor #browniesmonogram #tartnenas #tartnenasterengganu #tartnenasmurahterengganu #cheesetart #cheesetartmurahterengganu #cheesetartterengganu #codterengganu #codmakananterengganu

Assalamualaikum. PROMO RM25 masih berjalan tau sehingga 8/10 ni. So jangan lepaskan peluang. Nak buat event birthday ke, atau saja2 pun blh dptkan di ayunnybakery. •
For order boleh whatsapp 👇
+60166013625 ayunnybakery •
•
 #brownies #browniesmurahterengganu #browniesmurah #browniesterengganu #browniescodterengganu #codterengganu #browniessedap #brownieskedut #browniesviral #browniesviralterengganu #browniespizza #browniesnombor #browniesmonogram #tartnenas #tartnenasterengganu #tartnenasmurahterengganu #cheesetart #cheesetartmurahterengganu #cheesetartterengganu #codterengganu #codmakananterengganu
729 24 21 September, 2019

Pencet 💗 LOVE dulu ya kak 😊

Brownies Kukus Cream Cheese ❤❤❤
@yoenitaa

Bahan :
300 gr tepung bianca brownies premix by viverobakingmart
120 gr Minyak goreng
4 butir telur
50 gr coklat compound / coklat batang
45 gr susu kental manis
25 gr gula pasir

Bahan Cream Cheese :
125 gr Cream Cheese
50 gr gula halus
50 gr tepung terigu
1 butir telur

Cara Membuat adonan Cream Cheese :
Campur semua bahan, blender hingga halus, lalu sisihkan.

Cara membuat :
1. Panaskan dandangan, siapkan loyang uk 10x20x10 cm, alasi loyang dng kertas roti.
2 .Cairkan coklat, lalu campur dng minyak goreng, aduk hingga rata, sisihkan
3. Mixxer telur dan gula pasir hingga kental dan putih, kurleb 10 memit,lalu masukkan tepung bianca brownies premix,, sdkt demi sdkt dng mixxer speed rendah saja. hingga semua tercampur rata.
4. Tambahkan susu, dan campurkan coklat, aduk higga rata.
5. Masukkan 3 sendok sayur adonan brownies kedlm.loyang, lalu kukus kurleb 10 menit,
6 Setelah itu, ambil adonan cream cheese, tuangkan 1 sdm secara acak, kukus kembali kurleb 5 menit, cek kembali kematangannya
7. Setelah itu tuangkan kembali bgn adonan berikut, kukus kembali ,lakukan hingga semua adonan hbs
8. Tutup terakhir dng adonan cream cheese, kukus kembali hingga matang, kurleb 15 menitan
9. Setelah matang, matikan api kompor, angkat brownies dari dandangan, dingin kan, setelah dingin baru keluarkan dari loyang.
10. Brownies kukus cream Cheese siap di nikmati.
.
=============================
Supaya tidak ketinggalan update resep terbarunya 😘😘😘 YUK FOLLOW 🌹 @resepkueterbaru
YUK FOLLOW 🌹 @resepkueterbaru

#brownies #brownieskedut #browniesmurah

Pencet 💗 LOVE dulu ya kak 😊

Brownies Kukus Cream Cheese ❤❤❤
@yoenitaa

Bahan :
300 gr tepung bianca brownies premix by viverobakingmart
120 gr Minyak goreng
4 butir telur
50 gr coklat compound / coklat batang
45 gr susu kental manis
25 gr gula pasir

Bahan Cream Cheese :
125 gr Cream Cheese
50 gr gula halus
50 gr tepung terigu
1 butir telur

Cara Membuat adonan Cream Cheese :
Campur semua bahan, blender hingga halus, lalu sisihkan.

Cara membuat :
1. Panaskan dandangan, siapkan loyang uk 10x20x10 cm, alasi loyang dng kertas roti.
2 .Cairkan coklat, lalu campur dng minyak goreng, aduk hingga rata, sisihkan
3. Mixxer telur dan gula pasir hingga kental dan putih, kurleb 10 memit,lalu masukkan tepung bianca brownies premix,, sdkt demi sdkt dng mixxer speed rendah saja. hingga semua tercampur rata.
4. Tambahkan susu, dan campurkan coklat, aduk higga rata.
5. Masukkan 3 sendok sayur adonan brownies kedlm.loyang, lalu kukus kurleb 10 menit, 
6 Setelah itu, ambil adonan cream cheese, tuangkan 1 sdm secara acak, kukus kembali kurleb 5 menit, cek kembali kematangannya
7. Setelah itu tuangkan kembali bgn adonan berikut, kukus kembali ,lakukan hingga semua adonan hbs
8. Tutup terakhir dng adonan cream cheese, kukus kembali hingga matang, kurleb 15 menitan
9. Setelah matang, matikan api kompor, angkat brownies dari dandangan, dingin kan, setelah dingin baru keluarkan dari loyang.
10. Brownies kukus cream Cheese siap di nikmati.
.
=============================
Supaya tidak ketinggalan update resep terbarunya 😘😘😘 YUK FOLLOW 🌹 @resepkueterbaru
YUK FOLLOW 🌹 @resepkueterbaru

#brownies #brownieskedut #browniesmurah
2,589 5 5 April, 2019

Malam ni #kakkukis belanja video #kakmonster makan Brownies LE 😍 Meleleh air liur hakak tengok tau sebab stok hakak tak sampai lagi 😭 Korang doakan stok Brownies LE hakak sampai esok k. Aamiin..
.
#brownies #browniescoklat #brownieschocolate #browniesnutella #nutella #nutellabrownies #browniessarawak #browniessaratok #browniesmonsterswirlnutellawithseasalt #browniessedap #browniesviral #browniesmurah #browniesmonstersarawak #brownieskedut #limitededitionbybm #EAF190927

Malam ni #kakkukis belanja video #kakmonster makan Brownies LE 😍 Meleleh air liur hakak tengok tau sebab stok hakak tak sampai lagi 😭 Korang doakan stok Brownies LE hakak sampai esok k. Aamiin..
.
#brownies #browniescoklat #brownieschocolate #browniesnutella #nutella #nutellabrownies #browniessarawak #browniessaratok #browniesmonsterswirlnutellawithseasalt #browniessedap #browniesviral #browniesmurah #browniesmonstersarawak #brownieskedut #limitededitionbybm #EAF190927
203 42 26 September, 2019

Pencet 💗 LOVE dulu ya kak 😊

GLUTEN FREE STEAM BROWNIES CAKE ❤❤❤
by @vitakwee

Wajib coba ya moms, asli Enakkk 😋😋😋 Moistt banget ga seret,
Bahan A
5 butir kuning telur
4 butir putih telur
130 grm gula pasir
1 sdt sp
sejumput garam
dan vanili bubuk/ extrak

Bahan B
60 grm tepung beras Aroma manis
25 grm tepung ketan Aroma manis
20 grm coklat bubuk
25 grm susu bubuk fullcream
1/2 sdt baking powder (saya skip)

Bahan C
120 grm butter
100 grm Dark coklat batangan
=== > Campur coklat dan butter, tim sampai meleleh. biarkan dingin tambahkan 1 sdm pasta coklat golden brown

Bahan D
50 grm Chococip

cara membuat :
Kocok Bahan A sampai mengembang kental berjejak.

Masukan bahan B yang sudah diayak terlebih dahulu, dengan mikser speed rendah bisa juga pakai spatula aduk rata.

Masukan Bahan C aduk rata.

Tuang kedalam loyang 18cm yg sudah dioles minyak sayur dan alasi kertas roti. hentakan cake sebelum dikukus tujuan mengeluarkan gelembung udara.
beri bahan D cococip tabur menyebar ke cake, aduk asal ketutup aja cococip sama adonan.
kukus dengan api sedang selama 35 menit/ sampai matang.
selamat mencoba 😊

Supaya tidak ketinggalan update resep terbarunya,
.
YUK FOLLOW 🌹 @masakankekinian_id
YUK FOLLOW 🌹 @masakankekinian_id
YUK FOLLOW 🌹 @masakankekinian_id
Jangan lupa like dan share agar lebih bermanfaat bagi temen2 kita,,😘😘
.

#brownies #brownieskedut #browniesmurah
#resepsehat #resepmasakan #reseprumahan #reseppuding #berbagiresep #resepmakanan #resepkue #tutorialmasak #reseproemahan #reseplezat #kulinerindonesia #laperbener #resepsederhana #jajananpasar #kuetradisional #kumpulanresepmasak #reseppraktis #resepmudah #makanankhasindonesia #menusederhana #fotomasak #yukbelajarmasak #doyancooking #resepbaking #infokuliner #reseprumahan #masakannusantara

Pencet 💗 LOVE dulu ya kak 😊

GLUTEN FREE STEAM BROWNIES CAKE ❤❤❤
by @vitakwee

Wajib coba ya moms, asli Enakkk 😋😋😋 Moistt banget ga seret, 
Bahan A
5 butir kuning telur
4 butir putih telur
130 grm gula pasir
1 sdt sp
sejumput garam
dan vanili bubuk/ extrak

Bahan B
60 grm tepung beras Aroma manis
25 grm tepung ketan Aroma manis
20 grm coklat bubuk 
25 grm susu bubuk fullcream
1/2 sdt baking powder (saya skip)

Bahan C
120 grm butter 
100 grm Dark coklat batangan
=== > Campur coklat dan butter, tim sampai meleleh. biarkan dingin tambahkan 1 sdm pasta coklat golden brown

Bahan D
50 grm Chococip

cara membuat :
Kocok Bahan A sampai mengembang kental berjejak.

Masukan bahan B yang sudah diayak terlebih dahulu, dengan mikser speed rendah bisa juga pakai spatula aduk rata.

Masukan Bahan C aduk rata.

Tuang kedalam loyang 18cm yg sudah dioles minyak sayur dan alasi kertas roti. hentakan cake sebelum dikukus tujuan mengeluarkan gelembung udara. 
beri bahan D cococip tabur menyebar ke cake, aduk asal ketutup aja cococip sama adonan. 
kukus dengan api sedang selama 35 menit/ sampai matang.
selamat mencoba 😊

Supaya tidak ketinggalan update resep terbarunya,
.
YUK FOLLOW 🌹 @masakankekinian_id
YUK FOLLOW 🌹 @masakankekinian_id
YUK FOLLOW 🌹 @masakankekinian_id
Jangan lupa like dan share agar lebih bermanfaat bagi temen2 kita,,😘😘
.

#brownies #brownieskedut #browniesmurah 
#resepsehat #resepmasakan #reseprumahan #reseppuding #berbagiresep #resepmakanan #resepkue #tutorialmasak #reseproemahan #reseplezat #kulinerindonesia #laperbener #resepsederhana #jajananpasar #kuetradisional #kumpulanresepmasak #reseppraktis #resepmudah #makanankhasindonesia #menusederhana #fotomasak #yukbelajarmasak #doyancooking #resepbaking #infokuliner #reseprumahan #masakannusantara
1,971 10 11 August, 2019

Selamat petang uols 😉
.
Nak inform ckit ni, untuk yang order Bronis Bite ni, lepas korang order baru BB ni akan dibuat tau. Bukan ready stock. Freshly made gitu. Jadi rasanya akan lebih umphh 👍👍
.
#brownies #browniesbite #bronis #browniesmoist #moistbrownies #browniesviral #browniesmurah #browniessedap #browniesedap #brownieslover #dessert #desserts #dessertporn #desserttable #dropshipwanted #dropshipneeded #miniagentwanted #miniagentneeded #teamafviral08913 #muafakat2108_17

Selamat petang uols 😉
.
Nak inform ckit ni, untuk yang order Bronis Bite ni, lepas korang order baru BB ni akan dibuat tau. Bukan ready stock. Freshly made gitu. Jadi rasanya akan lebih umphh 👍👍
.
#brownies #browniesbite #bronis #browniesmoist #moistbrownies #browniesviral #browniesmurah #browniessedap #browniesedap #brownieslover #dessert #desserts #dessertporn #desserttable #dropshipwanted #dropshipneeded #miniagentwanted #miniagentneeded #teamafviral08913 #muafakat2108_17
197 40 21 August, 2019