#ayamberempah Instagram Photos & Videos

ayamberempah - 8.3k posts

Hashtag Popularity

11.3
average comments
467.5
average likes

Mau dada atau paha? Pilihan ada ditangan kamu, jangan lupa diinfo kalo delivery, di catatan ordernya mau bagian yang mana. Karena ada yang suka dada ada yang suka paha. #ayampahadada #ayamberempah #apd

Mau dada atau paha? Pilihan ada ditangan kamu, jangan lupa diinfo kalo delivery, di catatan ordernya mau bagian yang mana. Karena ada yang suka dada ada yang suka paha. #ayampahadada #ayamberempah #apd
4 0 21 minutes ago

Off to kelate rini 🤗😋😄
#nasikerabubiru
#ayamberempah

Off to kelate rini 🤗😋😄
#nasikerabubiru 
#ayamberempah
1 2 48 minutes ago

Food delivery today

#nasikerabu
#ayamberempah
#fooddelivery
#fooddeliveryservice
#homecookbymamaof4d
Terima kasih semua.. ~Mama of 4D

Food delivery today

#nasikerabu
#ayamberempah
#fooddelivery
#fooddeliveryservice
#homecookbymamaof4d 
Terima kasih semua.. ~Mama of 4D
1 0 3 hours ago

Kisah semalam...picnic dengan Tema Nasi Lemak Antarabangsa... Terbaik @nfseha punya idea 🥰

Bertambah2 makan😋😋😋😋😋 #nasilemak #nasilemakantarabangsa #foody #picnic #sambalparu #sambaltelurpuyuh #sambalsotong #sambaludang #rendangdaging #sotonggorengtepung #ayamberempah #kerangjexde

Kisah semalam...picnic dengan Tema Nasi Lemak Antarabangsa... Terbaik @nfseha punya idea 🥰

Bertambah2 makan😋😋😋😋😋 #nasilemak #nasilemakantarabangsa #foody #picnic #sambalparu #sambaltelurpuyuh #sambalsotong #sambaludang #rendangdaging #sotonggorengtepung #ayamberempah #kerangjexde
15 8 16 November, 2019

Alhamdulilllah 😍
Warung Singgah baru start buka d Sumbangsih Mulia
Ada bejual nasi katok ayam berempah 😋 yummy
#warungsinggah #sumbangsihmulia #nasikatokayam #nasilemak #nasibakar #ayamberempah #yummy #yummyfood #nyaman #makanannyaman #supportlocal #supportlocalbusiness #nasikatokjualdigerai #nasikatokjualdicube

Alhamdulilllah 😍
Warung Singgah baru start buka d Sumbangsih Mulia
Ada bejual nasi katok ayam berempah 😋 yummy
#warungsinggah #sumbangsihmulia  #nasikatokayam #nasilemak #nasibakar #ayamberempah #yummy #yummyfood #nyaman #makanannyaman #supportlocal #supportlocalbusiness #nasikatokjualdigerai #nasikatokjualdicube
0 0 16 November, 2019

Sehabis berolahraga pagi mampir makan di @ayampahadada.pademangan BISAAA😄😄😄
Thanks ya langganan setia mommy2 cihuy😍 #ayamberempah #ayampahadada #ayampahadadapademangan #ricebox #nasikotak #foodporn #jktfood #jktfoodie

Sehabis berolahraga pagi mampir makan di @ayampahadada.pademangan BISAAA😄😄😄
Thanks ya langganan setia mommy2 cihuy😍 #ayamberempah #ayampahadada #ayampahadadapademangan #ricebox #nasikotak #foodporn #jktfood #jktfoodie
11 0 15 November, 2019

Hari hari datang repeat kat gerai @nasikukustepijalan nasi mesti double!! terima kasih support boss 👍

#nasikukusayamdara #nasikukustepijalan #ayamberempah #ayamdara #gulaikari #sambalbelacan #abgnasikukus #kualaselangor

Hari hari datang repeat kat gerai @nasikukustepijalan nasi mesti double!! terima kasih support boss 👍

#nasikukusayamdara #nasikukustepijalan #ayamberempah #ayamdara #gulaikari #sambalbelacan #abgnasikukus #kualaselangor
6 0 15 November, 2019

Eating nasi goreng kampung with Ayam berempah... #instagram #foodie #foodporn #instafood #kakakcook #nasigorengkampung #ayamberempah

Eating nasi goreng kampung with Ayam berempah... #instagram #foodie #foodporn #instafood #kakakcook #nasigorengkampung #ayamberempah
9 0 15 November, 2019

A simple Bihun Goreng. This noodle is great for lunch when you fancy swapping a boring sandwich at work. Please message or text me to place your order.
#smallbusiness #ziraskitchen #malaysia #malayfood #malaysiancuisine #homecooking #authenticmalayfood #malayfoodinpeterborough #bihungoreng #chickenrendang #nasilemak #coconutrice #beefrendang #ayamberempah

A simple Bihun Goreng. This noodle is great for lunch when you fancy swapping a boring sandwich at work. Please message or text me to place your order. 
#smallbusiness  #ziraskitchen #malaysia #malayfood #malaysiancuisine #homecooking #authenticmalayfood #malayfoodinpeterborough #bihungoreng #chickenrendang #nasilemak #coconutrice #beefrendang #ayamberempah
14 0 14 November, 2019

Nasi Lemak Ayam Berempah. Nasi lemak is a very well known as Malaysia National dish. Please message or text me to place your order.
#smallbusiness #ziraskitchen #malaysia #malayfood #malaysiancuisine #homecooking #authenticmalayfood #malayfoodinpeterborough #bihungoreng #chickenrendang #nasilemak #coconutrice #beefrendang #ayamberempah

Nasi Lemak Ayam Berempah. Nasi lemak is a very well known as Malaysia National dish. Please message or text me to place your order. 
#smallbusiness  #ziraskitchen #malaysia #malayfood #malaysiancuisine #homecooking #authenticmalayfood #malayfoodinpeterborough #bihungoreng #chickenrendang #nasilemak #coconutrice #beefrendang #ayamberempah
9 0 14 November, 2019

Bagi yang tidak menggemari daging kambing boleh cuba "AYAM DARA BEREMPAH". Kami tidak menggunakan ayam bulat biasa, tetapi kami hanya guna ayam dara yang sebenar.. siapa suka nasi kukus ayam berempah ? 🙋‍♂️🙋‍♀️.. mesti cuba produk baru ni tau 😁😉 #ayamberempah #ayamgorengberempah *seekor ayam dipotong 8 bahagian *sebelah bahagian ayam terbahagi kepada 4 bahagian.

#ayamfrozen #ayamberempahfrozen #ayam #srigombak #srigombakbatucaves #gombakfooddelivery #gombak #gombaksetia #uiagombak #cashondelivery

Bagi yang tidak menggemari daging kambing boleh cuba "AYAM DARA BEREMPAH". Kami tidak menggunakan ayam bulat biasa, tetapi kami hanya guna ayam dara yang sebenar.. siapa suka nasi kukus ayam berempah ? 🙋‍♂️🙋‍♀️.. mesti cuba produk baru ni tau 😁😉 #ayamberempah #ayamgorengberempah *seekor ayam dipotong 8 bahagian *sebelah bahagian ayam terbahagi kepada 4 bahagian.

#ayamfrozen #ayamberempahfrozen #ayam #srigombak #srigombakbatucaves #gombakfooddelivery #gombak #gombaksetia #uiagombak #cashondelivery
4 0 14 November, 2019

Ini dia rempah yg bikin customer kangen makan di Ayam Paha Dada 😍 #ayampahadada #ayamberempah #ayamberempahpahadada #ricebox #nasikotak #jktfood #jktfoodie #foodporn

Ini dia rempah yg bikin customer kangen makan di Ayam Paha Dada 😍 #ayampahadada #ayamberempah #ayamberempahpahadada #ricebox #nasikotak #jktfood #jktfoodie #foodporn
11 0 13 November, 2019
3 hari lagi cabang kami di cibubur akan buka. Dicatat dulu tanggalnya ya, 15 nov 2019. #ayampahadada #ayamberempah #jktculinary #jakartafoodies #jakartaculinary #jktfoodie #pergikuliner #gofoodjakarta #kulinerjabodetabek #jktfoodbang #infojakarta
13 0 13 November, 2019
#IndahHouseKuching varieties of coconut fragrance rice. 
Order with #TeamIndah & do a drive through🚙

#ArtGalleryCafe #nasilemakforlife #halal #ayamberempah #dagingmasakhitam
#Kuchingdelivery #sarawakredrice
15 0 13 November, 2019
4 hari lagi cabang kami di cibubur akan buka. Dicatat dulu tanggalnya ya, 15 nov 2019. #ayampahadada #ayamberempah #jktculinary #jakartafoodies #jakartaculinary #jktfoodie #pergikuliner #gofoodjakarta #kulinerjabodetabek #jktfoodbang #infojakarta
11 1 12 November, 2019
#sweetandspicy #ayamberempah with #cendol on a nice #coolcloudyday
8 0 12 November, 2019
Staff kami sedang menyiapkan buat yang makan di outlet, yang delivery sudah pesen? #ayampahadada #ayamberempah #jktculinary #jakartafoodies #jakartaculinary #jktfoodie #pergikuliner #gofoodjakarta #kulinerjabodetabek #jktfoodbang #infojakarta
21 1 12 November, 2019

Hi peminat ayam goreng!🐔🍗
.
Korang wajib try ayam berempah ni.
Sebab apa taw?? Rasa dia lain dari yg lain.
Tak sama macam ayam berempah diluar sana.
Sekali Ngapp!! Perghh!!
Mesti teruja dengan kenikmatannya.
.
🛵C.O.D. Sekitar Nilai & Berdekatan 🏠
(cas penghantaran mengikut kawasan) .
Order Awal Sehari Ye Guys!! .
.
#ayamberempah #ayamberempahnilai
#peminatayamgoreng #nilaifooddelivery #frozenchicken #ayamberempahusim
#ayamberempahnilai3
#ayamberempahnogori

Hi peminat ayam goreng!🐔🍗
. 
Korang wajib try ayam berempah ni. 
Sebab apa taw?? Rasa dia lain dari yg lain. 
Tak sama macam ayam berempah diluar sana. 
Sekali Ngapp!! Perghh!!
Mesti teruja dengan kenikmatannya.
.
🛵C.O.D. Sekitar Nilai & Berdekatan 🏠
(cas penghantaran mengikut kawasan) . 
Order Awal Sehari Ye Guys!! .
.
#ayamberempah #ayamberempahnilai
#peminatayamgoreng #nilaifooddelivery #frozenchicken #ayamberempahusim
#ayamberempahnilai3
#ayamberempahnogori
10 0 12 November, 2019

Mencari rezeki halal 😅😅
Kami tak da kedai. Kami buat di rumah,kami iklankan, kami ambil order dan kami pos 🤣🤣 Berminat membeli boleh klik
http://www.wasap.my/+60143000893/BUBUKAYAMBEREMPAH

#ayamberempah #resepiayamberempah #tepungayamberempah #pesayamberempah #tepunggorengayam #tepungayam #tepungayamgoreng #resepiayamgoreng #ayamgorengkunyit #ayammasakmerah #kariayam #ayamgorengmamak #rempahayam

Mencari rezeki halal 😅😅
Kami tak da kedai. Kami buat di rumah,kami iklankan, kami ambil order dan kami pos 🤣🤣 Berminat membeli boleh klik
http://www.wasap.my/+60143000893/BUBUKAYAMBEREMPAH

#ayamberempah #resepiayamberempah #tepungayamberempah #pesayamberempah #tepunggorengayam #tepungayam #tepungayamgoreng #resepiayamgoreng #ayamgorengkunyit #ayammasakmerah #kariayam #ayamgorengmamak #rempahayam
30 5 12 November, 2019

Top #ayamberempah posts

Ayam Goreng Upin-Ipin 😃 Kelia. Qatah saja ayam goreng berempah ni pun kelia dah. 🍗Kriuk krakkkk kriuk krakk! Piaw sambil hentak pala tang kerusi dapoq. Hahahahha..

‘Ayam Goreng Berempah’
Bawang Merah
Bawang Putih
Halia
Serai
Air
Serbuk Kari Daging
Serbuk Cili
Serbuk Kunyit
Serbuk Ketumbar
Serbuk Jintan Manis
Serbuk Jintan Putih
Lada Hitam Kasar
Garam
Gula
Tepung Jagung
Telur
Ayam

#ayamgorengberempah #ayamberempah #ayamgoreng #friedchicken #malaysianfood #dinner #foodporn #foodpornmalaysia #foodmalaysia #foodgasm #foodvideo #instafood #instacook #homemade #homecook #cookingvideo #resepi #recipe #SyedKitchenette #kedah #malaysia

Ayam Goreng Upin-Ipin 😃 Kelia. Qatah saja ayam goreng berempah ni pun kelia dah. 🍗Kriuk krakkkk kriuk krakk! Piaw sambil hentak pala tang kerusi dapoq. Hahahahha..
•
‘Ayam Goreng Berempah’
Bawang Merah
Bawang Putih
Halia
Serai
Air
Serbuk Kari Daging
Serbuk Cili
Serbuk Kunyit
Serbuk Ketumbar
Serbuk Jintan Manis
Serbuk Jintan Putih
Lada Hitam Kasar
Garam
Gula
Tepung Jagung
Telur
Ayam
•
#ayamgorengberempah #ayamberempah #ayamgoreng #friedchicken #malaysianfood #dinner #foodporn #foodpornmalaysia #foodmalaysia #foodgasm #foodvideo #instafood #instacook #homemade #homecook #cookingvideo #resepi #recipe #SyedKitchenette #kedah #malaysia
5,607 76 25 February, 2019

Nasi Kukus Tonggek Kambing Bakar???
.
@nasikukustonggek ada menu baru iaitu Nasi Kukus Tonggek Kambing Bakar Paris. Menu ni hanya ada di cawangan Seksyen 18, Shah Alam.
.
Korang nak makan free? Cepat tag 5 orang kawan korang. Nanti @nasikukustonggek akan pilih pemenang bertuah😘
.
.

8.00am - 22.30pm
.
📌
No.28-A, Selangor, Jalan Pinang D 18/D, Seksyen 18, 40200 Shah Alam. Selangor
.
#tasty #foodie #food #foodvideo #malaysianfood #makan #shahalam #shahalamfoodie #delicious #foodporn #hantoomakan #kambingbakar #ayamberempah #nasikukus

Nasi Kukus Tonggek Kambing Bakar???
.
@nasikukustonggek ada menu baru iaitu Nasi Kukus Tonggek Kambing Bakar Paris. Menu ni hanya ada di cawangan Seksyen 18, Shah Alam.
.
Korang nak makan free? Cepat tag 5 orang kawan korang. Nanti @nasikukustonggek  akan pilih pemenang bertuah😘
.
.
⏰
8.00am - 22.30pm
.
📌
No.28-A, Selangor, Jalan Pinang D 18/D, Seksyen 18, 40200 Shah Alam. Selangor
.
#tasty #foodie #food #foodvideo #malaysianfood #makan #shahalam #shahalamfoodie #delicious #foodporn #hantoomakan #kambingbakar #ayamberempah #nasikukus
3,999 210 5 September, 2019

Pakai
Apa yang ada .
Taboq ja rempah .
@resepinamee dan @hexafood
Senang ..
Wangi aih depa dua ni .. . .

#ayamberempah #leakitchen #caramakcik #masakapahariini #masak #sedap #jommakan #sarapan #instacook

Pakai 
Apa yang ada .
 Taboq ja rempah .
 @resepinamee  dan @hexafood 
Senang ..
Wangi aih depa dua ni .. . .

#ayamberempah #leakitchen #caramakcik #masakapahariini  #masak #sedap #jommakan #sarapan #instacook
1,436 7 5 October, 2019

AYAM GORENG BEREMPAH

BAHAN-BAHAN:
- 1/2 Ayam (berkulit lagi sedap)
- 1 sudu serbuk cili
- 1 sudu serbuk jintan( x letak pun xpe)
- 1 sudu serbuk kari ayam
- 1 biji telur (di pukul)
- Daun kari
- garam
- minyak untuk menggoreng

BAHAN KISAR:
- 2 bawang merah
- 2 bawang putih
- 2 serai
- 1 inci kunyit / serbuk kunyit
- 1 inci halia
- 1 sudu besar ketumbar

CARA-CARA:
-kisar halus bahan kisar dan masukkan ke dalam mangkuk yg berisi ayam diikuti
dengan serbuk cili, serbuk jintan, serbuk kari, garam, telur dan daun kari,
kemudian lumurkan pada ayam dan gaul.
-perap seketika supaya rasa meresap kedalam isi ayam
-panaskan minyak dan goreng sehingga garing

#ayamgorengberempah #resepiayamgoreng #resepiayamgorengberempah
#ayamberempah #resepiayam #petuamasakan #petuabahanmetahtahanlama #petuadapur #petua #petuasurirumah #petuatahanlama #resepimudah #tipsmasakan #menuramadhan #resepipuasa #menupuasa #masakansimple #resepisimple #masakanbujang #masakansenang #resepimelayu #masakanmelayu

AYAM GORENG BEREMPAH

BAHAN-BAHAN:
- 1/2 Ayam (berkulit lagi sedap)
- 1 sudu serbuk cili
- 1 sudu serbuk jintan( x letak pun xpe)
- 1 sudu serbuk kari ayam
- 1 biji telur (di pukul)
- Daun kari
- garam
- minyak untuk menggoreng

BAHAN KISAR:
- 2 bawang merah
- 2 bawang putih
- 2 serai
- 1 inci kunyit / serbuk kunyit
- 1 inci halia
- 1 sudu besar ketumbar

CARA-CARA:
-kisar halus bahan kisar dan masukkan ke dalam mangkuk yg berisi ayam diikuti 
dengan serbuk cili, serbuk jintan, serbuk kari, garam, telur dan daun kari,
kemudian lumurkan pada ayam dan gaul.
-perap seketika supaya rasa meresap kedalam isi ayam
-panaskan minyak dan goreng sehingga garing

#ayamgorengberempah #resepiayamgoreng #resepiayamgorengberempah
#ayamberempah #resepiayam#petuamasakan #petuabahanmetahtahanlama #petuadapur #petua #petuasurirumah #petuatahanlama #resepimudah #tipsmasakan #menuramadhan #resepipuasa #menupuasa #masakansimple #resepisimple #masakanbujang #masakansenang #resepimelayu #masakanmelayu
167 7 7 May, 2019

🐣MUSH RESEPI🐣
.
🐓🐓AYAM GORENG BEREMPAH🐓🐓
.
- 1 EKOR AYAM (SUKAHATI NAK POTONG BESAR MANA - SAYA SUKA POTONG KECIK²)
Basuh bersih dan toskan ..
.
untuk bahan perapan..
"BAHAN A" - DI BLEND SEKALI - LENGKUAS ( 1 ketul besar )
- HALIA ( 5 Inci )
- SERAI ( 10 - 12 Batang - lebih lagi sedap )
kerat 1-2 inci, Blend semua dengan sedikit air & jangan halus sangat sebab nak kan serat² kasar tu (kalau nak lgi serat serai tu tumbuk je )
.
"BAHAN B"
- GARAM - dlm 1 sudu besar (klu xnak masin kurangkan)
- GULA - dlm 2 sudu besar..kalau tak suka boleh letak sikit je atau ganti dengan gula perang - TEPUNG JAGUNG - ½ PEKET
- CILI BOH - 3 Sudu besar, kalau taknak pedas letak sikit je
- SERBUK KUNYIT - 1 sudu besar (atau boleh juga guna kunyit hidup blend sekali dengan serai + lengkuas)
- BIJI KETUMBAR - 2½ sudu besar ( kalau tak suka makan kasar² ni boleh tumbuk bagi pecah² sikit )
- TELUR 2 biji - DAUN KARI - 7@8 Tangkai ( lurutkan daun dri tangkai) .
Campur semua bahan di atas gaul sebati dengan ayam.. Perap semalaman.. Lagi lama perap lagi besttttt... .saya suka masukkan dlm plastik ISTAD IKEA ni..senang dia mesra dgn bahan..😘
.
Goreng minyak banyak..api besorrr..
.
#mushmasakmasak #resepi #resepiseminit #igers #masakanrumah #cookswithlove #mushresepi
#cookswithpassion #homemade #cookingforfamily #food #malayfood #foodie #resepisimple #ayamgorengberempah #ayamgoreng #ayamberempah #sayamasak #herbsfriedchicken #friedchicken #friedchickenherbs

🐣MUSH RESEPI🐣
.
🐓🐓AYAM GORENG BEREMPAH🐓🐓
.
- 1 EKOR AYAM (SUKAHATI NAK POTONG BESAR MANA - SAYA SUKA POTONG KECIK²)
Basuh bersih dan toskan ..
.
untuk bahan perapan..
"BAHAN A" - DI BLEND SEKALI - LENGKUAS ( 1 ketul besar )
- HALIA ( 5 Inci )
- SERAI ( 10 - 12 Batang - lebih lagi sedap )
kerat 1-2 inci, Blend semua dengan sedikit air & jangan halus sangat sebab nak kan serat² kasar tu (kalau nak lgi serat serai tu tumbuk je )
.
"BAHAN B"
- GARAM - dlm 1 sudu besar (klu xnak masin kurangkan)
- GULA - dlm 2 sudu besar..kalau tak suka boleh letak sikit je atau ganti dengan gula perang - TEPUNG JAGUNG - ½ PEKET
- CILI BOH - 3 Sudu besar, kalau taknak pedas letak sikit je
- SERBUK KUNYIT - 1 sudu besar (atau boleh juga guna kunyit hidup blend sekali dengan serai + lengkuas)
- BIJI KETUMBAR - 2½ sudu besar ( kalau tak suka makan kasar² ni boleh tumbuk bagi pecah² sikit )
- TELUR 2 biji - DAUN KARI - 7@8 Tangkai ( lurutkan daun dri tangkai) .
Campur semua bahan di atas gaul sebati dengan ayam.. Perap semalaman.. Lagi lama perap lagi besttttt... .saya suka masukkan dlm plastik ISTAD IKEA ni..senang dia mesra dgn bahan..😘
.
Goreng minyak banyak..api besorrr..
.
 #mushmasakmasak #resepi #resepiseminit #igers #masakanrumah #cookswithlove #mushresepi
#cookswithpassion #homemade #cookingforfamily #food #malayfood #foodie #resepisimple #ayamgorengberempah #ayamgoreng #ayamberempah #sayamasak #herbsfriedchicken #friedchicken #friedchickenherbs
535 17 26 June, 2018

Dah cukup perap ?? .
ok jom goreng dia..😂
pastikan minyak banyak
api besor..tapi nnti pandai² la kawal api
jangan manjang besorrrr je..
nanti separuh masak kecikkan sikit api tau
.
Kalau ayam tu potong kecik², tang isi tu jangan goreng lama, nanti isi dah masak liat/keras, x sedap😅
.
Nak resepi sila scroll post sebelah 👉👉.
.
.
#mushmasakmasak #resepi #resepiseminit #igers #masakanrumah #cookswithlove
#cookswithpassion #homemade #cookingforfamily #food #malayfood #foodie #resepisimple #ayamgorengberempah #ayamgoreng #ayamberempah #sayamasak #herbsfriedchicken #friedchicken #friedchickenherbs

Dah cukup perap ?? .
ok jom goreng dia..😂
pastikan minyak banyak
api besor..tapi nnti pandai² la kawal api
jangan manjang besorrrr je..
nanti separuh masak kecikkan sikit api tau
.
Kalau ayam tu potong kecik², tang isi tu jangan goreng lama, nanti isi dah masak liat/keras, x sedap😅
.
Nak resepi sila scroll post sebelah 👉👉.
.
.
 #mushmasakmasak #resepi #resepiseminit #igers #masakanrumah #cookswithlove
#cookswithpassion #homemade #cookingforfamily #food #malayfood #foodie #resepisimple #ayamgorengberempah #ayamgoreng #ayamberempah #sayamasak #herbsfriedchicken #friedchicken #friedchickenherbs
244 1 26 June, 2018

Nasi Kukus Malaya Ayam Cincang dah buka satu lagi cawangan di Kajang. Ia merupakan kedai nasi kukus yang pertama di dunia yang buka 24 jam setiap hari.

Jadi, pada bila-bila masa saja anda terfikir nak makan nasi kukus, bolehlah singgah ke mana2 cawangan Nasi Kukus Malaya Ayam Cincang.

Menu "Nasi Kukus Tambah Ayam Tambah Nasi" amat disyorkan kerana hanya perlu top up RM3.00 utk dapat ayam cincang double. Baloi sangat bagi meat lovers 👌

Menu:-
Biasa - RM6
Nasi tambah penuh - RM7
Nasi Kukus Tambah Ayam - RM9
Nasi Kukus Tambah Nasi & Ayam - RM9

Minuman (yg disyorkan):-
Teh Ais Tarik Madu Leleh - RM5
Teh Hijau Ais Madu Leleh - RM5
Kasturi Laici - RM4
Tembikai Laici - RM5
.
【Nasi Kukus Malaya Ayam Cincang Kajang】
Jalan Mutiara 1, Mutiara Height, 43000 Kajang.
019-4564234
11.30am-11.30pm (24 jam bermula dari Disember 2019)
.
【Nasi Kukus Malaya Ayam Cincang Puchong 24 Jam】
[1] Persiaran Puchong Permai,
Puchong Batu Dua Belas, 47130 Selangor.
012-3648715
[2] GM-16A, Jalan Putra Perdana 5D/1,
Puchong Batu Dua Belas, 47130 Selangor.
.
【Nasi Kukus Malaya Ayam Cincang Shah Alam】
PG-23, Block P, Jalan Plumbum U7/U
Pusat Komersial Seksyen 7, Shah Alam.
011-24029994
.
.
#NasiKukusAyamCincang #Halal #Puchong #ShahAlam #NasiKukus #AyamBerempah

Nasi Kukus Malaya Ayam Cincang dah buka satu lagi cawangan di Kajang. Ia merupakan kedai nasi kukus yang pertama di dunia yang buka 24 jam setiap hari.

Jadi, pada bila-bila masa saja anda terfikir nak makan nasi kukus, bolehlah singgah ke mana2 cawangan Nasi Kukus Malaya Ayam Cincang.

Menu "Nasi Kukus Tambah Ayam Tambah Nasi" amat disyorkan kerana hanya perlu top up RM3.00 utk dapat ayam cincang double. Baloi sangat bagi meat lovers 👌

Menu:-
Biasa - RM6
Nasi tambah penuh - RM7
Nasi Kukus Tambah Ayam - RM9
Nasi Kukus Tambah Nasi & Ayam - RM9

Minuman (yg disyorkan):-
Teh Ais Tarik Madu Leleh - RM5
Teh Hijau Ais Madu Leleh - RM5
Kasturi Laici - RM4
Tembikai Laici - RM5
.
【Nasi Kukus Malaya Ayam Cincang Kajang】
Jalan Mutiara 1, Mutiara Height, 43000 Kajang.
019-4564234
11.30am-11.30pm (24 jam bermula dari Disember 2019)
.
【Nasi Kukus Malaya Ayam Cincang Puchong 24 Jam】
[1] Persiaran Puchong Permai,
Puchong Batu Dua Belas, 47130 Selangor.
012-3648715
[2] GM-16A, Jalan Putra Perdana 5D/1,
Puchong Batu Dua Belas, 47130 Selangor.
.
【Nasi Kukus Malaya Ayam Cincang Shah Alam】
PG-23, Block P, Jalan Plumbum U7/U
Pusat Komersial Seksyen 7, Shah Alam.
011-24029994
.
.
#NasiKukusAyamCincang #Halal #Puchong #ShahAlam #NasiKukus #AyamBerempah
7,299 148 2 November, 2019

AYAM GORENG BEREMPAH
Menu Ayam Goreng Berempah ni nampak mudah tapi untuk dapatkan serat-serat yang rangup dan bergumpal tu kena ada cara dan tekniknya. Nak cuba?

BAHAN-BAHAN:

1 ekor ayam potong – potong 12-14
7-10 batang serai – potong dan kisar
3-4 senduk cili kisar (senduk bancuh air)
4 biji bawang merah – kisar
3 ulas bawang putih – kisar
2-3 sudu makan emping cili (chili flakes)
2 sudu makan jintan manis – sangai dan kisar kasar
2 sudu makan jintan putih – sangai dan kisar kasar
1 sudu makan ketumbar – sangai dan kisar kasar
1-2 sudu makan tepung beras @ tepung jagung (pilih salah satu sahaja)
1-2 inci halia – kisar
Serbuk kari daging (agak-agak)
Daun kari secukupnya
Kiub pati ayam @ garam secukup rasa
Serbuk kunyit secukupnya
CARA MEMASAK:

1. Kisar semua bahan yang perlu dikisar. Satukan semua bahan diatas dan gaulkan bersama ayam.
2. Gaul rata dan perap selama 1/2 jam. Namun jika nak cepat, tidak perlu perap.
3. Panaskan minyak yang banyak dengan api besar. Goreng ayam yang diperap tadi.

4. Bila ayam dah kelihatan masak, perlahankan api. Bila warnanya dah kelihatan coklat dan rempah garing, bolehlah diangkat.
5. Toskan minyaknya dan sedia untuk dinikmati.
Kredit Resipi & foto: Tengku RosElyza Raja Mohammad
#majalahrasa #rasashare #masak #resepi #foodporn #ayamberempah #rasasatukankita

AYAM GORENG BEREMPAH
Menu Ayam Goreng Berempah ni nampak mudah tapi untuk dapatkan serat-serat yang rangup dan bergumpal tu kena ada cara dan tekniknya. Nak cuba?

BAHAN-BAHAN:

1 ekor ayam potong – potong 12-14
7-10 batang serai – potong dan kisar
3-4 senduk cili kisar (senduk bancuh air)
4 biji bawang merah – kisar
3 ulas bawang putih – kisar
2-3 sudu makan emping cili (chili flakes) 
2 sudu makan jintan manis – sangai dan kisar kasar
2 sudu makan jintan putih – sangai dan kisar kasar
1 sudu makan ketumbar – sangai dan kisar kasar
1-2 sudu makan tepung beras @ tepung jagung (pilih salah satu sahaja)
1-2 inci halia – kisar
Serbuk kari daging (agak-agak)
Daun kari secukupnya
Kiub pati ayam @ garam secukup rasa
Serbuk kunyit secukupnya
CARA MEMASAK:

1. Kisar semua bahan yang perlu dikisar. Satukan semua bahan diatas dan gaulkan bersama ayam.
2. Gaul rata dan perap selama 1/2 jam. Namun jika nak cepat, tidak perlu perap.
3. Panaskan minyak yang banyak dengan api besar. Goreng ayam yang diperap tadi.

4. Bila ayam dah kelihatan masak, perlahankan api. Bila warnanya dah kelihatan coklat dan rempah garing, bolehlah diangkat.
5. Toskan minyaknya dan sedia untuk dinikmati.
Kredit Resipi & foto: Tengku RosElyza Raja Mohammad
#majalahrasa #rasashare #masak #resepi #foodporn #ayamberempah #rasasatukankita
1,180 9 26 September, 2019